Tranzitarium

Pregatirea de Mos Nicolae: sextilul Venus – Saturn

Sextilul Venus-Saturn
Sextilul Venus-Saturn

Venirea lui Mos Nicolae constituie in fiecare an o bucurie de tip spiritual. Atmosfera terestra este invadata de ganduri pozitive, altruiste si pline de optimism. Oamenii devin ei insisi emitatori si beneficiari de vibratii inalte. Este unul dintre momentele in care ne dam seama ca stresul obisnuit din timpul anului nu-si are rostul. Timp de cateva zile, ne convingem ca putem trai frumos, chiar feeric, intr-o liniste creativa. Poate cel mai important dar al lui Mos Nicolae este faptul ca ne putem opri pentru o clipa din goana nebuneasca cu care ne-am prea obisnuit, si fara constrangerea timpului, ne putem uita inainte si inapoi in viata noastra.

Cerul obisnuieste sa pregateasca si sa sublinieze de fiecare data acest moment important din viata Pamantului, prin vibratii pozitive care sunt menite sa deschida calea spre viitor. Anul acesta, in jurul datei de 3 decembrie se va forma un sextil intre Venus si Saturn. De obicei, se spune ca Saturn o poate „ingheta” pe Venus, dar noua ne place sa spunem ca doar va stabiliza sentimentele noastre. Avand in vedere semnele implicate – Balanta si Sagetatorul – nu poate fi vorba despre „inghet”, fiindca aceste zodii sunt interesate sa ne deschida inima. Acest sextil va consitui un substrat energetic placut, stabil si plin de responsabilitate pentru ziua in care Mos Nicolae va aduce darurile mult dorite.

Sa observam de ce oare Cerul ne-a pregatit tocmai acest aspect? Implicarea lui Venus se intelege de la sine, ea fiind responsabila cu iubirea de care avem atata nevoie. Participarea lui Saturn este importanta prin prisma faptului ca nu traim tocmai vremuri usoare, deci este nevoie de responsabilitate, abnegatie si implicare activa in tot ce ar putea constitui o problema in calea evolutiei Pamantului. Un vechi proverb chinez afirma faptul ca un munte poate fi mutat – pietricica cu pietricica. Daca nu dispunem de credinta necesara mutarii acelui munte, ne ramane varianta „Saturn”: acela de a-l cara putin cate putin. Si, poate am avut prilejul sa observam cu totii: pietrele nu au tendinta sa respecte o posibila lege a inductiei, deci daca am carat doua-trei, restul nu se vor muta automat. Va trebui sa ne intoarcem sa le luam pe fiecare, cu multa rabdare si cu o deosebita atentie.

Sextilul Venus-Saturn poate fi interpretat si astfel: devine evident ca va trebui sa iubim (Venus) si tot ceea ce este considerat neplacut, neslefuit sau cenusiu (Saturn). Asa cum chinezul din proverb are rabdarea sa ia in mana fiecare pietricica inestetica, rece si cenusie, tot asa va trebui sa ne disociem de orice sentiment de dezgust si sa ne indeletnicim cu fiecare problema, mica sau mare, care ne iese in cale, pana reusim s-o transformam.

Anul acesta, de Mos Nicolae, se va emite in aer sentimentul iubirii responsabile.

Pregatiti astfel, este momentul sa constientizam ca a sosit timpul sa-l ajutam pe mosul batran si simpatic. Putem deveni la randul nostru, un Mos Nicolae chiar si pentru persoanele care locuiesc departe de plaiurile in care ne ducem traiul zilnic. Un dar foarte valoros este gandul bun pe care-l putem emite catre prietenii nostri sau catre orice alta persoana interesata sa participe la ridicarea vibratiilor planetei pe care traim. Acest gand bun va sosi negresit la destinatar si, mai mult ca probabil, ii va cauza un sentiment de bucurie. Sa fim convinsi ca menirea lui Mos Nicolae cel adevarat, rezident in planul spiritual, este foarte asemanatoare – doar ca se petrece la o scara mult mai larga, la nivel planetar.

Cine merita sa primeasca darul cel mare? Fiind un dar, il vom primi cu totii, dar intrebarea este cat va dura. Pentru ca este nevoie sa-l pastram in inima – cat mai mult timp. Sentimentele inalte, distribuite in jurul venirii lui Mos Nicolae, vor putea fi pastrate de catre cei care au inteles ca este necesar sa fie ei insisi niste mosi, emitatori de optimism si de ganduri pozitive.