Tranzitarium

Aspecte planetare importante in noiembrie 2010

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 noiembrie: sextil Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus

Luna noiembrie incepe cu o relativa liniste astrala. Majoritatea planetelor isi vad de drumul lor, in liniste. Conjunctia Jupiter-Uranus din Pesti este activa de mai multa vreme. Acest aspect poate deveni pepiniera aparitia unor idei extraordinare, capabile sa revolutioneze intregul sistem de valori dupa care ne ghidam viata. Aflata in Pesti, aceasta conjunctie va avea probabil implicatii mai ales in domeniul sentimental si spiritual. Este posibil ca in decursul lunii noiembrie, relatiile noastre sa continue sa vibreze, pline de viata si sens. Totodata, este probabil sa ni se deschida porti prin care sa ne putem apropia de Lumile Superioare.

Conjunctia Jupiter-Uranus, pe fundalul zodiei Pestilor, continua sa ne invete iubirea sufleteasca. Este de asteptat sa gasim mai usor calea spre inimile semenilor nostri. Comunicarea dintre oameni va fi probabil mult imbunatatita, telepatica si intuitiva. Este de asteptat sa ne intelegem cu semenii nostri chiar si fara cuvinte.

Mai departe, Venus se va afla in decursul acestei saptamani in sextil cu Pluton. Venus este retrograda, deci este de asteptat ca relatiile noastre sa se arate asa cum sunt in realitate. Acestea vor tinde sa piarda tot ceea ce poate fi considerat ca fiind adaosuri artificiale, lipsite de valoare. Natura planetei Pluton, iubitoare de adevar si profunzime, va oferi o mana de ajutor pentru reusita acestui proces.

Sextilul Venus – Pluton este un aspect energetic, avand un rol de stabilizare a sentimentelor. Acest aspect actioneaza de obicei ca o forta vindecatoare. In tip ce Pluton ofera energia, Venus aduce iubirea care asigura calitate acestei energii, astfel incat colaborarea celor doua planete poate deveni realmente o alinare a ranilor sentimentale acumulate in trecut. Acest sextil leaga domiciliul (Scorpion) si semnul de exaltare (Capricorn) al lui Marte, deci este probabil sa fie foarte activ si sa aiba randament. El va avea menirea de a indrepta si repara tot ce a fost gresit in trecutul apropiat, in special in domeniul sentimental. Comunicarea non-verbala va tinde sa functioneze foarte bine. Pana la sfarsitul lunii (si la inceputul lunii noiembrie), este de asteptat ca intuitia noastra sa functioneze mai bine decat de obicei, putand intercepta nevoile sufletesti ale semenilor nostri cu mai multa acuratete. Vom simti probabil cu mai multa intensitate ca a avea grija de cei apropiati este o datorie sfanta.

Fiind implicat Pluton, este de asteptat sa manifestam profunzime si seriozitate in tot ceea ce facem, dar mai ales in relatiile noastre. Este probabil sa ne implicam sufleteste in toate activitatile noastre.

2 – 3 noiembrie: trigon Mercur – Jupiter, sextil Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur incepe sa formeze un trigon cu Jupiter. Este de asteptat ca tot ce apartine de domeniul intelectual sa se activeze si sa se intensifice. Ne putem astepta ca tot ceea ce inseamna comunicare sa functioneze excelent, sa ne vina idei pretioase si realizabile, sa initiem proiecte importante, totul intr-un mod foarte eficient. Acest trigon fiind trasat peste semne de apa, intuitia si comunicarea non-verbala va juca probabil un rol important in viata noastra, in aceasta saptamana.

4 – 5 noiembrie: trigon Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, cuadratura Mercur – Neptun, sextil Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur incepe sa formeze un trigon si cu Uranus. Astfel, vom mentiona aici disponibilitatea planetei Uranus de a ne oferi capacitatea de a depasi orice fel de dificultate, prin puterea mentala sporita pe seama trigonului primit de la Mercur. Tot acest trigon ne va desena probabil zambete pe fata noastra. Este de asteptat sa devenim mai deschisi si mai prietenosi.

Dupa aceea, Uranus bine aspectat tinde sa ne ofere capacitatea de a accepta schimbarile impuse de destin, sau chiar de a le provoca, cu intentia de a se apropia de scopurile importante ale incarnarii. Mai departe, este de asteptat ca oamenii sa dezveleasca latura lor originala, purtandu-se cu libertatea unui copil. Ei pot deveni mai inventivi, mai plini de idei ingenioase.

Uranus, ca guvernator al Varsatorului (semnul prieteniei), va genera probabil imbolduri de a observa nevoile celor din anturajul nostru si de a sari in ajutorul lor.

In perioada 4 – 8 noiembrie, este posibil ca o buna parte a gandurilor noastre sa se refere la viitor. Vom visa probabil despre acesta, dar este de asteptat sa si intreprindem cateva actiuni concrete pentru a-l imbunatati. Este posibil sa percepem informatii subtile care ne vor ajuta sa aruncam o privire spre viitor. Vorbim foarte des despre necesitatea gandirii pozitive, iar acum vom avea ocazia si ajutorul celest de a o exersa.

Uranus este planeta care simbolizeaza aflarea solutiilor, chiar si in cazul problemelor foarte complexe. Fiind ajutat de catre Mercur, aceasta planeta va facilita probabil gasirea unor chei magice care vor putea deschide lacatele problemelor cotidiene.

Asadar, Mercur va fi ajutat de catre Jupiter si Uranus, insa va trebui sa tina piept cuadraturii primite de la Neptun. Aceasta tinde sa arunce un val iluzoriu peste viata cotidiana. Ne va fi greu, probabil, sa deosebim visele de realitate.

Este posibil sa intampinam dificultati de concentrare. Cuadratura Mercur – Neptun obisnuieste sa creeze o atmosfera de „ceata”, adica sa induca greutati in ceea ce priveste luarea deciziilor corecte. Va fi probabil greu sa apreciem gradul de adevar al informatiilor de care vom dispune (informatiile adevarate si false se pot amesteca).
Asimilarea informatiilor (studiul, invatarea) poate deveni lenta si greoaie.

6 – 7 noiembrie: trigon Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, cuadratura Mercur – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus

Spre sfarsitul saptamanii se dizolva sextilul dintre Venus si Pluton. Atmosfera generala poate deveni mai cenusie, departandu-se de starea de armonie care a caracterizat-o probabil in primele zile ale lunii.

8 noiembrie: trigon Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, cuadratura Mercur – Neptun, trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus

In mersul sau retrograd, Venus revine in Balanta si este intampinat printr-un trigon de catre Neptun. Acest aspect pare sa ne spuna ca in pofida oricaror greutati, exista si o parte frumoasa a vietii. Colaborarea celor doua planete feminine ne invita sa avem ne incarcam bateriile cu tot ce inseamna frumos si placut, de exemplu cu ajutorul artei. Poate n-am mai fost de multa vreme la teatru, la opera sau la un concert. Poate este cazul sa vizitam o expozitie sau sa mergem la un film.

Se pare ca este necesar sa ne acordam un ragaz pentru a ne destinde, sa ne ocupam putin si de noi insine.

9 – 11 noiembrie: trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur trece in Sagetator si isi incheie toate colaborarile astrale. Sagetatorul fiind unul dintre semnele de exil al lui Mercur, este probabil ca eferfescenta din domeniul intelectual de la inceputul lunii sa dispara, locul sau fiind luat de catre o perioada cu mai putin randament. Poate aparea o anumita lipsa de concentrare si tendinta de a judeca lucrurile exclusiv din punctul nostru de vedere, fara a mai lua in calcul variantele altora, care au bineinteles propria lor valoare. Poate aparea un vid de comunicare, o situatie in care oamenii vorbesc dar evita cumva sa raspunda efectiv la intrebarile si solicitarile care le sunt adresate.

12 – 13 noiembrie: trigon Soare – Jupiter, trigon Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, conjunctie Jupiter – Uranus

Se formeaza un trigon intre Soare si Jupiter. Este de asteptat sa beneficiem de un plus de optimism si entuziasm. Ideile noastre (Jupiter) pot prinde contur datorita Soarelui, planeta care tinde sa concentreze si sa concretizeze energiile care ii stau la dispozitie. In acelasi timp, vointa (Soarele) gaseste un camp de actiune potrivit datorita gandurilor emise de Jupiter.

Un trigon Soare – Jupiter scoate in evidenta de obicei latura noastra creativa si benefica. Cand un astfel de aspect este activ, se nasc imbolduri de a realiza opere marete care slujesc interesele unor intregi comunitati. Vom fi animati probabil de sentimente profund umaniste, apropiindu-ne de idealurile noastre. Este probabil sa devenim mai generosi si mai intelepti. Trigonul Soare – Jupiter obisnuieste sa ne faca mai altruisti. Gandurile noastre vor tinde sa zboare spre regiunile de vibratie inalta ale Creatiei.

Se infiripa si un sextil, intre Marte si Saturn. Acest aspect ne ofera determinare, putere de munca si ambitie crescuta. Saturn ordoneaza energiile martiene, iar in acelasi timp Marte tinde sa dinamizeze introvertitul Saturn. Astfel, este de asteptat sa ne putem concentra mai usor pe sarcinile avute, sa nu simtim povara rutinei, sa putem munci cu zambetul pe buze. Semnele implicate – Sagetatorul si Balanta – ne pot oferi darul bucuriei de a fi trai, prin atitudinea creativa manifestata in planul fizic sau mental.

14 noiembrie: trigon Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Neptun, trigon Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, conjunctie Jupiter – Uranus

Se formeaza o cuadratura intre Soare si Neptun. Acest aspect tinde sa adoarma increderea in sine si imboldurile care duc spre realizarile din planul fizic. Ea poate induce in interiorul nostru o stare de visare, in care tindem sa ne multumim cu stralucirea ideilor si uitam de realizarea concreta a acestora. Este posibil sa pierdem contactul cu lumea fizica si sa traim intr-o lume imaginara. Avand in vedere ca prin semnele implicate (Scorpionul si Varsatorul) se intrevede un conflict intre materie si lumea spirituala – este recomandabil sa nu ne lasam prada iluziilor – de exemplu, sa nu acceptam propunerile care promit castiguri financiare usoare – fiindca riscam sa suferim dezamagiri crunte.

15 noiembrie: trigon Soare – Jupiter, trigon Soare – Uranus, cuadratura Soare – Neptun, conjunctie Mercur – Marte, trigon Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, conjunctie Jupiter – Uranus

Soarele formeaza un trigon cu Uranus. Avand in vedere ca Soarele se afla deja in trigon cu Jupiter, este de asteptat ca in aceasta saptamana sa fim invadati de idei inovatoare, mai mult sau mai putin geniale. Este probabil ca activitatea cerebrala sa se intensifice. Vom parcurge posibil o perioada creativa, in care ne vom putea manifesta originalitatea din plin. Este posibil sa ne raportam la viata cu un elan tineresc, plin de entuziasm. Vom fi probabil foarte inventivi – evitand solutiile de rutina si lucrand fara efort, cu zambetul pe buze.

Mercur il ajunge din urma pe Marte, cele doua planete devenind conjuncte pana la sfarsitul lunii noiembrie. Este de asteptat ca gandurile noastre sa se reliefeze mai bine, capatand forta. Sub actiunea lui Marte, acestea vor avea mai multe sanse pentru a fi concretizate in planul fizic. Pe de alta parte, este posibil sa ne exprimam mai vehement si mai zgomotos decat altadata. Vom fi probabil mult mai dispusi sa luptam pentru adevarul nostru, pentru recunoasterea opiniei noastre.

16 – 19 noiembrie: trigon Soare – Jupiter, trigon Soare – Uranus, cuadratura Soare – Neptun, conjunctie Mercur – Marte, sextil Mercur – Saturn, trigon Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur incepe sa se raporteze printr-un sextil catre Saturn aflat in Balanta. Acest aspect ofera siguranta si verticalitate intelectului nostru. Saturn introduce ordine in gandurile noastre, inlaturand superficialitatea. Oamenii pot deveni mai seriosi, mai credibili, mai harnici si mai responsabili. In aceasta saptamana este de asteptat sa lucram mai sistematic, organizandu-ne munca pana in cele mai mici detalii.

20 – 21 noiembrie: trigon Soare – Uranus, cuadratura Soare – Neptun, conjunctie Mercur – Marte, trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur si Marte ies din sextilul pe care l-au desenat spre Saturn. Este posibil ca atmosfera generala sa se degajeze, sa devenim mai putin concentrati. Pentru weekend, acesta schimbre este binevenita.

Soarele isi incheie colaborarea cu Jupiter. Este posibil ca lumea sa mai piarda din generozitate si altruism.

22 noiembrie: conjunctie Mercur – Marte, trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus

La cateva minute dupa miezul zilei, Soarele trece in Sagetator, pierzand contactul energetic cu Uranus si cu Neptun. Aspectul dominant al cerului actual va ramane conjunctia Mercur – Marte. Gandurile noastre nu vor zbura spre sfere inalte, ci vor ramane aproape de planul fizic, cautand sa se concretizeze. Este probabil sa parcurgem o perioada in care ne vom apropia de scopurile noastre din planul material. Munca si activitatile intelectuale vor tinde sa aiba randament.

23 – 24 noiembrie: conjunctie Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Jupiter, trigon Venus – Neptun, cuadratura Marte – Jupiter, conjunctie Jupiter – Uranus

Tandemul Mercur-Marte intra in cuadratura cu Jupiter. Este posibil sa nu avem certitudinea ca datele pe baza carora va trebui sa luam decizii sunt valide si corecte. Putem avea impresia ca bajbaim in intuneric. Deciziile noastre pot fi pripite, deci se recomanda sa masuram de doua sau chiar trei ori inainte de a taia. Este de asemenea recomandabil sa nu facem promisiuni decat in masura in care suntem absolut siguri ca le putem duce la bun sfarsit. Pot aparea oricand elemente necunoscute care pot ingreuna indeplinirea sarcinilor.
Pe de alta parte, cuadratura dintre Jupiter si tandemul Marte-Mercur poate sta la originea unor stari de nervozitate latente. Oamenii pot deveni excentrici, ursuzi sau nesinceri. Se poate instaura o atmosfera tensionata, caracterizabila printr-o oarecare agresivitate si spirit de razbunare. Este indicat sa ne pastram cumpatul, sa ramanem calmi, sa ne manifestam disponibilitatea de a ierta, daca este nevoie.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie si chiar la inceputul lunii decembrie nu se recomanda sa luam decizii importante. Este indicat sa nu luam masuri la nervi si sa tinem minte ca noaptea e un sfetnic bun.

25 noiembrie: conjunctie Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, trigon Venus – Neptun, cuadratura Marte – Jupiter, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur formeaza o cuadratura cu Uranus, aspect ce reliefeaza posibilitatea precipitarii, a pericolului de a ne pierde printre sumedenia de activitati care probabil ne vor capta atentia. Aceasta cuadratura aduce de obicei in fata noastra lectia rabdarii. In perioadele in care exista un aspect disonant intre Mercur si Uranus, suntem tentati sa alegem metode de rezolvare prea simple sau prea complicate. Ori n-avem rabdare suficienta si alegem o varianta prea simpla, ori sarim calul si emitem niste idei complicate care ulterior se dovedesc a fi niste gafe monumentale.

26 – 27 noiembrie: conjunctie Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, sextil Mercur – Neptun, trigon Venus – Neptun, cuadratura Marte – Jupiter, conjunctie Jupiter – Uranus

Mercur inainteaza in Sagetator si formeaza un sextil cu Neptun. Acest aspect interplanetar ne va pune probabil la dispozitie un plus de fantezie. Energiile neptuniene au darul de a degaja intelectul nostru de stres si rigiditate. Gandurile vor putea prinde aripi, intelectul nostru putand urmari problemele aparute dintr-un punct de vedere superior, cu tendinta de a le sintetiza. Totusi, Mercur fiind slabit de cuadraturile primite de la Jupiter si Uranus, acest sextil pare sa ramana intr-un plan secundar, cu rol de atenuare a tensiunii induse de aspectele disonante mentionate mai sus.

Intuitia noastra va pasi probabil pe o treapta superioara. Ne vom putea apropia cu mai multa usurinta de inima si mintea semenilor nostri.
Mercur fiind ajutat de catre Neptun, vom putea gasi mai usor cuvintele necesare in orice tip de comunicare. Este de asteptat sa ne exprimam mai artistic.

28 – 29 noiembrie: conjunctie Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, sextil Mercur – Neptun, trigon Venus – Neptun, cuadratura Marte – Jupiter, cuadratura Marte – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus

Marte formeaza la randul sau o cuadratura cu Uranus. Acest aspect dinamic va tinde sa accelereze mersul evenimenelor, sa impuna un ritm alert vietii noastre. Este de asteptat sa fim foarte activi, manati din interior sau de catre intamplarile cotidiene, probabil foarte complexe. Totusi, pot aparea diferite probleme: este posibil sa fim angrenati in prea multe activitati si sa ne fie dificil sa avem un randament adecvat in fiecare dintre acestea. Este posibil sa simtim ca multitudinea de activitati la care ne-am inhamat ne macina pur si simplu. Va trebui probabil sa depunem eforturi serioase pentru a ne putea concentra mereu pe sarcina actuala, sa nu fim mereu cu corpul fizic intr-un loc si cu gandul in alta parte.

In alta ordine de idei, cuadratura Marte – Uranus ne poate determina sa cautam ineditul cu orice pret, acceptand riscuri exagerate. Este posibil sa simtim ca nu ne poate satisface decat o experienta cu totul iesita din comun. Cand un astfel de aspect disonant este activ, discernamantul si critica sanatoasa par sa fi plecati in concediu. Va fi important deci sa ne controlam, respectand limitele impuse de bunul simt.

30 noiembrie: cuadratura Mercur – Uranus, sextil Mercur – Neptun, cuadratura Marte – Jupiter, cuadratura Marte – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus

Venus trece in Scorpion si isi incheie colaborarea cu Neptun. Este posibil ca atmosfera generala sa piarda o parte din armonia sa. Oricum, Mercur si Marte continua sa primeasca aspecte disonante, deci vom avea probabil parte in continuare de tensiuni si precipitare. Partea buna este ca nu vom duce lipsa de dinamism.