Astro-TarotCristina Podoreanu

Etalarea de relație

Gilded_Tarot_ÎndrăgostițiiDomeniul sentimental conduce detașat în topul curiozității manifestate de cei care vin la consultații de Tarot. E drept că ne mai interesează și banii, afacerea, locul de muncă, familia, starea de sănătate. Cele mai multe consultații sunt însă pe tema relațiilor sentimentale.

Cea mai eficientă în acest caz este etalarea de relație, pe care o voi explica în cele ce urmează. Etalarea de relație este formată din 9 cărți extrase din totalul celor 78, câte conține setul de Tarot.

Prima carte răspunde la întrebarea cum vezi tu cealaltă persoană.
Cea de a doua: cum te vede cealaltă persoană pe tine?
A treia carte: ce dorești tu?
A patra carte: ce dorește cealaltă persoană?
A cincea carte: unde este relația acum?
A șasea carte: unde ai vrea să ajungă relația?
A șaptea carte: unde vrea celălalt să ajungă relația?
A opta carte: factorul de care trebuie ținut cont.
Cea de a noua carte: soluția.

Dincolo de răspunsurile punctuale pe care ni le oferă fiecare carte în parte, interpretarea se face și la un nivel general. Mai precis, ne putem da seama de importanța relației observînd câte arcane majore apar în etalare. Cu cât sunt mai multe arcane majore, cu atât relația are o importanță crescută în economia vieții persoanei respective. De asemenea, dat fiind faptul că este o etalare ce privește domeniul amoros-sentimental, vom vedea și câte cărți de cupe apar în etalare. Cu cât sunt mai multe cărți de cupe, cu atât este mai puternic reliefată latura sentimental – emoțională. Vorbind despre o etalare de relație, prezența cărților de bâte poate indica o legătură fizică puternică între cele două persoane. Dacă avem cărți de monede, ele pot indica fie un anume interes material/ financiar/ concret al unuia dintre parteneri, fie o relație bazată pe chestiuni concrete, pragmatice. Prezența cărților de săbii aduce în prim plan dialogul și comunicarea. Evident, în funcție de ce cărți de săbii apar, se poate stabili armonia sau dimpotrivă, tensiunile în ceea ce privește comunicarea.

Etalarea ne arată pas cu pas unde suntem noi și unde se află celălalt în economia relației, de asemenea, unde este relația acum, dar și cum ar dori ambele părți implicate să se continue. Întrebările fiind în pereche: ce vreau eu/ ce vrea cealaltă persoană, avem și o informație legată de echilibrul existent între dorințele și implicarea celor doi parteneri. Pentru că, dacă la întrebarea ce vreau eu apare o arcană majoră de tipul Îndrăgostiții, iar la partener apare un Doi de Monede, de exemplu, e limpede că eu sunt mult mai dornică de implicare în această relație, pe care o percep ce fiind ceea ce-mi trebuie, pe când cealaltă persoană este într-o stare de tatonare, nefiind absolut deloc convinsă în acest moment dacă să se implice sau nu și având eventual și o altă variantă.

Cartea a opta atrage atenția asupra unui punct sensibil, de care clientul poate sau nu să fie conștient – factorul de care trebuie ținut cont. Și aici, dacă această carte este o arcană majoră, avem un element pe care nu trebuie și probabil nici nu putem să-l neglijăm în relația noastră.

Etalarea de relație, după descrierea premiselor de la care pleacă cei doi parteneri, după consemnarea relației în momentul prezent, precum și a dorințelor de viitor și a factorului care nu trebuie sub nicio formă neglijat, se încheie rotund cu a noua carte, cea care dă soluția.

O fi de bine, o fi de rău? 🙂
Răspunsul specialistului: întotdeauna este de bine, în sensul în care viața înseamnă o sumă de experiențe care ne provoacă să ne descoperim, să ne atingem limitele și apoi să le depășim.

*

La ce ne ajută o astfel de etalare?
Dincolo de a afla dacă ”mă înșală sau nu”, etalarea de relație ne ajută să avem un tablou amplu al legăturii stabilite între noi și partener, să înțelegem lucrurile mai în profunzimea lor și, în final, să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine (Nosce te ipsum).

CRISTINA PODOREANU

autor-cristina-podoreanu