Anda Stela GhitaCelebritati

Kate Winslet – zodia Balanță

Se conturează două decenii de când actrița Kate Winslet își exprimă cu distincție talentul artistic. Practică actoria cu multă pasiune, motivată fiind de două lucruri: să se autodepășească și să-și transpună rolurile în opere de artă. Și am putea spune că-i iese de minune, având în vedere că, de-a lungul timpului, rolurile sale au obținut cele mai râvnite trofee de pe întreg mapamondul. Premiile Academiei Europene de Film, Premiile Oscar, Premiile BAFTA sau Premiile Globul de Aur se află în palmaresul ei, Winslet primind titulatura de cea mai bună actriță pentru filme ca: The Reader (2008), The Revolutionary Road (2008), Mildred Pierce (2011) sau Sense and Sensibility (1995), dar și numeroase nominalizări!

Kate Winslet is honored with the 2,520th star on the Hollywood Walk of Fame near the historical corner of Hollywood & Vine on Monday, March 17, 2014 (Photo: Alex J. Berliner / ABImages)
Foto: Alex J. Berliner / ABImages

Kate Winslet s-a născut la data de 5 octombrie 1975, în orașul Reading din Anglia și este nativ al zodiei Balanță. De fapt, harta sa natală este puternic impregnată de vibrația Balanței (semn Masculin, Cardinal, de Aer) deoarece tot sub incidența acestui semn zodiacal întâlnim și Ascendentul vedetei, precum și planetele individuale Luna și Mercur în Casa Personalității, dar și pe Pluto și Punctul Norocului, în Casa Sacrificiilor și a Izolării.

Data: 05.10.1975
Ora nașterii: 07:15:00 (fus orar = GMT +1 )
Locul: Reading, Anglia (0w58, 51n27)

harta-kate-winslet

Actrița precizează într-un interviu că preferă ghetele în locul pantofilor obișnuiți pentru că așa se simte mai cu picioarele pe pământ… Nu știm dacă o pereche de ghete ar putea oferi mai mult simț practic unei Balanțe, mai ales dacă, în cazul vedetei, zodia Balanță reunește sub umbrela sa și alte elemente astrologice importante. Vorbim, așadar, de un efect amplificat al acestui semn zodiacal. Elementul Aer este și el puternic accentuat și predispune tocmai la o gândire abstractă, oscilantă și flexibilă, care este atât de importantă în cariera unui actor ce țintește roluri variate și solicitante. Actrița de origine britanică mărturisește că filmul The Holiday (2006) este singurul din cariera sa în care și-a folosit accentul natural, în rest, ea fiind nevoită să lucreze la inflexiunile vocii și să ofere personajului său un alt grai. Cu Mercur în conjuncție cu Luna, în Casa Personalității, sub semnul Balanței, vedem că actrița are o viziune clară asupra sentimentelor și stărilor sufletești pe care reușește să le exprime verbal cu ușurință. Iar schimbarea accentului cu care vorbește despre aceste stări reprezintă o provocare pe care o poate depăși cu brio.

Soarele, Luna și Ascendentul formează conjuncții între ele, deci se sprijină reciproc, amplificând vibrația Balanței și, prin poziția lor în prima casă astrologică, putem spune despre Kate Winslet că înfățișează un veritabil nativ al Balanței, cu trăsături de personalitate ce se înscriu perfect în tabloul acestei zodii. Actrița are un caracter idealist și se află în căutarea armoniei, a frumosului și a corectitudinii în orice aspect. Uranus, prezent și el în prima casă astrologică, îi insuflă și dorința de a depăși sfera convențiilor, îmbrățișând mai degrabă demersuri originale, menite să șocheze.

În cariera sa, și-a dorit dintotdeauna proiecte de care să se simtă mândră, care să-i solicite la maxim latura artistică și care să-i ofere într-un final împlinirea sufletească, nu materială. De aceea, imediat după succesul fulminant din anul 1997, atunci când apărea pe marile ecrane în pelicula Titanic, Kate nu a simțit deloc presiunea de a repeta performanța, după cum ea însăși declară, ci, dimpotrivă, a preferat să lucreze la proiecte inedite, care să-i dezvolte pe mai departe abilitățile actoricești.

„Oamenii îmi spun: Pare că ți-ai propus să joci numai în filme independente! De fapt, nu mi-am propus. După fiecare film mă gândesc în ce direcție diferită aș putea să mai merg. Va fi un lucru care să mă provoace, care să mă inspire, care să mă facă să-mi iubesc meseria mai mult decât o fac deja?”. Acestea sunt considerentele după care Kate a acceptat roluri, dar a și refuzat o mulțime! A ajuns în punctul în care toți regizorii își doresc să o distribuie în pelicula lor, însă ea ține cont de calitatea muncii depuse, de mediul în care lucrează și de familia sa.

Cele trei conjuncții amintite ne mai spun și că pentru Kate contează enorm relațiile pe care le leagă cu colegii de breaslă și nu numai. Cu Luna în Balanță știm că ea este capabilă de prietenii deosebit de profunde, cu sentimente rafinate și nobile.

Dacă vorbim de colegii de muncă, iată cum descrie Winslet relația cu aceștia pe platourile de filmare:
„Nu știu dacă este vreo abilitate de-a mea, dar mă pot considera norocoasă. Mereu m-am înțeles foarte bine cu actorul alături de care am jucat. Încerc pe cât posibil să-l accept pe cel de lângă mine, să nu-i judec modul în care profesează, pentru că fiecare actor are stilul său”, explică actrița, dând dovadă de toleranță, sociabilitate și diplomație, trăsături de bază ale nativilor din Balanță. Mai mult, în discursul de mulțumire pentru premiul Oscar primit în anul 2009, actrița precizează că filmul The Reader este unul deosebit deoarece, pe parcursul filmărilor, nu a existat niciun fel de diferențiere între actori și membrii echipei și și-a exprimat recunoștința pentru fiecare departament care a contribuit la succesul filmului.

Cât despre prieteniile legate de-a lungul timpului, grăitoare este relația strânsă pe care Kate Winslet o are cu Leonardo DiCaprio, cel alături de care a trăit primul succes fulminant în cinematografie, în anul 1997, atunci când toată lumea se îndrăgostea de cuplul Jack și Rose. În ciuda numeroaselor zvonuri sau speranțe cum că cei doi ar avea o idilă și în spatele camerelor de filmat, Kate ține să precizeze într-un interviu pentru revista Marie Claire că relația lor n-a trecut niciodată pragul către romantism și tocmai acesta este motivul pentru care au și rămas așa de buni prieteni. Atât de buni încât în decembrie 2013, în cadrul cununiei religioase dintre Kate Winslet și Ned Rocknroll, DiCaprio a fost cel care a condus-o pe Kate la Altar. Amândoi recunosc că și-au fost alături în momente cheie din viața lor și au știut că pot conta întotdeauna unul pe celălalt, iar complimentele și declarațiile admirative între cei doi curg lanț.

În harta actriței remarcăm planeta Neptun în Casa Comunicării sub semnul Săgetător, conjunctură care dă frâu liber gândirii, eliberând-o de tabuuri și inhibiții. Poate așa ne explicăm de ce Winslet declară cu nonșalanță că ziua sa de naștere de anul acesta (n.r. în 2015 actrița împlinește 40 de ani) o va petrece cel mai probabil într-o pereche de bikini, pentru că vrea să arate exact așa cum se și simte în interior: minunată și plină de viață!

Dar mai mult de atât, conjunctura îi asigură vedetei o viziune optimistă asupra vieții, o predispune să exploreze stări sufletești cât mai profunde, iar mai apoi să le aducă la suprafață. Practic, actrița ne-a demonstrat de-a lungul timpului că preferă dialogul deschis despre orice subiect, oricât de incomod ar fi. Un demers care sprijină tocmai comunicarea deschisă acolo unde pare imposibil de realizat îl reprezintă cartea pe care Winslet a scris-o despre autism: „The Golden Hat: Talking Back to Autism” (2012), din dorința de a informa publicul larg cu privire la mecanismele acestei afecțiuni care limitează exprimarea emoțiilor de către cei suferinzi.

Viața personală a vedetei cunoaște iarăși o transparență și o sinceritate debordantă, actrița luând în propriile mâini frâiele inimii, fără teama că ar putea fi judecată pentru alegerile ei.

Cu Venus în Casa Originalității și a Prieteniei, sub semnul Fecioarei și Jupiter din Casa Căsătoriei, sub semnul Berbec, ne dăm seama că viața amoroasă a vedetei poate avea un parcurs explorator, nonconformist, uneori impulsiv, dar mereu în acord cu propriile valori și simțăminte. În plus, cele două planete realizează aspecte pozitive de sextil cu planeta Marte (planeta acțiunilor independente), care este poziționată nu întâmplător în Casa Explorărilor și a Înțelepciunii, sub semnul Gemeni (tot semn de Aer). Totul se leagă, așadar, într-o conjunctură care o predispune pe Kate Winslet să experimenteze povești de dragoste autentice, trăite cu pasiune (vibrația Berbecului), dar asumate rațional (vibrația Fecioarei).

Cele trei căsnicii ale lui Kate Winslet par a sta mărturie celor descrise mai sus. A spus prima oară „Da!” în anul 1998, la brațul lui Jim Threapleton, alături de care are o fiică, pe Mia, născută în octombrie, 2000. Divorțul a urmat un an mai târziu, iar Kate și-a refăcut viața alături de regizorul Sam Mendes, cei doi unindu-și destinele în anul 2003, urmând ca în același an Kate să devină mamă pentru a doua oară, mama unui băiețel, Joe Alfie. După șapte ani de mariaj, în februarie 2010, aceștia au anunțat că se separă pe căi amiabile. Winslet a dat o nouă șansă iubirii, căsătorindu-se cu Ned Rocknroll în decembrie 2013, iar împreună mai au un băiețel în vârstă de un an.

Mai mult, Kate este cea care a înaintat actele de divorț de fiecare dată și recunoaște că este o „fire directă, care ia taurul de coarne” și care „nu mătură problemele sub un preș”. Chiar și fostul soț, Sam Mendes, a amintit într-un interviu despre Kate faptul că aceasta nu obișnuiește să analizeze prea tare lucrurile, fiind mai degrabă genul de om care acționează, iar când e pusă pe treabă, nimic nu-i mai stă în drum.

Seria evenimentelor din viața ei amoroasă poate că este demnă de scenariul unui film, iar criticile nu au ocolit-o, însă tot ce-și dorește vedeta, după cum declară, este ca toată lumea să se înțeleagă, iar copiii ei să trăiască împreună, în armonie. Acesta este și motivul pentru care actrița s-a mutat din New York înapoi în Anglia cu actualul soț, pentru ca cei doi copii mai mari să fie aproape de tații lor.

Cu Mijlocul Cerului (punctul ascensiunii profesionale) în semnul Rac (semn matern, axat pe viața de familie) și planeta Saturn (procurorul, organizatorul) în Leu (semnul faimei), în Casa Carierei, ne dăm seama că viața personală, în special cea privitoare la copiii ei, și cea profesională, care vizează ascensiunea și recunoașterea publică, se vor împleti cu succes, iar asta și mulțumită lui Saturn, care îi conferă vedetei o atitudine responsabilă, răbdătoare și organizată. Kate Winslet recunoaște că ea este capul familiei, cea care ia toate deciziile privitoare la copii și este atentă la detalii precum meniul zilnic sau programul școlar al acestora. Și cum reușește să jongleze cu atâtea acţiuni cotidiene și să se mențină în elita celor mai buni actori din întreaga lume? „Alcătuiesc liste încontinuu!”, mărturisește actrița.

ANDA STELA GHIȚĂ

anda-ghita-autor