Andreea TalmazanInfluentele Lunii

Luna în februarie 2018

Luna în descreștere 1- 15 februarie 2018

Începutul lui Făurar este sub influența Lunii Pline din Leu și a eclipsei de Lună. Viața emoțională este intensă și marcată de frământări ce țin de modul în care lumea reflectă propria personalitate, de modul în care omul își satisface nevoile de apartenență la un grop, o comunitate și nu în ultimul rând, de modul în care societatea îi restituie investiția afectivă.

În 2 și 3 februarie Luna parcurge zodia Fecioarei, formând o opoziție cu Neptun. Sunt două zile în care interesul este orientat pe două direcții: cea a activităților domestice și a preocupărilor legate de sănătate, și cea a detașării de ruminațiile care obosesc spiritul și în cele din urmă corpul.

În următoarele două zile este în tranzit prin zodia Balanței de unde formează o opoziție cu Uranus. Nevoia de relații și relaționare este mai mare ca de obicei. Sunt posibile momente explozive atunci în situațiile în care interesul personal, propria personalitate, propria gândire sunt ignorate sau mult diminuate de interesul grupului. Implicarea în activități sociale, umanitare, poate fi o soluție de avarie în cazul în care tendințele egoiste devin de nesuportat. De asemenea, efortul de a depăși anumite tipare de gândire, de a căuta un mod elevat de exprimare este o altă cale de a evita conflicte.

6 și 7 februarie, zile când Luna tranzitează zodia Scorpionului, în ciuda perioadei de descreștere, viața emoțională este intensă se poate manifesta prin stări de neliniște „apăsări ale sufletului”, anxietăți sau angoase. Conflictele interne devin mai intense și par să nu aibă vreun motiv sau vreo rezolvare. Aspirațiile personale sunt percepute ca fiind prea înalte. În aceste zile poate fi resimțit mai clar modul prin care se produce auto-sabotarea.

O soluție bună ar fi conștientizarea și formularea propriilor dorințe și așteptări, precum și formularea unor obiective realiste. Conjuncția pe care Luna o formează cu Jupiter poate avea două efecte. Pe de o parte poate fi intensificată comunicarea dintre conștient și inconștient prin vise ș insighturi. Pe de altă parte, se pot amplifica niște neliniști și nemulțumiri legate de viața intimă.

În următoarele două zile Luna se află în Săgetător unde formează o conjuncție cu Marte și aspecte armonioase cu Axa Nodurilor Lunare, cu Mercur și cu Soarele. Pot fi două zile mai vesele și mai pline de entuziasm. Comunicarea poate fi vie câtă vreme se păstrează la nivelul ideilor și principiilor. De asemenea, sunt zile în care experiențele neplăcute pot fi trecute prin filtrul rațiunii și integrate cu înțelepciune în propria personalitate. Astfel, poate crește încrederea în forțele proprii, iar imaginea și stima de sine au de câștigat.

Urmează două zile interesante, cu Luna tranzitând zodia Capricornului, unde formează conjuncții cu Saturn, Luna Neagră și Pluton. Dacă ar fi să simbolizăm atitudinea acestor zile am apela la vorba „ne suflecăm mânecile și trecem la treabă”. O reevaluarea a proiectelor aflate în desfășurare sau trecerea pe hârtie a unui plan de afaceri sau de acțiune într-un anumit domeniu de viață sunt două modalități prin care influențele lunare pot fi concretizate. Accentul cade pe determinare și consecvență.

Din 13 februarie Luna se află în Vărsător, formând o conjuncție cu Nodul Sud, pregătindu-ne de aspectul de Lună Nouă. Din nou aspirațiile înalte, sentimentele înălțătoare față de semeni și dorința de implicare în activități sociale sunt în prim plan. Există pericolul ca o implicare prea mare în folosul celorlalți să ducă la o uitare de sine și implicit la o neglijare a propriilor nevoi și dorințe. este posibil ca obligațiile față de cei din jur să fie prea multe și sufocante, iar acest lucru să ducă la o mică revoltă personală. Este importat să se găsească dozajul corect de implicare și în activitățile comune, și în cele personale.

Luna Nouă în Vărsător 15 februarie 2018

Aspectul exact se formează la ora 23:05, ora României. Conjuncția Lună-Soare este în casa a IV-a a momentului, în conjuncție cu Mercur și având Ascendentul în ultimul grad din Balanță. Este un moment astrologic bun pentru a reflecta la modul în care relaționăm și comunicăm, la tiparele de gândire care ne ajută sau ne împiedică să ne atingem obiectivele personale, să atingem un anumit statut social sperat, visat. Casa a patra ne duce cu gândul la „cei 7 ai de acasă” care științific s-a dovedit că sunt temelia vieții de adult. Cum a fost trăită emoțional această perioadă trasează direcția reușitelor și nereușitelor personale ale fiecărei persoane. Și din acest motiv, această Lună Nouă în Vărsător este un moment optim pentru demararea unui proces de autocunoaștere.

Luna guvernează casa a IV-a, aceasta este domiciliul său. Luna simbolizează relația cu mama în principal și/sau cu persoana care îngrijește copilul. Cu cât răspunsurile la nevoile bebelușului, ale copilului mic, au fost mai satisfăcătoare, cu atât acesta se dezvoltă armonios din punct de vedere psihic, iar la maturitate poate gestiona conflictele cu o mai mare lejeritate. Casa a IV-a simbolizează căminul, habitatul.

Privind harta momentului ne putem duce cu gândul și la modul în care arată locul în care ne simțim „acasă”. Fiind vorba de Vărsător, este mai degrabă o stare fluidă, un sentiment de apartenență la un plan mai larg, mai înalt. Cum am putea face ca acasă să fie acolo unde ne este inima? Răspunsul ni-l poate oferi chiar Vărsătorul, prin caracteristicile sale: umanitate, anturaj lărgit, socializare, aspirații înalte, idealuri, revoluționar, flexibilitate, viziune, inovație. Nu într-un spațiu fix stă sentimentul de acasă, cât apartenența la un grup cu aceleași idealuri și viziuni asupra vieții și viitorului.

Prezența lui Mercur favorizează accesul la un alt mod de gândire, elevat. Întrebarea care se naște aici este sugerată de Nodul Nord în Leu și în casa a X-a: cum se pot folosi toate resursele personale emoționale și intelectuale, pentru a atinge scopurile propuse, indiferent de dimensiunea lor? Răspunsul cel mai facil este: printr-o mai bună cunoaștere de sine.

Ascendentul în Balanță pe ultimul grad poate sugera finalul unor relații, sau a unui anumit tip de atitudine abordat în public. Fiecare om are în sine mai multe sine-uri pe care le folosește în diferite contexte sociale. Depinde de cerințele acestor conjuncturi atitudinea pe care o persoană găsește oportun să o adopte. Ce sugerează ascendentul Lunii Noi este nevoia de coerență personală, indiferent de situație.

Ca o concluzie, harta Lunii Noi poate fi caracterizată de conceptul sugerat de vorba „cei șapte ani de acasă” și presupune o auto-analiză consistentă, motivată de dorința conștientă sau nu de a atinge și a manifesta cât mai mult din potențialul personal de viață.

Luna în creștere 16-28 februarie 2018

În acest interval Luna tranzitează zodiile de la Pești la Leu. În prima zi a perioadei, aflată în Pești, Luna formează conjuncții cu Venus și cu Neptun. Interesul pentru „cele lumești” poate fi mai scăzut. Este drept că este și începutul Postului Paștelui și în această situație mulți vor căuta să își orienteze atenția și preocupările spre valorile cerute de conceptul de post spiritual. Alții, mai puțin interesați de aceste demersuri, pot căuta totuși momente de solitudine și pot descoperi nevoia de a practica meditațiile, yoga sau rugăciunea.

O zi interesantă din punct de vedere emoțional este 19 februarie când Luna, aflată în Berbec, formează o Piramidă pe semne de Foc cu Nodul Nord din Leu și Marte din Săgetător. Creativitatea este la cote ridicate, entuziasmul la fel. Nevoia de a acționa precum și curajul de a apuca pe căi noi, nebătătorite. De asemenea, dorința de a fi apreciat, validat poate găsi gratificare în aceste zile, în cele mai neașteptate momente și prin cele mai neașteptate persoane.

O altă zi cu potențial exploziv este 21 februarie când Luna, aflată în Taur, formează un careu în T cu Axa Nodurilor Lunare, dar relații armonioase cu planetele din Pești. Presiunea exteriorului de a face schimbări într-o anumită direcție se întâlnește cu rezistența la schimbare a fiecăruia, atunci când nu există nici cea mai mică intenție în acest sens. Luna în Taur preferă o situație germenară, o stare în care să stea suspendată în timp, păstrând lucrurile într-o formă confortabilă. Cu cât presiunea este mai mare cu atât reacția defensivă este mai dură. Soluția stă în modul descoperit de fiecare în 16 sau 17 decembrie de a gestiona nevoia de solitudine. Ce a funcționat atunci, funcționează și acum.

Pe 23 februarie, Luna tranzitează zodia Gemenilor și formează o opoziție cu Marte din Săgetător și împreună un careu în T cu steliumul Soare-Mercur-Neptun-Venus- asteroid Juno din Pești. Am putea spune că lipsa de idei, comunicarea defectuoasă, încăpățânarea strică zen-ul și feng-shui-ul. Cauza poate fi raportarea la sisteme de gândire diferite, reperele morale diferite. În unele cazuri, chiar luarea în derâdere a credințelor celuilalt poate duce la conflicte. Sarcasmul este confundat cu umorul și invers. Auto-ironia poate duce la o devalorizare de sine. Soluția ar putea consta în căutarea unui limbaj comun. O cerere de lămurire făcută la timp, poate duce la evitarea unei confruntări acide.

În 25 și 26 februarie, Luna se află în Rac, în domiciliu de unde formează o Piramidă pe semne de apă cu Jupiter din Scorpion și conjuncția Neptun-Venus-Mercur din Pești. O gamă largă de emoții poate fi trăită, de la melancolie la bucurie, de la detașare la implicare afectivă, de la depresie, la iubire intensă. Important de știut este că orice cădere în extremă poate avea un antidot câtă vreme există o dorință vie pentru binele personal, pentru echilibru emoțional, pentru creștere și maturizare psihică.

Ultimele două zile din februarie găsește Luna în tranzit prin Leu, unde formează o conjuncție cu Nodul Nord și o nouă Piramidă pe semne de Foc cu Uranus din Berbec și Marte din Săgetător. O concentrare pe sine și pe nevoile proprii ar fi de dorit. Activitățile creative sunt recomandate. La fel și preocupările de natură intelectuală, de învățare continuă.

Andreea Talmazan
Andreea Talmazan