Fulop LaszloTranzitarium

Cum sa supravietuiesti perioadei de mers retrograd a lui Marte?

de Fülöp László

supravietuire-planete-rxDin punct de vedere al mersului retrograd Marte nu este o sperietoare. El in general se deplaseaza in sens direct, abia odata la doi ani se apuca sa se intoarca in sens retrograd pentru doua-trei luni de zile. Acum ne aflam intr-o astfel de perioada, pana in data de 14 aprilie.

De fapt, ce se intampla atunci cand una dintre planetele sistemului solar incepe sa mearga in sens retrograd? Ce fel de anomalii pot aparea in functionarea vietii pamantesti?

Miscarile planetelor nu descriu doar niste simple figuri geometrice. Ele prezinta un adevarat dans cosmic, perceptibil pentru cei care reusesc sa vada sau sa auda dincolo de valul imaginar care desparte lumea fizica de cea metafizica. Cand o planeta se deplaseaza in sens direct, energia lui inunda planul astral al Pamantului. Cand insa planeta se intoarce in sens retrograd, ea pare sa ne spuna: „Acum descurcati-va, eu iau o pauza, ma odihnesc!” – si ne determina sa parcurgem niste procese de constientizare, referitoare la esenta ei.

Cand planeta se deplaseaza in sens direct, viata tinde sa se desfasoare la foc automat, in obisnuinta. Abia atunci cand se intoarce in sens retrograd incepe arta: atunci suntem somati din planul astral sa producem energia acelei planete in interiorul nostru. Perioadele de mers retrograd sunt adevarate pepiniere alchimice.

Cand este vorba despre Marte – responsabilul cu energia al sistemului nostru solar – perioadele de mers retrograd pot fi resimtite chiar pe pielea noastra: dispunem de mai putina energie, ne obosim mai usor, ne pierdem interesul mai repede pentru planul fizic, s.a.m.d. Parca simtim cum Marte franeaza scrasnind, in drumul sau celest.

Actualmente, mersul retrograd al acestei planete se desfasoara in zodia Fecioarei, avand un sens aparte. Dupa cum stim, Fecioara face parte din axa crestinismului, o zona celesta care ne invata cum sa ne descurcam cu un minim de resurse. Acest semn este un specialist in a inventa metode de a fabrica cele de trebuinta practic din nimic, de a scoate apa din stanca, de a stoarce energie de acolo unde nici nu exista. Se spune ca Fecioara este o zodie interiorizata. Ea se concentreaza spre interior, conservand energia sistemului din care face parte si mai ales, descoperind izvoare de energie, de natura mentala, in propriul organism.

Fecioara are o fire economicoasa. Ea stie ca lumea s-a nascut din neant si astfel nu este un restaurant unde se poate manca gratis. Fecioara este constienta de faptul ca energia se naste cand o creezi. Fericirea se naste atunci cand o creezi. Energia si fericirea primita este ca o floare care ti se da de ziua ta: are tulpina taiata si se va ofili in scurt timp. Insa energia si fericirea creata de tine este ca o planta care creste in solul gradinii tale: daca ai grija de ea, ai sanse bune sa nu se ofileasca.

De zodia Fecioarei se leaga o poveste frumoasa, de pe vremea Sfintilor Parinti. A fost odata un rege care obisnuia sa-si cutreiere tara incognito. Odata, imbracat fiind in haine de negustor, ajunse in coliba unui pustnic. Acesta nu a avut altceva acasa decat o bucata de paine si o cana cu apa de izvor. Dar avea atata iubire in el si a oferit putina lui mancare cu atata dragoste, incat regelui – obisnuit cu ospaturi fastuoase – i s-a parut ca a mancat cea mai gustoasa cina din viata lui.

Iata cat de subiectiva este lumea in care traim. Valorile exista atata timp cat reusim sa ne bucuram de ele.

Mesajul lui Marte retrograd din zodia Fecioarei pare unul crud: „Creati energie din nimic!” Insa, daca judecam profund, ne dam seama ca Marte se poarta aici ca un adevarat Maestru: ne determina sa descoperim puterile ascunse in interiorul nostru.

Inteligenta Cosmica a stiut de ce a inserat perioade de mers retrograd in drumul direct al planetelor. Legea actiunii si reactiunii exista si in planul metafizic. Conform acestei legi, o incercare grea din partea sortii tinde sa nasca mari bucurii. La fel, o viata usoara conduce la monotonie, la plictiseala, la diminuarea bucuriei de a trai.

In aproximativ doua saptamani, Marte se va intoarce in sens direct. Dar nu vom ramane fara bucurii de natura spirituala, fiindca Saturn si Pluton raman retrograde pentru inca cateva saptamani bune, oferindu-ne noi prilejuri de constientizare a adevarurilor Universului.