Elementul Apa

de Anca Bunea

Elementul Apa este cel mai controversat dintre toate elementele deoarece guverneaza emotiile si subconstientul,iar transpunerea in cuvinte precise a ceea ce simtim poate fi destul de dificila. Pentru a intelege (a aduce in constient) elementul apa, am inceput prin a ma raporta la apa din natura care, dupa cum stim, este cel mai bun Maestru in acest sens.

Apa oglindeste ceea ce se reflecta in ea, iar daca imaginea reflectata nu este in acord cu fiinta ce se oglindeste, ea se tulbura.

Pentru a vedea dincolo de oglinda, pentru a vedea fundul apei si ceea ce traieste cu adevarat in ea, trebuie creata o atmosfera linistita, calma, de siguranta. Nici o vibratie, nici o adiere de vant nu trebuie sa existe ca sa se poata limpezi si linisti. Si atunci… atunci ni se releva o minunata viata interioara in care se vad sedimentate de-a lungul timpului bucurii si suferinte, care daca nu sunt manipulate cu grija si atentie, se misca de la loc si se amesteca, se tulbura. De aceea, aceasta lume minunata se releva doar unui OBSERVATOR calm, plin de rabdare si fascinatie. Doar asa se poate vedea efectiv in apa.

Cand apa intalneste apa, se dizolva una in cealalta marindu-se volumul. La inceput se tulbura si toate depunerile fuzioneaza creindu-se un singur fundament.

Cand apa intalneste focul, se produce fenomenul de incalzire,apoi incepe fierberea,care tulbura apa in cel mai tare mod dar, care o curata de impuritati si o transforma in apa potabila datatoare de viata. Daca acest proces dureaza prea mult,apa incepe sa se evapore. Fuge. Se va condensa dupa un timp,revarsandu-se intr-un loc propice.

Cand apa intalneste pamantul, il primeste, il roteste si-l plimba, il cerne si-l reaseaza, dandu-i viata. Ii confera siguranta pentru ca il ascunde in adancuri, departe de ochii curiosi ai lumii.

Cand apa intalneste aerul, se nelinisteste, creaza valuri uriase uneori, care rastalmacesc fundul apei, dar care aduc la mal depuneri inutile si care nu ii mai sunt de folos.

Cred ca este de prisos sa mentionez faptul ca elementele coexista unul in celalalt. Chestiunea este dozajul. Ideal ar fi sa ne trezim in fiinta si sa echilibram aceste elemente,pentru a putea trai plenar darurile pe care le poseda.