AstroTarot – instructiuni de utilizare

de Cristina Podoreanu

symbolon_venus_berbecbEl tine pumnii strinsi si e plin de indarjire. Ea are bratele incrucisate, asteptand. Desi sunt fata in fata si foarte aproape unul de altul, intre ei se casca o prapastie, punctata decisiv de sabie. Probabil ca va intrebati deja: si ce-i cu asta? M-am gandit mult cum sa arate primul articol de la rubrica AstroTarot. L-am vrut incisiv, incitant, nu foarte teoretic, un fel de „ars poetica” a acestei rubrici.

Si am tras o carte din pachetul de Symbolon: Marte in Balanta (Venus in Berbec). Cartea pe care am descris-o succint la inceput. El reprezinta partea rationala/ masculina din noi. El se ocupa de lucrurile concrete, demonstrabile, palpabile, daca se poate. Pentru el notiuni ca intuitie, al saselea simt, energii (excluzind-o pe cea care face becul sa lumineze), imaginatie, poate chiar poveste nu sunt decat, in cel mai bun caz, …copilarii. Ea este partea feminina din noi. Pentru ea, tot ce nu se poate explica la modul concret, dar se simte la modul intuitiv este realitatea din spatele realitatii concrete cotidiene. Important este insa ca noi suntem, in proportii diferite, si el si ea.

soareConcluzionand, Tarotul, Symbolonul, Lenormandul nu sunt obligatorii. Nu trebuie sa luptam cu ele. Putem sa le acceptam/ folosim/ integram in viata noastra sau nu. Ele reprezinta una din carari:
La poarta cea mare duc o mie de carari.
Dar odata ajuns acolo,
Esti liber intre cer si pamant.

E demn de remarcat un al doilea aspect in legatura cu imaginea de mai sus: in data de 7 decembrie, aproape de miezul noptii, Marte va intra in Balanta. (Gandindu-ma la continutul articolului, am cochetat si cu ideea de a vorbi despre un aspect care va caracteriza luna decembrie). Asadar, cartea de mai sus nu ajuta doar la expunerea referitoarea la Tarot, ci marcheaza si unul dintre aspectele lunii in curs.  Ceea ce inseamna ca tot ce se poate sa pornim la lupta, in dorinta de a ne impune punctul de vedere. Putem lupta indarjiti, cu gandul la dreptatea noastra sau putem astepta cu o atitudine pasiv-agresiva, cu gandul… tot la dreptatea noastra.

A doua carte pe care am extras-o, a fost din pachetul de Lenormand: Soarele (cartea cu numarul 31). Aceasta carte accepta cu eleganta toate dreptatile noastre personale in numele carora luptam. Pentru fiecare dintre noi exista un loc sub soare.

10-spadeUltima carte este una de Tarot – X de spade. Transanta carte: concluziile si gata cu vorba. 🙂

Cartile te trateaza exact asa cum le tratezi tu: nu ai incredere in ele, iti vor arata atunci ca nici nu ai de ce. Le abordezi cu circumspectie, iti dau raspunsuri care iti confirma/ intaresc circumspectia. Le testezi, te vor testa. Le negi valabilitatea, devin inutile.
Le tratezi cu respect, iti vor arata respect.
Dupa cum am spus, optiune personala.