Andreea TalmazanCelebritati

Cornel Ilie

de Andreea Talmazan

cornel ilie 2Cornel Ilie, solistul si liderul formatiei Vunk, este un nativ Gemeni, nascut pe data de 25 mai 1976 la Bucuresti. La momentul nasterii sale, Luna se afla in Berbec in conjunctie cu Lilith, iar ascendentul in Balanta in conjunctie cu Pluton. Soarele in Gemeni si in casa a IX-a, in conjunctie la orb de 6 si respectiv 8 grade cu Venus si Mercur aflate in Taur si in casa a VIII-a, determina usurinta in exprimare, claritatea si estetica in comunicare, asa cum se observa in versurile pieselor sale, dar si in textele pe care Cornel le publica fie pe blogul sau, fie in diverse reviste. Gratia in exprimare, atentia fata de cuvintele folosite, denota o sensibiltate aparte, specifica nu neaparat Gemenilor, cat Taurilor. La momentul nasterii lui Cornel, tot in Taur si in casa a VIII-a, se afla si Jupiter in conjunctie cu Nodul Sud. Toate acestea, in combinatie cu Ascendentul in Balanta in conjunctie cu Pluton arata un Geaman cu puternice accente venusiene, prezente atat in exprimarea artistica cat si in modul in care Cornel se prezinta publicului: un barbat atent la detalii, imbracat adesea simplu, dar elegant, in culori cat mai aproape de natural sau pastel.

Soarele ii ofera nu doar flexibilitate mentala, usurinta in miscare si in comunicare, ci si capacitatea de a face “slalom” printre concepte, filosofii, informatii de orice tip. In casa a IX-a, ii ofera nevoia si dorinta de a calatori, de a afla informatii “de la fata locului”, curiozitate, interes fata de alte culturi. Contactul cu oameni si locuri diferite, indepartate, spectaculoase, incarcate de cultura, ii ofera nu doar placere, ci contribuie si la cresterea gradului sau de vitalitate. Este un explorator, daca nu al spatiilor fizice, cu siguranta cel putin al spatiilor filosofice. Se poate bucura ca un copil de orice descoperire care tine de istorie.

Dragostea, in toate aspectele sale, este tema centrala a pieselor sale. De la dragostea adolescentina, asa cum este ea oglindita in albumele de inceput din cariera sa, pana la dragostea matura asa cum o canta in prezent, Cornel pare sa fie o carte deschisa pentru publicul sau. Insa Pluton ne arata si altceva. Nu atat teama de a se implica in relatii, cat mai ales teama fata de propriile sale sentimente. Este o teama specifica artistilor, care poate sa fie gandita ca si cum si-ar pierde talentul si inspiratia atunci cand dragostea este prezenta in mod constant si nefluctuant in viata lor. Energia plutoniana este “raspunzatoare” pentru magnetismul personal al lui Cornel, pentru aerul de mister care il inconjoara. Desi nu a fost “zgarcit” cu informatii legate de viata sa personala, nici nu s-a adancit in detalii, aratand ca detine un bun sistem al masurii. Impresia pe care o lasa in general este aceea ca este accesibil si prietenos, dar in acelasi timp distant si echilibrat. Cu Venus in Taur si in casa a VIII-a si cu Pluton in zodia lui Venus si in casa personalitatii, Cornel este genul de persoana care manifesta o puternica senzualitate si sexualitate, chiar daca uneori nu este constient de aceasta sau de impactul pe care il are asupra celor din jur, in special asupra femeilor. Este o energie greu gestionabila, pe care o sublimeaza prin muzica. Aceste aspecte mai arata si un interes fata de ocultism, fata de stiinte divinatorii. Oscileaza cu usurinta intre preocuparile legate de lumea concreta, materiala imediata, si interesul fata de lumea nevazuta si legile care o guverneaza. Cauta logica lucrurilor acolo unde pare ca evenimentele, situatiile nu au nici o logica. Nu se lasa cu usurinta pagubas, oricat de fara iesire pare realitatea imediata si cauta un sens pentru ceea ce traieste si i se intampla.

Jupiter in Taur si in casa a VIII-a arata ca are o mare usurinta in a accesa resursele celorlalti si a le folosi in scopuri ce tin de confortul personal, aceasta insemnand, cel mai probabil, proiecte legate de partea profesionala a vietii sale. Este constient de valoarea proprie si poate sa foloseasca aceasta calitate in relatiile cu ceilalti. Poate fi perceput in unele situatii sau de unele persoane, ca fiind un tip manipulator, orientat spre interesul personal, insa, daca aceasta tendinta este prezenta, este mai degraba una inconstienta. Ii face placere sa ii fie stimulate simturile. Poate fi atras de latura romantica a vietii, insa in ce priveste intimitatea pare a fi mai degraba discret, distant, si inclinat spre lumea fantasmelor.

Marte, planeta masculinitatii, la momentul nasterii lui Cornel, se afla in Leu si in casa a X-a a carierei si a statutului social, in conjunctie la orb de 7 grade cu Saturn din Rac. Energia martiana este exploziva si ii ofera curaj si determinare in atingerea obiectivelor profesionale. Se entuziasmeaza cu usurinta, se implica activ si cu toata fiinta in ceea ce face. Insa, exista momente in care energia saturniana devine mai puternica si il poate transforma daca nu in Toma Necredinciosul, cel putin intr-o persoana care percepe situatiile si obiectivele fie ca fiind greu de atins, de rezolvat, fie ca fiind fara un rezultat concret sau cel asteptat. Saturn in aceasta pozitie arata ca are calitati de lider, de conducator, care nu intotdeauna se lasa impresionat de emotiile celor din jur. Reuseste sa isi motiveze colaboratorii sa il urmeze sau sa se implice in proiectele comune, dar cu greu se lasa convins sa se implice in ceva in care nu crede. Functioneaza foarte bine dupa un plan si dupa reguli stabilite de la bun inceput intr-o colaborare, dar cu greu tolereaza incalcarea acestora, chiar daca el este persoana care le incalca. Este loial muncii sale si cu greu se lasa descurajat. Are mereu un plan de rezerva si o forma de evadare din rutina. Cu greu isi manifesta emotiile de fata cu cei cu care lucreaza. Insa, asta nu il impiedica sa spuna exact ce are de spus, ce il nemultumeste. Desi pare sa fie rezervat cu laudele, nu ezita sa isi manifeste simpatia si aprecierea fata de realizarile celor din jur, sa recunoasca atunci cand a gresit sau cand a judecat gresit pe cineva sau ceva.

Luna in Berbec, in conjunctie cu Lilith si in casa a VII-a a hartii natale, arata pe de o parte ca, din punct de vedere emotional, este sub imperiul impulsurilor, adica actioneaza daca ii place sau nu ii place ceva. Intra in relatii, fie personale, fie profesionale, in parteneriate in general, la impuls, fara o elaborare neaparata a situatiilor sau a persoanelor. Pe de alta parte poate fi dependent afectiv de partenerii sai, fie de partenera de viata, fie de cei de afaceri. Cu usurinta cu care leaga relatii, le si dezleaga atunci cand, asa cum indica Saturn, sunt incalcate in mod regulat, regulile stabilite. Pe de alta parte, in fundal, pare ca intotdeauna se afla o teama de a nu fi tradat sau abandonat de cei din jur. Motiv pentru care, este posibil ca de cele mai multe ori sa incheie anumite relatii atunci cand exista pericolul de a deveni mult prea intime sau prea vizibile. Chiar daca ii place sa conduca si sa fie in centrul atentiei, sunt momente in care si-ar dori sa lase fraiele in mainile partenerilor.

Nodul Nord, Destinul, se afla in Scorpion si in casa a II-a a veniturilor proprii, in conjunctie cu Uranus retrograd. Acesta arata ca in aceasta existenta, parte din misiunea lui Cornel este aceea de a avea venituri proprii, castiguri din munca personala, fara sa fie dependent de resursele pe care ceilalti, in special familia, i le-ar pune la dispozitie. De asemenea, conjunctia cu Uranus arata ca este important sa invete sa-si asculte intuitia si sa nu puna sub semnul intrebarii si al indoielii nici un gand sau o idée care i-ar putea aparea in cale, indiferent cat de abstracta si “irealizabila” ar putea sa fie. Banii vin si pleaca cu usurinta. Este necesar sa invete sa ii gestioneze. Si nu in ultimul rand, Destinul in Scorpion arata importanta preocuparilor legate de ocultism si de lumea nevazuta. Acestea ii pot aduce raspunsuri si solutii la cele mai neasteptate probleme cu care se confrunta.

Ultimul, dar nu cel din urma, Neptun retrograd din Sagetator si in casa a III-a, a rudelor de gradul II, a prietenilor din copilarie, a comunicarii si a drumurilor scurte, arata pe de o parte bucuria pe care Cornel o traieste in compania familiei si a prietenilor cu care a crescut, un atasament fata de un mentor care i-a marcat copilaria si adolescenta, care a avut un rol important in dezvoltarea sa, iar pe de alta parte talentul de povestitor innascut. Ii place sa se joace, in special la nivelul ideilor si al povestilor. Ii place sa citeasca si sa studieze, si foloseste orice bucatica de timp liber in compania cartilor sau a persoanelor care ii pot stimula curiozitatea.

Desi nativ Gemeni si cu Ascendent in Balanta, elementul Aer este cel mai slab aspectat in harta natala a lui Cornel. Acest lucru se poate manifesta pe termen lung ca o lipsa de mobilitate fata de propria sa personalitate. Ramane loial propriilor valori si credinte, pana cand acestea isi ating limitele. Si chiar si atunci, pare sa ii fie destul de dificil sa le inlocuiasca sau sa le modeleze astfel incat sa fie mai flexibile, mai largi. Cu toate acestea evenimentele pe care le traieste, in combinatie cu preocuparile fata de ocultism si legile de functionare ale lumii nevazute, ii pot largi capacitatea de a integra in structurile sale de gandire si de raportare la lume si la viata noi concepte si valori.

Pe data de 10 iunie, Vunk va sustine primul concert acustic, intitulat “Autoportrete”, la Gradina Mall Promenada. Este o ocazie pentru spectatori de a se lasa sedusi de farmecul magnetic al lui Cornel, al muzicii si versurilor care oglindesc sensibilitatea sa innascuta.

cornel ilie - afis