Maia
Vă propun să aruncăm o privire spre un asteroid mai puţin cunoscut. Nu are o poveste ieşită din comun, ci una simplă precum personajul ei principal!
Maia este numele dat unei micuţe nimfe, fiica Titanului Atlas şi a Oceaninei Pleione, iar acesta însemna “micuţa mamă” sau “doică”. Ea este una dintre Pleiade, cea mai frumoasă dintre ele! Era considerată protectoarea ploilor fertile din timpul anului. După unii scriitori, ea guverna ploile de mai, care aduc reîmprospătarea, frumuseţea pământului. Nici ea nu a trecut neobservată de Zeus, iar din uniunea lor s-a născut Hermes (Mercur). Pe semne că a fost o iubire importantă, căci Hermes a fost un bun tovarăş de companie lui Zeus!

Detalii tehnice
Asteroid (66) Maia a fost descoperit pe 9.04.1861 de către Horace Tuttle la Harvard, în constelaţia Fecioarei. În momentul descoperirii se afla în mişcare retrogradă în zodia Balanţei la gradul 00 şi 8 minute şi în opoziţie cu Neptun. Are o perioada orbitală de 4,30 ani. Face parte din fâşia principală de asteroizi.
Ce este atât de important? Păi, descoperit într-o zi de Lună Nouă, primăvara, Asteroid (66) Maia tranzita exact punctul Echinocţial de toamnă, la gradul 00.08’! Tema acestui minuscul personaj o mai prezintă şi pe Venus alături de Luna Neagră în Berbec, iar Mercur se află în conjuncţie cu Neptun din Peşti.
Impact astrologic
Despre Maia ca personaj mitologic nu ştim multe. Dar dincolo de fragilitatea ei, de serviabilitatea pe care o dovedea ca şi doică, ea pare a fi mai puternică decât se povesteşte, mult mai dinamică, mai hotărâtă și mai creativă! Extragem din tema ei caracteristicile Balanţelor și Berbecilor: corectitudine, libertate de exprimare, determinare, dar şi subtilitate.
Mulţi autori o consideră pe Maia ca având influenţă hotărâtoare în hărţile scriitorilor, evidențiind spiritul de observaţie, o manieră aparte de ”a spune lucrurilor pe nume” și nonconformismul.
În harta lui Jean–Paul Sartre [1], spre exemplu, asteroidul Maia este în conjuncţie cu Ascendentul, în Săgetător. Ernest Hamingway [2] o are în tema sa pe Maia în conjuncţie cu Mercur, guvernatorul Ascendentului. Exemplele pot continua cu scriitoarea Elisabeth Gilbert [3], autoarea bestseller-ului “Mănâncă, rogă-te, iubeşte“, care are un trigon între Venus (Gemeni) şi Maia (Balanţă). Liviu Rebreanu [4] este cunoscut pentru romanele sociale şi psihologice inspirate din poveşti reale, așa că nu trebuie să ne mire că în tema sa Maia este conjunctă cu Saturn retrograd în Rac, și în careu cu Uranus din Balanţă!
Maia hrăneşte şi creşte! Acolo unde este ea, în tema natală, se află resurse ce pot fi valorificate pentru a atinge maximul de potenţial. Arată un element (resursă) ”consumat” frecvent de cei cu potențial creativ, util celor care dau voie lumii înconjurătoare să îi inspire. Firile artistice se ”hrănesc” din ce trăiesc zi de zi, iar Maia este un asteroid proeminent în temele acestora.
Sigur, zodia şi casa astrală în care se află Maia vorbesc mult despre maniera în care te inspiră lucrurile sau despre domeniul de viață care-ți produce revelaţii.
Caută asteroidul Maia în tema ta, vezi ce aspecte primește şi foloseşte-l cât mai bine! Maia a fost descoperită pe o Lună Nouă în Berbec şi la gradul echinocţiului de toamnă. Merită să cauţi felia ta de pionierat prin tema natală! Ea este prezentă acolo şi este confirmarea vie că Universul a pregătit pentru tine o şansa de a ieşi din anonimat!
În aceste zile, Asteroid (66) Maia traversează zodia Fecioarei, în conjuncţie (încă) cu Soarele, la un grad distanţă, și va rămâne întrega lună octombrie în compania lui Jupiter, Marte şi a lui Venus. Creativitatea, dezvoltarea ideilor, expunerea şi prezentarea lor este propice acum. Aşadar, dacă stăteai cu manuscrisul sau cu proiectul în sertar, e cazul să îl scoţi la lumină!
–
[1] Jean –Paul Sartre, născut la 21 iunie 1905, ora 18.45, Paris ( Fr).
[2] Ernest Hamingway, născut la 21 iulie 1899, ora incertă 08.00 – Oak Park, Illinois, USA.
[3] Elisabeth Gilbert, născută la 18 iulie 1969, ora necunoscută,Waterbury, Connetticut, USA.
[4] Liviu Rebreanu, născut la 27 noiembrie 1885, ora necunoscută, Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud.