Soare în Gemeni sau vreau să știu tot!

Până în seara de 21 iunie astrul solar se află într-o stare plină de mobilitate, efervescență, dualitate, curiozitate, într-un cuvânt: de „nestare”, în semnul (frumos) agitat al Gemenilor. Nativii Gemeni sunt într-o veșnică dorință de a afla cât mai multe lucruri, cu cât mai multe cu atât mai bine, de a înmagazina cât mai multe cunoștințe și informații, cu cât mai multe, cu atât mai bine, de a se lansa în cât mai multe discuții, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Pentru Gemeni (de altfel și numele lor este cât se poate de clar în această direcție) nu există unul. Numărătoarea începe de la minim doi. Și continuă până la infinit. Și dacă se ajunge acolo, nu se termină, ci tot se continuă.

Cu Gemenii nu există riscul de a te plictisi, dar există riscul de a obosi și de a nu-i mai putea urmări de un moment dat. Pot sări cu nonșalanță de la o temă la alta, de la un grup de discuții la altul. Și când ai vrea să-i acuzi de superficialitate, vin din nou la tine, repetă ultimele cuvinte pe care le-ai spus și fac o poantă, așa încât nu te mai lasă inima să îi spui că pare să semene vânt și să culeagă furtună.

Gemenii sunt mobili, atât intelectual, cât și fizic. Le place tenisul, ciclismul, înotul. Celor mai mulți Gemeni le este teamă să zboare. Nu de la o idee la alta, asta e floare la ureche, ci cu avionul. Probabil că le place să fie în permanență cu capul în nori dar, totuși, cu picioarele pe pământ. Gemenii mai sunt și mari amatori de plante, de flori. Balcoanele acelea cochete cu ghivece frumos aranjate și colorate aparțin de cele mai multe ori Gemenilor. (Poate tot din cauza nevoii de a rămâne și împământați.) Ce mai pot face foarte bine este să disimuleze. De fapt, poate că nici nu disimulează, ci este când unul din Gemeni, când celălalt. Când celălalt. 😛

Ce ne spune cartea de Symbolon despre Soarele în Gemeni? Cartea fiind Actorul. O, da. Tocmai ce spuneam de disimulare, de plăcerea de a juca roluri, de a fi prezent pe mai multe fronturi. Așadar, Soarele în Gemeni ne duce cu gândul la roluri, la teatru dar și la problema identității. „Cine sunt eu?” se poate transforma la Gemeni în întrebarea: „care din noi sunt eu?” Sau, altfel spus, „care din roluri este cel pe care mi-l propun azi?” Acuma, tot ce se poate ca la prânz rolul de dimineață să nu mai fie interesant și să se treacă la următorul.

Analogia clasică planetă în semn arcană de Tarot este următoarea: Soarele în Gemeni corespunde arcanei majore Îndrăgostiții.

Dorința de minim doi se poate manifesta inclusiv în domeniul alegerilor sentimentale, domeniu în care Gemenii pot alege cu ușurință să sară din floare în floare, pentru că, nu-i așa, găinile vecinilor sunt întotdeauna, nu neapărat mai grase, dar altele/ noi față de cea/ cele de acasă… Eu, personal, aș propune ca analogie pentru Soare în Gemeni nu doar o carte, ci următoarea combinație de cărți: arcana minoră 2 de Cupe, care este cartea începutului sentimental, cartea aventurii, cartea flirtului în posibilă combinație cu arcană minoră 5 de Săbii și, uneori, arcana minoră 7 de Săbii.

Nu vă spun semnificația lor, tocmai pentru a vă lansa o provocare (din cele care le plac la nebunie Gemenilor) în a vă informa/ a căuta și, îmi place să cred, a găsi propriul punct de vedere, propriile argumente pro sau contra.

Și apoi le-am putea dezbate. (În același spirit efervescent.)

P.S. Soțului meu, cu drag și intelectualitate.

Cristina Podoreanu

Cristina Podoreanu