Fulop Laszlo
Ca să mă prezint, mă voi folosi de cuvinte cheie, aşa cum procedează însăşi astrologia. Primul cuvânt cheie: vegetarianism. La propriu şi la figurat.
Sărim peste înţelesul propriu şi trecem direct la cel figurat. Fiinţa noastră fiind formată din energiile cu care ne hrănim, este bine să fim atenţi ce fel de „alimente” introducem în corpul nostru. Aşa cum mai întâi decojim ceapa şi abia după aceea o mâncăm, este indicat să „decojim” şi energiile planetelor înainte de a le consuma. Este bine să îndepărtăm agresivitatea şi să ne hrănim doar cu spiritul de iniţiativă şi cu forţa interioară, dacă este vorba despre Marte. Este indicat să îndepărtăm ura şi să ne hrănim doar cu profunzimea, în cazul lui Pluton. Este bine să îndepărtăm indecizia şi să ne hrănim doar cu sensibilitatea, dacă este vorba despre Lună. Este indicat să îndepărtăm ceaţa mentală şi să ne hrănim doar cu intuiţia pură, în cazul lui Neptun. Şi aşa mai departe.
M-am pus aşadar să devin un vegetarian al planetelor.
Al doilea cuvânt cheie: împreună. Fiind un nativ Balanţă, tot ce înseamnă „împreună” este important pentru mine. Există oameni care afirmă că oamenii sunt conectaţi prin sport, dar adevărul este că legăturile sufleteşti se formează la fel de bine şi atunci când muncim împreună. Contează foarte mult acel „umăr la umăr”, indiferent dacă acesta se întâmplă pe un teren de sport sau pe un şantier. Apropo, există un şantier inclusiv al astrologiei, unde muncim cu toţii.
Al treilea cuvânt cheie: alpinism. Aici este vorba doar despre sensul figurat al acestui cuvânt. Percep existenţa ca pe o ascensiune verticală. O fi un efect al prezenţei lui Marte în Capricorn în harta mea. Mă preocupă foarte mult subiectele de tip boală, suferinţă şi lipsă de energie. Din punctul de vedere al alpinismului, boala poate fi doar una: răul de înălţime. Iar ajutorul poate fi la fel, unul singur: îmbărbătarea. Mai întâi trebuie să-ţi învingi propriul tău rău de înălţime şi abia atunci poţi să te uiţi în ochii celui care are nevoie de ajutor şi să-i spui: „Vino după mine!” sau „Vino lângă mine, ne urcăm împreună”.
Al patrulea cuvânt cheie: unicitate. Fiecare dintre noi este un microcosmos unic şi este bine ca intervenţiile exterioare să fie efectuate de mâini delicate. Pentru că astrologia este un bisturiu. Astrologul trebuie să fie suficient de priceput ca să înlăture tumoarea şi să lase intacte celelalte ţesuturi. Bisturiul este consituit din sistemul de valori al astrologului. De exemplu, un guru născut cu Soarele în Săgetător o să ne spună că valoarea principală pe planeta noastră este libertatea, însă pot exista oameni pentru care acest concept să nu însemne mare lucru. Pentru ei, ideea de libertate poate avea un efect perturbator. Sau, un guru născut cu Soarele în Leu va afirma că leacul pentru orice suferinţă sufletească ar fi iubirea de sine. Totuşi, pot exista oameni în sufletul cărora acest concept să nu fie definit. Pentru ei, iubirea de sine nu reprezintă o hrană care ar putea fi integrată în structurile lor sufleteşti. Degeaba prescrie o doză de alergare zilnică de 10 km pentru un om supraponderal. Este important cum folosim „bisturiul” nostru: trebuie să respectăm unicitatea fiecăruia.
Activitate astrologică:
- profesor la Şcoala de Astrologie Fidelia (2002 – prezent)
- membru fondator al Asociaţiei Astrologilor din România
- redactor la revista „Astrotext” (2006 – prezent)
- fost redactor la revista „Astrele”
Alte amănunte: https://www.scoaladeastrologie.ro/cursuri-autori.php