Andreea ZbarceaInfluentele Lunii

Luna Plină în Fecioară și zodiile

Jumătatea lunii martie, mai precis ziua de 18.03.2022, ne întâmpină cu un moment de Lună Plină ce are loc aproximativ la ora 09:20, la gradul 27°40’, Fecioară.

Ce se întâmplă în faza de Lună Plină?

Luna Plină în Fecioară reprezintă etapa ciclului lunar în care Luna în tranzit, din zodia Fecioară, realizează un aspect de opoziție (180 grade) cu Soarele în tranzit, din zodia Pești. În faza de Lună Plină, Luna este luminată de Soare, devenid o „lampă cerească”. La nivel energetic, ea acționează ca o oglindă; forța foarte puternică a lunii atrage și reflectă întreaga energie a Soarelui asupra noastră. Însă indiferent de zodia prin care tranzitează (circulă) luminariile, de reținut este faptul că atunci când este Lună Plină emoțiile se intensifică și putem fi deosebit de sensibili.

Din punct de vedere medical, în această perioadă apa se acumulează mai ușor în țesuturi, iar cât timp Luna tranzitează zodia Fecioarei se acordă o atenție deosebită organelor digestive, intestinului subțire și gros, splinei și pancreasului.

Dacă la Luna Nouă plantăm semințele („noile începuturi”), la Luna Plină culegem roadele muncii noastre, o muncă începută, în acest caz, odată cu Luna Nouă în Fecioară din 7 septembrie 2021. Luna Plină poate reprezenta momentul unor mari realizări sau, dimpotrivă, momentul unor mari deziluzii, în funcţie de ceea ce am „plantat”.

Să descifrăm contextul astral! Zodia Pești este tranzitată (circulată) de 4 planete, printre care și Soarele (elementul-cheie al acestei Luni Pline), energizând foarte mult caracteristicile zodiei Pești. Astfel, suntem înclinați să ne conectăm cu emoțiile noastre cele mai profunde, să ne ascultăm intuiția, să renunțăm la ego și să manifestăm compasiunea, empatia, iubirea față de semenii noștri. Totodată suntem derutați, avem tendința de a fugi de realitate sau de a ne iluziona, drept urmare e ideal să fim atenți și să încercăm să ne conectăm cât mai bine la realitate, la lucrurile pragmatice.

Predispoziția de a fi înțeleși greșit sau respinși ar putea duce la frică, dezamăgire, izolare și autocompătimire, iar intuiția ne poate fi influențată negativ de fricile subconștiente. Pentru că este o perioadă confuză și contradictorie din punct de vedere emoțional, indicat ar fi să încercăm să ne exprimăm cu sinceritate și claritate intențiile. Cum Peștii sunt ultimul semn al zodiacului, iar trecerea Soarelui de la zodia Pești la zodia Berbec simbolizează și ideea de sfârșit, de încheiere pentru a începe din nou, se poate ca în aceste zile să simțim o nevoie de a încheia anumite situații din viața noastră.

Ce ne transmite lumina Lunii în Fecioară?

Mesajul acestei energii intense cere de la noi atingerea unei stări totale de echilibru mental și emoțional în care să funcționăm eficient în viața de zi cu zi. Ni se cere obiectivitate, claritate, dar mai ales ni se cer planuri bine definite, care să elimine limitările. Lumina Lunii Pline pune reflectorul pe nevoia de vindecare a emoțiilor, pe curățenia fizică, pe detoxifiere, pe vindecarea spirituală, pe renunțarea la obiceiurile negative care ne îmbolnăvesc. Avem oportunitatea de a lucra cu această energie astrală pentru a ne purifica mintea de amăgirile și iluziile acumulate în viața noastră, îmbunătățindu-ne astfel viața de zi cu zi.

Opoziția dintre Soare și Lună este sprijinită de planeta Pluton din Capricorn (28° Capricorn) prin aspecte benefice, ceea ce înseamnă că vom găsi în noi cele mai bune soluții, resurse (puterea interioară) care să ne dea curajul să acționăm și să schimbăm ceea ce trebuie schimbat. Pluton este planeta care distruge ca apoi să reconstruiască; așadar, tot ce nu are o fundație solidă, palpabilă va fi distrus, pe când tot ceea ce este în acord cu planul nostru divin va fi răsplătit.

Pluton susține Luna Plină în Fecioară împreună cu asteroidul 407 Arachne (29° Capricorn). Conform literaturii mitologice, Arachne a fost o țesătoare talentată, iar munca ei era atât de frumoasă încât a devenit vestită. Mândria și aroganța au determinat-o pe Arachne să se laude și să afirme că este mai talentată decât zeița Atena. Arachne spunea că țese foarte frumos datorită eforturilor și muncii sale, dar și a talentului ei, chiar dacă Atena, deghizată într-o bătrânică, a avertizat-o că este o muritoare ale cărei talente nu se pot ridica la înălțimea zeilor, faţă de care ar trebui să arate mai mult respect.

Pentru a se stabili cine este cel mai bun artist – Arachne sau zeița Atena -, s-a organizat un concurs unde Arachne a creat o tapiserie care îi înfățișa pe zei într-o lumină proastă (aceasta ilustra jocurile lor sexuale). Zeița Atena, furioasă, a distrus opera lui Arachne, iar Arachne, îngrozită și rușinată, s-a spânzurat. Atena, conștientizând că Arachne și-a învățat lecția de a nu-i provoca pe zei, a transformat funia în pânză și pe Arachne într-un păianjen, pentru ca aceasta să poată țese în continuare creații frumoase.

Din punct de vedere astrologic, Arachne indică un talent care atrage atenția și gelozia celorlați, dar și provocări care aduc transformări profunde (moartea Arachnei). Arachne, împreună cu Pluton, „țese” banii, puterea, moartea, sexul, secretele, conspirațiile la nivel înalt. Există totuși o provocare legată de recunoașterea talentului și anume că putem face greșeli datorită orgoliului și mândriei exagerate. În acest sens, indicat ar fi să ne cultivăm „în liniște” talentele!

Luna Plină in Fecioară energizează următoarele domenii de viață (case astrologice) pentru:

Berbec/Ascendent în Berbec: Vi se cer obiectivitate, claritate și ordine în relațiile de la locul de muncă, în relația cu colegii, în proiectele profesionale, în activitățile și obiceiurile zilnice, în grija faţă de sănătate. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de cariera voastră, de imaginea publică, de ambițiile voastre profesionale, de proiectele importante, de figurile de autoritate.

Taur/Ascendent în Taur: Vi se cer obiectivitate, claritate și ordine în relațiile de iubire (viața sentimentală), în relațiile cu copii, în creativitatea personală, în petrecerea timpului liber, în hobby-uri și vacanțe. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de străini, turism, cultură, politică, legi, religie, mass-media, universități.

Gemeni/Ascendent în Gemeni: În centrul atenției sunt relațiile de familie, părinții, căminul, țara, afacerile imobiliare, problemele din copilărie, siguranța și securitatea emoțională. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de banii unei afaceri, banii partenerului de viață, resurse comune, investiții, comisioane, moșteniri, împrumuturi, taxe, ocultism.

Rac/Ascendent în Rac: Vi se cer obiectivitate, claritate și ordine în relațiile cu rudele, cu cei din imediata apropiere, cu vecinii, cu persoanele tinere, precum şi în comerț, în activități mentale, în călătorii scurte, în studii (cursuri). Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de căsnicie, parteneriate de afaceri, rivali, dușmani, concurenți.

Leu/Ascendent în Leu: Vi se cer obiectivitate, claritate și ordine în relația cu banii, cu ceea ce vă place, cu ceea ce vă oferă stabilitate, precum şi în valorile personale, stima de sine, valorificarea talentelor. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de vindecare, activități și obiceiuri zilnice, proiecte profesionale, relația cu colegii.

Fecioară/Ascendent în Fecioară: Vi se cer obiectivitate, claritate și ordine în relația cu propria persoană, în reinventarea voastră, în stabilirea unor obiective personale și în descoperirea unui mod mai sănătos de a vă raporta la voi înșivă, la planurile personale. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de relația cu copiii, de viața sentimentală, de o poveste de dragoste, de un proiect personal, de o vacanță, de creativitatea personală.

Balanță/Ascendent în Balanță: În centrul atenției este viața spirituală: descoperirea unui mod sănătos de a vă raporta la subconștientul vostru, la sensibilitate, la lumea nevăzută, la vise. Vocea interioară știe cel mai bine direcția. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de familie, părinți, bunuri imobiliare, locuință, problemele din copilărie, siguranța și securitatea emoțională.

Scorpion/Acendent în Scorpion: Vi se cer obiectivitate, claritate si ordine în relațiile de prietenie, în grupurile sociale, în planurile de viitor și speranțele personale, în relaţia cu protectorii. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de studii (cursuri), călătorii scurte, semnarea unor angajamente, contracte, diverse acorduri, frați, veri, vecini.

Săgetător/Ascendent în Săgetător: Vi se cer obiectivitate, claritate şi ordine în modul în care vă raportați la cariera voastră, la imaginea publică, la ambițiile voastre profesionale, la proiectele importante, la figurile de autoritate. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de bani, salariu, bunuri personale, securitate financiară, autovalorizare, talente.

Capricorn/Ascendent în Capricorn: Vi se cer obiectivitate, claritate şi ordine în modul în care vă raportați la călătoriile majore, la relația cu străinătatea, la studiile înalte, la credință, la astrologie, la Dumnezeu. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de voi înșivă; este un moment în care intuiția puternică, vocea interioară vă ajută să vă dați seama ce trebuie să eliminați pentru a vă reconstrui personalitatea.

Vărsător/Ascendent în Vărsător: Vi se cer obiectivitate, claritate și ordine în a găsi un mod sănătos de a vă raporta la resursele celuilalt, la afaceri, la problemele emoționale, la viața intimă, la partenerul intim, la manipularea și controlul celorlați, la sfârșitul unei perioade din viața voastră. Pluton în Capricorn vă dă o „mână de ajutor” să eliminați tot ce este toxic în viața voastră, în mintea voastră, în sufletul vostru. Iertați-vă pe voi, iertaţi-i pe cei din jurul vostru și evitați sentimentele de vinovăție; încercați să nu vă legați prea mult de lucrurile negative.               

Pești/Ascendent în Pești: În centrul atenției sunt relațiile, partenerii de afaceri, rivalii, dușmanii, concurenții. Vi se cer obiectivitate și claritate în a găsi un mod sănătos de a vă raporta la ceilalți, dar și la voi înșivă. Pluton în Capricorn dă o „mână de ajutor” în ceea ce ţine de prieteniile voastre, de proiectele sociale și profesionale, de echipe, de activități de grup.

Andreea Zbarcea

Andreea Zbarcea