Anul Tigrului de Apă

Particularitățile anului 2022, din perspectiva zodiacului chinezesc

             Anul nou chinezesc începe pe data de 1 februarie 2022 și se află sub semnul Tigrului de Apă, un semn Yang, care ne va determina să fim mai ancorați în momentul prezent și totodată să acționăm ghidați de intuiție. Apa este elementul caracterizat de profunzime, empatie, magnetism, tenacitate și subtilitate. Tigrul, în schimb, face parte din categoria Triunghiului altruist, de care mai aparțin atât Calul, cât și Câinele. Atributele sale aduc în atenție în mod special grija față de umanitate, generozitatea și idealismul.

Influențe asupra planului emoțional, mental, fizic și spiritual

             Din punct de vedere emoțional, în acest an se recomandă să avem în vedere orice fel de conflict care nu a fost rezolvat până în prezent. Este un interval de timp potrivit pentru a ne împăca atât cu noi, cât și cu ceilalți. Faptul că suntem sub egida unui semn Yang ne ajută să acționăm în acele direcții pe care le-am evitat de multe ori. Se pot conștientiza conflictele interioare ascunse, avem posibilitatea să trecem peste traume mai vechi și totodată putem să reluăm diverse practici spirituale care au un impact pozitiv asupra psihicului nostru.

             În plan mental, vom fi destul de stimulați, astfel încât avem posibilitatea să ieșim în față, să ne facem remarcați prin cunoștințele noastre. Totodată, ar fi bine să ne păstrăm tactul, deoarece pot exista și tendințe agresive. Acestea se pot manifesta într-un context în care avem concurență sau dacă ne simțim închiși, ca într-o matrice. Întrucât Tigrului de Apă îi place libertatea, spiritul lui de luptă poate să iasă la suprafață dacă se simte constrâns. Atitudinea cea mai benefică, în acest caz, este să spunem ce avem de spus, dar într-un mod inteligent sau strategic. Dacă dorințele nu vor fi exprimate, acestea pot fi refulate după o perioadă de timp. Prin urmare, este mai avantajos să arătăm lumii cine suntem și ce ne dorim decât să acumulăm gânduri sau emoții care nu ne sunt de folos.

             Este un an potrivit pentru a ne îndrepta spre forme de cunoaștere pe care ne-am dorit să le aprofundăm. Totodată, se pot reîncepe studiile care au fost abandonate. Influența Tigrului de Apă ne ajută să ne extindem viziunea prin învățare.

             Vitalitatea va fi crescută și putem să ne preocupăm mai mult de corpul nostru prin practicarea unui sport intens sau a oricăror activități care țin de stimularea fizică. Spiritul de aventură va prinde contur, astfel că vom fi tentați să încercăm experiențe noi și neconvenționale.

             Din punct de vedere spiritual, anul Tigrului de Apă ne indică faptul că în acest interval de timp ar fi bine să conștientizăm impactul pe care îl avem asupra mediului colectiv. Este un an în care relațiile, alianțele, colaborările ne pot ajuta să înțelegem că funcționăm cu toții precum un organism complex. De aceea, ar fi bine să ne apreciem unii pe alții, să ne bucurăm împreună și să fim uniți în vederea creării unui context mai benefic, care să-i cuprindă pe toți.

            Acest lucru este sugerat și din punct de vedere numerologic de către vibrația sub care stă anul 2022: vibrația lui „6”. Din punct de vedere astrologic, cifra 6 îi este asociată planetei Venus, care, pe nivelul ei vibrațional înalt, simbolizează transcenderea ego-ului, colaborarea, relaționarea cu cei din jur și unitatea. Stabilirea și sedimentarea relațiilor interumane va fi o temă spirituală importantă în acest an.

             Din punct de vedere colectiv, putem să observăm că în Anul Tigrului de Apă vor fi diverse mișcări pentru solidaritate. La nivel individual, cel mai des vom vedea actualizări în cadrul relațiilor de iubire, de prietenie sau profesionale; ar putea exista și tendința să se adere la diverse structuri noi, idealiste sau progresiste. Indiferent că vorbim despre nivelul colectiv sau individual, dorința de bază va fi aceea de „a cunoaște” pentru „a face”.  

Concluzii:

             Anul 2022 va fi provocator, însă dacă vom reuși să fim receptivi la mesajele din jurul nostru, împreună vom avea șansa să dăm contur idealurilor comune. În lucrarea sa, Principele, Niccolo Machiavelli transmite foarte bine această idee astfel:„Cine își dorește un succes constant, trebuie să-și schimbe comportamentul odată cu timpul.” Dacă aruncăm o privire și peste contextul astral, vom observa că acesta ne confirmă necesitatea unei schimbări, ba chiar și nevoia umanității de a mai urca o treaptă pe scara evoluției.

             Putem concluziona faptul că anul 2022 ne oferă o altă mare oportunitate. Chiar dacă reușim să „prindem” doar anumite ocazii, ar fi bine să ne păstrăm speranța și determinarea. Anul Tigrului de Apă este un an al exprimării, libertății și optimismului. Este un an bun pentru cei care doresc să treacă prin experiențe noi, să-și exprime opinia sau să-și depășească limitele.

Cristina Maria Puscas

Cristina Maria Puşcaş