Andreea CirsteaEseuri & Reflectii

Călătorie cu Venus şi Marte

Venus și Marte, iubiții cosmici, și-au dat întâlnire în februarie și au unele „treburi” de rezolvat până la finalul lunii martie. Energia lor se va împărți între fronturile Capricornului și Vărsătorului.

Venus, Mica Benefică, este responsabilă cu frumusețea, cu armonia, cu iubirea, cu erotismul rafinat, cu partea financiară și confortul. În schimb, Marte este cel care ține de ambiție, de acțiune, de energie, de voința din fiecare, de instinct și sexualitate.

Odată cu întâlnirea dintre cei doi, se va deschide un nou ciclu.. Este important faptul că aceştia sunt regenții Axei Nodurilor Lunare din acest an. Ei sunt responsabili, pe lângă iubire și sex, și de partea materială, de posesiuni și pot da un subton întregii perioade în care Nodurile Lunare se află pe axa Taur-Scorpion. Momentan merg „mână în mână” sub influenţa energiei Capricornului, unde vor să pună baze solide, unde au căutat și caută să construiască ceva durabil.

Începând cu 23 februarie, orbul conjuncției dintre cele două planete și Pluton se strânge și poate indica o dorință de dominare sau de putere. Apogeul acestei conjuncții va avea loc în data de 3 martie, iar impactul va fi transformator atât pe partea emoțională, cât și pe partea financiară.

Dacă până acum „motorul” era Marte, care o punea „în funcțiune” pe Venus, acum vine și Pluton, care îi pune pe amândoi față în față, le cere să se „dezbrace” și să scoată la suprafață tot ce se află în interiorul lor, tot ce au strâns de-a lungul ciclului precedent. Pluton mai poate scoate la suprafață dorințe ascunse și arzătoare (bune sau rele), iar sectorul vizat din harta natală are nevoie de o transformare.

Este indicat să încercăm să conștientizăm ce vrea Pluton să scoată la suprafață, iar dacă înțelegem modul în care conlucrează energiile acestor planete asupra noastră, prezența lui Pluton aici ne va putea ambiționa și motiva să acționăm în direcția pe care dorim să o urmăm. În caz contrar, acesta va „săpa” în continuare; putem fi copleșiți de evenimente și situații exterioare, care nu țin neapărat de noi, ajungându-se chiar și în situații-limită.

Până la intrarea celor doi în Vărsător, se observă faptul că sunt în aspect pozitiv cu Nodul Nord, ceea ce poate indica faptul că trăirile și situațiile prin care trecem (dureroase sau nu) sunt necesare pentru a merge mai departe și pentru a evolua, odată înțelese și integrate.

Din 6 martie, Venus și Marte vor schimba traseul și vor fi sub influenţa energiei Vărsătorului, unde în principiu își vor dori libertate și spațiu personal. Însă combinația acestor doi aștri denotă pasiune: indiferent dacă suntem sau nu într-o relație, ne putem bucura de simțurile intensificate cu care această conjuncție vine la pachet.

Până la finalul lunii martie, Venus și Marte vor realiza o cuadratură la guvernatorul modern al Vărsătorului, Uranus, care poate face ca lucrurile să devină instabile în domeniul de viață vizat. Poate apărea o perioadă critică în plan emoțional, ce poate veni cu schimbări bruște, neașteptate și rapide.

Este indicat să ingnorăm conflictele, să nu forțăm împrejurările și să găsim un echilibru între relaxare și autocontrol. Contextul poate fi dificil, iar unii pot ajunge propriile lor victime dacă nu învață răbdarea.

În această perioadă, din punctul meu de vedere, ne mai putem aștepta la iubiri fulgerătoare, la pasiuni reaprinse… sau noi, la iubiri în stil de telenovelă, la drame și dragoste cu năbădăi, la triunghiuri amoroase, iubiri posesive și gelozie, dar și la scandaluri… chit că vor lua energia Vărsătorului, care vrea libertate și spațiu personal.

Și pentru că acest articol este finalizat într-o perioadă nu tocmai „roz” din vremurile noastre, am reflectat asupra unui citat de-al lui Seneca: „Durerea unei răni este egală pentru trupurile cele mai mari și pentru cele mai mici.”

Andreea Cirstea

Andreea Cîrstea