Diverse

Nevoia de colaborare a Balantei

Balanta
Balanta

Daca Berbecul este primul semn al zodiacului si astfel este liderul innascut, semnul opus – zodia Balantei – este sortita sa fie mai mereu vioara a doua.


Balanta este ingredientul care completeaza mancarea de baza, mesterul care repara treaba stricata sau chiar muncitorul care aduna resturile materialelor de constructie. Rostul Balantei este sa completeze ceva pe jumatate facut, inceput de altii. Este interesant sa analizam motivatiile de existenta ale Balantei: ei ii este extrem de greu sa initieze actiuni noi, dar este oricand dispusa sa intreprinda orice pentru restabilirea armoniei.

O lucrare inceputa si neterminata apare in sufletul Balantei ca o posibila sursa de dizarmonie, ceea ce astfel poate deveni imediat si o sursa bizara de energie: decat sa se simta chinuit de lipsa armoniei, mai bine pune umarul la restabilirea acesteia. Astfel, verbul „a continua” devine una dintre cuvintele cheie care pot caracteriza aceasta zodie.

Balanta se simte cu adevarat intreaga doar atunci cand poate munci la orice astfel de lucrare, care in ochii ei nu este altceva decat un drum de parcurs pentru regasirea armoniei pierdute. Daca este inactiva pentru un timp indelungat, sufletul ei inregistreaza atatea imperfectiuni ale lumii inconjuratoare – surse posibile de dizarmonie – incat ajunge aproape de colaps. Putem spune, mai in gluma, mai in serios, ca daca Dumnezeu ar fi fost Balanta, inca ne-am afla in prima zi a creatiei.

Probabil ca numele celor care au inventat lucrul in echipa se pierde in negura istoriei, dar este foarte posibil ca printre acestia sa se fi aflat si cateva Balante. Nativul acestui semn isi poate pierde repede motivatia si pofta de lucru, iar muncind in echipa, el are sansa sa fie repus pe picioare de ceilalti membri ai echipei.

Balanta simte mai mereu ca ii lipseste ceva, ca interiorul sau este pe jumatate gol – probabil acea parte care a ramas candva la Berbec. De aceea pare ca isi cauta mereu jumatatea pierduta. De fapt, ea cauta un punct de sprijin: o fiinta umana, o floare, un cantec, orice, numai ca acesta sa se afle in afara lui si sa poata fi desemnat ca fiind in acelasi timp o sursa de initiativa si izvor de armonie.

Nevoia de colaborare poate fi intalnita si intr-unul dintre domeniile preferate ale acestei zodii: este vorba despre muzica. Cantaretii nascuti in semnul Balantei se asociaza cu bucurie. Daca intalniti titluri de gen „X featuring Y: Z”, exista mari sanse ca interpretul X sau Y sa fie Balanta. Iata cateva exemple de colaborari muzicale concrete: Gwen Stefani featuring Akon, Akon featuring Shaggy, Eminem featuring Akon, s.a.m.d.

Toate numele vehiculate mai sus apartin unor artisti faimosi nascuti in zodia Balantei. Putem observa ca eventualele bariere impuse de stilurile practicate diferite nu constituie piedici reale in calea intalnirii a doi artisti nascuti in zodia Balantei. Un fapt interesant de remarcat in legatura cu un nume din lista de mai sus: criticii au admonestat-o pe Gwen Stefani in momentul debutului sau in cariera solo pentru faptul ca s-a asociat cu prea multe nume consacrate in vederea realizarii primului sau album, riscand sa se piarda printre invitatii sai.

Colaborarea si lucrul in echipa sunt nu numai la moda in prezent, ci constituie premiza evolutiei viitoare a societatii umane, care se afla in convergenta spre a deveni o mare familie in viitor. Iar daca veti intreba niste Balante, ei va vor spune ca este vorba, nici mai mult nici mai putin, decat despre adevarate necesitati sufletesti…