Anuntul din ziar

Anunt in ziar - umor astrologic
Anunt in ziar - umor astrologic

Intr-un ziar local apare un anunt conform caruia o firma cu o cifra de afaceri de peste un milion de dolari cauta astrolog, pentru uz intern. La data stabilita pentru examen, se prezinta trei astrologi: un german, un american si un roman. Toti trei primesc aceeasi sarcina: li se da data de nastere a unei persoane, li se spune ca e de sex feminin, si ca vor avea de analizat predispozitiile natale.


Germanul isi scoate laptopul, il porneste, deseneaza astrograma, scrie interpretarile si scoate totul pe mica imprimanta color atasata calculatorului sau portabil. Este gata in 37 de minute. Americanul isi scoate telefonul mobil, se conecteaza la internet, isi acceseaza calculatorul de acasa, deseneaza astrograma, scrie interpretarile si trimite totul, printr-un e-mail, la adresa firmei care a organizat concursul. Totul in mai putin de 34 de minute. Romanul isi scoate efemeridele, deseneaza astrograma cu creionul si cu compasul, dupa aceea redacteaza interpretarile, scriindu-le cu stiloul. In 4 ore, este gata.
A doua zi, toti trei vin sa afle rezultatul concursului. Stupoare: nici unul dintre ei nu a reusit! Gandind in sinea lor ca totusi au procedat scotand maximum din capacitatile lor, au intrat toti trei la sef, intrebandu-l, ca sa stie macar de ce acesta nu a fost multumit de prestatia lor. Seful, un barbat de circa 50 de ani, chelios si avand mai mult de 20 de kilograme peste limita normala, statea intr-un fotoliu de piele si fuma un trabuc. La insistenta celor trei astrologi, a raspuns cu un zambet larg:
– Domnilor, practic nu m-am gandit sa angajez un astrolog profesionist la firma mea. Stiti, eu sunt o Fecioara, si-mi place sa fac economii. Am construit aceasta companie facand economii pe unde puteam. Stiti, eu vroiam doar sa verific, din cel putin trei surse sigure, ca sotia mea nu are vreo predispozitie natala pentru a ma insela. De altfel, sunt foarte multumit de ceea ce ati scris: toti trei sunteti niste adevarati profesionisti. Daca era sa va platesc pe toti trei, trebuia sa cheltuiesc vreo trei sute de euro. Asa m-a costat doar anuntul din ziar…