Planta zodiei actuale – Piperul

Piper
Piper

Vazand bobitele mici si negre ale piperului, ne vine in minte imediat un gand despre Pluton si despre zodia Scorpionului. Parca bobita de piper ar fi incarnarea planetei Pluton, care este tot mica si invaluita in intunericul marginii sistemului solar, dar reusind totusi sa fie un simbol de energie, datorita energiei incorporate in interiorul sau.

Bobita de piper este mica, dar parca explodeaza in gura noastra, daca avem curajul s-o gustam. Evident, nu este recomandabil sa procedam asa, ci s-o consumam in cantitati mici, in stare macinata. Piperul inmagazineaza in corpul sau un foc de aceeasi natura pe care o are zodia Scorpionului si guvernatorul ei, Pluton.
Dupa aceasta mica introducere, sa ne ocupam de piper mai amanuntit. Este o planta originara din Orient, atat de apreciata incat in Evul Mediu s-au platit averi pentru a o avea la dispozitie. In tara noastra, piperul este cunoscut in forma de boabe negre. In momentul in care se culeg, aceste boabe au o culoare rosiatica, dupa care sunt fermentate prin ingramadire. Mai departe, ele sunt uscate, si abia dupa aceea boabele devin negre si se incretesc. Privita in ansamblu, planta seamana leit cu Scorpionul: in primul rand boabele, asezate in ciorchini, aduc mult cu coada scorpionilor. Dupa aceea, frunzele, fiind pe de o parte late si pe de alta parte terminandu-se in varfuri de lance, sunt opera energiilor Scorpionului; calitatea de apa a acestui semn, cat si pozitionarea lui pe axa materialismului, lucreaza pentru a lati frunzele plantei de piper, iar guvernatorii acestui semn, Marte si Pluton, deseneaza varfurile ascutite ale frunzelor. In ansamblu, planta de piper genereaza impresia de liniste interioara si pare ca este oricand gata sa riposteze la cea mai mica incercare de atac. Intrand sufleteste in contact cu aceasta planta, mai putem afla ca nu este interesata de armonie sau de frumusete, ci doar de forta si de energie. Mai putem adauga ca exista o umbra de aroganta in fiinta acestei plante: ea este constienta de faptul ca rostul ei se contopeste cu ideea inmagazinarii energiei, si parca se mandreste cu aceasta calitate a sa.
Desi il cunoastem ca fiind regele condimentelor, piperul poate fi folosit cu succes si ca planta medicinala. Este bine stiut ca sangele este dirijat de Marte, guvernatorul traditional al Scorpionului. Cum piperul inmagazineaza energie (sau foc, cum doriti), aceasta se transmite instantaneu sangelui, care in scurt timp incalzeste tot corpul. Piperul are capacitatea de a accelera circulatia sangelui. Prin intermediul sangelui, marea cantitate de energie inmagazinata in micul bob de piper se transmite intregului organism. In mod evident, piperul este eficient impotriva asteniei.
Plantele obisnuiesc sa aiba un randament bun in ceea ce priveste tratarea afectiunilor care se observa la parti ale corpului ale caror guvernator se afla in trigon cu zodia-parinte a plantei. Astfel, piperul este eficient in bolile sistemului digestiv, guvernat de Rac (zodie aflata in trigon cu Scorpionul). Piperul se foloseste in cazuri de indigestie si balonari. De asemenea, plantele medicinale sunt utile si in cazul bolilor care ataca partile corpului ale caror guvernator opoziteaza zodia-parinte a plantei. In cazul piperului, zodia aflata in opozitie cu Scorpionul este Taurul, deci il putem utiliza impotriva guturaielor si a infectiilor localizate la nivelul gatului gat. Piperul actioneaza ca un excelent dezinfectant, anesteziind terminatiile nervoase ale caror iritare genereaza problemele de acest tip. Purtand amprenta planetei Marte (exaltata in Capricorn), plamadeala de piper este utila in cazul unor boli de tip reumatism, acestea fiind atribuite zodiei Capricornului. Piperul incalzeste articulatiile si le face sa devina mai elastice.
Nu putem incheia aceasta relatare despre piper fara a aminti despre contraindicatiile in privinta utilizarii acestei plante. Cum aceasta mica bomba energetica stimuleaza circulatia sangelui, folosirea ei este contraindicata in cazurile de hipertensiune. Nu este indicat sa consumam piper nici atunci cand suntem excesiv de nervosi, fiindca acest lucru ar insemna ca turnam gaz peste foc. Energiile de tip Scorpion continute de piper sunt contraindicate si in cazul gastritei hiperacide.
Piperul actioneaza precum o fac Scorpionii. De-a lungul sirului de incarnari traite, acesti oameni s-au preocupat in special de consolidarea vietii lor sentimentale, de cladirea unor ziduri si mecanisme de autoaparare. La cel mai mic semnal, aceste mecanisme se pun in miscare. Astfel, se recomanda ca piperul sa fie utilizat cu prudenta, in mod intelept. Stiind ca piperul accelereaza functiile vitale, sa-l utilizam la nevoie, dar in momentele in care trebuie sa ne linistim sau sa ne oprim, sa ne ferim de el!