Aspecte planetare importante in iulie 2009

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 – 3 iulie: trigon Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, trigon Mercur – Neptun, conjunctie Venus – Marte, cuadratura Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Neptun, sextil Venus – Uranus, cuadratura Marte – Jupiter, cuadratura Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun

Luna iulie debuteaza cu o configuraie astrala relativ rara: o nicovala la care participa opt din cele zece planete. Dupa cum stim, nicovala se afla in analogie cu Marte si Saturn, cerand, la un nivel mai spiritual, o munca continua de perfectionare si purificare a sinelui. Cuadraturile semnifica munca ce trebuie depusa, iar sextilul si trigonul – oportunitatile ce decurg din aceasta.
Sa detaliem putin in ce consta munca de tip spiritual pe care se pare ca va trebui s-o efectuam la inceptul lunii iulie. In primul rand, cuadratura Mercur – Uranus reliefeaza posibilitatea precipitarii, a pericolului de a ne pierde printre sumedenia de activitati care ne vor capta atentia. Aceasta cuadratura aduce de obicei in fata noastra lectia rabdarii. Sau, cu alte cuvinte, lectia nodului gordian. In perioadele in care exista un astfel de aspect intre Mercur si Uranus, suntem tentati sa alegem niste metode de rezolvare simpliste, mai mult sau mai putin agresive – exact cum a procedat Alexandru cel Mare. La inceputul lui iulie NU ne este indicat sa alegem calea usoara, ci sa depunem niste eforturi mai ales in domeniul intelectual. Lectia acestor zile consta in rabdarea de a gasi varianta corecta de rezolvare a problemelor aparute.

Mai departe, o gasim pe Venus in cuadratura cu tandemul Jupiter-Neptun din Varsator. Cuadratura Venus-Jupiter simbolizeaza de obicei capcana utilizarii farmecului personal pentru a obtine niste favoruri. Acest aspect reliefeaza varianta unor cai ocolitoare, nu tocmai corecte, in vederea rezolvarii problemelor aparute. Lectia consta in acceptarea confruntarii directe si deschise. Fiind implicate semnele Taur si Varsator, este posibil sa fim tentati sa sacrificam o valoare spirituala (Varsator) care ne apartine pentru a obtine un bun material (Taur). Aceste tentatii sunt de evitat ca sa ne putem pastra curatenia inimii. La inceputul lui iulie este de preferat sa ne multumim cu putin in domeniul material, sa nu cheltuim mult, peste posibilitatile noastre.

Marte se afla tot in Taur si traseaza de asemenea cate o cuadratura spre Jupiter si Neptun. Cuadratura Marte – Jupiter simbolizeaza de obicei o tendinta de exagerare. Este posibil sa fim invadati de un sentiment ca ni se cuvine mai mult decat ce ne-a asigurat soarta, revoltandu-ne impotriva unor presupuse nedreptati. Aceasta cuadratura invoca posibilitatea utilizarii unor energii agresive – nu neaparat in planul fizic, ci poate in cel al ideilor si al sentimentelor – pentru a regla niste conturi. Lectia consta in rabdare (Marte fiind in Taur), si similar celor deduse la aspectul dintre Venus si Jupiter: nu ne este permis sa distrugem ceva in planul spiritual (Varsator) pentru a grabi o realizare in planul material (Taur). Cand o astfel de cuadratura este activa, Marte parca ne pune niste ochelari prin care nu putem vedea padurea de copaci. Cel mai mic numitor comun al planetelor Marte si Jupiter, in cazul unui aspect disonant, este egocentrismul exagerat. Va trebui sa constientizam ca o renuntare deliberata la scopurile noastre nu este neaparat o infrangere, ci un semn de intelepciune.

Cuadratura Marte – Neptun, reunind semnele Taur si Varsator, ne va forta sa alegem intre planul material si spiritual. Mai precis, ea ne va determina sa cautam din rasputeri solutii de compromis intelept care sa impace ambele directii.
Fericirea va putea fi gasita mai mult in domeniul ideilor, in planul spiritual, asa cum ne indica trigonul trasat de catre Mercur spre tandemul Jupiter-Neptun, aspectul care simbolizeaza oportunitatile ce ne ies in cale. Acesta fiind asezat peste doua semne de aer (Varsator si Gemeni), este clar ca avem de a face cu un aspect de comunicare. La inceputul lunii iulie, cheia fericirii noastre va fi probabil schimbul de idei, atitudinea bazata pe simtul umorului, abandonarea noastra in sentimentul bucuriei de a trai.

Trigonul Mercur-Jupiter poate genera niste idei geniale. Astfel, este indicat sa analizam orice idee care apare in mintea noastra – chiar si cele mai simple – fiindca este posibil sa ascunda o genialitate care va putea fi valorificata in viitor. Din cauza cuadraturii Mercur-Uranus, este posibil sa avem dificultati in a discerne daca avem de a face intr-adevar cu o idee sclipitoare sau cu un „deseu intelectual”, fiindca ele pot fi la fel de atragatoare la prima vedere. Va fi indicat sa ne notam ideile, sa le studiem din mai multe puncte de vedere si, mai tarziu, sa le aplicam in practica pe cele cu adevarat valoroase. Trigonul Mercur-Neptun va tinde sa ne fortifice intuitia. Mentionam inca odata pericolul semnalat de cuadratura Mercur – Uranus: sa nu confundam intuitia cu fantezia. Intuitia ne pastreaza pe taramul realitatii, fructul ei fiind aplicabil in practica, pe cand fantezia tinde sa taie contactul nostru cu realitatea, sa ne inalte prea mult, spre un taram de vis.

Sextilul Venus-Uranus este celalalt aspect care ne aduce oportunitati. Acest aspect este responsabil in general cu veselia. Conform naturii lui Uranus, voia buna este asigurata de detasarea de viata in materie. Sextilul Venus-Uranus semnifica de obicei o bucurie care nu depinde de nimic. Este posibil sa resimtim, cu toata fiinta noastra, bucuria existentei. In aceste zile, este de asteptat sa redescoperim copilul din noi, cel caruia ii place enorm sa se joace. Vom fi invadati probabil de un sentiment de dilatare a sufletului nostru, prin care vom putea realiza ca existenta noastra este mult mai vasta decat ne-am imaginat-o vreodata. Vom realiza ca beneficiem de un contact mai profund cu toate fiintele vii – cu natura, cu ceilalti oameni – bazat pe sentimentul unei iubiri nemarginite (Uranus fiind in Pesti, semnul de exaltare a lui Venus). De fapt, acest sentiment de comuniune va fi cel care va sta la baza starii de fericire care va caracteriza probabil inceputul lunii iulie.

Dupa cum vedem, nicovala care se va rasari odata cu cea de-a saptea luna a anului, reuneste intr-adevar influente complexe. Daca dorim sa rezumam esenta ei intr-o singura fraza, atunci aceasta ar suna in felul urmator: pastrandu-ne atentia indreptata spre lumea mentala si multumindu-ne cu putin in domeniul material, vom putea inainta nestingheriti pe calea pe care ne-am propus-o. Cele mai mari bucurii ne vor fi aduse de ideile noi care vor aparea, cu o mare probabilitate, in mentalul nostru. Este important sa nu uitam sa le impartasim celor dragi.

Neimplicarea in aspecte interplanetare a lui Saturn poate semnifica o anumita libertate: nu vom fi constransi probabil sa desfasuram o munca de rutina, dar acest lucru nu inseamna ca nu va trebui sa fim creativi. Puternica aspectare a lui Jupiter prevesteste parca pentru toata lumea, la acest inceput de iulie, libertatea artistului: beneficiind de sentimentul libertatii, el poate crea de buna voie ceea ce ii dicteaza constiinta si intuitia. Cei care vor reusi sa depaseasca lectiile impuse de cuadraturi vor beneficia probabil de o atmosfera descriptibila prin efervescenta creativa si prin sentimentul libertatii interioare.

4 iulie: opozitie Mercur – Pluton, conjunctie Venus – Marte, cuadratura Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Neptun, cuadratura Marte – Jupiter, cuadratura Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Mercur trece in Rac si astfel se destrama interesanta nicovala care definea atmosfera astrala a inceputului lunii iulie. Mercur se gaseste imediat in opozitie cu Pluton. De cele mai multe ori, un aspect disonant dintre Mercur si Pluton simbolizeaza un control nedorit al activitatii mentale. Pluton, prin forta de care dispune, incearca sa-si impuna punctul de vedere asupra lui Mercur. In viata reala, este posibil sa fim nevoiti sa adoptam metode de gandire care nu ne sunt familiare sau sa fim constransi sa actionam impotriva principiilor noastre.

Aceasta opozitie poate semnifica si teama de a-si exprima punctul de vedere. Putem fi la randul nostru subiectul unor astfel de oprimari sau este la fel de posibil ca noi sa nu acceptam modul de gandire al celor din anturajul nostru si sa nu ne dam seama de greseala noastra. Opozitia ne determina de obicei sa acceptam confruntarea in mod deschis, sa ne uitam direct in ochii adversarului nostru. Pluton fiind retrograd si Mercur aflandu-se in Rac, este de preferat sa evitam implicarea sentimentelor in aceste posibile conflicte.

Rezumand talcul acestei opozitii intr-o singura fraza: nu este indicat sa evitam luptele (mai mici sau mai mari) care se intrevad, fiindca foarte probabil exista unele puncte de vedere de clarificat, dar sa fim convinsi ca expunerea argumentelor poate fi facuta cu mintea rece, fara a afecta sentimentele celor implicati.

5 iulie: opozitie Mercur – Pluton, cuadratura Marte – Jupiter, sextil Marte – Uranus, cuadratura Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Venus trece in Gemeni si astfel isi incheie colaborarile astrale. Planul sentimental parca se elibereaza de presiunile tentatiilor si constrangerilor posibile ale primelor zile din luna iulie. Ne vom simti probabil liberi de a stabili relatii noi de prietenie, de a discuta mai deschis cu oricine despre orice subiect.

In acelasi timp, Marte stabileste un sextil cu Uranus. Este de asteptat ca ritmul vietii sa se accelereze. O colaborare pozitiva dintre Marte si Uranus tinde sa sara in ajutorul solutionarii problemelor practice. Acest sextil lucreaza pentru a scoate in evidenta inventivitatea noastra. Gasirea solutiei la problemele de natura tehnica ne va parea probabil mai usoara decat altadata.

In alta ordine de idei, este de asteptat sa acordam noutatilor o atentie sporita. Este vorba in special despre acele noutati care au legatura cu dezvoltarea tehnica si industriala de pe aceasta planeta. Vom fi probabil mai deschisi sa acceptam aceste noutati in viata noastra. Perioadele in care Marte si Uranus se afla in aspect pozitiv aduc de obicei o imbunatatire a nivelului de trai fizic. Este posibil sa achizitionam o noua aparatura electronica (calculator, telefon, televizor) sau cel putin sa admitem sufleteste existenta unei astfel de nevoi. Ceea ce este cel mai important relativ la acest sextil este gandirea de tip pozitiv care tinde sa se infiripe in mintea oamenilor. Oamenii pot deveni mai constructivi, mai plini de dorinta de a sari in ajutorul aproapelui.

Asadar, cea de-a doua saptamana a lunii iulie poate aduce mai multa sclipire in ochii oamenilor si solutionarea multor probleme care zaceau nerezolvate de ceva vreme. Vom beneficia probabil de multa efervescenta creativa, de bucuria lucrului bine efectuat si de un profund sentiment de libertate.

6 – 10 iulie: sextil Soare – Saturn, cuadratura Marte – Jupiter, sextil Marte – Uranus, cuadratura Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Soarele si Saturn incep sa formeze un sextil care se completeaza excelent cu cel existent intre Marte si Uranus. Pe baza acestora, este probabil ca aceasta saptamana sa aduca realizari importante in planul material. Cele doua sextile vor tinde sa mute atentia noastra mai mult spre planul fizic. Este de asteptat ca oamenii sa devina mai seriosi, mai interesati de munca lor. Este posibil ca ei sa simte nevoia sa actioneze metodic, sa-si organizeze munca la perfectie, sa se foloseasca de resursele disponibile cu mai multa chibzuinta. Ei vor deveni probabil mai harnici si mai responsabili.

Sextilul Soare – Saturn tinde sa mareasca rezistenta la efort. Natura semnelor implicate – Fecioara si Racul – indica faptul ca munca nu ne va produce neaparat mari bucurii. Interpretarea cea mai adecvata a sextilului Soare-Saturn actual este urmatoarea: activitatile cotidiene se vor desfasura in multa liniste si armonie. Incet-incet opozitia dintre opozitie Mercur si Pluton isi pierde puterea. Intelectul scapa de sub presiune. In sfarsit, vom putea actiona in voie, in acord cu principiile noastre, fara sa fim constransi.

11 iulie: conjunctie Soare – Mercur, sextil Soare – Saturn, sextil Mercur – Saturn, cuadratura Marte – Jupiter, cuadratura Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Mercur ajunge suficient de aproape de Soare ca sa putem vorbi despre conjunctia celor doua planete in Rac. Acest aspect va lucra pentru fortificarea structurii noastre intelectuale. Energiile celor doua astre vor tinde sa contribuie la reliefarea mai precisa a gandurilor noastre si la imbunatatirea calitatii a oricarui tip de comunicare umana. Informatia transmisa va putea ajunge la destinatie in bune conditiuni.

Centrul de greutate al vietii cotidiene se va muta probabil spre planul intelectual, in jurul elaborarii de planuri noi pentru viitor, al discutiilor dintre prieteni. Este de mentionat si faptul ca studiul individual poate ocupa un loc de frunte printre activitatile noastre, pe baza naturii Racului (semn oarecum retras, orientat spre valorile sufletului). Simtind ca beneficiaza de o capacitate de intelegere intuitiva marita, oamenii se vor simti atrasi spre studiul unor domenii ca psihologia, religia si spiritualitatea.

Intre timp, Mercur traseaza si un sextil spre Saturn. Acest aspect tinde sa mareasca importanta gandirii analitice, mai ales ca natura semnelor implicate (Fecioara si Racul) cere acest lucru. Oamenii vor cauta sa se gandeasca si sa actioneze logic. Ei vor tinde sa atinga perfectiunea in toate activitatile pe care le desfasoara.

Putem afirma ca va continua perioada de concretizare in planul fizic a planurilor elaborate in prealabil. Este posibil ca mijlocul lunii sa nu fie foarte spectaculos si placut, ci mai degraba linistit, axat pe o munca desfasurata cu meticulozitate. Implicarea planetei Saturn tinde sa distruga spontaneitatea, inducand nuante de gri in viata cotidiana. Cel mai intelept lucru este sa ne conformam ritmului dictat din astral, concentrandu-ne pe munca noastra.

12 iulie: conjunctie Soare – Mercur, sextil Mercur – Saturn, conjunctie Jupiter – Neptun
Marte trece in Gemeni si devine neaspectat. Ecuatia astrala se simplifica si pe fundalul dizolvarii sextilului dintre Soare si Saturn. Rarirea aspectelor ne asigura un liber arbitru marit. Dintre aspectele interplanetare care au ramas active si in acest moment, cea mai mare importanta o are conjunctia dintre Soare si Mercur. Se pare ca la mijlocul lunii iulie, coloana vertebrala a vietii cotidiene va fi insasi munca de tip intelectual. Este de asteptat sa dispunem de o capacitate marita pentru efort intelectual. Cele doua planete aflandu-se in Rac, vom beneficia de un plus de intuitie si de multa creativitate.

Putem trage concluzia ca domeniile favorizate ale mijlocului lunii iulie vor fi arta (literatura, muzica, etc.), psihologia si proiectarea de tip ingineresc. Va fi recomandabil sa ne dedicam muncii noastre, fiindca vom putea realiza creatii valoroase si pline de suflet.

13 iulie: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Jupiter – Neptun
A treia saptamana debuteaza cu o relativa liniste astrala. Planetele par sa nu ne impuna nimic deosebit. Este de asteptat sa beneficiem de un liber arbitru marit. Cel mai proeminent domeniu ramane cel intelectual, dar creste si importanta conjunctiei Jupiter-Neptun din Varsator, implicand reliefarea planului spiritual. Aceasta saptamana pare sa graviteze in jurul acestor domenii. Avand in vedere mersul retrograd al planetelor Jupiter si Neptun, respectiv natura semnului Rac, activitatile mai probabile vor fi nu atat cele de tip munca, ci mai mult studiile individuale desfasurate in aceste domenii. Incet-incet, interesul nostru se poate muta dinspre planul intelectual, spre domeniile legate de sufletul nostru.

14 – 17 iulie: conjunctie Soare – Mercur, trigon Soare – Uranus, trigon Mercur – Uranus, conjunctie Jupiter – Neptun
Tandemul Soare – Mercur primeste un trigon de la Uranus. Fiind implicate doua semne de apa, este posibil ca atentia noastra sa fie captata in continuare de domeniile legate de suflet. In paralel insa, conform naturii planetelor implicate, va creste probabil si interesul manifestat pentru planul fizic. Daca in ultimele 2-3 zile am redus turatia motoarelor noastre, refugiindu-ne probabil in planul mental, acum ne vom intoarce cu forte proaspete pentru a ne continua munca in planul fizic.

Implicarea puternica a planetei Uranus tinde sa plaseze inventivitatea noastra pe o panta crescatoare. In urmatoarele 9 zile este de asteptat ca intuitia noastra sa functioneze la cote inalte atat in planul psihic, cat si in domeniul tehnic. Astfel, ultima decada a zodiei Cancer poate aduce alte realizari importante in domeniul tehnic. Este probabil sa acordam o deosebita atentie modalitatilor de ridicare a nivelului nostru de trai, antenele noastre imaginare fiind orientate mai mereu spre viitor.

In ceea ce priveste viata particulara, vom simti probabil nevoia sa aratam latura noastra originala celor cu care venim in contact zilnic. Vom simti, probabil, cu toata fiinta noastra, faptul ca fiecare dintre noi este unic in Univers si astfel are o valoare aparte. Acest sentiment va avea probabil efecte pozitive: ne va inalta si ne va face creativi. Prezenta planetelor implicate in semne de apa si mersul retrograd al planetei Uranus ne vor feri probabil de un eventual orgoliu care ar putea fi zamislit de acest sentiment de unicitate.

Vom constientiza probabil mai degraba responsabilitatea generata: vom realiza ca suntem datori sa manifestam in mod creativ energiile si informatiile de care dispunem. Vom constientiza ca unicitatea noastra va putea avea un sens deplin doar daca va fi revelata, in mod creativ, lumii intregi.

In alta ordine de idei, este de asteptat ca oamenii sa devina mai deschisi, veseli si impregnati de simtul umorului. Puternica aspectare a planetei Uranus poate genera impresia ca viata este totusi o joaca si nu trebuie luata exagerat de serios. Este esential sa intelegem fraza precedenta cu o coloratura pozitiva: Uranus ne asigura libertatea de a crea si bucuria de a trai. El ne protejeaza tineretea, cel putin din punct de vedere sufletesc.

18 – 19 iulie: trigon Soare – Uranus, cuadratura Venus – Saturn, conjunctie Jupiter – Neptun
Mercur trece in Leu si astfel isi inceteaza colaborarile cu Soarele si cu Uranus. Este posibil ca realizarile in domeniul tehnic si intelectual sa nu mai fie atat de numeroase si insemnate. Este posibil sa ne ocupam mai mult de imaginea pe care o avem in perceptia celorlalti si mai putin de munca noastra efectiva. Intr-un fel, este posibil sa observam unele nuante gri intorcandu-se in atmosfera zilelor noastre de rand.

In alta ordine de idei, Venus incepe sa fie atacata de catre Saturn. Este posibil sa intampinam diferite dificultati in viata noastra sentimentala. Sentimentele noastre pot ramane blocate in interiorul nostru sau pot fi intelese gresit. Cele doua planete aflandu-se in domiciliile lui Mercur, este posibil ca in structura noastra sa se nasca niste idei gresite privind eventualele pericole care ar putea fi generate de exprimarea libera a sentimentelor noastre. Este posibil sa simtim nevoia sa ne punem o masca serioasa, sa facem economie cu exprimarea iubirii. Ca interpretare pozitiva, putem spune ca nu este exclus sa avem chiar nevoie de o pauza, un moment de ragaz in care sa putem privi catre interiorul nostru, cu scopul de a ne reincarca bateriile.

20 – 22 iulie: trigon Soare – Uranus, sextil Mercur – Marte, cuadratura Venus – Saturn, conjunctie Jupiter – Neptun
Incepe o noua saptamana, din fericire cu un alt aspect pozitiv: sextilul dintre Mercur si Marte. Se pare ca luna iulie va fi o perioada de realizari insemnate in domeniul intelectual si in cel tehnic. Mercur, beneficiind de energiile lui Marte, promite ganduri obiective, focalizate si bine reliefate. Natura lui Marte il obliga pe Mercur sa-si utilizeze capacitatile pentru gasirea de solutii practice la problemele aparute in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca simtul practic de care dispunem sa devina mai profund. Capacitatile noastre intelectuale ni se vor infatisa intr-o noua lumina: ele vor parea ca sunt mult fortificate si acopera o arie mult mai larga de interese.

Este de asteptat ca luarea deciziilor sa devina mult mai usoara, pe seama unei capacitati de deductie marite. Vom deveni probabil mai adaptati la schimbari, trecerea de la o idee – activitate – ipostaza la alta evitand, mai mult ca posibil, sa ne produca socuri emotionale. Sextilul unind un semn de foc si unul de aer, este de asteptat sa beneficiem de o capacitate de comunicare marita. Vom observa cu mai multa usurinta oportunitatile care ne vor iesi in cale si le vom putea utiliza cu mai mult succes. Este posibil sa devenim mai energici, mai hotarati, mai harnici si mai plini de tenacitate.

23 iulie: cuadratura Venus – Saturn, conjunctie Jupiter – Neptun
Soarele trece in Leu si isi inceteaza colaborarea cu Uranus. Rapidul Mercur se indeparteaza si el de Marte, dizolvand sextilul care in zilele trecute animase relatia dintre cele doua planete. Asadar, intrarea Soarelui in Leu marcheaza un moment mai putin efervescent si mai putin productiv decat cele din zilele precedente. Viata poate deveni mai banala, intorcandu-se spre rutina ei obisnuita. Aspectele care raman nu sunt foarte puternice: cuadratura Venus – Saturn isi mareste deja orbul, iar conjunctia Jupiter – Neptun reuneste doua planete in mers retrograd. Ramane valabila deci posibilitatea unor blocaje sentimentale si invitatia deschiderii nostre spre planul spiritual.

24 – 25 iulie: trigon Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Saturn, trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Venus traseaza un trigon spre tandemul Jupiter-Neptun aflat in Varsator. Ea largindu-si orbul cuadraturii primite de la Saturn, se va putea bucura din ce in ce mai mult de fericirea asigurata de cele doua planete din Varsator. Acest dublu trigon tinde sa genereze o stare de fericire, o atmosfera placuta si degajata. Este de asteptat sa se observe o schimbare benefica in primul rand in domeniul comunicarii interumane, aspectul legand doua semne de aer (Gemeni si Varsator). Oamenii isi vor exprima nestingheriti sentimentele de iubire, mai ales prin zambete sincere. Ei vor cauta frumosul si placutul in viata lor. Miscarea, tonul vorbirii si gesturile oamenilor vor fi impregnate, mai mult sau mai putin, de nuante artistice. Nu putem trage alta concluzie decat urmatoarea: parca insasi astrele ne invita sa ne simtim in concediu…

26 – 27 iulie: trigon Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Locul lui Saturn in cuadratura pe care o primeste Venus este luat de catre Uranus. Blocajele emotionale care au putut aparea in ultima saptamana vor fi schimbate de o anumita instabilitate sentimentala. Sentimentele noastre vor incerca sa-si traiasca viata in mod independent, refuzand controlul. Daca am reusi sa ne privim din afara, am observa probabil ca in aceste zile de sfarsit de iulie producem relativ des niste surprize sentimentale celor cu care venim in contact.

Este posibil sa ne comportam relativ diferit fata de cum s-ar astepta altii sa ne vada comportandu-ne. Gesturile si privirea pot fi scapate de sub control, incercand sa stabileasca niste contacte (Venus fiind in Gemeni) cu majoritatea persoanelor intalnite. Cu alte cuvinte, este posibil ca mai tot timpul sa fim deschisi pentru flirturi mai mult sau mai putin nevinovate. Lectia sfarsitului lunii consta in instituirea unui control intelept al vietii sentimentale. Ne este permis sa zambim si sa glumim, dar este recomandabil sa pastram, intotdeauna si negresit, curatenia inimii noastre.

28 – 31 iulie: opozitie Mercur – Jupiter, opozitie Mercur – Neptun, trigon Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, trigon Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Spre sfarsitul lunii Mercur ajunge in opozitie cu cele doua planete din Varsator, Jupiter si Neptun. Domiciliul lui Uranus, prin aceasta dubla opozitie, poate scoate in relief caracteristicile disonante ale planetei Mercur. Este posibil sa ne pierdem rabdarea, devenind mai mult sau mai putin precipitati. Putem totodata sa devenim nervosi si irascibili. Jupiter, simtindu-se atacat, poate la randul lui sa arate o fata disonanta. Este posibil ca modul in care judecam intamplarile si oamenii din jurul nostru sa fie contaminat de niste greseli, iar noi sa nu le observam.

Jupiter slabit printr-o opozitie poate fi tradus prin tendinte de a brava, de a afisa o incredere in sine falsa si un curaj exagerat. Poate aparea si increderea exagerata in ajutorul lui Dumnezeu. Lectia consta in instituirea chibzuintei, in pastrarea masurii.

Implicarea lui Neptun in aceasta dubla opozitie poate simboliza diferite confuzii intelectuale. Este posibil sa avem dificultati de a intelege noutatile cu care venim in contact. Ne putem afla intr-o stare de stres inexplicabila, de parca ne-am grabi mereu undeva, dar fara sa stim exact destinatia spre care ne indreptam. Sau ne putem simti trasi in mai multe directii deodata si parca batem pasul pe loc, incarcandu-ne de nervozitate.

Iata ca sfarsitul lunii poate aduce nevoia de a ne controla cu desavarsire. Recomandarea noastra este sa incercati sa va concentrati intotdeauna pe o singura activitate: aceea pe care tocmai o desfasurati. Munca este, de cele mai multe ori, cel mai perfect refugiu din fata furtunilor vietii.