Tranzitarium

Cuadratura Saturn – Pluton

Cuadratura Saturn - Pluton
Cuadratura Saturn - Pluton

In penultima zi a lunii octombrie, Saturn isi va face ingresul in Balanta si va fi intampinat printr-o cuadratura de catre Pluton. Acest aspect disonant va fi activ pana in toamna anului viitor, cu o pauza de trei luni si jumatate, intre inceputul lunii aprilie si sfarsitul lunii iulie 2010. Tensiunea acestei cuadraturi consta in faptul ca, in timp ce Pluton doreste transformarea cu orice pret, Saturn se impotriveste ideii de schimbare. Aceasta cuadratura poate deveni deci aspectul curajului de a adopta schimbarea necesara.

Conform naturii planetelor implicate, atmosfera generala poate fi colorata cu niste nuante gri. Cuadratura intre planetele karmei – suna a dificultate, nu-i asa?

Inainte de a merge mai departe, sa ne oprim putin la cuvantul “karma”. Aceasta notiune nu trebuie in mod neaparat asociata numai trecutului ancestral. In continutul acestei notiuni intra si greselile pe care le-am facut in existenta curenta. Cuadratura care se afla in prag are menirea de a elimina atitudinile gresite cu care ne-am obisnuit, care au devenit cumva normale in conceptia noastra, desi nu indeplinesc toate criteriile de corectitudine. Saturn si Pluton vor sa elimine jumatatile de masura, vor sa atingem 100% din capacitatile noastre. Daca pana acum ne-am multumit cu nota 8 sau 9, ei vor insista sa luptam pentru nota 10. In toate domeniile vietii.

Aspectele interplanetare nu se manifesta doar la nivelul individului: prin intermediul oamenilor, ele au efecte si asupra societatii in ansamblu.

Cele doua planete isi unesc fortele pentru a inlatura starile negative din societate. „Matura cosmica” alcatuita de Saturn si Pluton va tinde sa elimine coruptia, nepotismul, santajul – practic, orice fel de abuz. Este de asteptat deci sa luam parte la diverse procese de purificare.

Avand in vedere ca aceasta cuadratura uneste semnele Balanta (relatii) si Capricorn (cariera), tinta ei principala va fi probabil coruptia.

Analizand la nivelul individului, este posibil sa avem parte de zbucium, remuscari, ingrijorari, sentimente de teama mai mult sau mai putin justificata.

Cel mai mic numitor comun (chintesenta) al celor doua planete se poate rezuma in urmatoarele expresii cheie: cale dreapta, corectitudine, severitate fata de sine insusi. Cuadratura lor ne va indruma spre aceste valori – probabil ca intr-un mod foarte insistent. Stim ca este vorba despre doua planete cu natura neinduplecata, deci va fi spre binele nostru daca ne vom conforma.

Avem si o veste buna: cuadratura Saturn – Pluton va trece aproape neobservata daca vom reusi sa fim suficient de curati in interior. Ea nu se agata decat de impuritati.

Pluton este simbolul atitudinilor prea agresive (orgoliu, utilizarea excesiva a fortei, intimidarea), iar Saturn al celor prea defensive (frica, sovairea, lenea, etc). Vom avea aproximativ un an la dispozitie ca sa le eliminam. Va trebui, mai mult ca probabil, sa renuntam la impuritatile care se afla in noi. Cu alte cuvinte, „sa strangem cureaua”, de aceasta data din punct de vedere spiritual.

Ne poate ajuta si urmatoarea imagine: modul in care un astronaut se deplaseaza in spatiu. El nu dispune de nicio alta varianta decat sa arunce „balastul” in sensul opus directiei de mers. Imaginati-va ca noi suntem astronautii si ca inaintam intr-un spatiu spiritual, aruncand impuritatile in spate. Va trebui probabil sa renuntam la niste stari pe care le-am acceptat din compromis si care stau in calea evolutiei noastre. Conform semnelor implicate, este posibil sa renuntam la niste relatii (Balanta, semnul in care se va afla Saturn) care ne pun piedici sau sa schimbam ceva in cariera (Capricorn, zodia in care se gaseste Pluton). De ce sa ne agatam de ceva de care oricum n-avem nevoie?

O alta cheie pe care o putem folosi este ideea ca Pluton este simbolul vointei. Cele mai multe dificultati ale vietii apar din cauza faptului ca stam rau la capitolul „vointa” si atunci, la un moment dat, suntem fortati sa realizam ceva care a fost omis din cauza lipsei de vointa. Fortificandu-ne vointa, putem sa atingem pietrele de hotar necesare nivelului nostru de evolutie si putem scapa de eventualele dificultati prevestite de cuadratura Saturn – Pluton.

In alta ordine de idei, Pluton fiind planeta subconstientului, va trebui probabil sa coboram in noi insine pentru a gasi radacina problemelor.

Acelasi proces de imersiune poate aparea si la nivelul societatii: este posibil ca tot ce este „underground” ( = in afara legii) sa fie nevoit sa iasa la suprafata.

Este foarte probabil ca peste un an sa constatam ca am devenit mai puri, mai responsabili si mai profunzi. Ca am ajuns intr-o stare mai sanatoasa din punct de vedere spiritual. Daca va fi necesar sa parcurgem dificultati pana atunci, vom vedea, dar sa fim constienti de un singur lucru: Cerul nu urmareste sa puna greutati pe umarul nostru – vrea doar sa evoluam.

Pentru ca aceasta colaborare Saturn – Pluton sa nu ne afecteze, este indicat s-o intampinam in mod constient, actionand in mod deliberat in sensul indicat de cele doua planete: spre corectitudine, puritate si harnicie. Uneori, este nevoie sa pierdem ceva pentru a putea accesa o valoare mai importanta. Daca pornim cu aceasta atitudine, parca nici nu mai exista ideea de pierdere, nu-i asa?