Eseuri & Reflectii

Putina gramatica

Putina gramatica
Putina gramatica

Aflandu-ne in pragul zodiei Capricornului, ne-am gandit sa analizam putin cuvantul „incordare”. Incordat, incordare, a se incorda – iata cateva cuvinte pe care le percepem ca se afla sub egida lui Saturn, guvernatorul acestei zodii. Suntem incordati cand adunam prea mult „Saturn” in personalitatea noastra. Abundenta energiilor saturniene blocheaza circulatia energiei in corpul nostru si astfel, treptat-treptat, simtim ca ne solidificam. Devenim rigizi, incapabili de a iubi, incapabili de a ne bucura de viata. Ne extenuam. Saturn inseamna imbatranirea, moartea lenta, lipsa de energie.

Miezul cuvantului – „cord” – nu este altceva decat inima. Inima inseamna viata, energie, iubire. Cand inima – de fapt, centrul energetic al inimii – este deschisa, simtim ca energia ne invadeaza, ca avem acces la viata si ne bucram de ea. Simtim o senzatie de zbor, ne miscam usor, putem lucra cu bucurie, putem percepe fericirea Creatiei. Inima se afla sub guvernarea Leului. Este Soarele nostru interior, datator de viata.

Limbajul ascunde o intelepciune profunda. Cuvantul „incordat” simbolizeaza faptul ca inima este blocata de ingrijorare, adica Soarele a fost luat ca prizonier de catre Saturn. „Cord”-ul trebuie sa scape din „incordat”, ca sa putem avea parte iarasi de energie, viata si iubire. Sa simtim ca traim cu adevarat.

Cel care este incordat isi da acordul, mai mult sau mai putin constient, ca Saturn sa domine peste Soarele sau. In astrologie, fiecare planeta are drepturi egale. Saturn are tot atatea drepturi ca si Soarele. Soarele are tot atatea drepturi ca si Saturn. In personalitatea noastra, ei doi trebuie sa fie prieteni. Nu este permis ca o planeta sa tina in sclavie pe careva dintre celelalte planete. Cheia sanatatii este „prietenia” planetelor, o stare de armonie in care fiecare sa-si gaseasca locul, conform naturii sale specifice.