Tranzitarium

Aspecte planetare importante in februarie 2010

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 februarie: opozitie Soare – Marte, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Daca ne uitam la aspectele interplanetare de la inceputul lunii februarie, putem constata ca cel mai important dintre acestea este sextilul dintre Jupiter si Pluton. Opozitia Soare – Marte este deja pe cale de a se destrama, iar cuadratura Saturn – Pluton este activa de cateva luni de zile, deci putem spune ca am avut timp sa ne obisnuim cu efectele ei.

Asadar, atmosfera astrala a inceputului lunii februarie va fi definita probabil de colaborarea dintre Jupiter si Pluton. Acest aspect poate fi caracterizat ca fiind cel al proiectelor de mare anvergura. Numitorul comun al celor doua planete este calitatea si profunzimea. Jupiter este simbolul gandurilor de sinteza, iar Pluton, cel al sentimentelor profunde. Jupiter defineste directia (scopul spiritual), iar Pluton asigura energia si determinarea necesara pentru concretizarea ideilor emise de Jupiter. Asadar, este posibil ca la inceputul lunii februarie sa participam la proiecte umanitare (Jupiter fiind in Pesti) sau, pur si simplu, sa ne desfasuram activitatile fiind constienti de faptul ca atitudinea noastra – gandurile si sentimentele care ne anima – poate contribui la evolutia spirituala a omenirii. Mintea noastra va fi strabatuta probabil de ganduri profunde si pozitive, care se vor concretiza in domeniile in care ne desafasuram activitatile. Prezenta lui Pluton in Capricorn ne va asigura probabil rabdarea necesara pentru infaptuirea scopurilor propuse. Semnele implicate – Capricornul si Pestii – ne sugereaza ca vom inainta incet si sigur, fara a simti presiunea timpului. Este de asteptat sa simtim o responsabilitate dulce pentru bunul mers al evolutiei planetei pe care locuim.

2 – 3 februarie: sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Orbul opozitiei Soare – Marte se mareste atat de mult incat este putin probabil sa mai simtim efectele ei. Astfel, vom beneficia probabil de si mai multa liniste interioara si de putere de concentrare. Ne vom ocupa probabil de proiecte de anvergura, de tip umanitar, conform liniei trasate de sextilul dintre Jupiter si Pluton, descrisa mai sus. Sau, cel putin vom simti nevoia sa punem umarul, intr-un fel sau altul, pentru a ajuta omenirea sa evolueze spiritual. Nu trebuie sa ne gandim la lucruri iesite din comun: un gand intelept, impartasit cu prietenii, poate valora extrem de mult. Este posibil sa realizam ca cel mai mult conteaza calitatea muncii pe care o desfasuram: este mai importanta linistea interioara (in timp ce lucram) decat activitatea in sine.

4 – 7 februarie: sextil Mercur – Uranus, conjunctie Venus – Neptun, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Cerul ne face inca un cadou: sextilul dintre Mercur si Uranus. Acest aspect tinde sa genereze un substrat ideal pentru aparitia unor idei stralucite.

Acesta poate induce efecte importante in cadrul activitatilor de tip intelectual. Colaborarea pozitiva dintre Mercur si Uranus naste de obicei multa creativitate si spirit comunicativ. Gandirea oamenilor va fi probabil prompta, rapida si originala. Puterea de abstractie si intuitia pot iesi mult in evidenta. Mercur aflandu-se in Capricorn, concretizarea ideilor aparute se va putea realiza mai usor. Este de asteptat sa gasim solutii simple si eficiente, chiar geniale, pentru problemele noastre cotidiene.

Venus se apropie de Neptun, iar astfel cele doua planete incep sa formeze o conjunctie. Acest aspect tinde sa lucreze pentru deschiderea inimilor, pentru inlesnirea aparitiei iubirii in sufletele umane. Este probabil ca oamenii sa aiba curajul de a-si manifesta sensibilitatea si tandretea. Ei pot deveni mai prietenosi (conjunctia fiind in zodia Varsatorului). Este probabil sa intalnim zambete sincere si suflete deschise, pline de bucurie.

Putem afirma si faptul ca aceasta conjunctie poate actiona in vederea primirii Divinitatii in sufletele noastre.

8 – 9 februarie: conjunctie Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Orbul sextilului Mercur – Uranus se mareste destul de mult, astfel incat efectele acestui aspect tinde sa fie din ce in ce mai putin observabile. In schimb, se formeaza un alt sextil, de aceasta data intre Marte si Saturn. Dat fiind faptul ca ambele planete sunt retrograde, putem spune ca acest aspect se va manifesta mai mult „mocnit”. In general, o colaborare pozitiva dintre Marte si Saturn ne ofera determinare, putere de munca si o ambitie crescuta. Saturn ordoneaza energiile martiene, iar in acelasi timp, Marte tinde sa dinamizeze introvertitul Saturn. Astfel, este posibil sa ne putem concentra mai usor pe sarcinile avute, sa nu simtim povara rutinei, sa putem munci cu zambetul pe buze. Semnele implicate – Leul si Balanta – ne pot oferi acest dar: bucuria de a fi util, fericirea daruita de atitudinea creativa manifestata in planul fizic.

10 februarie: conjunctie Soare – Neptun, trigon Mercur – Saturn, conjunctie Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Mercur intra in Varsator si imediat primeste un trigon benefic de la Saturn. Acesta va tinde sa creeze o atmosfera caracterizabila prin gandire sistematica si concretizare. Putem vorbi despre chibzuinta de tip saturnian, ca substratul astral care va caracteriza probabil viata noastra pana la mijlocul lunii februarie. Este de asteptat sa actionam in mod instinctiv, cu mult autocontrol, verificand in prealabil fiecare manifestare verbala a noastra. Vom trai probabil cateva zile in care ne vom manifesta „inginereste”: gandind obiectiv si eficient, cu multa atentie la detalii.

In alta ordine de idei, Soarele ajunge in apropiere lui Neptun si cele doua astre incep sa formeze o conjunctie. Astfel, este de asteptat ca latura emotionala sa joace un rol mai important in viata cotidiana. Este de asteptat sa fim interesati de arta si spiritualitate, ca mijloace de regenerare a energiilor pierdute in activitatile prozaice in care suntem angrenati de obicei. Mai mult, este posibil sa fim capabili sa ne traim viata mai „artistic”, bucurandu-ne sufleteste de evenimentele la care participam, chiar daca acestea nu vor iesi in evidenta cu nimic deosebit. Cu alte cuvinte, este probabil sa ne putem bucura in sufletul nostru de lucruri care altadata ne par cenusii.

Conjunctia Soare-Neptun lucreaza de obicei pentru realizarea coeziunii spiritual-sufletesti a omenirii, iar prezenta celor doua planete in Varsator este un argument in plus care poate sustine aceasta afirmatie. Este posibil ca mintile oamenilor sa fie vizitate de ganduri de inalta clasa spirituala. Mai este de mentionat faptul ca in datele de 14 si 15 februarie, cand orbul conjunctiei va fi foarte mic, este posibil ca interesul nostru pentru planul fizic sa slabeasca destul de mult. In aceste zile, conjunctia celor doua planete se poate manifesta deci mai mult negativ, facandu-ne sa ne situam prea mult cu capul in nori.

11 februarie: conjunctie Soare – Neptun, opozitie Mercur – Marte, trigon Mercur – Saturn, conjunctie Venus – Neptun, sextil Marte – Saturn, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Se formeaza o opozitie intre Mercur si Marte, pe axa Leu – Varsator. Acest aspect va lucra probabil pentru detensionarea relatiilor, prin scoaterea la suprafata a problemelor „maturate sub covor” in trecutul apropiat. Este probabil sa simtim nevoia sa fim sinceri, sa manifestam gandurile noastre ascunse, pentru a limpezi apele. Este posibil sa apara si niste certuri, dar faptul ca Marte este retrograd poate actiona in sens de linistire, deci este improbabil sa apara furtuni deosebite. Marte retrograd inseamna de obicei o revenire la valorile initiale, o reconsiderare a atitudinii din trecutul apropiat, toate acestea cu scopul de restabilire a unui echilibru bazat pe intelepciune. Asadar, putem vorbi despre discutii sincere, cu scop de clarificare.

Aceeasi tendinta se poate manifesta si in lumea afacerilor, Mercur fiind direct responsabil cu acest domeniu. Afacerile sunt franate probabil de mersul retrograd al lui Saturn, iar opozitia Mercur – Marte poate insemna acceptarea necesitatii efectuarii unor pasi necesari, dar probabil durerosi. Este posibil sa apara necesitati de a reduce aria de activitate, cu implicatiile de rigoare (scaderea veniturilor, reducere de personal, etc.)

12 februarie: conjunctie Soare – Neptun, opozitie Mercur – Marte, trigon Mercur – Saturn, conjunctie Venus – Jupiter, sextil Marte – Saturn, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Venus trece in Pesti in ziua de 11 februarie, in orele dupa-amiezii, deci am considerat ca efectele conjunctiei pe care o stabileste cu Jupiter se vor manifesta din plin incepand cu data de 12 februarie. Apropierea dintre Venus si Jupiter obisnuieste sa induca o stare de fericire si beatitudine in sufletul nostru. Ne putem astepta ca relatiile interumane sa fie bazate realmente pe sentimentul iubirii si al stimei, depasind stadiul de simpla colegialitate sau de discutii pur intelectuale. Este posibil sa simtim nevoia unor intalniri cu prietenii nostri, practic pentru a avea ocazia de a schimba niste sentimente placute si niste idei electrizante.

Concluzionand, putem spune ca aceasta colaborare astrala dintre Venus si Jupiter obisnuieste sa puna bazele ridicarii nivelului de trai material si sufletesc.

13 – 15 februarie: conjunctie Soare – Neptun, opozitie Mercur – Marte, trigon Mercur – Saturn, conjunctie Venus – Jupiter, sextil Venus – Pluton, sextil Marte – Saturn, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Venus inainteaza in Pesti si traseaza un sextil catre Pluton. Acest aspect tinde sa ne energizeze sufletul, completand beneficiile oferite de conjunctia Venus – Jupiter. Este de asteptat sa ne simtim veseli si, in acelasi timp, stabili sufleteste. Vom simti probabil o revigorare energica, pornita din interior. Vom beneficia probabil de un tonus bun. Este de asteptat sa trecem usor peste greutati, iar viata ne va parea probabil o adevarata sarbatoare. Vom intalni probabil zambete largi, dar in acelasi timp sincere si energizante.

Concluzionand, mijlocul lunii februarie va fi probabil un rastimp al bucuriei de a trai. Vorbim aici despre fericirea adevarata, nu despre placerile efemere ale planului fizic. Este de asteptat sa putem gusta din acea fericire care izvoraste din intelepciune si din iubirea de tip universal, care nu depinde de nimic exterior.

16 februarie: conjunctie Soare – Neptun, conjunctie Venus – Jupiter, sextil Venus – Pluton, sextil Marte – Saturn, sextil Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton
Mercur isi incheie colaborarile cu Saturn si cu Marte. Este posibil ca activitatile intelectuale sa se reduca la stadiul de rutina, prim-planul intereselor oamenilor fiind acaparat de trairea vietii ca o sarbatoare plina de vibratii sufletesti. Aceste zile vor fi caracterizabile probabil mai mult prin reenergizare decat prin creativitate intelectuala. Se pare ca parcurgem o perioada in care vom considera ca cea mai importanta activitate este trairea profunda a sentimentelor noastre.

17 – 18 februarie: conjunctie Soare – Neptun, conjunctie Venus – Jupiter, sextil Marte – Saturn, cuadratura Saturn – Pluton
Configuratia astrala se simplifica, Venus si Jupiter iesind din sextilul trasat spre Pluton. Putem afirma ca vom beneficia de multa liniste interioara, de o stare de fericire care nu se va manifesta probabil prea spectaculos, dar care ne va permite sa fim multumiti de viata pe care o desfasuram.

19 – 20 februarie: conjunctie Venus – Jupiter, sextil Marte – Saturn, cuadratura Saturn – Pluton
Soarele intra in Pesti in seara zilei de 18 februarie si isi incheie colaborarea cu Neptun. Este posibil sa percepem aceasta schimbare de vibratii printr-o anumita nevoie de a ne interioriza, de a ne retrage spre siguranta emotionala oferita de sufletul nostru. Este de asteptat sa renuntam – doar temporar – de buna voie la atitudinea de luptator, pentru cateva momente de linistire a interiorului nostru.

21 – 22 februarie: sextil Soare – Pluton, sextil Marte – Saturn, cuadratura Saturn – Pluton
Soarele formeaza un sextil cu Pluton, dinamizand atmosfera generala. Aceasta dinamica crescuta va putea fi simtita probabil la inceputul saptamanii viitoare. O colaborare pozitiva dintre Soare si Pluton are de obicei un efect de otelire a vointei, de marire a increderii in sine si a curajului. Vom deveni probabil mai hotarati, mai fermi in urmarirea scopurilor noastre. Acest plus de dinamism si simtul de responsabilitate marit vor lucra pentru ridicarea nivelului de trai material si spiritual al oamenilor.

Mai putem adauga ca Pluton inseamna intotdeauna regenerare: inlaturarea fara echivoc a unor atitudini vechi si necorespunzatoare, coroborata cu instaurarea unui climat nou, sanatos si corect. Cu alte cuvinte, Pluton tinde sa elimine imperfectiunea din sufletul nostru si, implicit, din vietile noastre.

Sextilul Soare-Pluton va darui probabil multa consistenta zilelor corespunzatoare primelor grade ale Pestilor.
Venus se indeparteaza de Jupiter, si astfel conjunctia celor doua planete apare ca fiind slabita. Astfel, schimbarea de atmosfera necesara – din beatitudine in dinamism – se poate petrece mai usor.

23 – 24 februarie: conjunctie Soare – Jupiter, sextil Soare – Pluton, sextil Marte – Saturn, cuadratura Saturn – Pluton
Soarele, inaintand in zodia Pestilor, ajunge suficient de aproape de Jupiter ca sa putem vorbi despre conjunctia acestor doua planete. Acest aspect tinde sa imbunatateasca mult calitatea comunicarii. Este probabil sa beneficiem de un aflux constant de idei, pline de intelepciune si de dorinta sincera de a ne ajta semenii. Pe de alta parte, este de asteptat sa beneficiem de mult optimism. Vom fi probabil mai altruisti decat altadata. Vom fi probabil preocupati de realizarea unor scopuri marete, benefice pentru intreaga societate.

25 – 26 februarie: conjunctie Soare – Jupiter, sextil Soare – Pluton, conjunctie Mercur – Neptun, sextil Marte – Saturn, cuadratura Saturn – Pluton
Inaintand in Varsator, Mercur formeaza o conjunctie cu Neptun. Colaborarea celor doua planete, pe fundalul astral oferit de Varsator, naste de obicei nevoia de a impartasi sentimente de comuniune cu prietenii nostri. Este de asteptat o imbunatatire considerabila a comunicarii non-verbale. Este posibil sa ne manifestam gandurile si sentimentele intr-o forma mai artistica. Astfel, sfarsitul lunii februarie va dispune probabil de o atmosfera placuta si degajata.

Conjunctia Mercur – Neptun este si aspectul fanteziei, ajutand foarte mult creativitatea, in special in domeniile artistice (literatura, teatru, muzica, etc.)

27 – 28 februarie: conjunctie Soare – Jupiter, conjunctie Mercur – Neptun, sextil Marte – Saturn, cuadratura Saturn – Pluton
Soarele isi incheie colaborarea cu Pluton, iar astfel atmosfera generala va pierde probabil din dinamism. Ultimele doua zile ale lunii februarie vor cadea intr-un sfarsit de saptamana, deci aceasta linistire va fi chiar de bun augur. Restul aspectelor active ne sugereaza ca vom fi atrasi de activitati care ne pot hrani sufletul, care aduc lumina si intelepciune in mintea noastra. Cel mai probabil, vom petrece aceste zile lecturand, vizionand filme sau vizitand biserici/manastiri. In aceste zile ne vom bucura probabil de viata, in suflet, intr-un mod simplu si linistit.