Aspecte planetare importante in iunie 2010

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 – 5 iunie: opozitie Marte – Neptun, opozitie Jupiter – Saturn
Luna iunie incepe cu cateva mari inclestari astrale. Putem vorbi despre tensiuni, dar nu trebuie sa le intelegem ca fiind niste piedici plasate in calea noastra. Mai degraba, ele au ca menire scoaterea omenirii din impas, fortandu-ne sa cautam noutatea, adevarul propriu, raspunsuri proaspete, cu gust de viata, la probleme de capatai ale existentei. Opozitia Jupiter – Saturn, desfasurata pe Fecioara – Pesti (axa crestinismului), ne determina sa revizuim conceptiile noastre de viata.

Este lesne de intuit ca Jupiter in Pesti reprezinta crestinismul fericit – bunatatea Divinitatii, ajutorul divin, iubirea divina, increderea in fortele superioare, dizolvarea Eului propriu in Univers, libertatea de exprimare a ideilor proprii – iar Saturn in Fecioara, o alta imagine a crestinismului: legile, limitarea, karma, inchisoarea spirituala, responsabilitatea, datoria, munca crancena.

Fiecare om este chemat sa alcatuiasca un conglomerat propriu dintre aceste ingrediente, sa construiasca un sistem de valori care sa fie aproape de sufletul sau, capabil sa-i asigure fericirea. Marea tensiune dintre Jupiter si Saturn ne determina sa realizam echilibrul dintre libertate si responsabilitati, munca si delectare, reincarcare energetica si utilizarea energiei, etc. Inclestarea dintre aceste doua planete gigantice – sau mai bine zis, dintre principiile simbolizate de acestea, dintre energiile lor – ne va face probabil sa revizuim gandurile noastre, sa acceptam un suflu nou in raport cu acestea.

Opozitia dintre Marte si Neptun este inca aplicanta, desfasurandu-se pe axa Leu-Varsator. Planetele si semnele implicate sugereaza ideea unei lupte intre planul fizic (Marte in Leu) si cel spiritual (Neptun in Varsator). Este posibil ca o astfel de lupta sa se desfasoare in fiecare om, la inceputul lunii iunie. Vom fi probabil atrasi deopotriva de frumusetea planului spiritual, dar in acelasi timp sa ne para extrem de greu sa ne desprindem de planul fizic. Ori, este posibil sa existe oameni care sa se simta extraordinar in planul fizic dar totusi sa li se deschida o “usa” spre un plan superior, care sa constituie un fel de “ghimpe” in calea lor. Va trebui, mai mult ca probabil, sa depunem eforturi sa mentinem echilibrul dintre materie si spirit.

Axa Leu-Varsator ne sugereaza faptul ca domeniul vizat in modul cel mai evident va fi cel al iubirii. Vom fi probabil azvarliti in situatii de a ne pune intrebari legate de rolul si manifestarea iubirii. Ne vom gandi la nevoia noastra de iubire, la reincarcarea bateriilor noastre prin iubire, la modurile de manifestare si justetea iubirii, fara a comite abuzuri impotriva acestui sentiment sfant.

Putem deduce astfel menirea opozitiei Marte-Neptun, de a ne determina sa ne ridicam vibratiile, astfel incat sa reusim sa dam dovada de o iubire de calitate superioara.

6 iunie: trigon Mercur – Saturn, cuadratura Mercur – Neptun, opozitie Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus
Apropiindu-se de finalul zodiei Taur, Mercur formeaza doua aspecte importante: un trigon cu Saturn si o cuadratura cu Neptun.

De obicei, o colaborare pozitiva dintre Saturn si Mercur genereaza un efect de ordonare si stabilizare a gandirii. Acest trigon favorizeaza fortificarea gandirii  obiective si metodice. Cele doua planete, prin colaborarea lor, inlesnesc combinarea gandirii analitice si sintetice: Mercur garanteaza atentia orientata spre detalii, iar Saturn asigura o viziune mai ampla.

Totusi, actualmente gandirea analitica pare sa aiba castig de cauza, datorita faptului ca Saturn se afla in Fecioara, in mers retrograd. Pentru contracararea crizei financiare mondiale, cele doua astre sustin metoda de tip analitic – adica detaliile. In stilul unei vechi intelepciuni chineze, care sustine urmatoarea idee: “orice munte poate fi transportat de la locatia A la locatia B – piatra cu piatra”. Trebuie doar rabdare si perseverenta, insusiri care vor fi evidentiate probabil tocmai de colaborarea dintre planetele Mercur si Saturn.

Ele ne sugereaza faptul ca trebuie analizat fiecare mic detaliu, fiecare bresa prin care putem pierde energie, iar dupa ce am luat masurile adecvate, ansamblul se completeaza de la sine. Criza financiara nu este doar problema politicienilor. Daca ei sunt nevoiti sa conceapa programe de reducere a cheltuielilor la nivelul intregii societati, atunci fiecare fiinta umana trebuie sa procedeze la fel. Mesajul lui Saturn retrograd in Fecioara se adreseaza deopotriva individului si intregii societati. Ele sunt practic interdependente. Intorcandu-ne la semnificatiile trigonului trasat de catre Mercur spre Saturn, acesta ne va ajuta sa adoptam o atitudine responsabila. Vom intelege mai profund ca nu suntem victime ale unor strategii politice gresite, ci componente active ale societatii, fiinte capabile sa schimbam mersul lucrurilor in bine.

Acest trigon ne va sustine probabil sa adoptam un stil de lucru mai eficient, bazat pe o gandire sistematica. El poate semnifica redirectarea atentiei spre detalii. Trigonul Mercur – Saturn, trasat peste semnele Taur si Fecioara, pare sa ne spuna: nu este suficient sa ne ocupam doar de lucrurile importante, de anvergura, ci este necesar ca inainte de toate, sa punem la punct fiecare mic detaliu al existentei noastre, indiferent de ponderea acestuia.

In acelasi timp insa, Mercur va suferi de cuadratura primita de la Neptun. Este posibil sa intampinam dificultati de concentrare. O astfel de cuadratura obisnuieste sa creeze o atmosfera de “ceata”, adica sa induca greutati in ceea ce priveste luarea deciziilor corecte. Asimilarea informatiilor (studiul, invatarea) poate deveni lenta si greoaie. Va fi probabil greu sa apreciem gradul de adevar al informatiilor de care vom dispune (informatiile adevarate si false se pot amesteca). Deosebirea realitatii de posibilele iluzii va reprezenta posibil o sarcina grea.

Cele doua aspecte formate de Mercur vor fi active pana cand aceasta planeta trece in Gemeni, adica dimineata zilei de 10 iunie.

Jupiter trece in Berbec si isi schimba partenerul si felul de colaborare. El inceteaza sa-l opoziteze pe Saturn si formeaza o conjunctie cu Uranus. Ne putem da seama ca in semnul plin de vigoare al Berbecului, Jupiter si Uranus – doua planete responsabile cu activitatea intelectului, generatoare de intelepciune – vor pune umarul pentru a da nastere unor idei noi, de anvergura, capabile sa schimbe in bine lumea in care traim. Este de asteptat sa fim invadati de ganduri novatoare, sa simtim imbolduri de a schimba mediul in care traim, sa dezvoltam noi conceptii despre lume. Este de asteptat sa dispunem de capacitatea de a observa problemele cu care ne confruntam din puncte de vedere cu totul noi, alegand solutii simple si eficiente.

Uranus in Berbec poate avea o tendinta de nerabdare, insa intelepciunea caracteristica planetei Jupiter va avea probabil capacitatea de a mentine un echilibru al progresului. In orice caz, este de asteptat ca evolutia vietii pe Pamant sa se accelereze, datorita fortelor active ale Berbecului, catalizate de explozivul Uranus.

Mai mult ca probabil, practic fiecare domeniu al vietii va beneficia de un suflu nou. Este de asteptat sa se produca o serie de schimbari necesare, intr-un mod natural (fara revolutii sangeroase). Datorita lui Jupiter – intelepciunii degajate de aceasta planeta – acestea vor fi imbunatatiri evidente si nu doar actiuni intreprinse de dragul de a schimba ceva. Asadar, nu vom asista la revolutii ci mai degraba la reforme intelepte.

Vom dispune probabil de curajul de a face pasii necesari realizarii acestor schimbari (de a accepta riscurile aferente). Felul de a fi al Berbecului ne sugereaza ca ne vom da seama ca viata noastra este mult prea complicata si ca este nevoie de simplificarea ei.

7 – 9 iunie: trigon Mercur – Saturn, cuadratura Mercur – Neptun, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus
La inceputul acestei noi saptamani din iunie, se formeaza un trigon intre Marte si Pluton. Vom dispune probabil de mai mult curaj, ambitie si combativitate. Vom beneficia posibil de multa energie pe care o vom investi probabil in munca, avand in vedere faptul ca cele doua planete se afla in semne de pamant (Fecioara si Capricorn). Trigonul Marte – Pluton are tendinta de a accelera evenimentele, astfel proiectele initiate mai demult vor avea mai multe sanse de a fi duse la bun sfarsit.

Ideile noastre se vor putea contura mai usor in practica. Inzestrati cu mai multa incredere in sine, in urmatoarele doua saptamani ne vom putea apropia de scopurile noastre concrete.

10 iunie: cuadratura Mercur – Marte, sextil Mercur – Jupiter, sextil Mercur – Uranus, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus
Mercur trece in domiciliul sau (Gemeni) incetandu-si colaborarile cu Saturn si cu Neptun. In acelasi timp insa, primeste o cuadratura de la Marte si cate un sextil de la Jupiter si Uranus. Dupa cum se vede, este vorba despre un amalgam de influente foarte interesant care atinge intelectul nostru. Mercur este sustinut de vibratia domiciliului sau, si beneficiaza de mana de ajutor oferita de tandemul Jupiter-Uranus. Cele trei planete responsabile cu gandirea, comunicarea si studiul lucreaza umar la umar intr-un brainstorming continuu.

Judecand dupa natura semnelor implicate, impulsivitatea Berbecului si curiozitatea Gemenilor asigura fundalul necesar generarii unor idei revolutionare si reformatoare. Gandurile noastre se vor forma probabil foarte usor si vor atinge esenta problemelor. Vom fi probabil invadati de idei stralucite, iesite din comun, idei care vor atinge limita realizabilului. Sa nu uitam insa efectele posibile a cuadraturii dintre Mercur si Marte:
– este posibil ca ideile geniale care vor aparea mai mult ca probabil in mintea oamenilor sa fie pervertite spre egoism: sa fi utilizate cu precadere pentru implinirea personala, fara sa fie puse in slujba societatii
– gandurile stralucite care se vor naste, se pot lovi de scepticismul, conservatorismul si neincrederea mediului in care traim (Marte fiind in Fecioara)
– se pot naste dubii inclusiv in sinea noastra, privind gradul de realizabilitate al ideilor care apar in structura noastra intelectuala (pot muri idei superbe inainte ca ele sa se nasca cu adevarat)

Totusi, este de asteptat ca toate tipurile de comunicare sa prezinte o imbunatatire considerabila. Este probabil sa discutam mai mult, sa scriem mai mult, sa avem acces la mai multa informatie (iar aici ne putem referi la informatii scrise/auzite sau altele care pot ajunge la noi din planurile superioare ale existentei). Daca Mercur descrie schimbul propriu-zis de informatii, Jupiter va introduce acele nuante care vor putea colora cuvintele, furnizand energii care pot umple propozitiile simple cu caldura umana. Si sa nu uitam nici de Uranus, care da mereu o tenta de neobisnuit si umor straniu tuturor ideilor  exprimate in vreun fel. Este de asteptat sa apara imbolduri de a crea o atmosfera glumeata si destinsa, imbolduri care nu trebuie suprimate, avand in vedere existenta cuadraturii Mercur-Marte, generatoare de tensiuni.

Viziunea de ansamblu, simbolizata de Jupiter, se va putea imbina in mod fericit cu atentia orientata spre detalii, asigurata de Mercur. Iar in alta ordine de idei, este de asteptat sa ne gasim mai mereu la locul potrivit in momentul potrivit.

11 iunie: cuadratura Mercur – Marte, sextil Mercur – Jupiter, sextil Mercur – Uranus, sextil Venus – Saturn, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus
Apropiindu-se de ultimele grade din Rac, Venus formeaza un sextil cu Saturn. Acest aspect tinde sa calmeze viata noastra sentimentala. Vom fi probabil mai putin vulnerabili. Este de asteptat ca energiile saturniene sa imprime sentimentelor noastre mai multa constanta. Este probabil sa manifestam mai multa responsabilitate in toate relatiile noastre. Vom tinde sa cautam stabilitatea sentimentelor, eliminand pe cat posibil caile de scurgere a energiei. Vom prefera probabil sa stam mai retrasi, sa evitam riscurile, sa respectam regulile si limitele noastre.

Sextilul dintre Venus si Saturn va fi activ pana la sfarsitul saptamanii, fiindca la inceputul saptamanii viitoare Venus va trece in Leu.

12 – 13 iunie: cuadratura Mercur – Marte, sextil Venus – Saturn, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Avand o miscare rapida, Mercur isi incheie colaborarile cu Jupiter si Uranus. Faptul ca ramane influentat doar de cuadratura primita de la Marte poate semnifica aparitia unor blocaje de comunicare. Este posibil sa avem sincope de gandire (sa nu ne amintim de ceva ce altadata ne parea usor, sa nu gasim cheia de rezolvare a unor probleme ce altadata pareau simple, etc.)

De cele mai multe ori, un aspect dificil intre Mercur si Marte induce o stare descriptibila prin proverbul “graba strica treaba”. Este posibil sa rostim niste cuvinte pe care sa le regretam mai tarziu sau sa emitem niste idei care ulterior se vor dovedi gresite. Sau, pur si simplu, sa fim nervosi si irascibili. Este posibil ca insasi logica sa aiba de suferit. Viata noastra de zi cu zi poate fi ingreunata de lipsa rabdarii.

Tandemul Jupiter – Uranus incepe sa resimta efectul cuadraturii primite de la Pluton. Este posibil sa se instaureze o stare generala de irascibilitate si nerabdare. Oamenii vor fi invadati probabil de un sentiment de nemultumire, adresat lumii in care traim, celorlalti oameni si propriei persoane. Vor iesi probabil la iveala dorintele de a schimba lumea, de a scapa de metehne si de a instaura un stil de viata mai placut, mai sanatos. In acelasi timp, vom constata probabil ca noi insine suntem capabili de mult mai mult decat am reusit in trecut. Acest sentiment poate aparea ca un blocaj de natura psihica, insa este preferabil sa fie un catalizator al evolutiei personale.

Aceasta dubla cuadratura fiind trasata intre planete grele si peste doua semne cardinale, este de asteptat sa efectuam o “cernere” a vietii noastre: este vorba despre ideea de a se debarasa de activitatile lipsite de fruct si continut, de a ne concentra mai mult pe cele cu adevarat importante. Totusi, este preferabil sa nu ridicam stacheta intr-un punct prea inalt, ca sa nu ne epuizam fara rost.

Pe de alta parte, slabirea lui Pluton prin aceasta dubla cuadratura poate insemna exacerbarea nevoii de autoritate. Este posibil sa asistam la incercari ale puterii (la toate nivelele) de a se impune, mai mult decat este necesar. Vom asista probabil la “zdranganitul scaunelor care se clatina” si la incercari disperate ale proprietarilor pentru a-si mentine pozitia.
Uranus, beneficiind pe de o parte de energia si impulsivitatea Berbecului, iar pe de alta parte fiind fortat de catre Pluton, va genera probabil schimbari importante in viata societatii, in organizarea politica si economica a lumii. Din fericire, Jupiter ii sta alaturi tocmai pentru a tempera elanul acestor schimbari, supervizandu-le astfel incat acestea sa se petreaca intr-un mod intelept.

14 iunie: cuadratura Mercur – Marte, trigon Venus – Jupiter, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Aceasta noua saptamana incepe cu promisiunea unor zile fericite: Venus trece in Leu si trimite imediat cate un trigon spre Jupiter si Uranus.

Atmosfera generala va deveni probabil efervescenta si placuta, debordand de vibratii benefice. Aceasta saptamana va aduce probabil oportunitati de a schimba sentimente de iubire si simpatie. Natura semnelor implicate ne sugereaza ca este foarte probabil sa ne simtim bine energizati (in primul rand pe structura noastra sufleteasca), toata saptamana.

Este de asteptat sa observam schimbari benefice in cadrul relatiilor noastre, acestea fiind umplute de sens si continut. Este posibil sa petrecem relativ mult timp cu prietenii nostri.

Trigonul dintre Venus si tandemul Jupiter – Uranus este responsabil cu destinderea si cu voia buna. Este de asteptat sa primim si sa oferim multe zambete sincere. Acesta obisnuieste sa “deschida inimile”.

Cele trei planete isi unesc fortele pentru a ne arata ca indiferent de greutatile parcurse, viata este frumoasa si merita traita. Ele ne ofera, mai mult ca probabil, capacitatea de detasare de rutina cotidiana. Un dar specific al trigonului Venus – Uranus este sentimentul de libertate interioara.

15 iunie: cuadratura Soare – Saturn, trigon Venus – Jupiter, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Se formeaza o cuadratura intre Soare si Saturn, aducand posibil impresia ca am pasit intr-o perioada austera a existentei noastre. Vom suferi probabil o severitate crescuta din partea mediului care ne inconjoara. Este posibil sa ne lovim de diferite obstacole si dificultati. Cand Soarele este atacat de catre Saturn, simtim de obicei ca suntem nevoiti sa tragem tare ca sa ajungem la etapa de dezvoltare personala care ne-a fost prescrisa. Pana in data 21 iunie (momentul trecerii Soarelui in Rac) este indicat sa manifestam seriozitate si constiinciozitate, deoarece aceasta atitudine poate fi una dintre cheile importante ale  succesului nostru.

Cum aceasta cuadratura leaga cele doua domicilii ale lui Mercur, este posibil sa ne lovim de niste dificultati de comunicare si autoexprimare. Un sfat intelept ar fi urmatorul: cand nu stim ce sa spunem, mai degraba sa tacem, iar cand alegem sa vorbim, sa rumegam din timp gandurile de exprimat.

16 – 18 iunie: cuadratura Soare – Saturn, trigon Soare – Neptun, trigon Venus – Jupiter, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Apropiindu-se de gradele finale ale Gemenilor, Soarele beneficiaza de un trigon de la Neptun. Acest aspect tinde sa mute atentia noastra mai aproape de lumea spirituala. Centrul de greutate al vietii cotidiene va tinde sa se indeparteze de planul materiei. Vom simti probabil ca sentimentele si intuitia noastra cresc in acuratete si importanta. Ne vom simti probabil mai conectati la Univers, cu toate antenele noastre.

Trigonul Soare – Neptun poate genera imbolduri perceptibile care ne vor chema sa lucram pentru realizarea unor scopuri nobile.

19 – 21 iunie: cuadratura Soare – Saturn, trigon Soare – Neptun, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Venus isi incheie colaborarea fructuoasa cu tandemul Jupiter-Uranus. Acest sfarsit de saptamana va fi probabil mai putin atractiv decat zilele precedente. Vor putea iesi in evidenta interaspectele Soarelui. Cuadratura Soare – Saturn culmineaza, ceea ce ne sugereaza ca vom suferi de diferite blocaje si dificultati. Solutia de a scapa de acestea poate veni prin trigonul Soare – Neptun, care ne ofera o supapa spre lumea spirituala.

22 iunie: cuadratura Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Uranus, opozitie Soare – Pluton, trigon Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Soarele trece in Rac si isi schimba partenerii de colaborare astrala. El este intampinat de doua cuadraturi (Jupiter si Uranus) si o opozitie (Pluton). Se formeaza un careu in T in semne cardinale, avand ca focar tandemul Jupiter-Uranus din Berbec.

Prin urmare, ne putem astepta ca aceasta saptamana sa fie plina de dinamism si provocari. Putem vorbi si despre tensiuni si dificultati, insa este mai indicat sa ne gandim pozitiv si sa constientizam ca acestea ne ofera sansa de a ne apropia de limitele noastre actuale. Omul insa este infinit si vom constata practic ca vom putea sa impingem limitele noastre mai spre orizontul indepartat al viitorului.

La ce ne putem astepta, mai concret? Energia careului in T se focalizeaza asupra planetelor Uranus si Jupiter. Astfel, este de asteptat sa fim inventivi, plini de idei neobisnuite, dar in acelasi timp practice si progresiste. Opozitia Soare – Pluton din cadrul careului in T simbolizeaza de obicei diferite ciocniri de interese, in special cu autoritatile sau cu sefii nostri (fiind implicat si Jupiter in acest angrenaj astral). Vom avea probabil impresia ca dorintele noastre (Soarele in Rac) sunt obstructionate de factori externi, de mediul fizic in care ne aflam (Pluton in Capricorn). O astfel de opozitie este un excelent exercitiu pentru a ne fortifica vointa, de a ne face mai fermi si mai concentrati. Intelegand-o in mod corect, aceasta ne aduce prilejul – este drept, sub forma unor piluli amare – de a trezi fortel latente din interior nostru.

In alta ordine de idei, opozitia Soare – Pluton vorbeste deseori despre lupta pentru putere. Indiferent daca ne referim la viata politica, locul de munca sau familie, este posibil ca unii sa incerce sa-si etaleze presupusa superioritate. Daca vom observa asemenea tendinte, sa ne amintim ca adevarata forta nu are nevoie de demonstratie: ea pur si simplu exista si nu lucreaza decat in scopuri constructive.

Relativ la cuadraturile la care participa Soarele, putem vorbi despre exacerbarea egoismului, insa nu trebuie sa ne gandim la acesta intr-un sens negativ. Pur si simplu, oamenii se vor simti determinati sa-si duca la indeplinire scopurile pentru care s-au incarnat. Ei vor putea parea egoisti, dar este foarte probabil ca substratul acestei tendinta sa fie exact nevoia de a fi util si nevoia de evolutie personala.

In alta ordine de idei, cuadratura Soare – Jupiter poate insemna si risipa resurselor de care dispunem, deci recomandarea de a economisi este de la sine inteleasa.

In ceea ce priveste cuadratura dintre Soare si Uranus, aceasta poate genera o stare de nerabdare si precipitare. Va exista pericolul sa urmam primul impuls care apare in sufletul nostru sau prima idee care se naste in mintea noastra, fara sa verificam daca sunt corecte din toate punctele de vedere. Este posibil sa nu avem rabdarea sa terminam ceea ce am inceput, fiindca poate aparea un alt impuls atractiv care sa ne acapareze atentia.

Oamenii pot deveni avizi de senzatii. Viata politica si economica poate intra pe un teren mlastinos, unde nimic nu este sigur, putand interveni modificari de la o clipa la alta.

Recomandarea inteleapta nu poate fi alta decat sa ne gandim, mult si bine, inainte de a actiona sau de a lua decizii. Este indicat sa facem eforturi pentru a ne transpune in pielea celuilalt, pentru a-l putea intelege, astfel incat luptele surde si certurile sa poata fi evitate. Pana la sfarsitul saptamanii, rabdarea va valora deosebit de mult.

23 – 25 iunie: cuadratura Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Uranus, opozitie Soare – Pluton, cuadratura Mercur – Saturn, trigon Mercur – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Parcurgand ultimele grade din Gemeni, Mercur primeste o cuadratura de la Saturn si un trigon de la Neptun. Una calda si una rece, cum s-ar spune. Faptul ca Mercur este atacat de Saturn ne sugereaza ca putem avea niste blocaje de comunicare si sincope in gandire, insa vom fi ajutati de catre trigonul Mercur-Neptun, gandirea noastra putand deveni mai sintetica si mai intuitiva. Pe baza acestui aspect interplanetar, este posibil sa avem capacitatea de a observa binele si frumosul in jurul nostru, in pofida dificultatilor cotidiene. Trigonul Mercur-Neptun ne poate ajuta sa ne focalizam atentia asupra “partii pline a paharului”. In plus, aceasta genereaza de obicei reinvierea fanteziei, deci este posibil sa avem prilejul de a ne refugia din valtoarea activitatilor cotidiene, in bratele artei si frumosului.

Revenind la cuadratura Mercur – Saturn, problema cea mai frecventa pe care aceasta o poate genera este faptul ca gandurile (Mercur) se concretizeaza greu in practica (Saturn). Gandirea noastra poate deveni prea rigida: restrictionata si dominata de scheme predefinite. Este posibil ca asimilarea informatiei (studiul, invatarea) sa se realizeze greu.

26 – 28 iunie: conjunctie Soare – Mercur, cuadratura Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Uranus, opozitie Soare – Pluton, cuadratura Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, opozitie Mercur – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur trece in Rac si intra in componenta careului in T realizat in semne cardinale. Dinamismul generat de acesta se poate muta intrucatva in sfera gandirii. Este posibil sa fim nevoiti sa depunem eforturi intelectuale deosebite. Pe seama cuadraturilor primite de Mercur deducem ca putem fi precipitati, ca ne va probabil greu sa distingem care sunt activitatile cu adevarat importante unde merita sa ne concentram atentia si care sunt doar de rutina. Este posibil sa emitem niste idei care ne vor parea stralucite, dar inainte de a le pune in aplicare (sau chiar de a le divulga altora) va fi indicat sa le testam de cateva ori. Ele pot fi lipsite de functionalitate, existand pericolul sa se dovedeasca a fi gafe monumentale.

Este posibil sa nu avem certitudinea ca datele pe baza carora va trebui sa luam decizii sunt valide si corecte. Putem avea impresia ca bajbaim in intuneric. Deciziile luate se pot dovedi a fi pripite, deci se recomanda sa masuram de doua sau chiar trei ori inainte de a efectua taierea. Este de asemenea recomandabil sa nu promitem decat ceea ce suntem absolut siguri ca putem duce la bun sfarsit, fiindca pot aparea oricand elemente necunoscute care pot ingreuna indeplinirea sarcinilor.

Putem concluziona ca la sfarsitul lunii iunie atmosfera generala poate fi incarcata de o nervozitate latenta. Este posibil ca oamenii sa se retraga in cochilia lor, devenind totodata excentrici si lipsiti de sinceritate.

29 iunie: conjunctie Soare – Mercur, opozitie Soare – Pluton, opozitie Mercur – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Atmosfera astrala se simplifica insa ramane probabil tensionata. Careul in T care a fost activ inca de la inceputul saptamanii trecute se destrama, iar astfel este posibil sa ne simtim mai linistiti si sa putem reveni in apele noastre obisnuite. Dinamismul vietii cotidiene nu dispare, ci tinde sa se mute intr-un plan superior, cel al ideilor de anvergura, conform semnificatiei cuadraturii realizate intre tandemul Jupiter-Uranus si Pluton.

30 iunie: conjunctie Soare – Mercur, opozitie Soare – Pluton, sextil Mercur – Marte, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Inaintandu-se in Rac, Mercur iese din opozitia realizata cu Pluton si primeste imediat un sextil placut de la Marte. Se pare ca vom beneficia de cateva zile (si la inceputul lunii iulie) in care vom avea realizari insemnate in domeniul intelectual si in cel tehnic. Mercur, beneficiind de energiile lui Marte, promite ganduri obiective, focalizate si bine reliefate. Marte il ajuta pe Mercur sa-si utilizeze capacitatile pentru gasirea de solutii practice la problemele aparute in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca simtul practic de care dispunem sa devina mai profund. Vom dispune probabil de capacitatea de a trece direct de la idee la realizarea acesteia. Capacitatile noastre intelectuale ni se vor infatisa intr-o noua lumina: ele vor parea ca sunt mult fortificate si ca reusesc sa acopere o arie mult mai larga de interese.

Este de asteptat ca luarea deciziilor sa devina mai usoara. Vom deveni probabil mai adaptati la schimbari. Este posibil sa devenim mai energici, mai hotarati, mai harnici si mai plini de tenacitate.