Proiectul “om”

Proiectul om

Proiectul "om"

Acum, cand Soarele se scalda in energiile unei zodii guvernate de Venus – Taurul – gandurile noastre zboara spre imensele posibilitati care ne sunt oferite de faptul ca dispunem de un corp fizic. Omul, fiinta a Cosmosului inchisa intr-o carcasa materiala, de-a lungul istoriei sale s-a confruntat des cu intrebarea daca acest corp fizic care i s-a pus la dispozitie il propulseaza pe calea evolutiei sau este o piedica in calea acesteia? Deocamdata, cei mai multi oameni lupta sa recunoasca partea spirituala a fiintei lor, si astfel nici macar nu au posibilitatea sa formuleze corect intrebarea de mai sus.
Pentru o fiinta umana care realizeaza ca este in primul rand provenita din inaltimi spirituale, traind intr-un vehicul fizic prin care se poate manifesta in materie, o intrebare acuta se refera la trairea dragostei. Intrebarea este inteligibila indeosebi prin simbolismul zodiei Taur.

Tanjind dupa stadiul de inger, omul care ajunge sa se identifice cu natura sa spirituala, poate avea blocaje in ceea ce priveste trairea iubirii in corpul sau fizic. El se poate gandi ca varianta corecta a iubirii care ii este accesibila este exclusiv spirituala, de o puritate deosebita, din care vibratiile corpului fizic sunt excluse. El poate ajunge sa vrea sa reduca la tacere vocea inimii sale, intrebandu-se daca energiile prin care isi traieste dragostea in trup ii sunt favorabile sau il degradeaza.

Un raspuns adecvat la aceasta intrebare se poate naste luand in considerare nevoia de evolutie a tuturor entitatilor vii. Omului ii este sortit sa ajunga in stadiul de inger – o fiinta care sa-si poata continua evolutia fara a avea nevoie de corp fizic – dupa ce actualul Pamant isi va incheie evolutia. Insa, daca facem o comparatie cu actualul inger si cel care va deveni omul intr-un viitor relativ indepartat, constatam ca omul va trebui sa depaseasca in aptitudini si mai ales, in capacitatea de a iubi, stadiul ingerului actual. Asta deoarece in Univers nimic nu se poate repeta, conform legii evolutie, ci va trebui sa se prezinte intr-un stadiu mai avansat. Iar pentru a face acest pas inainte, de a putea depasi ingerul actual, omul are la dispozitie energia iubirii. Aceasta energie ii este la indemana, avand la dispozitie un transformator formidabil: inima sa. Implicandu-si corpul in mod constient in manifestarea iubirii sale, dar pastrandu-se concentrat pe starea sa de fiinta spirituala, omul poate ajunge in stari de fericire neasemuite. Astrologic vorbind, utilizand energiile zodiei Taur, el poate accesa acel plus de iubire de care are nevoie pentru a putea ajunge chiar dincolo de starea vibrationala a ingerului actual.

Omului ii este sortit sa-si desavarseasca iubirea in trupul sau. El are misiunea de a realiza un echilibru perfect intre Eul si corpul sau fizic. Nici unul dintre acestea n-are voie sa actioneze in detrimentul celuilalt. Energia iubirii trebuie utilizata – bineinteles, nu intr-un mod abuziv – fiindca ea este propulsorul evolutiei. Omul are posibilitatea de a uni Cerul si pamantul, iar punctul de legatura dintre acestea este chiar inima sa.

Iata ca a aprecia frumusetea si iubirea este un scop spiritual. Dorinta de a avea un corp fizic cat mai frumos, capabil sa daruiasca o iubire cat mai perfecta, a fost plantata in om cu un scop foarte elevat.

Omul este un proiect foarte drag al macrocosmosului. Asa cum noi privim cu drag copiii nostri, constientizand ca ne vor depasi la toate capitolele, si chiar ajutandu-i sa ajunga in stadii superioare noua, la fel si entitatile spirituale care ghideaza evolutia acestui segment de univers ne urmaresc parinteste, dorind ca noi oamenii sa-i depasim cand vom ajunge la stadiul la care ei se afla acum. Corpul fizic, inzestrat cu inima si creier, este o parghie importanta a evolutiei. El nu a fost inventat sa fie deteriorat sau abuzat, ci pentru un scop nobil: astfel ca prin energiile care se nasc in el, Universul sa cunoasca stari de iubire mai desavarsite decat au existat pana acum.