Tranzitarium

Astrele in iunie 2010

Astrele in iunie
Astrele in iunie

De unde pana unde merg planetele in luna iunie 2010:

Soarele: pe 1 iunie se afla in Gemeni, unde sta pana in data de 21 iunie, cand trece in Rac;
Intre 1 si 21 iunie, Soarele se va afla in Gemeni. Viata noastra va fi probabil caracterizata prin accentuarea rolului informatiei (a schimbului de informatii) si al afacerilor. Viata noastra va gravita probabil in jurul ideii ca informatia inseamna pe de o parte bani si putere, iar pe de alta parte si ceea ce este mai important – calea spre Cunoastere. Este de asteptat sa discutam mult si cu folos, sa schimbam idei, sa negociem, sa facem tranzactii financiare. Relatiile de prietenie vor capata probabil mai mult sens si continut.

Beneficiul zilelor pe care Soarele le va petrece in Gemeni poate fi decantarea si clarificarea ideilor noastre. Este de asteptat sa stim mai bine ce dorim de la viata noastra si cum sa-l obtinem.

Ne este recomandat totusi sa nu ne epuizam in atatea activitati mentale, sa evitam surmenajul. Din fericire, Gemenii sunt responsabili si cu umorul, si ne invita chiar sa-l folosim in viata noastra de zi cu zi.

Dupa 21 iunie, este de asteptat ca fortele care au permis deschiderea noastra spre exterior sa-si inverseze sensul si astfel atentia noastra va fi orientata probabil mai mult spre valorile familiei si cele ale sufletului. In ultima decada a lunii ne vom intoarce probabil la radacinile noastre, cu scopul de a gasi informatii utile pentru dezvoltarea noastra personala, in lumea nevazuta.

Zilele in care Soarele parcurge semnul Racului sunt menite de obicei sa armonizeze sufletul nostru. Oamenii se vor afla probabil in cautarea profunzimii, a sensului vietii, coborind in interiorul lor pentru a face curat si pentru a-si impodobi sentimentele. In exterior, este posibil sa observam astfel o anumita incetinire a mersului vietii. Dupa primavara in care sunt solicitate de obicei toate structurile omului, intrarea Soarelui in Rac aduce o anumita nevoie pentru odihna. Asa cum plantele isi intorc privirea catre interior pentru a forma semintele care asigura viitorul speciei lor, oamenii vor cauta sa se stabilizeze in interior si sa se reincarce cu energie, pregatindu-se pentru bataliile viitorului.

Luna: in data de 1 iunie se afla in Capricorn, in aceeasi zi trece in Varsator, pe 3 iunie in Pesti, pe 6 iunie in Berbec, pe 8 iunie in Taur, pe 11 iunie in Gemeni, pe 13 iunie in Rac, pe 15 iunie in Leu, pe 17 iunie in Fecioara, pe 19 iunie in Balanta, pe 21 iunie in Scorpion, pe 23 iunie in Sagetator, pe 26 iunie revine in Capricorn, iar pe 28 iunie o vedem din nou in Varsator;

Mercur: pe 1 iunie se afla in Taur, pe 10 iunie trece in Gemeni, iar pe 25 iunie trece in Rac unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Asadar, in primele noua zile ale lunii, Mercur se va situa in Taur. Este posibil ca activitatile noastre intelectuale sa fie oarecum lente si orientate spre materie. Este de asteptat sa apara in prim-plan interesele noastre practice. Cel mai probabil vom actiona lent, cu multa chibzuinta, in vederea realizarii scopurilor noastre legate de cotidian. Vom prefera sa ne ghidam dupa metodele noastre bine exersate, decat sa inventam altele noi, cu o considerabila doza de risc si nesiguranta.

Vestea cea mai buna este probabil cresterea rabdarii de care vom dispune. Este posibil sa ne para ca timpul se deplaseaza suficient de lent, permitandu-ne sa ducem la bun sfarsit lucrarile incepute.

Intre 10 si 25 iunie, Mercur se va afla in Gemeni. Datorita prezentei lui Mercur in domiciliul sau, este probabil ca activitatea intelectului sa se anime considerabil. Este de asteptat ca gandurile sa se formeze cu multa usurinta si comunicarea dintre oameni sa functioneze fara piedici. Perioada 10-25 iunie promite un reviriment in domeniului comertului si al tranzactiilor financiare. De asemenea, asimilarea informatiilor se va produce probabil aproape fara efort.

Venus: pe 1 iunie se afla in Rac, pe 14 iunie trece in Leu, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Pana in 14 iunie, Venus se va afla in domiciliul Lunii. Sentimentele noastre vor fi probabil profunde si de tip matern. Este posibil ca acestea sa para ascunse (=inhibate) din cauza faptului ca vor simti nevoia de a-si intari radacinile infipte in sufletul nostru.

Vom parcurge probabil o perioada de reincarcare energetica, la nivelul sufletului si spiritului nostru. Este posibil sa ne reintoarcem cu gandul in trecut, pentru a redescoperi amintiri placute (=surse de energii sufletesti). Ne vom gandi probabil la dulceata clipelor traite odinioara care vor constitui o hrana sufleteasca destul de bogata pentru a mai sterge din monotonia zilelor de rand. Vom fi probabil atrasi de romantism, de frumusetea inimii pure.

Racul fiind o zodie responsabila cu sentimentele materne, este de asteptat sa ne ocupam mai mult si mai profund de generatia tanara, de copiii, nepotii si elevii nostri. Este probabil sa simtim nevoia de a ne ocupa mai constient de modelarea sufletului lor.

In data de 14 iunie, in orele amiezii, Venus trece in Leu. Ea fiind responsabila de relatiile noastre si de iubirea daruita, este de asteptat sa fim invadati de imboldul de a zambi mai mult, de a arata lumii ca putem distribui mult din bogatiile inimii noastre. Vom dori probabil sa introducem mai multa energie si stralucire in relatiile noastre. Efectul cel mai elocvent al prezentei lui Venus in Leu va fi iesirea in evidenta a tandretei de care dispunem. Este de asteptat ca oamenii sa scoata la suprafata sentimente alese, din strafundul inimii lor. In plus, datorita faptului ca Leul este un semn fix, viata noastra sentimentala va putea intra pe un fagas de stabilitate.

In alta ordine de idei, este posibil sa ne permitem mai multa distractie si destindere. Oamenii vor dori probabil sa-si petreaca o buna parte din timp impreuna cu prietenii lor, cautand modalitati care sa le umple cu adevarat sufletul.

Marte: pe 1 iunie se afla in Leu, pe 7 iunie trece in Fecioara, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
In primele sase zile ale lunii, Marte inca traverseaza zodia Leului, si astfel ne putem afla intr-o permanenta stare de alerta, impulsionati de focul existent in domiciliul Soarelui. Conform naturii Leului, este posibil sa se reliefeze latura noastra creativa. Este de asteptat sa beneficiem de energii speciale, pe care le vom investi probabil in actiuni nobile si generoase. Este posibil sa devenim mai intreprinzatori, raspunzand afirmativ la provocarile sortii. In acelasi timp, vom fi probabil impulsivi si plini de pasiune. Este posibil sa manifestam tendinta de a fi excesiv de autoritari.

In dimineata zilei de 7 iunie, Marte trece in Fecioara. Este de asteptat sa pasim intr-o perioada mai linistita a vietii noastre in care ne vom concentra probabil cel mai mult pe sarcinile (munca) noastra. Este posibil sa devenim mai harnici si sa avem mai multa putere de munca. Vom fi probabil concentrati si atenti la detalii. Marte in Fecioara are menirea de a scoate in evidenta talentele noastre ingineresti.

Jupiter: pe 1 iunie se afla in Pesti, pe 6 iunie trece in Berbec, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Jupiter se afla in Pesti, intr-un semn in care este exaltat. Aici, va tinde sa desavarseasca tot ceea ce a construit in timpul in care s-a aflat in Varsator (in 2009). Tot ceea ce s-a emis prin Jupiter din Varsator trece la un nivel mai profund, completandu-se cu spiritul de sacrificiu.

Principalul scop al lui Jupiter, in timpul in care va strabate zodia Pestilor, este urmatorul: sa ne dizolve sufletul in oceanul de iubire al Divinitatii. Jupiter va face tot posibilul sa simtim ca acest ocean de iubire este o realitate. La modul concret, oamenii se vor stradui sa se comporte in conformitate cu legile spirituale. Astfel, emanatiile lor vor contribui, mai mult sau mai putin constient, la insanatosirea planetei.

Este de asteptat sa beneficiem de energii care sa ne scape de metehnele noastre si sa atingem o stare de fericire in care boala sau suferinta sunt necunoscute. Este vorba despre o insanatosire pornita din interior: sanatatea spiritului atrage dupa sine starea de bine a corpului fizic. Cu cat vom participa mai constient la aceasta lucrare spirituala initiata de Jupiter, cu atat mai mult vom putea beneficia de efectele sale.

In dimineata zilei de 6 iunie, Jupiter trece in Berbec. Iesind din Pesti si intrand in Berbec, Jupiter poate indica o perioada (vara anului 2010) in care viata in materie (munca, afacerile, proiectele noastre concrete) revine in prim-plan. Este un lucru firesc ca dupa un rastimp in care ne-am ocupat de cele sufletesti si spirituale (cand Jupiter a parcurs Varsatorul si Pestii), sa ne odihnim aceste structuri, reintorcandu-ne atentia spre lumea fizica.

Pe de alta parte, cum natura zodiei Berbec va fi activata de catre Jupiter, este foarte probabil ca in aceasta vara sa fim plini de entuziasm si de dorinta de a fi activi. Este de asteptat sa ne bucuram de viata, de toate beneficiile oferite de planeta pe care traim.

Jupiter in Berbec ne poate umple de dorinta de a ne schimba viata, de a constientiza lacunele de inlaturat si de a pasi cu incredere spre viitor. Este de asteptat sa vrem sa schimbam lumea in care traim, sa avem curajul si energia de a depune eforturi concrete in acest sens. Jupiter va beneficia de energia Berbecului, iar astfel mintea noastra poate trece intr-o stare foarte activa, dornica de a proiecta ceva util si progresist.

Trebuie sa fim atenti insa la un aspect: Jupiter in Berbec poate cauza o crestere a nevoii noastre de libertate, care se poate transforma usor intr-o stare de rebeliune. Este indicat sa ne concentram pe intelepciunea lui Jupiter, analizand impulsurile lansate de Berbec si sa actionam doar atunci cand ne-am convins ca ceea ce dorim sa intreprindem nu va produce furtuni in jurul nostru, ci doar schimbari necesare, mult asteptate.

Saturn: pe toata durata lunii iunie se afla in Fecioara;
Saturn ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa nu cheltuim pentru lucruri care n-au valoare din punctul de vedere al sufletului nostru, sa ne intoarcem privirea intrucatva spre interior. Vom tinde probabil sa ne desavarsim aptitudinile tehnice. Este de asteptat sa gandim analitic, sa fim atenti la detalii, sa punem mare pret pe precizie si punctualitate. Este indicat sa nu despicam totusi firul in patru, sa evitam ingustimea de spirit.

Uranus: pe toata durata lunii iunie se afla in Berbec;
Este de asteptat sa devenim mai hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea Erei Varsatorului. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata impotriva curentului general. Vom fi probabil mult mai activi si energici, mai plini de initiativa si ambitie.

Neptun: pe toata durata lunii iunie se afla in Varsator, in mers retrograd;
Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile lui Neptun pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioarele noastre. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne inarmam cu energiile lui Marte (curaj, spirit activ) si Mercur (gandire sanatoasa). Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bina sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte utopice.

Pluton: pe toata durata lunii iunie se afla in Capricorn, in mers retrograd;
Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii iunie se afla in Capricorn.