Barbara BacauanuNumerologie

Din sapte in sapte

Din seria „Importanta ciclurilor numerologice”
de Barbara Bacauanu

numero-cicluriCu cat avansam mai mult in viata, cu atat ne schimbam mai mult, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, emotional sau spiritual. Nu mai suntem oamenii de acum 14 ani, nici macar oamenii de acum un an sau de acum o zi. Experientele zilnice, suma deciziilor pe care le-am luat si a fapelor de viata pe care le-am trait secunda de secunda ne schimba, ne maturizeaza, ne formeaza.

Oamenii de stiinta au demonstrat si sustin in continuare prin cercetari multiple, ca fiecare celula din corpul uman este inlocuita cu una noua o data la sapte ani, printr-un proces permanent de regenerare al organismului, astfel incat daca acest proces ar surveni concomitent pentru toate celulele, am putea spune ca la inceputul celui de-al optu-lea an, am beneficia practic de un corp fizic nou.

Fiecare celula in parte contine informatia celor sapte ani petrecuti in corpul nostru: emotiile, gandurile, intentiile, sentimentele de iubire sau ura, dorintele noastre, precum si informatia bolii sau a sanatatii corporale. Atunci cand este inlocuita cu una noua, ea primeste informatia pe care noi dorim sa i-o dam sau pe care i-o imprima celelalte celule existente deja in organism.

Ceea ce rescriem in noul tipar depinde numai de noi. Amprenta pe care o lasam unei celule nou formate se fixeaza si dicteaza informatii acesteia in urmatoarea perioada de sapte ani. Toate cele aproximativ 60-70 triloane de celule din organismul nostru se schimba aproape complet in acest timp. De aceea este important sa emitem  vibratii pozitive si sa transmitem iubire la toate nivelele, in fiecare moment al vietii noastre.
Si din punct de vedere spiritual, parintele antroposofiei, Rudolph Steiner, a acordat o atentie deosebita acestor cicluri de sapte ani, sustinand ca ele ar trebui luate in considerare si de catre doctori, profesori, psihiatri si de catre toti cei interesati de stiintele sociale, pentru a intelege mai bine schimbarile ce survin in comportamentul si in evolutia oamenilor. Fiecare varsta vine cu lucruri speciale pe care trebuie sa le stim, sa le intelegem si sa le integram.

Nu exista niciun moment in timp care nu conteaza: totul se contorizeaza si totul se raporteaza, ca intr-un final sa se echilibreze. La fiecare sapte ani apare o schimbare chimica majora si o eliberare de energie masiva. Este ca procesul unei inspiratii si al unei expiratii, in care se elimina tiparul ultimilor ani si se inspira o amprenta cu totul nou. Astfel, o data la sapte ani, putem face schimbari majore de atitudine, in relatii si in cariera!

Energia adusa de fiecare ciclu in parte  este benefica cresterii in acel ciclu si nu in altul: ni se da tot ceea ce avem nevoie pentru a evolua, pentru a face schimbari, trebuie numai sa vrem si sa ascultam cu atentie vibratiile naturale, fara sa ne opunem. Planul care vine din exterior va avea de-a face in primul rand cu ego-ul nostru.

Considerand astfel trecerea timpului, din sapte in sapte ani, pragurile varstelor de 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63, 70, 77, 84 de ani sunt foarte importante! Si nu numai! Ceva infaptuit la oricare varsta, isi va gasi importanta sau va trebui echilibrat peste sapte, paisprezec… etc ani mai tarziu!

Ciclul     1     1     2     3     4     5     6     7 ani
Ciclul     2     8     9    10    11    12    13    14 ani
Ciclul     3    15    16    17    18    19    20    21 ani
Ciclul     4    22    23    24    25    26    27    28 ani
Ciclul     5    29    30    31    32    33    34    35 ani
Ciclul     6    36    37    38    39    40    41    42 ani
Ciclul     7    43    44    45    46    47    48    49 ani
Ciclul     8    50    51    52    53    54    55    56 ani
Ciclul     9    57    58    59    60    61    62    63 ani
Ciclul    10    64    65    66    67    68    69    70 ani
Ciclul    11    71    72    73    74    75    76    77 ani
Ciclul    12    78    79    80    81    82    83    84 ani

Nota: Ciclurile de sapte ani se pot calcula de la data nasterii sau de la data casatoriei, de la data angajarii pe un drum sau de la data in care am castigat ceva, a inceperii unei afaceri sau chiar de la data mortii…

Astrologic vorbind…

7-saturnIntr-o harta astrala progresata, Luna, ce reflecta cresterea sufletului si schimbarile emotionale, face un tur complet al zodiacului in 28 de ani, astfel incat o data la sapte ani, face cuadratura, opozitie sau conjunctie propriei sale pozitii din astrograma natala. Aceste puncte cheie aduc in viata de zi cu zi conflicte, probe ce se cer depasite, fapte ce trebuiesc intelese, lectii de viata ce preced evolutia si maturizarea emotionala. La varstele mai sus amintite, se cere reevaluarea sentimentelor, transformarea lor, dobandirea unei noi sigurante afective.

In acelasi mod, tranzitul lui Saturn in jurul zodiacului dureaza tot 28 ani, iar ciclurile sale  reprezinta modul in care integram anumite credinte despre realitatea inconjuratoare si ego-ul nostru. Ne arata care este calea pentru a evolua, care sunt lectiile ce trebuiau invatate, care sunt cele mai mari atasamente si frici, cum judecam si limita pana la care putem merge. Lectiile lui pot fi dure, dar si recompensele pe masura. Ne poate invata disciplina, rabdarea, responsabilitatea si umilinta. Tranzitele lui ne arata gradul de experienta la care am ajuns si nevoile pe care le avem in cariera, dragoste si societate. Saturn este contactul cu realitatea, care ne mentine pe drumul corect.

Fiecare perioada de sapte se incheie cu o noua faza de maturizare. Devenim pe deplin adulti la varsta de 28-29 ani, atunci cand Saturn a facut un tur complet. La 56 de ani, este cea de-a doua intoarcere a lui. Aceste perioade sunt cruciale! Reprezinta adoptarea unor noi responsabilitati, trecerea la o perioada mai avansata. Cei care nu o fac, raman blocati intr-un ciclu anterior, in care vibratiile nu le mai sunt benefice. Pot aparea crize atunci cand refuzam maturizarea, cresterea si evolutia. Intr-un an sapte revin si sentimente sau experiente din trecut, ceea ce nu a fost integrat pe deplin in cicliurile anterioare.

In sens metaforic, daca ne construim casa pe nisip, Saturn s-ar putea sa ne-o darame, sa ne faca sa meditam si sa ne forteze sa o construim pe o fundatie mult mai solida. Folosit intr-un mod pozitiv, tranzitul lui Satun poate aduce stabilitate, tarie de caracter, autodisciplina si noi abilitati de organizare si structurare a vietii. Daca am mers in ciclul precedent dupa cerintele lui Saturn, urmatoarea perioada va fi una de crestere in acel domeniu, de recompense.

Magia numarului 7

Studiul si lucrul cu ajutorul ciclurilor planetare si numerologice asigura o perspectiva ampla asupra evolutiei in timp a unei persoane sau  a unui eveniment.  A cunoaste si a decodifica mesajul vibrational al fiecarui ciclu personal in parte, reprezinta o arma foarte puternica pentru acela care doreste sa traiasca in armonie cu ritmurile naturale ale vietii, pentru acela care stie cand trebuie sa actioneze sau cand sa astepte si sa planifice, astfel incat evolutia sa si drumul spre mai bine sa nu intampine dificultati.

Este util sa ne cunoastem perioadele favorabile pentru a initia anumite actiuni si perioadele in care este bine sa asteptam si sa reflectam, domeniile pe care ar trebui sa ne concentram si momentul exact in care sa o facem.  Atunci cand lucram in concordanta cu propriile cicluri numerologice, putem armoniza drumul pe care suntem in orice aspect al vietii noastre.  Intelegand importanta lor si verificandu-le influenta asupra trecutului deja parcurs, putem observa de ce am intampinat anumite esecuri sau de ce o anumita perioada de timp a fost considerabil mai grea decat o alta. Se prea poate sa ne fi dorit ceva intr-un moment nepotrivit, cu o vibratie astrala si numerologica nefavorabila, ceea ce ne-a adus multe greutati sau chiar esecul. In schimb, aceasi vibratie ar fi putut aduce succes si avantaje intr-un alt sector al vietii spre care noi nu ne-am indreptat atentia.

Ciclurile de sapte ani se aseamana zilelor saptamanii, iar precum duminica, in cel de-al sapte-lea an este bine sa ne odihnim, sa cumpanim la faptele pe care le-am facut pana atunci si sa planificam strategia urmatorilor ani, conform fiintei care am devenit.

Al sapte-lea an are nevoie de introspectie, cercetare, analiza a sentimentelor, intuitie, reflectie si credinta. In acest an ne putem raspunde la cele mai arzatoare intrebari, cautand in sufletul nostru. Trebuie sa definim ceea ce este mai bine pentru noi si ceea ce ne reprezinta, fara sa ne grabim.

O data cu schimbarea energiilor, poate  avea loc si o confuzie survenita din teama de a renunta la vechi si de a imbratisa noul. Este criza celui de-al sapte-lea an, in care ni se arata unde nu procedam corect, iar elementele negative ies la suprafata pentru a fi corectate.

In acest an, viata ne arata unde trebuie sa lucram, iar tot ceea ce experimentam in aceasta perioada este influentat de puterea de meditatie si reflectie a cifrei sapte! Atunci cand aceasta putere a fost simtita si recunoscuta la modul fizic, stim cum trebuie sa ne organizam pentru a o integra mai usor sau a o descatusa. A reflecta nu inseamna numai a citi in trecut la faptele noastre, ci a vedea in ochii tuturor celor ce ne inconjoara ceea ce suntem noi de fapt. Fiecare element din prezentul nostru este o oglinda!

Daca in acest an apare boala sau depresia, se poate sa fie o indicatie ca anumite sentimente isi doresc sa iasa la suprafata, ca ceva a fost reprimat si ascuns. Cateodata, aceste trairi ne pot lua prin surprindere, ca si cum nu ar fi ale noastre, ca si cum nu am fi stiut de ele niciodata. O data ce sentimentele reprimate au fost identificate si eliberate din organism, se lasa loc unui nou inceput in planul mental, fizic si emotional.

Folosit corect si inteles pe deplin, un an cu vibratie sapte este un an magic in care ne putem redescoperi in liniste, putem avea parte de cele mai mari revelatii si ne putem modela viitorul asa cum dorim! Este perioada in care trebuie sa incetinim ritmul, sa ne ascultam inima, sa ne indreptam fata catre credinta si sa ascultam mesajul ce ne este trimis de Divinitate!

Va urma…