Andreea TalmazanCelebritati

Robbie Williams

de Andreea Talmazan

robbie-williamsRobbie Williams este unul dintre cei mai talentati, mai expresivi, excentrici si creativi artisti ai momentului. L-am considerat reprezentativ pentru aceasta zodie datorita modului sau original in care si-a construit cariera si nu in ultimul rand, a modului in care isi traieste viata.
In astrograma personala benefiziaza de un frumos Trigon de Aur pe semne de Aer, intre conjunctia Soare-Jupiter din Varsator si cei doi guvernatori ai Varsatorului Saturn (conjunct cu Nodul Sud) in Gemeni si Uranus in Balanta.

Robbie este un nativ Varsator cu Ascendent in Leu, ceea ce poate explica atractia lui fata de scena si succesul la public. Dar mai ales explica, din punct de vedere astrologic, implicarea sa sufleteasca in tot ceea ce face, dar si aparitiile socante, nonconformiste, prezente atat in videoclipurile si versurile sale, cat si in show-urile pe care le tine.

Totul a inceput cu intrarea sa in grupul Take That la varsta de 16 ani. Era perioada grupurilor de baieti. Au fost niste ani in care a invatat ce inseamna munca in studio, scena, turneul, contactul cu fanii si tot ceea ce tine de showbiz. Pentru ca a luat contact cu succesul intr-o perioada atat de complicata precum este adolescenta, modul in care a gestionat ceea ce a acumulat in aceasta perioada, a determinat evolutia sa ulterioara, de la agonie la extaz, la extreme. Insa Soarele in conjunctie cu Jupiter pe cuspida casei a VIII-a, dar mai ales ascendentul in Leu il justifica pentru o cariera solo. Poate si din acest motiv nu s-a simtit bine in “decorul” unui grup, in care calitatile sale au fost diminuate, prea putin potentate.

harta-rwilliams

Robbie Williams – cantaret britanic
13 februarie 1974, ora 15:20 GMT, Stoke-on-Trent – Marea Britanie

Trigonul de Aur pe semne de Aer il confirma ca pe un foarte bun comunicator de idei vechi (Saturn in conjunctie cu Nodul Sud in Gemeni) in forme noi, cu un succes mare la public, mai ales atunci cand da frau liber impulsurilor sufletesti, marcate de prezenta lui Uranus in casa a IV-a a sufletului. Aici merita sa mentionez spectacolul senzatioal pe care Robbie l-a sustinut la Royal Albert Hall in octombrie 2011. Discursul de inceput suna asa: “ Doamnelor si domnilor, show-ul din aceasta seara este foarte important pentru mine. Este o seara in care voi “plati un tribut” unora dintre cei mai spectaculosi oameni care au trait vreodata, spre exemplu Mr. Sammy Davis jr, Mr. Dean Martin, Mr. Frank Sinatra”. DVD-ul cu concertul live a fost rasplatit cu 8 discuri de platina pentru vanzari, 6 in Marea Britanie si 2 in Germania.

Luna in Scorpion si pe cuspida casei a V-a arata pe de o parte un atasament fata de mama, persoana careia ii aduce omagii in majoritatea concertelor sale; pe de alta parte arata capacitatea sa extraordinara de a percepe emotiile celor din jur, de a le atrage ca un magnet, de a si le insusi si de a le transforma in mod creativ. Luna se afla in relatie tensionata cu Soarele si Jupiter din Varsator si cu Marte in Taur. Aceste aspecte pot justifica starile de depresie pe care le-a trait in perioada imediat urmatoare dupa ce a parasit Take That si lungul sir de refuzuri pe care le-a primit din partea unor compozitori renumiti ai momentului, printre care si Liam Gallagher de la Oasis. Dar, tot raul spre bine. Asta l-a determinat sa inceapa el sa compuna muzica si sa scrie versuri. Doar in acest mod putea implini Nodul Nord natal, aflat in Sagetator si in casa a V-a a creativitatii, a iubirii si a copiilor. Neptun, planeta viselor, in zodia povestilor, Sagetator, si in aceeasi casa a V-a, ne arata disponibilitatea sa interioara spre manifestarea plenara a calitatilor sale de creator. Pentru Robbie este important sa foloseasca energia experientelor personale in relatie cu multimea (Saturn retrograd in conjunctie cu Nodul Sud in Gemeni si in casa a XI-a) si a invataturilor pe care le extrage din relatiile cu cei pe care ii considera mentori, profesori, sa o sintetizeze si sa o ofere mai departe sub forma de creatie proprie.

Marte in Taur, in casa a X-a si in cuadratura cu Soarele si Jupiter din Varsator pe cuspida casei a VIII-a poate indica o neincredere in masculinitatea sa, in fortele proprii si reusita. Este posibil sa considere ca eforturile sunt prea mari pentru a ajunge acolo unde isi doreste. Si poate ca asa a si fost. Dar reusita a fost pe masura. Acest aspect este, probabil, responsabil si pentru zbonurile despre orientarea sa sexuala. O bucata de vreme a fost banuit de homosexualism si de bisexualitate. Desi viata sa amoroasa a tinut prima pagina a tabloidelor, fiind dezvaluite lumii relatiile sale cu unele dintre cele mai frumoase femei ale lumii, banuiala devierii sexuale a planat asupra imaginii sale. Natura sa varasatoriana s-a manifestat din plin in petrecerile luxoase pe care le organiza la resedintele sale, unde abuzul de alcool si droguri se spune ca erau frecvente.

Consumul de alcool si de droguri, urmate de cure lungi la clinici de dezalcoolizare si dezintoxicare, isi gasesc explicatia astrologica in pozitionarea lui Mercur in Pesti si in casa a VIII-a, in relatie tensionata cu Neptun, guvernatorul Pestilor. Numeroasele sale caderi emotionale isi au originile in dorinta inconstienta de a experimenta abisul (casa a VIII-a), de a trai experiente la limita suportabilitatii. Dorinta de a se cunoaste pe sine insusi si de a trai emotii puternice, nevoia puternica de adrenalina indicata de planetele din Varsator, sunt cele care l-au impins spre extreme.

Venus in Capricorn si in casa a VI-a, “dublata” intr-o oarecare masura si de Lilith in aceeasi pozitie, justifica “amanarea” intrarii intr-o relatie pe termen lung, concretizata printr-o casatorie. Robbie a cautat, cel mai probabil inconstient, o fata “cuminte” ca la “carte”. Desi nu a facut niciodata public astfel de intimitati, probabil isi dorea o sotie “virgina”, religioasa, muncitoare, curata si sanatoasa. Cea care i-a cucerit inima si cu care s-a casatorit in 2010, este actrita Ayda Field, o nativa Taur, care satisface intrucatva atractia lui Robbie fata de femeile asezate, cuminti si cu picioarele pe “pamant”. Cu un tata de origine turca, Ayda satisface si dorinta de “traditionalism” a lui Robbie. Desi este nascuta in Statele Unite, educatia actritei este una severa si orientata spre respectarea unor norme morale si spirituale.

Liltih in relatie armonioasa cu Luna arata ca Robbie a cautat, dar a si respins in egala masura, femeile care ii aminteau de mama sa. Frica de a intra “sub papuc” sau intr-o relatie cu o femeie care sa ii “dicteze” ce si cum are de facut, pentru un rebel ca el, a fost foarte mare. Dar, pe de alta parte, instinctual cauta pe cineva care sa il “domoleasca”, sa il “linisteasca”, sa il fac “un barbat cinstit!.

Junona, astrul casatoriei, se afla in Varsator si pe cuspida casei a VII-a. Asta arata ca femeia potrivita pentru Robbie este o femeie cu vederi largi (in partea sa uraniana) dar traditionalista (in forma sa saturniana), care sa isi asume relatia de casatorie, de viata in doi. De altfel, anuntul logodnei lor ca si cel al casatoriei, a fost “neasteptat”, infirmat si confirmat.

Pluton in Balanta si in casa a III-a, arata ca Robbie are legaturi puternice cu membrii familiei in care a crescut, dar si o teama ca acestia sa nu ii invadeze spatiul intim. Ii este greu sa renunta la relatiile cu prietenii din copilarie, dar nu ezita sa o faca daca acestia ii incalca regulile de intimitate sau daca ii sporesc neincrederea in judecata proprie. Pe de o parte ii este frica de relatiile intime cu oamenii, dar nici nu poate fara ele. II este teama sa afle lucruri noi, sa caute, sa cerceteze, dar nici nu poate fara a fi informat, fara a avea o cultura a legaturilor emotionale cu cei din jur. Insa Pluton il determina sa invete sa ierte, sa uite si sa-si invinga frica de prieteni. Pe tranzitul lui Saturn peste Pluton natal, in 2010, Robbie a lansat “Shame” impreuna cu fostul sau coleg, Gary Barlow, unul dintre oamenii care i-au subminat increderea in fortele proprii, afirmand adesea ca fara grup Robbie este un nimeni, cel care nu i-a ingaduit sa compuna pentru Take That si cel cu care a avut cel mai dur schimb de replici timp de 15 ani.

Robbie a declarat ca sotia sa isi doreste un copil in 2012. Si este foarte posibil ca acest lucru sa se intample. Casa a V-a a astrogramei natale a cantaretului este tranzitata de Nodul Nord, ceea ce indica o schimbare de Destin a omului Robbie Williams.

In domeniul carierei, Robbie se pregateste de turneu si are garantia succesului din partea lui Jupiter in tranzit prin casa a X-a a astrogramei sale. Probabil isi va dobora propriul record mondial la vanzarea de bilete intr-o singura zi: 1 milion sase sute! Chiar si vanzarea de album va putea atinge cote nesperate in aceste vremuri in care pirateria afecteaza serios acest domeniu al showbizului.

Inspiratia nu il ocoleste nici in acest an. Uranus in Berbec activeaza casa a IX-a din harta natala. Este posibil ca Robbie sa traiasca experiente mistice, sa se intoarca la scoala, de aceasta data la una spirituala, sau sa se gandeasca serios la deschiderea propriei scoli in domeniul muzical. In acest demers se angreneaza si energiile lui Neptun in tranzit prin casa a VIII-a. S-ar putea ca Robbie sa descopere in sine noi resurse de creatie. Este posibil sa retraiasca starile de depresie ale primilor ani de dupa Take That, dar la fel de bine este posibil sa intre in stare de asceza emotionala.

Saturn in tranzit ii activeaza casa a IV si pe Uranus natal. Daca visul sotiei sale s eimplineste, iar cei doi vor avea primul copil, isi pot schimba resedinta, cautand sa se stabileasca intr-o zona sigura, cat mai putin expusa privirilor indiscrete ale presei sau ale fanilor.