Relatii karmice, iubiri ce vin din trecut… semnificate de Nodurile Lunare

de Adina Binder

iubiri din trecutAstrologia karmica ne pune in legatura cu temerile si indoielile cele mai profunde dar si cu amintirile ce salasluiesc in subconstientul nostru. Ea ne face sa constientizam de ce in viata actuala suntem impreuna cu un partener si nu cu altul. Sunt situatii in care relatia este pur si simplu dictata de karma, in fata careia ramanem neputinciosi, dar si situatii in care dorim sa construim un viitor impreuna cu partenerul si participam activ la faurirea viitorului nostru.

Aceste relatii depind in mare masura de nivelul de evolutie la care ne aflam. De regula, intalnirile karmice sunt programate pentru a ne ajuta sa evoluam, dar nu intotdeauna ne garanteaza evolutia. Depinde de noi cat de dispusi suntem sa intelegem si sa constientizam acest lucru si de asemenea de vointa noastra de a evolua sau nu sau de a alege doar anumite experiente tragice pe care dorim sa le repetam. Spun tragice, deoarece iubirea implica si suferinta si sacrificiu si acceptare si iertare si durere, uneori chiar disperare.

Pentru ca nu ne poate invata nimeni sa iubim, fiecare dintre noi iubeste in propriul sau mod dictat de harta natala cu care a venit, adica bazandu-se strict pe experientele sale din alte vieti, asa dupa cum am aratat in articolul trecut „Iubiri karmice – partea I”. Si desigur prima persoana iubita este de regula mama (cu exceptia celor care se nasc in zodia Leu sau cu ascendentul in Leu sau cu Soarele pe Ascendent, etc. – la care tata e iubirea cea dintai), apoi tata si ceilalti membri ai familiei: frati, surori, etc. cu care obligatoriu avem o relatie karmica. Fiecare alege sa se nasca in acea familie cu care are afinitati sau probleme de rezolvat din vietile trecute.

Un pic altfel stau lucrurile in alegerea partenerului de viata. Acesta poate fi ales dupa diverse criterii, dar se intampla cateodata sa intalnim de obicei brusc si neasteptat o persoana care ne scoate din tipare, ne da cu totul peste cap si explicatiile logice si simple nu mai sunt valabile.

Ei bine, una dintre cele mai interesante tehnici in astrologia relationala este sinastria. Prin aceasta tehnica pot fi explicate sau scoase la iveala problemele dintr-o relatie. Daca este vorba de o intalnire karmica, cel mai important rol il joaca axa nodurilor lunare in a indica trecutul relatiei.

Astfel:

NS in casa 1 a partenerului si NN in casa 7 indica faptul intr-o relatie anterioara persoana nu a fost lasata sa evolueze liber ci dependent de aceasta relatie. In viata actuala este necesar sa identifice elementele care nu ii da libertate in relatie si sa le depaseasca.

NS in casa 2 a partenerului si NN in casa 8 indica faptul ca relatia anterioara a fost bazata pe o motivatie foarte practica cum ar fi obligatii de serviciu sau legat de o proprietate, in orice caz de ceva ce putea sa confere siguranta materiala, eventual o casatorie aranjata de parinti, etc. In actuala viata s-ar putea ca relatia sa fie blocata de lucrurile materiale si sa conduca la numeroase certuri din acest motiv.

NS in casa 3  a partenerului si NN in casa 9 indica faptul ca relatia veche a avut probleme datorate comunicarii: fie nu se putea discuta, fie nu vroia sa asculte. Partenerul a trait intr-o alta lume, iar in viata actuala este o relatie care poate conduce cu usurinta la un drum spiritual comun.

NS in casa 4 a partenerului si NN in casa 10 ne poate duce cu gandul ca in viata anterioara sa fi fost o relatie de alta natura gen parinte – copil iar acum relatia trebuie sa se desfasoare intr-un mediu protejat si care sa nu permita teama de singuratate, care este foarte apasatoare.

NS in casa 5 a partenerului si NN in casa 11 ne spune despre faptul ca aproape intotdeauna a fost vorba de o iubire mare ce a fost traita in mai multe existente si poate da multa suferinta acum daca apar si aspecte dizarmonice.

NS in casa 6 a partenerului si NN in casa 12 arata o legatura provenita dintr-o obisnuinta fie lucrand la un proiect comun, fie colegi de serviciu, fie aflandu-se zi de zi impreuna. Din punct de vedere emotional relatia da o puternica responsabilitate, care poate conduce la o legatura definitiva daca ambii parteneri inteleg sa evolueze impreuna.

NS in casa 7 a partenerului si NN in casa 1 ne indica o legatura ce dureaza de mult timp si dau aceleasi interese si nevoia de siguranta emotionala. Daca planetele fac aspecte tensionate poate fi vorba de o relatie care s-a terminat brusc si care poate influenta si actuala relatie. Exista teama de a nu fi parasit care joaca un rol foarte important.

NS in casa 8  a partenerului si NN in casa 2 ne duce cu gandul la faptul ca legaturile anterioare au fost puternic erotice si cu trairi intense care ar fi putut conduce chiar si la o moarte brutala. In viata actuala este foarte probabil ca relatia sa inceapa fulgerator si sa faca inima sa tresara de la primul contact, chiar daca partenerul nu arata fizic precum cel visat.

NS in casa 9 a partenerului si NN in casa 3 arata faptul ca intr-o viata anterioara legatura a fost spirituala iar dragostea a fost intr-un fel limitata fie de distanta sau de culturi diferite. Actuala relatie se bazeaza pe o dragoste frateasca.

NS in casa 10 a partenerului si NN in casa 4 indica posibilitatea ca fosta relatie sa fi fost rece emotional sau cu anumite obstacole, fiind bazata pe anumite interese materiale sau familiale. In aceasta viata s-ar putea ca scopul principal sa fie intemeierea unei familii.

NS in casa 11 a partenerului si NN in casa 5 arata transformarea unei prietenii in iubire, daca nu inca din viata anterioara, atunci sigur in aceasta viata.

NS in casa 12 a partenerului si NN in casa 6 arata faptul ca relatia nu a fost foarte clara in viata trecuta, fie a lipsit iubirea, fie partenerul a trebui sa fie impartit cu altcineva, in orice caz singuratatea e apasatoare. Este necesar ca in aceasta viata sa se gaseasca un ideal comun care sa confere siguranta relatiei.