Iubirea karmica (partea I) – un mod special de a privi astrograma natala

de Adina Binder

iubirea-karmicaPentru ca ne aflam in perioada Varsatorului, acea perioada in care ne vin tot felul de idei inovatoare si dispunem in totalitate de liberul nostru arbitru, in aceasta perioada nefiind nici o sarbatoare, deci ajutorul dat de catre ierarhiile spirituale este intr-o perioada de pauza, mi-a venit ideea de a privi harta natala strict prin prisma iubirii, incercand de a face o corelatie intre iubire si fiecare planeta.

Atat oamenii cat si animalele simt nevoia unei atingeri blande, iubitoare, dar si de a darui celorlalti ganduri pline de iubire. Iubirea este cea mai inalta stare sufleteasca atinsa vreodata si cea mai benefica in acelasi timp. Iubirea vindeca, iubirea inalta, iubirea ne face sa trecem peste orice obstacol din calea noastra si ne contopeste intr-o singura fiinta universala. Aceste trairi intense nu se pot vreodata sterge iar amprenta lor va ramane vesnic impregnata in sufletul celor implicati intr-o relatie de iubire, fiind un pod peste timp, sau mai degraba in afara lui, o punte de legatura de la o viata fizica la urmatoarele.

Felul in care primim si daruim iubirea este determinat de harta noastra natala, iar aceasta la randul ei este rezultatul modului in care am manifestat iubirea in viata anterioara, cumulata cu cele de dinainte. Chiar daca astrologic vorbind, modul in care iubim este aratat de catre planeta Venus si aspectele ei, in realitate intreaga harta ca un tot unitar, dar si fiecare planeta in parte au legatura cu iubirea in toate aspectele si manifestarile ei. Astfel:

Marte ca planeta ce indica actiunea nu poate exista in afara iubirii. Toate actiunile noastre prezente si viitoare au la baza intr-un fel sau altul motivatia iubirii. Putem actiona doar din iubire si prin iubire chiar daca uneori sentimentul poate sa fie cu minus, adica ura. De asemnea indica si masculinitatea evidentiata la barbati si latenta la femei.

Mercur ca planeta ce indica gandirea si comunicarea arata modul prin care ne exprimam iubirea: fie prin cuvinte, fie prin ganduri, fie prin gesturi, etc. De asemenea poate simboliza copilul si are genul neutru.

Jupiter, ca marele benefic, ne poate ajuta sa expandam iubirea, sa o fructificam.

Saturn ne poate pune restrictii si ne poate cenzura iubirea, mai ales daca in vietile anterioare nu am stiut sa o manifestam sau dimpotriva: poate sa dea durabilitate si stabilitate sentimentelor.

Uranus ca octava superioara a lui Mercur ne da gandirea si exprimarea sclipitoare dar si acel curent electric in momentul in care brusc simtim ca ne-am indragostit.

Neptun ca octava superioara a lui Venus ne arata modul in care ne exprimam si percepem relatia de iubire cu divinitatea sau acea iubire neconditionata.

Pluto este freamatul insusi al transformarii neincetate a iubirii de la iubirea de sine a propriei persoane si pana la iubirea divina.

Soarele simbolizeaza tatal dar si tatal ceresc si modul in care ne revarsam lumina (iubirea) asupra celorlalti prin propria personalitate.

Luna simbolizeaza mama si toate sentimentele materne dar si starile emotionale ce ne sunt determinate de modul nostru de a emite si mai ales recepta iubirea.

Pornind strict de la aceasta corelatie a fiecarei planete cu sentimentele noastre, putem analiza harta natala din punct de vedere karmic, adica acordand cea mai mare importanta planetelor retrograde si aspectelor pe care acestea le fac in harta. Observam ca nodurile lunare in sine, care exprima ce lectie de viata are persoana in cauza, dar si legatura karmica dintre aceasta si celelalte persoane cu care vine in contact, cu care s-a aflat inevitabil intr-o relatie de iubire pe parcursul uneia sau mai multor vieti anterioare, ne pot da indicii karmice relationale pretioase dar nici o lectie de viata nu are ca scop invatarea iubirii. Aceasta este manifestata in mod obligatoriu de catre fiecare posesor al unei harti natale, in modul aratat de aceasta, prin experientele de viata trecute si ne arata daca si unde anume s-a gresit sau exagerat in trecut.

Astfel, daca planeta Venus este retrograda acest lucru ne spune ca persoana respectiva are dificultati in exprimarea iubirii si in functie de zodia si casa in care se afla aceasta putem deduce unde si in ce sector este nevoie de a interveni pentru a reface fluxul normal al curgerii sentimentelor.

Daca planeta Marte este retrograd, actiunile persoanei sunt stangace si trebuie sa vedem daca acest lucru se datoreaza excesului sau lipsei iubirii, care sentiment a stat la baza unor actiuni gresite, pentru a putea redresa modul normal de a actiona al persoanei.

Mercur retrograd inseamna dificultati in exprimarea iubirii prin ganduri, cuvinte, gesturi dar si in perceperea si interpretarea gesturilor si cuvintelor celui care poate are sentimente sincere.

Jupiter retrograd in harta poate indica faptul de a fi risipit sau blocat belsugul material sau de cunoastere si deci de a fi incalcat legile divine, printre care poate sa se numere chiar si refuzul de a aduce pe lume un copil.

Saturn retrograd de regula sustine o alta planeta retrograda pe langa care se afla, aratand profunzimea greselii, dar exprima si un blocaj energetic in sectorul din harta in care se afla.

Uranus retrograd poate indica eventual manipularea prin iubire a celorlalte persoane, ca greseala karmica ce trebuie depistata si stopata.

Neptun retrograd poate indica greseala comisa prin modul de a vraji in loc de a iubi partenerul, determenindu-l pe acesta sa raspunda cu iubire unor sentimente care poate nu exista. De asemenea mai semnifica si un blocaj al iubirii divine.

Pluto retrograd poate indica perturbari in relatia de iubire cu propria persoana si implicit cu ceilalti, fiind absolut necesara o autocunoastere si o autotransformare.

Din fericire Soarele si Luna nu se pot afla in pozitie retrograda, deci teoretic relatia de iubire cu mama si tata ar trebui sa fie una armonioasa intotdeauna. Totusi in functie de pozitiile acestora si aspectele pe care le fac impreuna cu celelalte planete, putem afla si aici relatii tensionate dictate de legatura cu trecutul.