Influentele Lunii in mai 2012

de Diana Spinean

luna-fara-directiePlanificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

luna-3Luna in crestere: 1-5 si 22-31 mai

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Observatii pentru intervalul mentionat:

In prima parte a intervalului, recomandam atentie sporita in zilele de 1, 3 si 4 mai. Data de 5 mai trebuie tratata si ea cu precautie…

Ziua de 2 mai se poate dovedi armonioasa, insa daca doriti sa va lansati in actiuni de la care asteptati rezultate importante va recomandam sa o faceti in orele diminetii sau cel tarziu pana la orele 14, fiindca ulterior avem parte de mersul Lunii in gol (vezi explicatii mai jos).

In a doua parte a intervalului, recomandam sa nu mizati pe zilele de 22, 24, 25, 28 si 29 mai pentru demararea proiectelor dumneavoastra, acestea fiind zile in care Luna se afla in relatii tensionate cu Soarele, Marte, Saturn sau cu planetele transsaturniene.

Zilele de 30 si 31 mai ar putea fi o alegere potrivita pentru majoritatea activitatilor, cu precizarea faptului ca in data de 30 chestiunile importante trebuiesc programate dupa orele 14 (mersul Lunii in gol)!

luna-5Luna plina: 6 mai

In general, cand este Luna plina nu recomandam sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionati sau nu, orice ati face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista posibilitatea de a va confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

Observatii pentru aceasta zi:

Opozitia celor doua luminarii are loc pe axa semnelor fixe Scorpion-Taur, in configuratie fiind implicat si Jupiter, care sustine Soarele. Mai mult, de la orele 15:30 Luna isi incepe mersul in gol…

Este o zi in care lucrurile par sa se aranjeze in asa fel incat sa starneasca in noi suspiciunea, posesivitatea, incapatanarea, nevoia de control (sau chiar manipulare) si anumite porniri (auto)distructive. Este posibil ca frustrarile de natura financiara sau cauzate de probleme medicale sa rabufneasca tot acum.

De asemenea, ne pot incerca sentimente de neincredere care sa duca la conflicte cu persoanele cu autoritate din viata noastra, de care depinde bunastarea noastra (fizica si psihica) sau care pana de curand erau sustinatorii nostri cei mai importanti.

Cel mai bun lucru ar fi sa ne intrebam daca nu cumva exageram si ne „ambalam” de fapt pentru/din nimic. Apoi sa ne calmam, daca nu insistam sa devenim paranoici, fiindca nimic concludent nu poate rezulta atunci cand Luna merge in gol…

luna-7Luna in descrestere: 7-20 mai

In general perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu va mai convin sau va sunt daunatoare. De asemenea este indicata pentru a actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

Observatii pentru intervalul mentionat:

Recomandam sa evitati zilele de 7, 9, 10, 13, 14, 16 si 17 mai pentru efectuarea unor activitati de tipul celor mentionate mai inainte.

Pentru datele de 15 si 20 mai mizati doar pe orele dinainte de pranz pentru a obtine rezultate in urma eforturilor depuse! Incepand cu orele amiezii avem mersul in gol al Lunii (vezi explicatii mai jos), iar Venus isi incepe miscarea retrograda in semnul Gemenilor, dand peste cap in principal cooperarea in cadrul relatiilor de orice fel.

Luna noua: 21 mai

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contra-indicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.

Observatii pentru aceasta zi:

Conjunctia luminariilor (si eclipsa anulara de Soare) are loc la inceputul semnului Gemeni. Lasand in urma conjunctia cu Jupiter, Luna se indreapta spre un careu cu Neptun si o conjunctie cu Nodul Sud Lunar. Nu departe de aici asteapta Uranus sa primeasca un sextil, Marte un careu, iar spre final Venus (aflata in miscare retrograda) o conjunctie, ultimul pe „lista de asteptare” fiind Saturn (in aceeasi situatie) pentru un trigon.

Ne putem simti mai influentabili ori, din contra, putem fi tentati sa inducem noi in eroare pe ceilalti, sa ascundem o parte dintre emotiile sau gandurile care ne incearca. Putem traversa stari fluctuante sau experimenta deja-vu-uri si visuri interesante.

De asemenea, este posibil sa reintalnim persoane din trecut sau sa revenim la interese si indeletniciri mai vechi – probabil ni se cere sa ne reamintim ceva important si sa constientizam ca acel ceva (relatie, informatie, program mental, etc.) trebuie ajustat, reactualizat sau reparat. Ca sa ma exprim plastic: nu este exclus sa dam, ca din intamplare, peste „acul” pierdut candva in „carul cu fan”!

Fiindca putem tinde sa ne manifestam intr-un mod spontan, dar cam haotic, recomandarea este sa nu luam acum decizii ci doar sa observam si sa asteptam ca lucrurile sa se mai aseze.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa nu aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).

Astfel de momente sunt:

2 mai 13:57 – 3 mai 5:03
4 mai 21:01 – 5 mai 5:19
6 mai 15:13 – 7 mai 4:38
9 mai 4:33 – 4:59
10 mai 22:11 – 11 mai 8:02
13 mai 3:52 – 14:41
15 mai 14:59 – 16 mai 0:45
18 mai 0:44 – 13:03
20 mai 15:34 – 21 mai 2:05
23 mai 1:50 – 14:31
25 mai 17:33 – 26 mai 1:11
28 mai 2:54 – 9:06
30 mai 8:50 – 13:45

Momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 10 mai, ora 15:03, gr. 21 Capricorn-Taur si 31 mai, ora 6:48, gr. 11 Balanta-Gemeni.
Opozitie:
6 mai, ora 6:35, gr. 17 Scorpion-Taur.
Cuadratura: 13 mai, ora 0:46, gr. 23 Varsator-Taur si 28 mai, ora 23:16, gr. 8 Fecioara-Gemeni.
Sextil: 15 mai, ora 14:59, gr. 26 Pesti-Taur si 26 mai, ora 11:40, gr. 6 Leu-Gemeni.
Conjunctie:
21 mai, ora 2:47, gr. 1 Gemeni.

Note:
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu colectiv.
– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina din aceasta luna, aici: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php