Influentele Lunii in iunie 2012

de Diana Spinean

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

Luna in crestere: 1-3 si 20-30 iunie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Observatii pentru intervalul mentionat:

In acest interval evitati sa demarati actiuni importante in zilele in care Luna participa la formarea unor configuratii tensionate sau este foarte slabita: 1, 20, 21, 24, 26, 27 si 28 iunie.

Daca programul va permite, mizati pentru data de 22 iunie pentru a va lansa in activitati al caror rezultat este important. Altfel si ziua de 23 se poate dovedi in regula.

Mai departe, desi nelipsite de aspecte problematice, urmatoarele alegeri ar putea fi: 29 iunie – mai putin tranzactii, deplasari sau activitati ce tin de circulatia informatiei; ziua de 3 iunie – exclus intervalul cuprins intre orele 12:30-15:30 si cu atentia sporita la relatiile cu autoritatile, superiorii sau sustinatorii; 30 sau 2 iunie (toate in aceasta ordine).

Luna plina: 4 iunie

In general, cand este Luna plina nu recomandam sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionati sau nu, orice ati face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista posibilitatea de a va confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

Observatii pentru aceasta zi:

Opozitia celor doi luminatori are loc pe axa semnelor mutabile Sagetator-Gemeni. La aceasta se alatura Venus, aflata in miscare retrograda si in conjunctie cu Soarele, si Marte din Fecioara, pentru a forma configuratia numita „careu in T”. Luna, care nu demult s-a desprins dintr-un careu cu Neptun, este acum sustinuta de Uranus printr-un trigon, urmand ca mai tarziu sa realizeze un sextil cu Saturn si o opozitie cu Mercur. In aceasta schema intra si Nodurile Lunare si astfel avem parte de o eclipsa partiala de Luna.

La modul general, atmosfera apasatoare creata de Luna plina este acum amplificata de faptul ca avem si eclipsa! Prin urmare, recomandarea este sa evitam luarea unor decizii sau lansarea unor activitati importante.

In configuratie fiind implicate doua planete „retrograde” si un Marte „frustrat” in Fecioara, ne putem astepta sa simtim tensiuni interioare legate de experiente nerezolvate la timpul lor, tensiuni pe care este necesar sa le descarcam intr-un mod sau altul… de preferinta unul pozitiv.

Acestea ar putea fi, in principal, de natura relationala, ori privind propria noastra creativitate, judecata, putere de decizie, confort sau implinire sufleteasca. Ne putem confrunta cu efectele unor hotarari pe care le-am luat candva si cu necesitatea de a le reanaliza si de a formula, in final, intrebari esentiale legate de sensul evolutiei noastre.

In orice caz, cu noile date obtinute si cu o perspectiva proaspata asupra situatiei, am putea demonstra suficienta hotarare pentru a actiona in directia considerata de noi ca fiind potrivita. Insa, oricat de „porniti” ne-am simti, recomandarea este sa asteptam cateva zile si sa nu comunicam inca „verdictul”.

Cei mai afectati de aceasta configuratie sunt nativii Sagetator si Gemeni („eu vs. partenerul”), Fecioara si Pesti („familie vs. viata socio-profesionala”), dar si Balantele, Berbecii sau Varsatorii.

Luna in descrestere: 5-18 iunie

In general perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu va mai convin sau va sunt daunatoare. De asemenea este indicata pentru a actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

Observatii pentru intervalul mentionat:

Recomandam sa evitati zilele de 5, 6, 7, 11, 12, 13 si 14 iunie cand exista cele mai mici sanse de a duce la bun sfarsit ceea ce v-ati propus.

In schimb, puteti alege cu succes ziua de 8 iunie, apoi 15 sau 16 iunie (in acest ultim caz, pana la orele 15).

Nu la fel de favorabile, dar suficient de bune, s-ar putea dovedi si urmatoarele zile: 18 iunie – cu atentie in negocieri, dragoste si relatii in general; 17 iunie – dupa orele 8:30 si cu asteptari cat mai realiste; 9 iunie – cu posibile intarzieri sau obstacole din partea unor persoane cu autoritate si, in cele din urma, 10 iunie – cu grija in chestiuni relationale, arta, amor si de preferinta cu picioarele cat mai bine „infipte” in pamant.

Luna noua: 19 iunie

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contra-indicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.

Observatii pentru aceasta zi:

Conjunctia luminatorilor are loc la sfarsitul zodiei Gemeni. Dupa ce lucrurile au inceput binisor, prin intalnirea Lunii cu beneficele Venus si Jupiter la inceputul semnului, acum conjunctia Luna-Soare primeste un careu de la Marte, un trigon de la Saturn si unul, mai indepartat, de la Neptun.

Daca in aceste zile lucrurile au evoluat relativ bine sau cel putin fara peripetii, acum am putea descoperi valabilitatea faptului ca si ce-i prea mult (si bine) strica sau altfel spus: „tot binele-nspre rau”. Dar, sa nu disperam! Asa dificil cum e el, careul primit de la Marte, reuseste macar sa ne invete ceva nou: cum se scot „betele din roate”! Iar cu o rabdare saturniana si-o speranta neptuniana ca va fi bine, cred ca vom reusi!

Recomandarea este sa ne vedem de-ale noastre, in intimitate, chiar daca e greu si ajutorul se lasa asteptat sau mai mult incurca. Nativii amintiti la Luna plina, la care s-ar putea adauga si Pestii, sa fie pe faza!

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa nu aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).

Astfel de momente sunt:

1 iun. 4:30 – 15:31
3 iun. 12:29 – 15:32
5 iun. 8:07 – 15:30
7 iun. 15:38 – 17:16
9 iun. 21:32 – 22:21
11 iun. 13:41 – 12 iun. 7:21
14 iun. 6:08 – 19:21
16 iun. 15:08 – 17 iun. 8:23
19 iun. 18:02 – 20:33
21 iun. 19:48 – 22 iun. 6:47
24 iun. 1:26 – 14:42
26 iun. 13:52 – 20:15
28 iun. 11:22 – 23:32
30 iun. 22:45 – 1 iulie 1:03

Momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 9 iunie, ora 1:35, gr. 19 Varsator-Gemeni si 29 iunie, ora 12:59, gr. 9 Scorpion-Rac.
Opozitie:
4 iunie, ora 14:11, gr. 15 Sagetator-Gemeni.
Cuadratura:
11 iunie, ora 13:41, gr. 21 Pesti-Gemeni si 27 iunie, ora 6:30, gr. 6 Balanta-Rac.
Sextil:
14 iunie, ora 6:08, gr. 24 Berbec-Gemeni si 24 iunie, ora 21:18, gr. 4 Fecioara-Rac.
Conjunctie:
19 iunie, ora 18:02, gr. 29 Gemeni.

 

Note:
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu colectiv.
– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina (si eclipsa!) din aceasta luna, aici: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php