Influentele Lunii in august 2012

de Diana Spinean

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

 

luna-3Luna in crestere: 1 si 18-30 august

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Observatii pentru intervalul mentionat:

Zilele problematice sunt cele in care Luna este „prinsa” in configuratii tensionate. Astfel, din intervalul amintit, este bine sa evitati urmatoarele date calendaristice: 1, 20, 22, 24, 28 si 30 august.

Puteti initia actiuni importante in celelalte zile cu Luna in crestere, tinand cont de observatiile (atentionarile) aferente fiecarei zile:

Optati pentru data de 18 ale lunii doar daca faceti dovada unui simt practic desavarsit si sunteti atent sa „mirositi” orice escrocherie; 19 august – cu atentie la orice tip de abuz sau exagerare si la relatia cu superiorii/protectorii; 21 ale lunii – cu exceptia activitatilor artistice si cu atentie in plan relational; 23 – fara deplasare in alta localitate, tranzactii, masuratori sau comunicari importante; 25 august – cu aceeasi observatie ca si pentru data de 19;  26 ale lunii – O.K. pentru majoritatea activitatilor care combina inspiratia cu efortul si seriozitatea; 27 – daca va este imposibil sa programati activitatea pentru o alta zi, fiti foarte prudent pentru ca pot aparea rasturnari de situatie; 29 august – daca evitati disputele, competitiile, si sunteti prudent in tot ce intrerpindeti (atentie si la efort fizic).

luna-5Luna plina: 2 si 31 august

In general, cand este Luna plina nu recomandam sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionati sau nu, orice ati face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a va confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

Observatii pentru aceste doua zile:

Iata ca in august 2012 avem Luna plina de doua ori! A doua Luna plina aparuta in aceeasi luna calendaristica poarta denumirea de „Luna Albastra”. Haideti sa le luam in ordine…

In dimineata zilei de 2 august, cei doi luminatori fac opozitie pe axa semnelor fixe Varsator – Leu (casele I – VII pentru tara noastra). In configuratie sunt implicati si  Mercur, aflat in mers retrograd prin Leu, Marte, Jupiter si Uranus (retrograd) care sustin respectiva opozitie prin aspecte armonioase, iar mai tarziu li se alatura si Saturn cu Venus.

Principala chestiune care ar putea ridica probleme in aceste zile este comunicarea. Ati putea fi tentat sa aveti o incredere nemarginita in propria judecata si sa intrati in conflict cu partenerul de conversatie. Luati in considerare faptul ca exista detalii care s-ar putea sa va fi scapat si verificati daca nu cumva ipoteza de la care ati plecat este eronata. Evitati sa va comunicati parerile intr-un mod arogant, sa va aparati excesiv orgoliul sau sa dati dovada de falsa modestie. Inarmati-va cu rabdare si atentie pentru a intelege cat mai corect punctul de vedere opus si aratati-va plin de consideratie pentru parerile celuilalt. Cu toate ca un astfel de conflict poate trezi in noi idei inspirate si solutii constructive, trebuie sa avem grija sa nu deterioram relatia cu celalalt. S-apoi, calmati-va – stiti ca orice disputa lasa urme, atat sufletesti cat si fizice…

Tot acum, evitati sa incheiati contracte si tranzactii importante, sa va deplasati din localitate sau sa efectuati lucrari care necesita multa indemanare.

Aceste recomandari sunt valabile pentru toata lumea, dar cei mai vizati sunt nativii Varsator, Leu, Scorpion, Taur, dar si Berbecii, Balantele si Gemenii.

*

In dupa-amiaza zilei de 31 august 2012, experimentam cea de-a doua Luna plina (si Albastra!), de data aceasta pe axa semnelor mutabile Pesti – Fecioara (casele II – VIII Placidus / III – IX Whole). In ecuatie intra si Neptun (aflat in mers retrograd in Pesti), Jupiter (care formeaza un careu in T cu luminatorii), Marte si Pluton, care vin cu cate un trigon, respectiv sextil, iar ulterior Venus isi va oferi ajutorul printr-un trigon.

Recomandarea este urmatoarea: oricat de puternici, indreptatiti, efervescenti si inspirati ne-am simti, sa nu ne pierdem simtul masurii si sa recunoastem cand un adversar este intr-adevar mai puternic sau doar mai avantajat in conditiile date. Este posibil sa comitem sau sa fim victimele unor abuzuri din partea celor care au mai multa autoritate si putere decat noi, fie intelectuala, financiara sau… legala. Daca va gasiti in aceasta situatie, cel mai bun lucru de facut este sa cooperati, sa fiti flexibili si diplomati.

Mare atentie si la sanatate sau la relatia cu medicii, institutiile medicale, cele de voluntariat sau altele asemanatoare.

In special nativii Pesti, Fecioara, Gemeni si Sagetator trebuie sa fie mai prudenti, dar si Scorpionii, Capricornii si Racii.

 luna-7Luna in descrestere: 3-16 august

In general perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu va mai convin sau va sunt daunatoare. De asemenea este indicata pentru a actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

Observatii pentru intervalul mentionat:

Va sfatuim sa evitati zilele de 7, 9, 10 si 15 august pentru realizarea unor actiuni importante de tipul celor recomandate pentru aceasta faza a Lunii.

Planificati actiunea pentru una din zilele ramase, dar nu fara a tine cont de urmatoarele observatii:

Daca optati pentru data de 3 august, programati-va activitatea astfel incat sa evitati intervalul orar 10:30 – 17:00 cand Luna are mers in gol. Pentru ziua de 4 august alegeti cu atentie oamenii care va sustin si aveti grija la relatia cu autoritatile si cu superiorii. In 5 august, atentie in plan relational – nu programati acum o eventuala negociere importanta sau vreo activitate in care impresia artistica sau cooperarea conteaza. Ziua de 6 august se poate dovedi foarte dificila, insa, succesul nu este exclus – recomandam cumpatare si prudenta. Pentru data de 8 august excludeti activitatile care presupun deplasarea intr-o alta localitate, comunicatii sau tranzactii importante. 11 si 12 august pot fi optiuni potrivite pentru majoritatea activitatilor, cu observatia ca in prima zi ar fi bine sa gasiti in dvs. o rezerva suplimentara de atentie si realism. 13 si 14 august ar putea constitui alegeri bune doar daca bazele actiunii sunt deja puse si ati pregatit cu constiinciozitate totul din timp, iar acum sunteti dispus sa rezistati unor momente mai tensionate si sa faceti fata eventualelor surprize neplacute. Data de 16 ale lunii se poate dovedi O.K. pentru majoritatea actiunilor, dar este preferabil sa fie duse la indeplinire pana la orele 12.

Luna noua: 17 august

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contra-indicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.

Observatii pentru aceasta zi:

Luna se desparte de Mercur, Uranus si Jupiter, ajungand in conjunctie cu Soarele in seara zilei de 17 august, in Leu (casa VII Placidus / VIII Whole). La aceasta participa si conjunctia Marte-Saturn cu un sextil, Luna Neagra cu o cuadratura, iar Neptun si Nodurile Lunare se pregatesc sa primeasca aspecte dinamizante de la cei doi luminatori (totul pe fondul unui careu in T format de Pluton-Venus-Uranus).

Urmarind acest peisaj, desprindem faptul ca planul relational poate fi predispus sa sufere o schimbare, mai mica sau mai mare. Se prea poate ca in urma unor discutii, a unor informatii sau doar a unor reflectii personale sa constatam adevarata stare a unei relatii importante din viata noastra (sentimentala, amicala, parinteasca, profesionala, etc.) si sa actionam in consecinta. Pe de alta parte, nu este exclus sa experimentam o pierdere, concreta sau simbolica, sa avem vise premonitorii ori sa traim diverse incidente „de neexplicat”.

Recomandarea este sa verificati faptele, sa aveti incredere in judecata voastra initiala si sa actionati prudent dar cu hotarare si seriozitate. Asigurati-va ca acesta este modul cel mai corect de a actiona si nu va indoiti de voi insiva, fiindca ulterior va pot incerca pareri de rau. Se poate ca in zilele urmatoare sa suferiti o deziluzie sau situatia sa se complice, dar ramaneti pe pozitii daca va stiti „curat”.

In plan financiar, nu este momentul sa riscati!

Oricare ar fi situatia, partea buna este ca acest proces nu face decat sa cearna „graul de neghina” in viata noastra…

In aceste zile, mai multa grija trebuie sa aiba nativii Leu, Varsator, Scorpion, Taur dar si Pestii, Fecioarele, Balantele, Berbecii, Capricornii si Racii.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa nu aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).

Astfel de momente sunt:

1 aug. 2:30 – 12:55
3 aug. 10:23 – 16:58
5 aug. 20:55 – 23:58
7 aug. 23:04 – 8 aug. 10:27
9 aug. 21:55 – 10 aug. 23:10
13 aug. 0:49 – 11:27
15 aug. 11:21 – 21:04
17 aug. 20:55 – 18 aug. 3:33
19 aug. 2:26 – 20 aug. 7:45
22 aug. 10:13 – 10:53
23 aug. 12:34 – 24 aug. 13:50
26 aug.  9:39 – 16:58
28 aug. 13:33 – 20:38
30 aug. 20:48 – 31 aug. 1:30

Momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 7 aug. ora 4:45, gr. 15 Berbec-Leu si 26 aug. ora 23:50, gr. 5 Capricorn-Fecioara.
Opozitie:
2 aug. ora 6:27, gr. 11 Varsator-Leu si 31 aug. ora 16:58, gr. 9 Pesti-Fecioara.
Cuadratura:
9 aug. ora 21:55, gr. 18 Taur-Leu si 24 aug. ora 16:53, gr. 2 Sagetator-Fecioara.
Sextil:
12 aug. ora 16:01, gr. 21 Gemeni-Leu si 22 aug. ora 10:13, gr. 29 36’ Balanta-Leu.
Conjunctie:
17 aug. ora 18:54, gr. 26 Leu.

Note:
„Astrele predispun dar nu impun!”
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu social.
– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina din aceasta luna, aici: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php