Diana SpineanInfluentele Lunii

Influentele Lunii in iulie 2013

de Diana Spinean

dorion_sailing_by_moonlight
"Sailing by moonlight", C.S. Dorion (1900)

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem faza  Lunii si apoi ziua potrivita pentru nevoile noastre.

luna-7Luna in descrestere: 1-7 si 23-31 iulie

Perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora! Tot acum se pot face si imprumuturi bancare. In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
 • 1 iulie: ca sa nu carpim de 5 ori dupa ce am taiat o data sau sa ne auzim un incurajator „ti-am spus eu!”, as spune sa ne dozam eforturile cu mai multa minte in aceasta zi. Haideti sa nu parcurgem in graba actele intocmite, informatiile pe care le citim, lista cu sarcini trasate si sa manevram cu grija orice tranzactie. Atentie si in deplasari – mai ales la intocmirea/strangerea bagajelor, sa nu uitam ceva important! (Luna in Berbec aplica spre sextil cu Marte si careu cu Mercur retrograd.)
 • 2, 3 si 4 iulie: pentru aceste zile, recomandarea cea mai pretioasa vine de la Benjamin Franklin care ne spune ca „sarguinta este mama norocului”. Ce am de adaugat in plus, este ca daca putem sa alegem cu ce anume sa ne ocupam timpul, ar fi bine sa optam pentru activitati care incep cu „re”: reparatii, revizii, reconditionari, reuniuni, reclamatii… s.a.m.d. (Luna in Taur aplica spre sextile cu Jupiter, Neptun re., Soarele si in final spre Mercur re.; spre opozitie cu Saturn re., trigon cu Pluton re. si conjunctie cu Nodul Sud Lunar.)
 • 5 si 6 iulie: „Adevar sau provocare?” – nu stiu voi ce ati alege, dar eu una as opta pentru provocare de data asta, indiferent cat de grea se va anunta sarcina. Daca aceasta implica si o colaborare, cu atat mai bine! In schimb, as fi putin mai circumspecta referitor la adevarul enuntat de ceilalti jucatori… (Luna in Gemeni aplica spre trigon cu Saturn re., careu cu Neptun re., sextil cu Venus si conjunctie cu Marte.)
 • 7 iulie: recomandarile pentru aceasta zi sunt incluse in comentariul pentru Luna Noua.
 • 23 si 24 iulie: recomandarile se regasesc in comentariul aferent Lunii pline, cu mentiunea ca randamentul nostru va fi crescut daca alegem sa programam in aceste zile o activitate conforma cu specificul acestei faze a Lunii: in descrestere (vezi recomandarile generale de mai sus).
 • 25 si 26 iulie: imi revine placuta sarcina de a va anunta ca in aceste zile putem fi suficient de creativi, inspirati, determinati, pragmatici, indemanatici si, peste toate, sprijiniti in demersurile noastre, pentru a realiza cu succes ceea ce ne-am propus. O singura chestiune ne-ar putea periclita reusita si aceasta este indoiala in privinta a ceea ce tocmai v-am spus! (Luna in Pesti aplica spre sextil cu Venus si mai apoi cu Pluton re., spre conjunctie cu Neptun re., trigoane cu Saturn, Jupiter, Marte, NN si, in final, cu Mercur).
 • 27 si 28 iulie: un tip viseaza numarul 7. Se trezeste buimac, se uita la ceas si acesta indica ora 7:07; se uita in calendar si vede ca este (2)7 iulie. Dandu-si seama ca acesta este un semn, se urca in autobuzul 7, ajunge la hipodrom si pariază 7000 de lei pe calul cu numarul 7 din cursa a 7-a. Calul iese al 7-lea… Ideea este sa nu ne inflacaram peste masura si sa comitem gesturi extravagante, chiar daca inceputul pare promitator (Luna in Berbec aplica spre trigon cu Soarele, conjunctie cu Uranus si spre o serie de careuri cu Jupiter, Marte, Pluton re. si Mercur).
 • 29, 30 si 31 iulie: ca in orice zi de luni, inceputul e mai greu. Dar, in ciuda sarcinilor dificile care ne-ar putea fi trasate si a deznadejdii noastre in fata lor, moralul nostru va creste odata ce ne amintim ca „unde-s multi puterea creste”. Sa nu ne jenam sa solicitam ajutor in munca noastra! De fapt, aceasta va deveni cu mult mai placuta si, in plus, putem suda astfel relatia cu colegii sau cu partenerul (Luna in Taur aplica spre opozitie cu Saturn si careu cu Soarele, trigon spre Venus si Pluton re., conjunctie cu NS si sextile cu Neptun re., Jupiter, Marte si Mercur).

luna-0Luna noua: 8 iulie

In general, momentul de Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.

Motto: “Corabiile sunt in siguranta in port, dar nu asta e rolul lor!” (dupa Profetul lui Kahlil Gibran).

Daca dorim sa obtinem un bronz frumos, folosim la plaja crema cu factor de protectie potrivit tipului nostru de piele. Fara o astfel de crema riscam sa obtinem o arsura, iar daca folosim una cu un factor de protectie prea mare, nu obtinem ce ne-am propus: bronzul.

In aceeasi idee, sa stabilim un echilibru si in privinta sprijinului pe care ni-l permitem din partea altora si a numarului de ancore pe care le scufundam pentru propria noastra siguranta. Sa realizam ca orice exces n-ar face decat sa ne arunce intr-un lant al dependentelor care in final ne poate provoca un tsunami de nervozitate, in cel mai bun caz,  sau, in cel mai trist caz, ne-ar mentine in port, dar ca… epave.

As propune sa meditam la acest scenariu cu ocazia Lunii Noi, sa purtam o discutie sincera cu noi insine si, daca este cazul, si cu acele persoane din viata noastra care, din prea multa dragoste pentru noi, ne protejeaza excesiv sau, pe care, din prea multa dragoste, le protejam noi excesiv. O recomand mai ales nativilor semnelor cardinale (Rac, Capricorn, Berbec, Balanta) si celor care au Luna sau Ascendentul in aceste zodii in harta natala.

(Tehnic vorbind, Luna intrata in Rac cu o zi inainte, a realizat o conjunctie cu Jupiter, trigoane cu Saturn si Neptun re., activand careul dintre Uranus si Pluton re. In aceasta zi perfecteaza conjunctia cu Soarele, dupa care aplica spre Mercur retrograd si apoi paraseste zodia Rac).

luna-3Luna in crestere: 9-21 iulie

Perioada de crestere a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea proiectelor sau dezvoltarea lor. In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari si interventiile chirurgicale.
 • 9 iulie dupa pranz, 10 si 11 iulie: daca „planul A” – si anume: executat treaba „ca la carte” plus solicitat sfatul unei persoane mai experimentate – nu da rezultate, atunci nu ne mai ramane decat sa actionam atipic si de preferinta nu pe cont propriu! Dar, repet, asta numai dupa ce am incercat aplicarea unei metode pe care o consideram a fi clasica. Am putea constata ca initiativa si noul mod de abordare ne revigoreaza fortele (Luna in Leu aplica spre careu cu Saturn, trigon cu Uranus, conjunctie cu Venus, careu cu NN si in final sextil cu Marte).
 • 12, 13 si 14 iulie pana in orele pranzului: avem zile in care putem profita de oportunitatile care apar, conditia fiind sa facem un minim de efort pentru a executa cateva miscari, cum ar fi sa cascam bine ochii la ce se intampla in jurul nostru si sa intindem mana pentru a apuca „para malaiata”! (Luna in Fecioara aplica spre opozitie cu Neptun re., trigoane cu Pluton re. si NS si sextile cu Jupiter, Saturn, Mercur si, in final, cu Soarele).
 • 14 iulie dupa pranz, 15 si 16 iulie: ar putea fi zile provocatoare, in special din punct de vedere decizional. Insa, am speranta ca din experienta traita acum, vom ramane cu noi abilitati de negociere insusite, cu o vointa mai ferma si mai atent directionata si cu un dram de orgoliu… in minus. Atentie sporita in deplasari si tranzactii! (Luna in Balanta traseaza cuadraturi spre Marte, Jupiter, Pluton re., Mercur re. si in final Soare; opozitie spre Uranus si sextil spre Venus).
 • 17 si 18 iulie: credinta mea este ca vom reusi ceea ce incepem in aceste doua zile, oricat de greu ne-ar fi, si probabil vom primi si un sprijin important cu conditia sa fim seriosi, realisti si perseverenti in atingerea obiectivului nostru (Luna in Scorpion aplica spre trigoane cu Marte, Jupiter, Neptun re., Mercur re. si in final Soare; spre conjunctie cu Saturn si NN si spre sextil cu Pluton re.).
 • 19 si 20 iulie: zile in care avem sansa de a ne demonstra creativitatea si inventivitatea, odata ce reusim sa iesim din starea de extaz contemplativ. Sa incercam totusi sa nu facem exces de zel! (Luna in Sagetator aplica spre careu cu Neptun re. si trigoane cu Uranus re. si Venus).
 • 21 si 22 iulie: inainte de Luna plina, provocarile par sa se tina lant. Este important sa ne pastram credinta in scopul propus si sa ne bazam pe intuitie si experienta – a noastra sau a altuia care ne poate oferi un sfat daca il solicitam. Gandesc ca daca acum suntem scutiti de obisnuita liniste de dinaintea furtunilor de Luna plina, probabil ceea ce urmeaza este doar o ploaie care, asa cum spun versurile unui cantec celebru, „le va potopi pe toate”… (Luna in Capricorn traseaza opozitii spre toate planetele din Rac, realizeaza sextile cu Neptun re. si Saturn, conjunctie cu Pluton re. si careu cu Uranus re.)

luna-5Luna plina: 22 iulie

In general, cand este Luna plina nu este recomandat sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante. Fie ca dorim sau nu, actiunile noastre vor atrage atentia si va exista o mare probabilitate ca tensiunile acumulate sa rabufneasca acum. In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare si eforturile fizice prea mari. Atentie si la pericolul de accidentare!

Pe parcursul acestor zile ne vom aflam sub influentele combinate ale tranzitelor Lunii prin Capricorn si Varsator. Asadar, provocarile care pot aparea sunt de natura saturniana, iar senzatia ar putea fi ca suntem solicitati pe toate nivelele: fizic, mental si emotional.

Sa urmarim daca nu cumva situatia de viata in care ne aflam acum a izbucnit din ambitia/nevoia de a demonstra ca putem face lucrurile prin propriile forte, adica fara suportul familiei, al cunoscutilor, al autoritatilor si ca, de fapt, singura autoritate in fata careia ne vom supune este cea interioara (poate ar fi o idee sa recitim comentariul despre Luna Noua).

Daca ne-am propus sa scoatem apa dintr-o piatra despre care toti ne spun ca este seaca, ar fi bine sa ne inarmam cu rabdare si cu unelte performante. Nu stiu daca vom gasi neaparat ceea ce cautam, insa cu siguranta ne vom demonstra determinarea si, mai ales, vom castiga experienta, un plus de independenta si probabil ca vom pune bazele unui nou mod de a face lucrurile in viitor.

Aceste zile s-ar putea dovedi mai solicitante in special pentru nativii zodiilor cardinale si fixe (Rac, Capricorn, Berbec, Balanta si Varsator, Leu, Scorpion si Taur) si pentru cei care au Luna sau Ascendentul in aceste semne in harta natala.

(Tehnic vorbind, dupa opozitiile formate de Luna in Capricorn cu toate planetele din Rac, in seara zilei de 22 iulie ea trece in Varsator de unde realizeaza opozitia cu Soarele, aplicand apoi spre careu cu Saturn si Nodurile Lunare si spre sextil cu Uranus re.)

Alte informatii utile

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Despre intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) se spune ca ar fi momente de timp in care pare ca facem totul degeaba, existand o mai mare probabilitate ca activitatea sa nu se finalizeze la parametri doriti. Recomandarea obisnuita este sa ne urmam rutina, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi aceste momente in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).

Mai sus, in prezentarea zilelor, am tinut cont si de aceste momente, insa le-am gandit in functie de contextul astral al zilei in discutie. Dar, pentru cei care doresc sa le utilizeze izolat, iata lista completa a momentelor cu Luna fara directie din luna calendaristica curenta:

1 iul. 9:47 – 2 iul. 0:42;

3 iul. 18:50 – 4 iul. 12:21;

6 iul. 15:30 – 7 iul. 1:13;

8 iul. 14:43 – 9 iul. 13:48;

11 iul. 22:54 – 12 iul. 1:11;

13 iul. 14:25 – 14 iul. 10:40;

16 iul. 6:18 – 17:24;

18 iul. 14:12 – 20:54;

20 iul. 17:59 – 21:38;

21 iul. 18:53 – 22 iul. 21:06;

23 iul. 17:00 – 24 iul. 21:22;

25 iul. 21:43 – 27 iul. 0:28;

28 iul. 5:19 – 29 iul. 7:42;

30 iul. 18:57 – 31 iul. 18:41.

 

Aspecte exacte Luna-Soare:

· Sextil:2 iul. ora 22:27 gr.12 Taur-Rac si 13 iul. ora 18:26 gr.22 Fecioara-Rac.

· Conjunctie:8 iul. ora 10:14 gr.17 Rac.

· Cuadratura: 16 iul. ora 6:18 gr.24 Balanta-Rac si 29 iul. ora 20:43 gr.7 Taur-Leu.

· Trigon:18 iul. ora 14:13 gr.26 Scorpion-Rac si 27 iul. ora 8:13 gr.5 Berbec-Leu.

· Opozitie: 22 iul. ora 21:16 gr.1 Varsator-Leu.

Informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina curenta, puteti gasi aici (este necesara cunoasterea orei de nastere): http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php