AsteroiziOtilia Mazilu

Andromaca – Viața luată din nou de la capăt!

Îmbrățișarea lui Hector cu Andromaca - Giorgio de Chirico
Foto credit: https://flic.kr/p/M4YNCA

De când a intrat Jupiter în Balanță au apărut poveștile unor cupluri celebre care s-au gândit să își înceapă segmente noi de viață. În ton cu această energie și nu numai, vă propun acum o poveste despre Andromaca.

Istorioara de azi mă duce cu gândul la puterea de a rezista, la frământarea interioară și ușurința de a duce în spate greutăți, trăsături ce caracterizează anumite semne zodiacale printre care și Scorpionul, semn pe care Soarele îl traversează până pe 19 noiembrie. Despre Andromaca ați mai auzit! Dramaturgul Jean Racine i-a dedicat o tragedie care l-a făcut celebru la curtea Franței.

Mit

Andromaca era fiica lui Eetion, regele Tebei, ucis împreună cu ceilalți șapte fii ai săi de către Ahile. Andromaca, singura supravieţuitoare a familiei regale, a fost dată de soție lui Hector cu care are un sigur fiu, pe Astinax. Dar și Hector va fi ucis tot de către Ahile, în cel de-al nouălea an al razboiului troian, iar micuțul Astinax este aruncat de pe zidurile cetații de către Ulise. Acesta dorea să elimine în felul acesta toți descendenții de sex masculin ai regelui troian, Priam.

În unele versiuni, se spune că fiul Andromacăi fost ucis chiar de către Neoptolemus, căruia aceasta i-a devenit soție, mai târziu. Tragedia continuă!

După ce îi dăruiește și lui Neoptolemus un fiu (în unele versiuni se vorbește despre trei fii), acesta se plictiseste de ea și se căsătorește cu Hermione, fiica lui Menelau, regele Spartei. Dar cum Hermione era sterilă, biata Andromaca a devenit obiectul obsesiilor şi aversiunilor acesteia, acuzată fiind şi de vrăjitorie, pe deasupra!

A murit şi Neoptolemus, cel de-al 3-lea soț al Andromacăi, iar sărmana femeie a fost dată de soție lui Helenius, fostul ei cumnat, fratele primului său soț, Hector. Împreună au pus bazele unei cetăți noi, în Epir.

Sensuri astrologice

De la chinul Andromacăi către impactul astrologic nu e deloc cale întortocheată! Zbuciumul şi loviturile frecvente, schimbările bruște de destin sunt principalele chei astrologice cu care putem să interpretăm acest asteroid în tema natală.

Însă, dacă mărim cadrul, observăm că dincolo de tragedia şi loviturile repetate, există un oarecare soi de noroc. O şansă nesperată face că personajul nostru să supravieţuiască şi să se bucure de o oarecare poziţie socială.
Andromaca, în ciuda vicisitudinilor, nu a ajuns niciodată sclavă, de exemplu. A avut mereu privilegiul de a fi regină, chiar dacă în privință căsătoriilor ei nu a avut prea mult de ales. A fost mereu salvată (doar ea, nu și familia ei) și, după cum se observă, nu a pierdut mai niciodată definitiv bunurile materiale! Se poate spune că a și acumulat bunuri prin intermediul altora. Andromaca este un personaj puternic, conștient de faptul că destinul nu e mereu drept. Ea a dus pe umeri tot ceea ce i-a rezervat soarta, fără să se plângă, iar în final și-a găsit liniştea și fericirea. Nu ştim dacă anticipa vreo rază de fericire, nu ştim dacă spera ca viața ei să ia o turnură mai bună, dar rezistenţa ei la atâta zbucium a fost recompensată din plin, în cele din urmă!

Putem astfel să punem că Asteroid (175) Andromaca, în tema natală, indică acele resurse speciale, personale de a depăși situații grele și repetate! Demnitatea și acceptarea, lipsa de revoltă în față evenimentelor necontrolabile, mândria, eleganța cu care se întâmpină experienţele vieții, iată alte trăsături reflectate de acest asteroid!

Asteroid (175) Andromaca arată în tema natală puterea înnăscută de a trece peste obstacole chiar dacă nu există nicio rază de speranţă şi nu se întrevede nicio soluție la orizont. Este o invitație la a rămâne convinși, în interiorul nostru, că lucrurile vor lua în cele din urmă întorsătură potrivită.

În sferă relațională, din păcate, Asteroid (175) Andromaca, indică zbucium și probe. Nu conferă o lejeritate afectivă, nici posibilitatea unei continuități. Relațiile întrerupte, schimbările de parteneri sunt alte elemente cheie indicate de acest asteroid, mai ales dacă este fixat în case relaționale.

Nici în sinastrie nu putem să ne bazăm pe Andromaca dacă vrem să avem relații liniștite! În funcție de cum este așezată în ambele teme astrale, Andromaca ascunde tragedii, traume, schimbări de situație.

Dar este extrem de util să observăm acest asteroid în temele celor care nu se implică ușor într-o relație, care nu rămân mult timp în compania unui partener, în hărțile celor care se căsătoresc de mai multe ori și mai ales acolo unde relațiile se încheie în mod tragic!

Detalii Tehnice

Asteroid Andromaca poate fi introdus în categoria asteroizilor relaționali. Este important să urmărim aspectele pe care le creează cu Venus sau Luna din tema natală, pentru că de aici putem extrage informații despre maniera de a face faţă obstacolelor parteneriale.

Asteroid Andromaca a fost descoperit pe 1 octombrie 1877, la 100 51′ Berbec. În momentul descoperirii sale, se forma, deosebit de sugestiv, o Piramidă de Apă alcătuită din Lună, plasată în Rac, Venus în Scorpion, Saturn în Peşti.

***

În decursul lunii noiembrie, Andromaca formează o opoziție cu Mercur/Saturn din Săgetător. Pe fundalul unui Jupiter care face ravagii în relații, opoziția cu Mercur pune cumva la încercare viziunea partenerilor despre cuplul în sine.

Unul dintre cuplurile celebre din Romania tocmai își încheie socotelile. Şi nu puteam să nu mă întreb unde este Andromaca în tema natală a Andreei Marin (nascută la 22 decembrie 1974, Roman, Romania), care pune capăt căsătoriei cu numărul trei.

Ei bine, unde credeți că se află? Exact în conjuncţie cu Nodul Nord, Neptun şi Marte în Săgetător, în trigon cu Luna din Berbec. Se înțelege că Andreea nu tolerează multe abateri și nu mai dă înapoi când ia o decizie!

Otilia Mazilu

otilia-mazilu-autor