Ada CocosEditorial

Echilibru

Balanta

Numărul acesta de octombrie îl dedicăm Balanței, semn al relațiilor, guvernat de Venus și pe care îl asociem casei VII. Acest teritoriu pare să fie încărcat, pe lângă responsabilități și obligații, și cu un aer de contradicție, dacă stăm să ne gândim că în casa VII căutăm parteneriatele reglementate contractual, dar și dușmanii declarați.

Spre casa VII și semnul aflat la Descendent privim atunci când căutăm imaginea tipului de partener pe care îl atragem, tipul de relație care ni s-ar potrivi, informații vizavi de condițiile pe care le creăm conștient sau nu în relațiile parteneriale, indiferent dacă vorbim despre căsătorie sau despre asocieri de afaceri. Dar tot aici ne căutăm și inamicii.

Psihologii spun că dacă ar fi să descriem o persoană cu care suntem siguri că nu avem șanse să ne înțelegem, un fel de opus al sufletului pereche, cel mai probabil am pune la un loc caracteristici proprii, reprimate, caracteristici pe care le considerăm de neacceptat sau nepotrivite pentru imaginea pe care o avem despre noi înșine ori pentru modul în care vrem să ne perceapă ceilalți (Ascendent). Interesant este că pe acestea tindem să le căutăm într-un posibil partener de viață pentru că ne-ar da senzația de întregire, dar tot pe acestea ajungem, adesea, să le detestăm în celălalt. De aceea trecem cu atât de multă ușurință de la extazul nunții și entuziasmul semnării actelor la primărie, la agonia conviețuirii pe termen lung cu… dușmanul.

Am putea firma astfel că trăsăturile semnului aflat la Descendent sunt cel mai ușor de făcut pachet și de proiectat în relații. Sau poate că tocmai pe acestea le integrăm cel mai ușor prin intermediul perechii de viață, al partenerilor de afaceri, al conflictelor cu posibilii dușmani sau socializând. Depinde cât de deschiși spre cunoaștere suntem.

Prezența lui Jupiter în Balanță până anul viitor pare să fie o sursă de entuziasm pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei care caută să își îmbunătățească relațiile existente și pentru cei în căutarea jumătății perfecte. Cu toate acestea, prezența planetei ce este adesea asociată cu judecata și judecătorii, într-un semn ce reprezintă justiția, ar putea să ne trezească sensibilități legate de egalitatea în drepturi, de nedreptățile comise în cadrul parteneriatelor personale, de afaceri și/sau sociale.

Cum Balanța este un semn de Aer, ne-ar putea ajuta în obiectivarea percepției asupra interacțiunilor noastre semnificative reglementate prin acorduri verbale sau scrise, pentru a ajunge, în final, la mult doritul echilibru Eu-Tu.

Cum Venus guvernează Balanța, aceasta este dispozitor pentru Jupiter atât timp cât această planetă traversează semnul. Astfel, timp de un an de zile, parcursul lui Venus ar trebui urmărit cu mare atenție. Până pe 18 octombrie, Venus se va găsi în Scorpion. Acest lucru ar putea sugera că relațiile tind să devină deosebit de intense și mai dificil de echilibrat atât timp cât se apelează la tactici de manipulare sau la atitudini de felul ”totul sau nimic”. Dar, pe de altă parte, poate ieși la suprafață tot ceea ce nu este funcțional în relațiile cu ceilalți deschizându-se drumul spre vindecare și o mai mare apropiere fizică și emoțională.

Apoi, după intrarea lui Venus în Săgetător și în recepție mutuală de domiciliu cu Jupiter, lucrurile promit să se însenineze, să se relaxeze, iar noi putem învăța lecții prețioase în planul relațiilor personale și sociale fără să ne deprimăm în exces în fața provocărilor (Venus se va găsi în conjuncție cu Saturn din 22 octombrie până pe 5 noiembrie încurajând maturizarea afectivă și financiară).

Ada Cocoș

Redactor-șef

ada-cocos-autor