Luna în iunie 2017

Luna în creștere 1-9 iunie

La început de Cireșar, Luna se află în primele grade ale zodiei Fecioarei, iese din conjuncția cu Nodul Nord și din Piramida pe semne de Foc pe care o formase cu Saturn retrograd din Săgetător și conjuncția Venus-Uranus din Berbec.

Primele două zile ale lui iunie, după o perioadă de creativitate și înclinație spre joacă, sunt dedicate, emoțional vorbind, clarificării unor stări care, indiferent de tipul lor, au atins anumite intensități care au putut perturba gândirea rațională. S-ar putea ca nevoia de echilibru să fie mai mare ca de obicei și din acest motiv unele persoane ar putea să se izoleze și să se implice în activități fizice care să compenseze excesele emoționale.

De asemenea, sunt zile în care interesul pentru sănătate, fie că vorbim de cea fizică sau de cea psihică, să fie mai mare ca de obicei. Poate ar fi utilă încercarea auto-educării în ceea ce privește alimentația și modul de gândire. Deși este de preferat ca orice schimbare să fie pusă în practică după consultarea cu un specialist.

Ca și în cazul oricărui alt tranzit prin zodia Fecioarei, este necesară o atenție mai mare la mesajele pe care le primim prin corp. De multe ori acestea reflectă un anumit tip de perturbare emoțională asupra căreia ar fi bine să reflectăm.

Din 3 până în 5 iunie Luna se află în tranzit prin zodia Balanței, unde formează o conjuncție cu Jupiter retrograd, și o relație armonioasă cu opoziția Soare-Luna Neagră. Dinamica fiecărei relații se bazează pe modul de comunicare și pe capacitatea de adaptare la noi principii. Teama principală pe care o poate resimți cineva este generată de nevoia de a face o alegere: relația pe de o parte sau principiile pe de altă parte. Pentru că subiectul este complex și vast, este recomandabil ca fiecare să analizeze efectele oricăreia dintre alegeri, ce pierde și ce câștigă. Totuși, soluția compromisului poate aduce o ameliorare a situațiilor pe termen scurt și mediu. Pe termen lung este nevoie de multă răbdare, înțelegere și empatie.

Între 6 și 8 iunie Luna se află în tranzit prin zodia Scorpionului, ceea ce face ca multe dintre cele mai intime și mai întunecate gânduri, cele pe care nu ni le mărturisim nici măcar nouă, d-apăi altora, să dea târcoale conștiinței. Emoțiile pot fi intense, în special cele negative, și pot perturba activitatea de zi cu zi. Unii pot fi mai sensibili ca de obicei, lăsând șuvoiul lacrimilor să curgă fără opreliști, în timp ce alții vor afișa o atitudine neutră, indiferentă, încercând astfel să mascheze tumultul interior.

Mai există și o a treia categorie, a oamenilor care își acceptă trăirile și le pot exprima cu ușurință, eliberați de povara rușinii sau a vinovăției. Careul în T pe care îl formează Luna, pe 8 iunie, cu Axa Nodurilor Lunare indică importanța renunțării la atitudini mentale utopice, idealiste și o concentrare mai mare pe cotidian, pe relațiile intime și pe nevoia de apropiere.

Luna Plină în Săgetător – 9 iunie

Aspectul exact se formează la ora 16:08 (ora României), cu Luna în Săgetător și în casa a II – a a resurselor personale, în conjuncție la orb de 6 grade cu Saturn retrograd, în timp ce Soarele se află în Gemeni și în casa a VIII – a a resurselor comune. Ascendentul Lunii Pline este în Balanță.

Această Lună Plină în Săgetător sugerează ideea responsabilității cu care tratăm resursele personale și ale celorlalți. Cumpătarea și o bună administrare a veniturilor sunt principalele obiective ale acestui aspect.

Fiecare este provocat să își reanalizeze atitudinea față de bani, venituri, resurse și bunuri materiale. În acest demers este important de avut în vedere care este imaginea de sine a fiecăruia, în ce mod de ne privim, cât de realiști suntem cu aprecierile calităților și defectelor personale, dacă părerile celorlalți despre noi sunt asemănătoare cu ceea ce știm noi despre noi. Ar prinde bine să ne încumetăm să cerem celor din jur să ne spună ce părere au despre noi, fără să ne justificăm.

Tot de această Lună Plină este bine să începem un demers de autocunoaștere, o analiză personală prin care să identificăm resursele noastre inconștiente. Este necesar să ne clarificăm ce moșteniri emoționale sau atitudinale avem, ce face parte din structura nativă, ce am dobândit. Un demers conștient, asumat, ne poate fi util pe termen lung. Important este să nu ne fie teamă că renunțăm la un mod de a gândi și a acționa și nu avem ce pune în loc. Ci să descoperim bucuria de a avea libertatea interioară, psihică de a alege între mai multe atitudini coerente cu noi înșine.

Luna în descreștere 10-23 iunie

În acest interval Luna parcurge zodiile de la Săgetător la Rac. În 10 iunie este în conjuncție cu Saturn retrograd în Săgetător și formează o Piramidă pe semne de Foc cu Uranus din Berbec și Nodul Nord din Leu. Focul, după cum știm, are două moduri de manifestare: pârjolește sau întreține. Aspectele armonioase ale zilei tind spre cea de a doua variantă, iar energia saturniană are rolul de a ține în frâu orice derapaje emoționale, indiferent de natura lor.

Între 11 și 13 iunie, Luna se află în tranzit prin zodia Capricornului unde pe 12 formează o conjuncție cu Pluton retrograd și cu Iunona, și trasează o cuadratură la Jupiter din Balanță și un sextil la Neptun din Pești. Sunt două zile în care suntem mai rezervați în comunicare și relaționare, și mai degrabă orientați spre visare. Pot să apară conflicte cu superiorii sau alte persoane în cazul nerespectării unor termene sau a unor angajamente.

Între 13 și 15 iunie, Luna se află în tranzit prin zodia Vărsătorului, iar în ultima zi formează o conjuncție cu Nodul Sud, și este în relații armonioase cu Saturn și cu Uranus. Pe 14 iunie, Luna formează o Piramidă pe semne de Aer cu Jupiter din Balanță și cu Mercur din Gemeni. Per ansamblu sunt zile vesele, dominate de entuziasm și dorința de transformare personală și de implicare în viața socială. Aspectele tensionate sunt prea puține și nu implică Luna, ceea ce poate fi resimțit în interior ca pe o stare de echilibru.

Între 15 și 17 iunie, Luna tranzitează zodia Peștilor, formează o conjuncție cu Neptun și un careu în T cu Saturn din Săgetător și Soarele și Mercur din Gemeni. Orice intenție de izolare, de a practica diverse activități de natură spirituală, poate fi „perturbată” sau sabotată de alte obligații personale. De asemenea, orice tendință de a evada din lumea reală și de refugiere în fantasme poate fi sortită eșecului, din cauza unei activități mentale intense. Poate că o mai bună relaxare, în astfel de situații, o poate oferi scrisul și jocul. Chiar dacă nu par a fi compatibile cu nevoile spirituale, atât scrisul cât și jocul pot oferi acea liniște interioară pe care o solicită aspectele perioadei.

Între 18 și 20 iunie, Luna se află în tranzit prin Berbec, unde formează o conjuncție cu Uranus, și amplifică energiile Piramidei pe semne de Foc în care mai sunt implicați Saturn și Nodul Nord. Sunt zile pline de energie, în care riscul de a deveni agresivi și impulsivi este mare. Important este să găsim timp să reflectăm ce este important pentru noi, în orice situație, indiferent cât de dificilă ar fi. De asemenea, orice formă de agresivitate este necesar să o ținem în frâu și în același timp să îi înțelegem cauzele, atât cele externe, cât mai ales cele interioare.

Între 20 și 22 iunie, Luna parcurge zodia Taurului, unde formează o conjuncție cu Venus și trasează un trigon la Pluton și Iunona din Capricorn. Este o nouă perioadă liniștită din punct de vedere emoțional, în care putem da o mai mare atenție aspectului nostru fizic. Crește interesul pentru cumpărături în special de haine și accesorii. Dar mare atenție ca acestea să nu afecteze serios bugetul de vacanță.

Între 22 și 23 iunie, Luna se află în Gemeni, unde formează o conjuncție cu Mercur și trasează o opoziție la Saturn din Săgetător. Sunt zile vesele, cu o comunicare vie, animată de umor de calitate. Suntem mai raționali, dar gândurile nu ne sunt perturbate de emoții, ceea ce ne face să fim mai dispuși să descoperim și să aflăm lucruri noi.

Luna Nouă în Rac 24 iunie

Aspectul exact se formează la ora 5:30 (ora României), iar conjuncția Lună-Soare formează la rândul său o conjuncție cu Ascendentul. Acest aspect astrologic ne duce cu gândul la emoții, la emoțiile primare, la acele experiențe arhaice din relația cu propria mamă care stau la baza dezvoltării noastre ulterioare. Din perspectivă psihică am putea spune că este momentul în care se poate începe demersul unei analize temeinice a propriei personalități.

Luând în calcul că în Rac și în prima casă se află și Mercur și Marte, iar acesta din urmă se află în opoziție cu Pluton, am putea spune că procesul de autocunoaștere poate fi unul ferm, dar dur. Multe dintre emoțiile refulate pentru o lungă perioadă de timp, precum furia, invidia, frica (indiferent de motiv) pot să se manifeste într-un mod agresiv.

Înțelegerea lor se poate face cel mai eficient printr-o comunicare afectivă cu persoanele din jur. Recomandabil este apelarea la ajutor de specialitate, prin intermediul căruia se poate transforma această energie prin acceptarea, semnificarea și integrarea în structura psihică a acelor evenimente din copilărie care constituie baza comportamentelor actuale.

Ce ar mai fi de spus? Conjuncția Lunii Noi cu Ascendentul ne trimite cu gândul la noi și la imaginea pe care o arătăm lumii. Pe lângă ceea ce vrem să arătăm, rămâne întotdeauna o parte pe care o ascundem și credem că nu va fi niciodată descoperită de nimeni. Începând cu acest eveniment astrologic este important să identificăm „partea întunecată a Lunii” din ființa noastră, aceea pe care fie că o știm, fie că nu o cunoaștem dar o intuim, și să ne împăcăm cu ea, să o acceptăm și să o integrăm în personalitatea noastră.

Și, poate cel mai important, să ne împăcăm cu mamele noastre și cu imaginile lor pe care le-am păstrat în adâncul psihicului nostru, reprezentări pe care le-am construit după cum ne-am trăit relația cu propria mamă. Nicio mamă nu este perfectă. Dar fiecare mamă are o imagine întipărită în sufletul copilului său.

Până la finalul zilei, Luna formează conjuncții și cu Mercur și cu Marte, amplificând confuzia mentală, tendințele agresive și stările de neliniște sau de melancolie. Dar, cu răbdarea insuflată de Pluton din Capricorn, putem regenera trăirile emoționale, iar energia descătușată o putem redirecționa spre reconstrucția interioară.

Luna în creștere 25 – 30 iunie

În acest interval Luna parcurge zodiile de la Rac la Balanță. Pe 25 iunie, aflată în conjuncție cu Marte, formează un careu în T cu Jupiter din Balanță și Pluton din Capricorn. Este recomandabil să se evite conflictele cu persoanele apropiate, cu superiorii sau cu autoritățile. Orice situație neplăcută ar putea să apară, este esențial să ne luăm un răgaz pentru a reflecta, pentru a ne consulta cu terți pentru a găsi cele mai bune soluții.

Între 26 și 28 iunie, Luna se află în tranzit prin Leu, unde pe 28 iunie formează o conjuncție cu Nodul Nord, retrezind în inconștient nevoia de a fi puțin mai egoiști, de a ne iubi mai mult de a ne aprecia și de a fi apreciați.

lăcerea de a ne juca poate să contribuie la dezvoltarea creativității personale. Și, nu în ultimul rând, este o zi în care, dacă ne simțim bine în pielea noastră redescoperim bucuria de a dărui.

Între 29 și 30 iunie, Luna se află în Fecioară, închizând acest ciclu al Cireșarului în zodia din care a pornit. Sunt două zile mai „așezate” din punct de vedere emoțional. Ca și la începutul lunii, poate crește interesul pentru diete, activități fizice. Se poate resimți nevoia de rigurozitate în anumite sectoare ale vieții.

O vară veselă tuturor!

Andreea Talmazan

andreea-talmazan