Diana SpineanInfluentele Lunii

Influentele Lunii in februarie 2013

de Diana Spinean

Galileo-fazele-Lunii
Fazele Lunii - Galileo (1616)

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile noastre.

Luna in descrestere: 1-9 si 26, 27, 28 februarie

In general, perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin sau ne sunt daunatoare. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

In intervalul mentionat exista cateva date calendaristice in care Luna are „mers in gol” (vezi detalii mai jos) sau realizeaza aspecte tensionate cu Soarele sau cu alte planete. Asadar, in aceste zile nu este indicat sa planificam activitati importante: 3, 4, 6, 7, 8, 9 si 26 februarie.

Datorita aspectelor armonioase pe care le realizeaza Luna cu Jupiter, Soarele si Mercur, prima zi a lunii februarie poate fi potrivita pentru o gama larga de activitati pe care avem sansa de a le finaliza cu succes. Dintre acestea putem aminti: incheierea de tranzactii, realizarea unor deplasari, studii sau comunicari importante si obtinerea sprijinului unor persoane sau institutii influente. Insa, asta nu inseamna ca vom fi scutiti de orice efort! Pot aparea unele schimbari neprevazute in planurile noastre, asa ca este indicat sa ramanem flexibili (careu in T intre Luna-Uranus-Pluton).

In 2 februarie putem percepe o modificare a climatului datorita faptului ca Venus si Marte isi schimba semnul (fenomen numit ingres) impreuna cu Luna care trece din Balanta in Scorpion. Este recomandat sa realizam lucrarile importante din aceasta zi dupa orele 14. Activitatile sau evenimentele din sfera sportiv-recreativa (dans, yoga, pilates, s.a.m.d.), show business si, in general, cele care cer forta, inspiratie si gratie deopotriva, sunt favorizate (Luna in trigon cu conjunctia Marte-Neptun). In schimb, atentie la tensiunile relationale (Luna in careu cu Venus)!

Data de 5 a lunii poate fi favorabila daca se depaseste un anumit prag critic in orele diminetii, cand se formeaza configuratia numita „Cortul” intre Luna, Jupiter, Uranus si Venus. Provocarea ar putea consta in necesitatea de a ne focusa atentia pe anumite detalii importante ale activitatii in cauza, in conditii perturbatoare sau „din mers”. Este foarte important sa ne asiguram ca cerintele juridice sunt satisfacute si ca ne putem baza pe suportul promis. Si, per ansamblu, chiar daca avem o zi grozava, sa incercam sa nu ne fortam norocul…

Daca programam vreo activitate importanta pentru data de 27 februarie, ar fi bine sa o realizam dupa orele 15, dar si atunci cu prudenta! Luna se pregateste sa reactiveze careul dintre Uranus si Pluton, ceea ce inseamna ca pot aparea rasturnari de situatii carora sa trebuiasca sa le facem fata. O idee ar fi sa pastram o atitudine echilibrata, sa ne lasam ghidati de intuitie, de simt estetic (daca e cazul) sau de catre partener (Luna in Balanta, iar Venus in Pesti).

Recomandarea de mai sus se mentine si pentru data de 28 februarie, cu mentiunea ca in aceasta zi este necesar sa realizam ce ne-am propus pana in orele 10:30 – daca dorim “sa ajungem departe” e musai “sa ne trezim de dimineata”!

luna-0Luna noua: 10 februarie

In general, Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.

In dimineata[1] zilei de 10 februarie se formeaza conjunctia luminatorilor in semnul Varsator, casa a XI-a pentru tara noastra[2]. In acelasi semn o gasim pe Venus, in timp ce dispozitorii lunatiei, Saturn si Uranus, se afla in semnele Scorpion (casa a VIII-a), respectiv Berbec (casa I).

Dupa perfectarea aspectului, Luna isi incepe „mersul in gol”, ceea ce face ca aceasta zi sa fie nerecomandata pentru activitati ale caror rezultate sunt de o importanta maxima pentru noi.

Mergand pe aceasta idee, putem, in schimb, sa folosim momentul in avantajul nostru daca suntem nevoiti sa luam decizii sau sa intreprindem actiuni care nu ne convin si ale caror rezultate dorim sa nu aiba impact.

Poate fi vorba despre planurile unui grup care ne solicita implicarea si ale carui idei ni s-ar putea parea incantatoare la prima vedere dar prea indraznete si utopice. In plus, am putea descoperi ca planul are lipsuri serioase, ca anumite informatii ni se ascund in mod voit si ca exista riscul de a pierde resurse consistente. Pe de alta parte, exista si sanse de reusita, insa aceasta va fi una efemera.

Dar dincolo de toate acestea, cea mai potrivita recomandare este sa ne relaxam si sa programam o intalnire distractiva cu grupul nostru de prieteni, cu atat mai mult cu cat este si o zi de duminica! 🙂

luna-3Luna in crestere: 11-24 februarie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Daca dorim sa demaram o activitate importanta in acest interval, sa incepem prin a elimina datele calendaristice in care exista o probabilitate mai mare ca lucrurile sa avanseze cu dificultate sau sa ia o turnura nedorita. Aceste zile sunt: 12, 16, 17, 18, 22, 23 si 24 februarie.

In data de 11 februarie, Luna realizeaza configuratia astrologica denumita „Aripi de pasare mari” impreuna cu planetele din Pesti (Mercur, Marte, Neptun), cu Jupiter, Venus si Saturn. Este o zi in care ne putem simti atat inspirati cat si datori (noua insine sau altora) sa infaptuim ceea ce am promis sau/si ceea ce ne dorim. Configuratia amintita poate descrie realizari vizibile dar care sunt insotite de pierderi mai putin observabile sau, invers, de esecuri care ascund insa succese nesesizate pe moment. Recomandarea este sa ne ingrijim de aspectele juridice, administrative si financiare ale actiunii, de relatia cu sustinatorii nostri si de buna noastra conditie fizica.

13 februarie poate aduce momente imprevizibile si tensionate (Luna activeaza careul Uranus-Pluton), dar cu putin noroc din partea lui Jupiter (de la care Luna primeste un sextil) le putem depasi. In acest context, norocul „se asigura” prin respectarea normelor impuse de activitatea in cauza, atragerea unor sustinatori cat mai influenti si multa incredere in propria reusita.

Recomandarea de mai sus se mentine si pentru ziua de 14 februarie, cu precizarea ca in aceasta zi „norocul” ne poate surade in sfera relationala sau artistica (sextil Luna in Berbec – Venus). Luna contribuie si ea putin la stimularea sau chiar infierbantarea atmosferei de „ziua indragostitilor”! 🙂

Ziua de 15 februarie poate fi utilizata cu folos abia dupa orele 12:00. Recomandarea este sa ne lasam condusi de simturile noastre dar fara sa neglijam aspectele pragmatice a ceea ce avem de facut sau sa cadem in comoditate (Luna in Taur in sextil cu Neptun). De asemenea, este necesara mai multa prudenta si rabdare in relatia cu administratorii, persoanele in etate sau mai experimentate decat noi (Luna se pregateste sa aplice spre Saturn, in timp ce dispozitorul ei se afla deja in careu cu acesta).

Cu toate ca ziua de 19 ne-ar putea aduce un plus de agitatie fizica si mentala (Luna in careu cu Mercur si Marte), cu ajutorul diplomatiei, al sarmului si al impartialitatii am putea contribui la calmarea atmosferei si ne-am putea atinge scopurile, in special daca acestea sunt de natura relationala (Luna in trigon cu Venus). Nu este o zi potrivita pentru deplasari, munci solicitante, studii, incheieri de contracte si tranzactii, ci mai degraba o zi in care relatiile amicale sau amoroase sunt favorizate.

In data de 20 ale lunii, e bine sa ne programam actiunile dupa orele 13. Putem desfasura cu succes o gama larga de activitati fara sa ne simtim solicitati prea puternic (trigon Luna – Soare, Neptun). Recomandarea este sa fim flexibili, sa ne ascultam intuitia si sa avem increderea ca totul va fi bine in ciuda turbulentelor care pot aparea (Luna in Rac incepe sa activeze careul Uranus-Pluton).

Recomandarile si atentionarile se mentin si pentru ziua urmatoare, 21 februarie, cu mentiunea ca de data aceasta initiativele atent planuite, eforturile sustinute si bine ponderate si o comunicare eficienta si responsabila ne pot indrepta pasii spre succes Poate fi un moment potrivit pentru reparatii sau pentru a revizui un proiect mai vechi (configuratia „Piramida” in semne de apa intre Luna – Mercur, Marte – Saturn retrograd).

luna-5Luna plina: 25 februarie

In general, cand este Luna plina nu este recomandabil sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionam sau nu, orice am face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

Spre finalul zilei[3] de 25 februarie are loc opozitia luminatorilor pe axa semnelor mobile Pesti-Fecioara, casele VI-XII pentru tara noastra. Putem identifica in harta momentului de Luna plina configuratia planetara cu denumirea de „Corabia”, in care aceasta este implicata alaturi de Jupiter (focarul careului in T, in casa a IX-a), Saturn retrograd (in casa a II-a) si Pluton (in casa a IV-a). In plus, semnul Pesti este deja aglomerat de planete: Mercur retrograd, Marte si Neptun.

Ar putea fi necesar sa realizam cateva manevre pentru a indrepta „carma corabiei” noastre spre noi orizonturi. In caz contrar, ne-am putea trezi in deriva…

Intr-un anumit aspect sau sector al vietii noastre am putea fi nevoiti sa o „pornim din loc” sau sa „schimbam directia”, dar trebuie sa o facem intr-un mod organizat si responsabil. Sa ne asiguram ca avem resursele si puterea necesare pentru a parcurge intregul drum si ca lasam ordine in urma noastra.

Este recomandat sa ne pastram viziunea de ansamblu asupra situatiei, sa avem incredere in noi insine ca putem sa ajungem la destinatie (sa ne atingem scopul) cu bine si sa fim dispusi sa muncim pe branci pentru asta. Sa nu ne temem de necunoscut si sa nu cedam stresului, dar nici comoditatii. Sa facem ceea ce este just si necesar pentru a ne mentine echilibrul – sanatatea noastra fizica si psihica depinde de asta!

La modul pragmatic, sa avem o grija deosebita la aspectele juridice, financiare si etice ale deciziei/ activitatii in cauza si la modul in care ne alegem ghizii, mentorii, sustinatorii sau consilierii.

Atentionari speciale primesc nativii semnelor mutabile: Pesti, Fecioara, Gemeni si Sagetator.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) reprezinta momente de timp in care pare ca facem totul degeaba. Nu este recomandabil sa incepem o lucrare noua sau sa investim, pentru ca probabil nu se va finaliza la parametri doriti. Cel mai bine este sa urmam rutina cu care suntem obisnuiti. Pe de alta parte, putem folosi acest moment in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).

Momentele in care Luna are mers in gol sunt:

2 feb. 3:02 – 14:01
4 feb. 14:31 – 17:45
5 feb. 22:42 – 6 feb.19:54
7 feb. 14:43 – 8 feb. 21:16
10 feb. 9:20 – 23:19
11 feb. 19:02 – 13 feb. 3:51
15 feb. 5:35 – 12:07
17 feb. 22:30 – 23:49
19 feb. 20:47 – 20 feb. 12:44
22 feb. 4:07 – 23 feb. 0:11
25 feb. 6:50 – 8:52
26 feb. 20:12 – 27 feb. 15:01
28 feb. 10:36 – 1 mar. 19:33

*

 „Astrele predispun dar nu impun!”
Pentru informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina curenta, recomand: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php


[1] Ora 9:20; 21gr.43min. Varsator.

[2] In sistemul de case pe semne intregi.

[3] Ora 22:26; 7gr.24min. Fecioara.