Intrarea Soarelui în Scorpion, 23 octombrie 2021 – 21 noiembrie 2021

„Dacă îmi spui, voi uita, dacă mă vei învăța, îmi voi aminti, dacă mă vei captiva, voi învăţa.“-Benjamin Franklin

Soarele este motorul, forța, puterea și viața. Poziția Soarelui în zodiac arată tipul de energie care ne alimentează, orientarea generală în viață, sursa și natura inspirațiilor noastre. Putem asemui Soarele unei centrale nucleare.

Cel mai enigmatic și controversat semn al zodiacului, Scorpionul va fi tranzitat de către Soare în intervalul 23 octombrie 2021 – 21 noiembrie 2021. Scorpionul, zodie fixă, de apă, este guvernat de planetele Marte și Pluton și reprezintă semnul transformărilor, al Păsării Phoenix. El transformă viața, distrugând totul și apoi reconstruind cu răbdare. Acest semn are parte de transformări profunde și va fi de multe ori nevoit să o ia de la capăt pentru a învăța să renunțe la atașamente și să evolueze spiritual.

Cât timp Soarele tranzitează Scorpionul, trăirile zodiilor ies la suprafață. Astfel, urmează o perioadă de introspecție, de schimbări, de purificări interioare și de eliberare de tot ceea ce este toxic în viața noastră. Vom lua decizii care ne vor aduce liniștea sufletească și vom căuta în interiorul nostru acele lucruri care nu merg conform planului. Vom fi mai sensibili, deci trebuie să fim atenți la ceea ce rostim și gândim.

Trăsăturile Scorpionului îşi lasă amprenta asupra fiecărei zodii în parte. În acest interval, ies la suprafață atât părțile bune (determinarea, ambiția și curajul), cât și cele mai puțin bune (posesivitatea, orgoliul) ale acestui semn. Misterele vieții ne cer atenția. Ne vom confrunta cu fricile, umbrele, misterele, vom descoperi adâncimea și profunzimea sufletului nostru.

Pentru a înţelege Scorpionul, e nevoie să analizăm elementul apă, căci Scorpionul este emoție, profunzime, răbdare și transformare. Este trecerea de la toamnă la iarnă, de la viață la moarte şi arată renaşterea, transformarea. Când Soarele tranzitează acest semn, ne retragem timizi în profunzimea sufletului nostru și acolo căutăm, analizăm, transformăm și facem schimbări necesare pentru reinventare. Venim aici pentru a învăța, pentru a trece prin lecții și a evolua spiritual, iar cel mai bun timp pentru a progresa este acela în care avem timp pentru introspecție, pentru a fi noi cu noi. Și cum altfel ne putem învăţa mai bine lecţiile decât prin a ne analiza propriile sentimente, propria viață?

În drumul său prin Scorpion, Soarele formează câteva aspecte semnificative cu celelalte planete, printre care se numără aspectele cu Saturn, Uranus, Neptun, Pluto şi Jupiter.

Pe 30 octombrie, Soarele realizează o cuadratură cu Saturn. Aceasta ne obligă la schimbare, ne vorbeşte despre o perioadă necesară de echilibru şi de echilibrare, despre o repolarizare a energiilor interioare care deschide o nouă viziune. E posibil să se accentueze inhibiţiile şi sentimentele de limitare, starea de neputinţă şi frustrările.

Pe 5 noiembrie, Soarele în opoziție cu Uranus creează o anumită dezordine nervoasă, o impulsivitate nefastă care poate aduce încordare sau cinism. Aspectul indică inadaptare la cerinţele vieţii, cu o clară tendinţă spre paranoia; comportamentul devine individualist sau excentric, dezinhibat. Revolta împotriva autorităților e motivată de impulsul către libertate, dar ne putem aştepta în același timp de la ceilalţi să se conformeze standardelor noastre de disciplină. Comportamentele sociale pot fi imprevizibile, pot să se nască revolte. În ceea ce privește relațiile de dragoste, acestea au tendința de a fi instabile, iar relaţiile nou formate pot fi de scurtă durată. Gustul în artă, muzică și activități sociale este diferit și posibil excentric în timpul acestui tranzit.

În data de 12 noiembrie, trigonul cu Neptun favorizează o imaginație și o inspirație puternică, precum şi inclinația spre latura artistică sau spre științele oculte. Acest aspect al Soarelui ne face mai grijulii și mai sensibili, însă ne oferă şi idealuri puternice. În această perioadă este stimulată imaginația creatoare, iar noi putem trăi sentimentul de expansiune sufletească. Suntem mai profunzi în lupta cu inconștientul. Disponibilitățile noastre intuitive și conștiința spirituală sunt amplificate, iar acest lucru poate conduce la un interes crescut pentru religie, filosofie, misticism și subiecte oculte. Acest aspect susţine telepatia, precogniția și profeția, lucruri care sunt de aşteptat în tendințele culturale viitoare.

Data de 16 noiembrie marchează două aspecte importante ale Soarelui: un sextil cu Pluto și o cuadratură cu Jupiter. Când Soarele și Jupiter se întâlnesc, avem doi aștri mari, expansivi care împreună creează un întreg şi mai efervescent. Cu toate acestea, fiind vorba de o cuadratură, ne poate fi alimentat orgoliul, iar tendința spre distracție și speculații poate creşte. Putem avea dorința de a trăi o viață „ușoară” fără să muncim cinstit sau prin a fugi de muncă şi provocări. Putem asemui sextilul cu Pluto cu alimentarea reciprocă între voință și sexualitate, viață și moarte, ego și renaștere.

Soarele în Scorpion aduce transformări la nivel individual, dar și la nivel de colectivitate. Vom avea parte de provocări, de griji, de frici, de tendința de a ne revolta, de o dorinţă puternică spre libertate și individualitate. În acelaşi timp, vom vedea și partea bună din tot ceea ce ni se întâmplă și vom ieşi mai puternici și mai înţelepţi pentru a merge mai departe!

Costina Buzduc

Costina Buzduc