Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, noiembrie 2021

Începem luna noiembrie cu Ascendentul în Leu. Guvernatorul zodiei, Soarele, realizează o cuadratură cu Saturn (Vărsător) și o opoziție cu Uranus retrograd (Taur), opoziție care la rândul ei formează un trigon cu Luna (Fecioară). Aceste aspecte ne indică faptul că luna noiembrie va fi caracterizată predominant de organizare, disciplină și efort depus pentru atingerea scopurilor propuse.

Axa valorii cade în semnele Fecioară și Pești. Mercur (Balanță) formează o cuadratură cu Pluton (Capricorn), un sextil cu Venus (Săgetător) și un trigon cu Jupiter (Vărsător). Neptun retrograd realizează un sextil cu Pluton (Capricorn).

Aceste aspecte ușor tensionate, dar în același timp armonioase, ne indică începutul unei perioade în care vor avea loc schimbări majore în plan financiar. În această perioadă, este necesar să fim mai atenți la cheltuielile noastre, să analizăm de două ori orice decizie financiară și să ne aruncăm cu capul înainte doar dacă este vorba de ceva extrem de important sau urgent.

Totodată propun să economisiți, oricât de puțin. Ideea este să vă antrenați și să introduceți un obicei sănătos de a economisi regulat. Putem economisi nu numai bani, ci și timp și energie. Cu cât suntem mai organizați într-o arie a vieții, cu atât mai ușor ne va fi să ne disciplinăm și în altele.

În harta ridicată pentru data de 11 noiembrie, ora 12:00, București, putem observa că Soarele (Scorpion) realizează un trigon cu Neptun retrograd, o cuadratură cu Jupiter (Vărsător) și încă o cuadratură cu Luna (Vărsător). Marte în conjuncție cu Mercur (Scorpion) formează o cuadratură cu Saturn (Vărsător).

Aceste aspecte dinamice și armonioase ne provoacă, apoi ne îndeamnă la acțiune. Ele ne pot aduce mai multe oportunități pe plan profesional, de exemplu o promovare sau chiar o reorientare profesională. Să fim, totuși, prudenți și să alegem inteligent cui împărtășim aspirațiile și planurile noastre profesionale și financiare.

În această perioadă este important să fim flexibili, adaptabili situațiilor apărute și deschiși pentru a învăța lucruri noi. Putem participa la cursuri de formare profesională, investiție care pe termen lung va da roade printr-o eventuală mărire de salariu, dar şi prin împlinirea sufletească pe care o vom simţi ulterior.

În harta ridicată pentru data de 17 noiembrie, ora 06:00, București, putem observa configurația de tip daltă, care este alcătuită din două configurații armonioase (un sextil și un trigon) și o a treia dizarmonioasă (opoziție). Dalta este o unealtă folosită și în alpinism, iar aici simbolizează ascensiunea financiară sau cea profesională. Este posibil să ne aflăm într-o situație din care avem două variante de ieșire: să ne cățărăm folosindu-ne de niște dălți… sau să crăpăm muntele.

Rolul cel mai important e deţinut de Venus (Capricorn), planeta care participă la sextil și la trigon, „împăcând” opoziția celorlalte două planete (Uranus retrograd din Taur și Marte din Scorpion).
Ea ne arată soluția, atitudinea de urmat pentru dizolvarea tensiunii opoziției.

Deci, în cazul în care vă aflați la răscruce și sunteți nevoiți să luați decizii care vă pot schimba direcția vieții în plan financiar, profesional sau chiar personal, este extrem de important să analizați amănunțit efectele acestor decizii pe termen mediu și lung. În astfel de situații, este recomandat să aveți în vedere liniștea sufletească, siguranța financiară pe termen mediu și lung și, desigur, și binele partenerului/colaboratorului/salariatului.

Puteți să faceți o analiză, să clarificați punctele forte și punctele slabe, obiectivele și aspirațiile comune. E indicat să comunicați, să negociați și să renegociați dacă este cazul și abia apoi să luați o decizie finală. Dacă ajungeți la concluzia că aveți amândoi beneficii multiple, poate ar trebui să mai dați o șansă relației… însă, dacă nu mai există nimic constructiv sau benefic, poate fi cazul să mergeți în direcții diferite.

În harta ridicată pentru data de 23 noiembrie, ora 10:00, București, putem observa configurația planetară „dreptunghiul mistic”. Este o configuraţie planetară în care o pereche de trigoane se leagă cu o pereche de sextile, în aşa fel încât opoziţiile unesc cele patru colţuri. Configuraţia facilitează atitudinea obiectivă în relaţiile de orice fel, utilizarea ideilor inovatoare, a intuiţiei şi a prezenţei de spirit, dar conferă şi foarte mult egoism şi interes relaţional.

Luna (Rac) realizează un sextil cu Uranus retrograd (Taur), un trigon cu Marte (Scorpion) și o opoziție cu Venus (Capricorn), iar Venus formează un sextil cu Marte, un trigon cu Uranus retrograd și o opoziție cu Luna.

Aceste aspecte dinamice ne activează patru zone importante ale vieții: casa I (voința, ambițiile, aspirațiile eului, direcția vieții), casa IV (familia, căldura căminului), casa VII (partenerul, parteneriatele, voința, ambițiile celorlalţi) și casa X (cariera, statutul social). Putem concluziona că a doua parte a lunii va fi o perioadă dinamică, activă, menită să ne scoată în continuare din zona noastră de confort. 

Astfel, în a doua parte a lunii ne putem confrunta cu situații dificile în care e nevoie să luăm decizii importante (urmate de acțiune fermă). Dacă acceptăm schimbarea, deciziile ne pot aduce transformări radicale pe toate planurile și ne pot duce spre o viață mai împlinită și mai frumoasă, bogată în evenimente benefice. Dacă refuzăm, putem simţi că ne scufundăm în mlaștină.

În harta ridicată pentru data de 23 noiembrie, ora 22:00, București, putem observa configurația Marele Trigon în semne de apă. Luna (Rac) realizează un trigon cu planeta acțiunii, Marte (Scorpion) și cu planeta inspirației divine, Neptun, care este retrograd în Peşti. Ultimele două planete formează un trigon între ele.

Marele trigon indică talente înnăscute şi oportunităţi, protecţie divină şi ceea ce în popor numim „noroc”. Cu toate acestea, să nu uităm că nimic nu se va întâmpla sau schimba dacă noi nu acționăm! 

Trigonul indică începutul unei perioade benefice în care ne ajută foarte mult intuiția, atenția focalizată pe obiectivele noastre financiare și dorința arzătoare de a acționa, de a face schimbări uluitoare.

În harta ridicată pentru data de 25 noiembrie, ora 14:00, București avem un careu în T în semne fixe, care conferă putere de concentrare, perseverenţă, dar şi ataşament faţă de planul material.

Uranus retrograd (Taur) realizează o cuadratură cu Saturn (Vărsător) și Luna (Leu), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele, indicând începutul unei alte perioade dinamice în care putem beneficia de multe oferte financiare. E foarte posibil să avem foarte mult de lucru, fapt care va necesita o planificare și o organizare amănunțită și eficientă pentru a putea face față cu brio provocărilor ivite pe plan profesional și financiar.

În harta ridicată pentru data de 29 noiembrie, ora 14:00, București, avem Triunghiul minor, o configuraţie planetară care conţine trei planete ce alcătuiesc două sextile şi un trigon. Venus (Capricorn) realizează un sextil cu Neptun staționar (Pești) și cu Marte (Scorpion), iar ultimele două planete formează un trigon între ele.

Asemenea careului în T, triunghiul minor are şi el o planetă-focar, care primeşte energia celorlalte două şi face configuraţia mai activă. Planeta-focar este Venus, care susţine exprimarea calităţilor creatoare şi conferă obiectivitate, inventivitate, capacitate de a concretiza ideile abstracte, de a materializa, de a aplica teoria în practică. Ea ne oferă determinare, concentrare și atenție focalizată pe obiectivele noastre.

În concluzie, vă pot spune că va fi o lună dinamică, plină de provocări, cu decizii importante de luat, cu multă muncă și cu rezultate pe măsură.

Vă doresc inspirație divină și decizii înțelepte!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet