Barbara BacauanuNumerologie

Mandala viselor

de Barbara Bacauanu

Un vis este un microscop cu care privim la manifestarile ascunse din sufletul nostru – Eric Fromm

mandala-vis-1De-a lungul unei singure zile, mintea noastra intregistreaza milioane de imagini, detalii, stari si evenimente, pe care nu ne-am focusat in mod voit si de care nici macar nu suntem constienti. De exemplu, intr-o actiune simpla, atunci cand mergem pe strada, indiferent de ceea ce facem (ca suntem prinsi in gandurile noastre, ca dialogam cu cineva sau ca suntem atenti la ceea ce ne inconjoara), organele noastre de perceptie transmit creierului toate informatiile posibile: fetele persoanelor ce trec pe langa noi, franturi de discutii, culori, amanunte, reclame, starea de frig, cald, repulsie sau placere, etc. Este ca si cum     mintea noastra ar dispune de o camera video ce este lasata sa inregistreze in permanenta filmul vietii noastre si tot ceea ce intra in contact cu universul nostru. Toata aceasta cantitate fabuloasa de informatie este stocata in subconstient, iar putina lume stie ca mai poate fi accesata in mod constient, prin tehnici speciale, si folosita in diverse scopuri precum intelegerea, eliberarea, vindecarea, iertarea sau evolutia spirituala.

De-a lungul noptii, somnul este cel care aranjeaza tot ceea ce se afla inauntrul nostru, deschizand poarta unei lumi paralele, in care semnele si simbolurile se manifesta fara interferenta logicii si a ratiunii. Fara sa fim constienti de asta, somnul este ca inducerea unei stari profunde de meditatie, ce ne relaxeaza, ne detaseaza si ne limpezeste gandurile. Prin urmare, s-ar putea spune ca toti oamenii mediteaza, dar nu stiu asta.

mandala-vis-2Cu ajutorul mandalelor putem:

  • stabili un contact direct cu sfera noastra interioara;
  • sa permitem subconstientului sa se manifeste, scotand la iveala amintiri, trairi sau momente, de care nu suntem constienti sau pe care le-am reprimat;
  • sa ne activam mai mult emisfera dreapta, care se ocupa de imaginatie si creativitate;
  • sa descifram simbolurile prin care sinele nostru interior doreste sa ne transmita ceva;
  • sa facem ordine si pace in gandurile si sufletul nostru;
  • sa ajungem la sursa unor boli, stari sau evenimente din prezent, pentru a le elibera si vindeca.

Tehnica propusa in acest articol are la baza utilizarea a patru desene, in centrul carora se afla cate un simbol, menit sa activeze o energie specifica. Cu toate ca in imagini, mandalele sunt deja colorate, simtiti-va liberi sa le desenati in culorile ce va plac cel mai mult sau pe care le simtiti a fi cele mai potrivite. Le puteti desena la orice dimensiune doriti, pe o foaie mica, ce poate fi cuprinsa in palma, sau pe ceva de marimea unui tablou.

mandala-vis-3Meditatia asupra celor patru simboluri realizeaza o legatura intre constient si subconstient astfel:

  • Mandala cheie este simbolul ce va induce subconstientului mesajul ca doriti sa fiti constienti in timpul somnului.
  • Alegerea visului este simbolul prin care va comandati subconstientului visul pe care il doriti, adica intrebarea la care doriti raspunsul.
  • Simbolul visului este informatia pe care o cautati, iar
  • Simbolul aducerii aminte este necesar pentru a nu uita ceea ce ati visat!

Exercitiul trebuie facut seara, inainte de a adormi, iar pentru a intra in legatura cu simbolurile si pentru a stapani tehnica, in prima faza se aloca cate 4 seri pentru fiecare simbol in parte. Dupa cele 16 seri, pot fi folosite toate cele patru simboluri cu cateva minute inainte de a va lasa cuprinsi de vise.

mandala-vis-4Pasii exercitiului baza (patru seri consecutive pentru fiecare simbol in parte):

  • intrati intr-o stare de calm si relaxare, atat fizica, cat si mentala;
  • tineti desenul inaintea dumneavoastra;
  • incepeti prin a parcurge desenul mandalei cu degetul, fizic sau mental, pentru a invata sa-l reproduceti, procedeu care nu trebuie prelungit mai mult decat un minut;
  • fixati cu privirirea centrul imaginii si contemplati ansamblul pret de cateva minute;
  • inchideti ochii si lasati-va purtati de imagini, stari, senzatii si… somn!

O data stapanita tehnica meditatiei cu ajutorul mandalelor, simbolurile ce ne parvin se vor transforma in informatie valoroasa, iar taramul astfel descoperit ne va schimba pentru totdeauna, deoarece descoperim puteri nebanuite in noi, capacitati de care nu eram constienti si forte creatoare! Asa cum zicea si K.G. Jung despre starea de somn si vise: “Cel ce priveste in exterior, viseaza; cel ce priveste in interior, se trezeste!”

Va urma…