Horoscop 2009

Astrele in 2009

Sfarsitul de an se apropie cu pasi repezi, si astfel pentru aceasta rubrica ne-am propus sa aruncam o privire asupra mersului planetelor in anul viitor. Stabilind o oarecare ordine de importanta a planetelor, vom scana intreg anul 2009, incercand sa analizam cele ce se pot intampla.

De obicei, felul cum se prezinta un an calendaristic este marcat intr-o mare masura de catre Jupiter. Aceasta planeta parcurge aproximativ un semn astrologic in fiecare an, si astfel vibratiile zodiei parcurse de Jupiter isi pun amprenta pe anul calendaristic in cauza. De exemplu, in 2008 Jupiter s-a perindat prin Capricorn, si astfel acest an s-a scurs sub egida lui Saturn. 2008 poate fi perceput ca fiind un an de constructie – a fost nevoie sa ne „(re)construim” viata, s-o organizam mai bine, sa ne concentram asupra „coloanei vertebrale” a vietii – lucrurile cu adevarat importante. Centrul de greutate al anului 2008 a fost munca, odihna si destinderea ramanand in umbra. 2008 poate fi perceput si ca un an de limitari si suferinte.

In schimb, 2009 se anunta cu totul altfel. Destul de repede, pe 5 ianuarie Jupiter va intra deja in Varsator si va ramane in aceasta zodie in tot restul anului. Este de mentionat ca cca. 4 luni de zile – de la mijlocul lunii iunie pana la mijlocul lui octombrie – el va fi retrograd. Anul care vine se va afla sub egida Varsatorului, Jupiter amplificand vibratille acestui semn. 2009 se anunta deci un an de deschidere sufleteasca, de mari schimbari, si de ce nu: de voie buna. In anul in care Jupiter parcurge Varsatorul oamenii tind sa-si deschida inima spre semenii lor, sa devina mai prietenosi si mai comunicativi.

Actualmente, toata lumea vorbeste despre criza financiara care se afla in toi peste ocean si se anunta sa soseasca si in tara noastra in primavara. Privind-o prin prisma vibratiilor amplificate ale Varsatorului, putem afirma ca perceptia crizei va fi una subiectiva. Este probabil ca nu vom cheltui la fel de mult ca si in anul care sta sa treaca, si probabil nici nu vom investi la fel de mult in bunuri materiale, dar totusi este de asteptat sa ne simtim multumiti de conditia noastra si sa fim chiar fericiti. 2009 poate fi un an in care ne vom putea intoarce spre atitudinea avuta in tinerete, cand am avut mai putini bani decat in prezent dar ne-am simtit mai liberi si mai fericiti.

Sunt si alte lucruri concrete care se pot spune despre 2009: centrul de greutate al vietii va tinde sa se mute dinspre materie spre viata spirituala. Acesta este efectul asteptat al momentului in care Jupiter va trece din Capricorn in Varsator. Schimbarile cele mai importante se vor petrece probabil in modul de gandire al oamenilor, al felului in care ei vor percepe lumea. Jupiter in Varsator va putea aduce o importanta deschidere spre lumea de dincolo de simturi. Este de asteptat ca oamenii sa se ocupe mai mult de sufletul lor, sa citeasca mai multa literatura de spiritualitate, sa incerce sa-si schimbe viata in mai bine. Este posibil ca unii sa-si schimbe meseria, optand pentru o indeletnicire care sta mai aproape de sufletul lor. Altii vor adopta probabil schimbari importante in alimentatia lor, alegand sa consume mai multe vegetale si hrana vie. Este de retinut ca schimbarile posibile vor fi instaurate mai mult de buna voie si nu din constrangere.

Ca o concluzie, putem spune ca incepand cu 5 ianuarie parca sufletul ni se va degaja, parca vom percepe mai multa lumina in jurul nostru. 2009 va putea fi un an de zambete sincere, de reinnodare a prieteniilor aflate in stare latenta. Sa gandim pozitiv: daca exista o criza financiara, din punct de vedere spiritual ea este menita sa reduca distantele sufletesti dintre oameni…

Mai departe, cealalta planeta care obisnuieste sa-si puna amprenta pe un anumit an calendaristic este Saturn. In primele 10 luni ale anului viitor, Saturn se va afla tot in Fecioara (ca si in 2008), dupa care la sfarsitul lui octombrie va trece in semnul sau de exaltare, Balanta. La inceputul anului, pana aproximativ la mijlocul lunii mai, el se va afla in mers retrograd, semnalandu-ne ca ar fi bine sa stam cuminti in banca noastra, sa nu ve avantam in lansarea unor proiecte importante, fiindca este posibil sa nu fie atat de rentabile cum vor parea la prima vedere. Din punct de vedere al afacerilor, este de retinut ca perioada alcatuita din a doua jumatate a lunii mai si prima jumatate a lunii iunie se anunta una fertila si prospera, fiind recomandata pentru inaugurarea afacerilor importante. In aceste cca. 4 saptamani nici Jupiter si nici Saturn nu vor fi retrograde.

Reintorcandu-ne la Saturn, putem afirma ca prezenta sa in introvertita Fecioara ne indeamna sa stam cuminti, sa economisim, sa ne concentram in continuare eforturile noastre asupra muncii de rutina. Fecioara este in mod traditional un semn in care se recolteaza, deci neadecavata pentru „semanat” (=investitii). Daca privim anul care urmeaza cu ochii unui bun manager, vom putea observa ca abia sfarsitul anului ne va promite castiguri consistente: in noiembrie si decembrie Saturn se va afla deja in semnul sau de exaltare (Balanta), respectiv Jupiter isi va fi reluat mersul sau direct. Ultimele zile ale lunii octombrie vor putea constitui inceputul unei perioade de redresare economica mondiala. In ultimele doua luni ale anului 2009, cand Saturn va vasli in apele ei cunoscute (semnul Balantei), se va putea simti probabil un fel de descatusare, mai ales la nivel politic si macroeconomic.

Planetele transsaturniene vor ramane acolo unde stateau si in 2008: Uranus in Pesti, Neptun in Varsator si Pluton in Capricorn, deci nu este de asteptat sa genereze schimbari importante. Este interesant de mentionat faptul ca Neptun va fi conjunct cu Jupiter in vara si iarna anului viitor (in lunile mai, iunie, iulie si august, respectiv noiembrie si decembrie). Cele doua planete vor lucra impreuna pentru instaurarea unui climat placut, destins si prietenos. Putem sublinia inca o data probabilitatea unor schimbari benefice in comportamentul, modul de gandire si alimentatia oamenilor.

Planetele rapide – Soarele, Luna, Mercur, Venus si Marte – se deplaseaza cu o viteza prea mare ca sa-si poata pune amprenta pe anul care vine. Marte va cutreiera aproximativ trei sferturi din zodiac – incepand cu Capricornul si terminand cu Leul, iar celelalte patru planete vor parcurge fiecare semn astrologic.
Concluzionand, ne asteapta un an in care vom putea sa redescoperim lumea: sa zarim lucruri neobservate pana acum care ne vor putea bucura sufletul. 2009 va putea insemna o oarecare indepartare de viata materiala si implicit o apropiere de cea spirituala. Exceptand ultimele doua luni ale anului, este recomandabil sa economisim banii pe care ii avem, sa nu ii cheltuim in mod nechibzuit.

Expresiile cheie ale anului care urmeaza vor putea fi urmatoarele: prietenii, micile bucurii ale vietii, deschidere spirituala. Si un ultim gand: numerologic, 2009 se reduce la vibratia cifrei 2, in stransa legatura cu familia si aliantele. Punand la un loc intelesurile urmatoarelor elemente: Varsatorul – zodia cea mai importanta a anului urmator, vibratia cifrei 2 si climatul politico-economic actual (marcata de criza financiara a ultimelor luni), este posibil ca 2009 sa devina o piatra de hotar al transformarii omenirii intr-o mare familie…