Astrele in martie 2009

Astrele in martie
Astrele in martie

De unde pana unde merg planetele in luna martie 2009:

Soarele: pe 1 martie se afla in Pesti, unde sta pana in data de 20 martie, cand trece in Berbec;
Intre 1 si 20 martie, este posibil ca atmosfera generala sa fie caracterizabila prin visare si asteptare. Va exista probabil o tendinta generala de orientare a atentiei spre valorile sufletului.

Este posibil ca oamenii sa se intereseze mai mult de starea sufleteasca a semenilor lor. In aceste zile, cea mai buna metoda de supravietuire este evitarea ripostelor, a oricaror acte de razbunare, inclusiv la nivelul gandurilor si al sentimentelor. In rastimpul in care Soarele parcurge zodia Pestilor, invatam sa fim buni crestini: sa iertam, sa iubim chiar daca suntem ocarati, sa ne rugam pentru adversarii nostri. Ne aflam in vremuri grele, si se cade sa redescoperim crestinismul.

Dupa aceea, incepand cu dupa-amiza zilei de 20 martie, ne putem atinti privirea spre viitor. Este posibil sa beneficiem de mai multa energie si spirit de initiativa. Soarele in Berbec ne invata cum sa ne urmam drumul in pofida tuturor obstacolelor.

Luna: in data de 1 martie se afla in Berbec, in aceeasi zi trece in Taur, pe 3 martie trece in Gemeni, pe 5 martie in Rac, pe 7 martie in Leu, pe 9 martie in Fecioara, pe 11 martie in Balanta, pe 14 martie in Scorpion, pe 16 martie in Sagetator, pe 18 martie in Capricorn, pe 21 martie in Varsator, pe 23 martie in Pesti, pe 26 martie revine in Berbec, pe 28 martie intra din nou in Taur, iar pe 30 martie o intalnim din nou in Gemeni;

Mercur: pe 1 martie se afla in Varsator, pe 8 martie trece in Pesti, dupa aceea, pe 25 martie in Berbec, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Intre 1 si 8 martie, este de asteptat sa beneficiem de inventivitate si de prospetime intelectuala. Comunicarea dintre oameni va tinde sa fie deschisa si prietenoasa. Este posibil ca gandurile noastre sa se formeze usor si sa fie obiective, tintind rezolvarea exacta si inventiva a problemelor. Intre 9 si 25 martie, Mercur se va afla in Pesti, in exil.

Astfel, este posibil ca gandurile noastre sa para a fi invaluite, mai mult sau mai putin, in „ceata”. Ele se vor forma probabil ceva mai dificil, nu vor fi atat de obiective si focalizarea lor pe un singur subiect va fi probabil greoaie. Incepand cu 26 martie, ne putem astepta la o imbunatatire a situatiei, din punct de vedere intelectual. Gandurile vor tinde sa prinda forta si sa fie mai usor focalizabile pe subiectul dorit. Este posibil ca ele sa sufere si de o tenta de egoism.

Venus: pe toata durata lunii martie se afla in Berbec: intre 1 si 7 martie in mers direct, iar incepand cu 8 martie in mers retrograd;
Prezenta lui Venus in Berbec inseamna ca iubirea va fi traita intens, cu multa ardoare. Este posibil ca sentimentele sa izbucneasca cu vehementa, aproape fara a tine cont de regulile scrise si nescrise. Este recomandabil sa ne impunem un autocontrol strict, pentru a evita neplacerile ulterioare cauzate de unele cuvinte alese fara prea multa grija sau a unor izbucniri de sentimente de tip vulcanic.

Va trebui sa tinem in frau si sentimentele noastre neexteriorizate, pentru ca acestea pot cauza daune in lumea nevazuta. Incepand cu data de 8 martie, cand Venus este in mers retrograd, toate aceste recomandari vor capata o tenta imperativa. Vom fi testati cat de mult reusim sa ne tinem in frau sentimentele. Este vorba pe de o parte despre cele de tip furie si pe de alta parte, despre actionarea la primul impuls in domeniul iubirii fizice.

Marte: pe 1 martie se afla in Varsator, pe 15 martie trece in Pesti, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Marte in Varsator ne da in primul rand curaj si energie pentru a ne urma calea. Vom dispune probabil de puterea de a ne manifesta original, dar totusi in limita bunului simt, si nu fara rost, ci cu scopul de a aduce imbunatatiri lumii actuale si de a degaja atmosfera. Vom fi probabil mai ingeniosi si inventivi in domeniile tehnice.

Sentimentul de libertate va fi trait probabil mult mai intens decat altadata. In a doua jumatate a lunii, cand Marte va fi trecut deja in Pesti, este de asteptat ca aplombul cu care ne traim zilele sa scada si sa asistam la o oarecare interiorizare a atentiei noastre. Este posibil sa fim cuprinsi de sentimentul ca am pasit pe un sol nesigur, tocmai datorita faptului ca o parte a antenelor noastre vor fi indreptate spre lumea nevazuta. Marte in Pesti ascute intuitia de tip sufletesc. Vom fi probabil relaxati, neimplicati total in activitatile lumii fizice.

Jupiter: pe toata durata lunii martie se afla in Varsator;
Atmosfera generala va tinde sa se degajeze in continuare, oamenii devenind mai prietenosi si mai zambitori. Cele mai importante ganduri ale oamenilor vor atinge probabil posibilitati de evolutie proprii si adevarata spiritualitate. Jupiter va tine probabil centrul de greutate al vietii in jurul aspectelor nevazute ale acesteia, in jurul sufletului.

Saturn: pe toata durata lunii martie se afla in Fecioara, in mers retrograd;
Fiind in mers retrograd in Fecioara, Saturn ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa ne intoarcem privirea intrucatva spre interior.

Uranus: pe toata durata lunii martie se afla in Pesti;
Uranus ne ajuta sa putem accesa energiile specifice ale zodiei Pestilor, acelea prin care ne putem simti aproape de Divinitate, prin care putem intelege informatii greu accesibile intelectului propriu-zis.

Neptun: pe toata durata lunii martie se afla in Varsator;
Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate.

Pluton: pe toata durata lunii martie se afla in Capricorn;
Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute.

Nod Nord: in luna martie 2009 se afla in Varsator.