Tranzitarium

Astrele in mai 2011

Astrele in mai
Astrele in mai

De unde pana unde merg planetele in luna mai 2011 :

Soarele: pe 1 mai se afla in Taur, unde sta pana in data de 21 mai, cand trece in Gemeni;

Intre 1 si 21 mai, Soarele se va afla in Taur. Chintesenta acestei zodii ajunge in sufletul nostru prin intermediul Soarelui. Fiind domiciliul lui Venus, Taurul ne ajuta sa cultivam iubirea, in sufletul nostru. Vom fi probabil atenti la ceea ce daruim semenilor nostri. Vom simti probabil nevoia de a darui celorlati zambete sincere si o parte din chintesenta inimilor noastre. Ni se va parea important sa acordam un sprijin sentimental real tuturor care au nevoie, si foarte probabil vom beneficia de aceeasi atitudine la randul nostru.

Taurul fiind o zodie de pamant, vom fi interesati de planul material. Ne vom ocupa probabil destul de mult de afacerile noastre, de modalitatile prin care putem oferi celor dragi si noua insine un grad mai ridicat de confort (material, sentimental si spiritual). Vom cauta probabil noi modalitati de a castiga venituri suplimentare. Este improbabil sa facem eforturi peste puterile noastre: vom lucra mai mult din placere, intr-un ritm nu foarte alert, ci constant. Cu alte cuvinte: vom incerca sa gasim metode prin care sa utilizam talentele care zac in noi pentru a obtine bunurile materiale de care avem nevoie.

Soarele trece in Gemeni in data de 21 mai, la amiaza. Dupa aceasta data, este de asteptat sa manifestam mai multa deschidere spre prietenii nostri, sa devenim mai dornici de comunicare. Este posibil sa se nasca in noi nevoia unei vieti traite cu mai multa lejeritate, veselie si simt artistic. Vom simti probabil mai multa disponibilitate pentru a percepe partea placuta a vietii, pentru a utiliza umorul in vederea distrugerii stresului. Este de asteptat sa nu acceptam „cenusiul” (mediocritatea, plictiseala) in viata noastra.

Gemenii fiind un semn de aer, este de asteptat sa meditam relativ mult la scopul spiritual al existentei noastre, sa accesam informatii importante pentru noi, sa citim, sa invatam, sa comunicam despre subiecte alese. Vom fi probabil determinati sa gustam cate putin din fiecare felie a existentei noastre.

Ca o recomandare inteleapta, valabila pentru noi toti, putem afirma aici urmatoarele: sa nu uitam sa ne organizam cat mai bine timpul avut la dispozitie, fiindca natura oarecum superficiala a Gemenilor poate dispersa energiile noastre. Este posibil sa fim nevoiti sa depunem eforturi pentru a ramane concentrati. Sa nu uitam sa fim utili si productivi!

Luna: in data de 1 mai se afla in Berbec, pe 2 mai trece in Taur, pe 4 mai in Gemeni, pe 7 mai in Rac, pe 9 mai in Leu, pe 11 mai in Fecioara, pe 13 mai in Balanta, pe 15 mai in Scorpion, pe 17 mai in Sagetator, pe 19 mai in Capricorn, pe 22 mai in Varsator, pe 24 mai in Pesti, pe 27 mai revine in Berbec, iar pe 29 mai in Taur;

Mercur: pe 1 mai se afla in Berbec, pe 16 mai trece in Taur unde ramane pana la sfarsitul lunii;

Prezenta lui Mercur in Berbec ne povesteste despre activitatea intensa a intelectului. Activitatile intelectuale vor fi probabil energice si revigorate. Gandurile noastre vor prinde probabil mai multa viteza si vor castiga in forta. Este de asteptat ca exprimarea gandurilor sa fie directa si sincera, ceea ce poate genera impresia lipsei de diplomatie.

Este de asteptat sa comunicam mult si eficient. Vom castiga probabil in spontaneitate.

Prezenta lui Mercur in acest semn de foc poate aduce mai multa buna dispozitie, si astfel este de asteptat ca relatiile umane sa se revigoreze (nu atat ca armonie, ci ca intensitate, datorita volumului relativ mare al schimbului de idei).

In dimineata zilei de 16 mai Mercur trece in Taur. Este posibil ca activitatile intelectuale sa devina mai lente, dar in acelasi timp mai profunde. Este de asteptat sa apara in prim-plan interesele noastre practice. Vom prefera probabil sa actionam lent, cu multa chibzuinta, in vederea realizarii scopurilor noastre legate de viata in materie. Ne vom ghida probabil dupa metodele noastre bine exersate – decat sa inventam altele noi, cu o considerabila doza de nesiguranta.

Vestea cea mai buna este probabil cresterea rabdarii. Este posibil sa ne para ca timpul s-a oprit in loc, ca avem tot timpul la dispozitie sa ducem la bun sfarsit lucrarile incepute.

Venus: pe 1 mai se afla in Berbec, pe 16 mai trece in Taur unde ramane pana la sfarsitul lunii;

In prima jumatate a lunii mai, Venus se afla in semnul sau de exil, Berbecul. Este posibil ca atmosfera generala sa duca o oarecare lipsa de armonie. Oamenii vor fi interesati probabil sa impartaseasca mai mult sentimente puternice si dinamice, decat profunde. Va exista probabil o oarecare tendinta de a cauta senzationalul in dauna autenticitatii. Este posibil ca stralucirea zambetului sa fie mai importanta decat caldura inimii. Iubirea poate deveni mai demonstrativa si sa piarda din naturaletea ei. Aceasta va cobori probabil spre planul fizic. In ceea ce priveste manifestarea iubirii, oamenii vor tinde sa prefere cantitatea in locul calitatii.

Relatiile umane vor cunoaste o aparenta revigorare, deoarece fortele de coeziune se vor muta dinspre interior spre exterior si devin astfel mai vizibile. Insa, aceasta miscare nu pare sa aduca un grad mai mare de armonie, ci mai mult o stralucire superficiala.

In a doua jumatate a lunii, Venus se muta in domiciliul sau, in Taur. Este de asteptat ca lumea sa devina mai armonioasa. Sentimentele vor fi exprimate probabil mai deschis, in toata splendoarea lor. Acestea vor tinde spre profunzime si autenticitate.Vom fi intampinati probabil cu zambete sincere, exprimate din toata inima. Va exista posibil si un dram de romantism in viata cotidiana. Vom fi probabil mai sociabili, mai interesati sa fim placuti de catre semenii nostri, mai constienti de magnetismul emanat de fiinta noastra.

Este de asteptat ca arta sa castige un rol mai insemnat in viata noastra. Acest lucru nu inseamna ca ne vom duce mai des la opera, ci pur si simplu miscarile noastre vor tinde sa fie mai gratioase, cuvintele alese cu mai multa grija, intreaga noastra existenta capatand un plus de gingasie.

Este de asteptat sa petrecem relativ mult timp in compania prietenilor nostri, aceste intalniri fiind caracterizate prin simplitate, romantism si armonie. Nu vom cauta neaparat senzationalul, ci comuniunea sufleteasca.

Marte: pe 1 mai se afla in Berbec, pe 11 mai trece in Taur unde ramane pana la sfarsitul lunii;

In primele 11 zile ale lunii, Marte se va afla in domiciliul sau, in Berbec. Este de asteptat sa beneficiem de o buna energizare a tuturor structurilor noastre. Este probabil sa fim plini de curaj, ambitie, incredere in sine. Probabil vom fi foarte constienti de valorile care se afla in noi. Vom urmari poate scopurile noastre personale, cu mai multa ardoare. Vom fi tentati sa daramam obstacole, ziduri, usi si pereti, ca sa putem sa ne realizam telurile.

Prezenta lui Marte in Berbec poate insemna si un plus de impulsivitate si egoism. Ni se cere sa ne pastram echilibrul si sa nu incalcam regulile impuse de bunul simt.

In dimineata zilei de 11 mai, Marte trece in Taur. Aceasta zodie este unul dintre semnele de exil ale planetei Marte. Este posibil ca in locul abordarilor curajoase si directe sa alegem tatonarea si compromisul. Aplanarea conflictelor va fi considerata de multe ori o victorie clara – este posibil sa nu insistam neaparat pentru castigul punctului nostru de vedere, ci sa ne multumim cu instaurarea starii de armonie. Atentia noastra va fi concentrata probabil pe modalitatile de a ne asigura un confort suficient. Vom fi probabil dispusi sa prestam o munca asidua pentru a dobandi valorile materiale de care avem nevoie. De asemenea, vom cauta probabil sa ne sporim veniturile si prin diferite manevre financiare.

Jupiter: pe toata durata lunii mai se va afla in Berbec;

Prezenta lui Jupiter in Berbec tinde sa dinamizeze in primul rand gandirea. Vom parcurge o perioada in care scopurile noastre din planul fizic (munca, afacerile, proiectele noastre concrete) vor tinde sa revina in prim-plan.

Pe de alta parte, cum natura zodiei Berbec va fi activata de catre Jupiter, este foarte probabil ca la acest inceput de an sa fim plini de entuziasm si de dorinta de a fi activi, cel putin in planul mental. Vom fi probabil cuprinsi de dorinta de a concepe o lume noua, superioara fata de cea in care traim. Totodata, este de asteptat sa ne putem bucura din plin de viata si de toate beneficiile oferite de ea.

Jupiter in Berbec va tinde sa sadeasca in sufletul nostru dorinta de a ne schimba viata, de a constientiza lacunele de inlaturat si de a pasi cu incredere spre viitor. Este de asteptat sa vrem sa imbunatatim lumea in care traim, sa avem curajul si energia de a depune eforturi concrete in acest sens – sa lucram mai mult, sa avem curajul de a ne manifesta initiativele, de a fi sinceri cu orice pret. Jupiter va beneficia de energia Berbecului, iar astfel mintea noastra poate trece intr-o stare foarte activa, dornica de a proiecta ceva util si progresist.

Saturn: pe toata durata lunii mai se va afla in Balanta, in mers retrograd;

Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.

In mai, mersul retrograd al acestei planete ne sugereaza sa stam linistiti, sa nu ne implicam in cine stie ce afaceri sau legaturi, pentru ca ar putea sa fie riscant, sa iasa adevarate razboaie. Cel mai bun lucru este sa gandim, sa ne facem planuri de viitor, pe care sa le punem in aplicare la momentul potrivit.

Uranus: pe toata durata lunii mai se va afla in Berbec;

Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.

Neptun: pe toata durata lunii mai se afla in Pesti;

Neptun se afla in domiciliul sau si astfel este de asteptat sa ne trimita de acolo un val de compasiune si de iubire transpersonala. Este probabil sa creasca empatia si capacitatea noastra de iertare. Este de asteptat ca toate formele de comunicare sa devina mai profunde si mai subtile.

Este probabil ca intuitia noastra sa castige in acuratete. Tot ce intra in categoria „capacitati paranormale” promite sa ia un avant considerabil. Putem afirma ca ni se vor deschide usile Cerului.

Pluton: pe toata durata lunii mai se afla in Capricorn, in mers retrograd;

Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa ne vada nu doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.

Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii mai se afla in Sagetator.