Tranzitarium

Aspecte planetare importante in august 2009

Aspecte planetare importante
Aspecte planetare importante

1 – 2 august: opozitie Mercur – Jupiter, opozitie Mercur – Neptun, opozitie Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Neptun

Climatul astral al inceputului lunii august, definit prin cele trei opozitii de mai sus, poate fi caracterizat printr-o usoara tensiune observabila atat in sfera relatiilor interumane, cat si in interiorul sufletului nostru. Pe de o parte, este posibil sa avem dificultati in a deosebi pura realitate (Mercur) de o lume a fanteziei (Neptun) care exista in mintea noastra. Este posibil ca tipul de fericire pe care l-am visat (Neptun) sa nu se transpuna in realitate si ca va trebui sa ne multumim cu mai putin. Inceputul lunii august poate fi o perioada de reducere a pretentiilor noastre fata de soarta. Se pare ca succesul nostru va fi ascuns in atitudinea de acceptare senina a realitatii. Nu este vorba de resemnare, ci de infruntarea curajoasa a realitatii, asa cum ne este impus de insasi natura opozitiei.
Mai departe, este posibil sa avem impresia ca suferim din cauza lipsei de energie la nivelul sufletului. Datorita faptului ca opozitiile la care participa Mercur sunt trasate peste axa Leu – Varsator (iubirea daruita – iubirea primita), si ca Venus va fi afectata de catre Pluton, este posibil sa simtim un „gol” la nivelul inimii noastre. Pentru a-l contracara, insasi zodiile participante vin cu o sugestie: ne vom putea refugia intr-o activitate utila si creativa pe care o vom alege singuri. Iata cum: planetele personale, Mercur si Venus, simbolizandu-ne pe noi insine, sunt opozitate de planete lente aflate in domiciliile lui Saturn (Capricorn si Varsator). Conform naturii lui Saturn, ne vom putea recastiga linistea interioara refugiindu-ne intr-o munca creativa. Semnele in care se afla planetele lente participante la cele trei opozitii ne sugereaza sa ne intoarcem privirea de la problemele posibile ale sferei relatiilor interumane si sa ne concentram asupra unor subiecte importante pentru noi insine. O alta cheie a succesului pentru inceputul lunii august va fi mentinerea gandurilor noastre in regiuni inalte ale planului intelectual, in jurul unor teme de mare valoare spirituala. Decat sa ne macinam cu ganduri legate de imediata realitate – lipsite probabil de armonie – va fi mai bine sa rasfoim niste opere de mare valoare si ne mentinem gandurile in jurul lor. Luna august ne poate prinde intr-o relativa singuratate – cu toate ca vom fi inconjurati de multe persoane dar totusi este posibil sa ne simtim singuri. Acest sentiment va putea fi dizolvat probabil doar de impartasirea unor ganduri si sentimente de inalta clasa. Faptul ca Mercur va fi slabit de cele doua opozitii poate insemna o anumita stare de nervozitate. Totusi, putem fi convinsi de faptul ca in astrologie nimic nu se petrece fara rost, si intuim ca aceasta posibila nervozitate are menirea de a determina privilegierea gandurilor noastre in detrimentul planului fizic. Vom simti probabil ca imediata vecinatate a planului fizic ne rezerva doar controverse si astfel vom avea sansa de a prinde gustul creativitatii si al gandurilor de inalta clasa spirituala.
Opozitia Venus – Pluton, desfasurata pe axa Rac – Capricorn, poate aduce si un conflict intre viata de familie si cea profesionala. Este posibil sa intampinam greutati privind impacarea celor doua domenii si probabil vom fi nevoiti sa sacrificam temporar una dintre ele de dragul celeilalte. Este posibil ca cel care este marginalizat mai mereu sa-si ceara acum drepturile. Intuim ca este vorba iarasi despre un conflict necesar, menit sa clarifice niste pozitii, un conflict al carui deznodamant va aduce beneficii partilor implicate. In mod clar tensiunea este neplacuta, dar va fi necesara pentru „a turna apa limpede in pahare”.

3 august: sextil Mercur – Venus, trigon Mercur – Pluton, opozitie Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Neptun
Mercur trece in Fecioara si este de asteptat ca acest ingres sa schimbe total climatul astral. Opozitiile (tensiunile) se dizolva si in schimb se infiripa doua aspecte pozitive, aducatoare de armonie. Noua saptamana promite sa se lanseze cu un climat placut, chiar fericit. Sextilul Mercur – Venus va actiona pentru a restabili armonia dintre gandurile si sentimentele noastre. Acestea vor putea vibra la unison, readucand pacea in interiorul nostru si in sfera relatiilor interumane.
Trigonul Mercur – Pluton va lucra pentru intensificarea activitatii intelectului nostru. Gandurile noastre pot deveni mai profunde si mai obiective, cautand sa-si atinga intotdeauna scopul propus. Conform naturii lui Pluton, ne vom concentra doar asupra gandurilor valoroase, cele superficiale fiind practic expulzate din mintea noastra. Vom cauta probabil sa descifram si sa aducem la suprafata informatii ascunse care pot fi de folos multora. Nu este vorba despre taine (informatii cu tenta negativa) care sunt ascunse intentionat, ci mai degraba despre valori adevarate care nu au fost inca revelate sau nu au fost puse intr-o lumina adecvata.
Alt beneficiu probabil al trigonului Mercur – Pluton va fi forta deosebita a comunicarii si puterea de convingere de care vom dispune. Pur si simplu, tot ceea ce vom rosti va suna perfect adevarat. Natura lui Pluton ridica totusi un semn de intrebare: este indicat sa acordam o atentie deosebita pentru a nu abuza de aceasta forta persuasiva, pentru a pastra intact sentimentul de libertate al interlocutorilor nostri. Va fi suficient ca informatia insasi sa asigure forta de convingere. Nu va fi necesar sa exercitam nici un fel de presiune psihica asupra celor cu care vom comunica. Luand un simplu exemplu din viata de zi cu zi: va fi suficient ca valoarea produsului – si nu prezenta vanzatorului – sa-l convinga pe cumparator. Evident, exemplul este menit sa fie transpus si in orice alt domeniu.
Inceputul acestei saptamani va fi probabil o adevarata magie, in sensul bun al acestui cuvant. Este de asteptat sa avem spor in orice domeniu am activa, acesta fiind observabil mai ales in cel al schimbului de informatii.

4 – 5 august: sextil Mercur – Venus, trigon Mercur – Pluton, opozitie Venus – Pluton, cuadratura Marte – Saturn, conjunctie Jupiter – Neptun
Cuadratura Marte – Saturn incepe sa-si faca simtita prezenta. Ea obisnuieste sa creeze o tensiune menita sa ne stimuleze sa fim activi. Cuadratura este asemenea vantului puternic care stinge focul mic dar insufleteste si mai mult focul puternic. Ea insista ca focul nostru interior sa fie unul chiar puternic, altfel tinde sa ne darame. In mod obisnuit, cuadratura Marte – Saturn creeaza o stare de precipitare in care ne simtim prinsi intr-o multitudine de activitati dificil de dus la bun sfarsit. Ni se pare ca resursele noastre sunt limitate (Saturn), dar totusi conditiile exterioare ne determina sa ne continuam activitatea (Marte). De obicei, aceasta cuadratura induce sentimentul ca suntem prinsi intr-o „menghina”, ca directia de deplasare ne este blocata si inainte si inapoi. Ea impune o mare concentrare din partea noastra, solicitandu-ne sa gasim solutii ingenioase la probleme dificil de rezolvat. Este probabil ca blocajul sa se afle in interiorul nostru, fiind identificata, conform naturii lui Saturn, ca lipsa de curaj sau lipsa de incredere in Divinitate. Aceasta cuadratura ne obliga, de cele mai multe ori, sa ne autodepasim pentru a dizolva un astfel de blocaj.
Pe de alta parte, fiind implicat si Marte, sunt de evitat solutiile agresive si simpliste, de tipul „taierea nodului gordian”. Saturn ne obliga la chibzuinta si rabdare, la gasirea unei solutii intelepte, prin efort sustinut.
Asadar, aproximativ pana la mijlocul lunii august, cuvintele cheie care pot defini succesul se vor gasi probabil in urmatoarea lista: efort, initiativa, responsabilitate, confruntare, curaj, autodepasire. Este posibil sa apara situatii in care sa fim nevoiti sa infruntam imposibilul, dar sa fim convinsi ca exista intotdeauna o iesire, chiar daca acesta nu apare din primul moment.

6 – 8 august: sextil Mercur – Venus, cuadratura Marte – Saturn, conjunctie Jupiter – Neptun
Ecuatia astrala se simplifica datorita faptului ca Pluton iese din aspectele pe care le-a trasat spre Mercur si Venus. Pe de o parte vom scapa probabil de eventualele tensiuni aparute in sfera relatiilor noastre, dar in acelasi timp este posibil ca intensitatea activitatii intelectului nostru sa scada, revenind in limitele sale normale. Va creste astfel ponderea sextilului dintre Mercur si Venus, precum si a cuadraturii dintre Marte si Saturn. Astfel, este de asteptat ca sextilul sa creeze multa armonie in viata noastra particulara, in schimb cuadratura va continua sa genereze confruntari in ceea ce priveste viata noastra profesionala.

9 – 10 august: sextil Soare – Marte, sextil Mercur – Venus, cuadratura Marte – Saturn, trigon Marte – Jupiter, conjunctie Jupiter – Neptun
Marte incepe sa-si intensifice activitatea, trasand un sextil catre Soare si un trigon spre Jupiter. Beneficiind de doua aspecte armonioase si unul disonant, Marte va lucra pentru dinamizarea vietii noastre cotidiene. Partea de mijloc a lunii august va putea fi caracterizata printr-o multitudine de evenimente si prin activitati intense. Terenul fiind pregatit deja de cuadratura Marte – Saturn, putem spune ca motoarele noastre vor functiona la turatie maxima. Intrand in saptamana viitoare, motivatia generata de stresul indus de Saturn se va transforma incet intr-una de tip pozitiv, la baza careia va sta optimismul planetei Jupiter. Astfel, este de asteptat ca mijlocul lunii august sa fie o perioada de realizari importante. In baza aspectelor pozitive care se infiripa in jurul planetei Marte, este probabil sa fim foarte motivati, plini de ambitie si energie. Nu putem afirma ca vom scapa de confruntarile dificile, dar in schimb vom fi animati probabil de placerea daruita de combativitatea crescuta si de promisiunea succesului. Viteza cu care evenimentele se vor succeda probabil ne va deschide antenele, astfel incat vom fi capabili sa ne agatam de oportunitatile aparute. Soarele si Jupiter, colaborand in mod armonios cu Marte, vor tinde sa ne asigure o mare creativitate. Incepand cu saptamana care urmeaza, ne vom simti probabil din ce in ce mai liberi si puternici. Vom simti ca traim cu adevarat daca vom da curs acestei invitatii astrale pentru a desfasura activitati intense.

11 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Jupiter, sextil Mercur – Venus, cuadratura Marte – Saturn, trigon Marte – Jupiter, conjunctie Jupiter – Neptun
Soarele incepe sa fie opozitat de catre Jupiter. Acest aspect disonant, pornind de la natura planetelor implicate, tinde sa scoata la iveala in primul rand egoismul oamenilor. Actualmente, axa peste care se desfasoara aceasta opozitie (Leu – Varsator) nu face decat sa sublinieze disonanta dintre tendintele egocentrice (Leu) si cele altruiste (Varsator). Tot acest aspect, coroborat cu multipla implicare a planetei Marte in configuratia astrala actuala, poate mari gustul pentru risc, chiar peste limitele impuse de chibzuinta. Opozitiei Soare – Jupiter poate genera un entuziasm nejustificat, o incredere oarba in Divinitate. Daca Jupiter apare slabit din cauza unui aspect disonant, atunci intelepciunea tinde „sa doarma” si este posibil sa actionam contrar sugestiilor intuitiei noastre, bazandu-ne pe niste adevaruri care nu se potrivesc la situatia in cauza.
In aceeasi ordine de idei, pot aparea atitudini agresive ce depasesc limita bunului simt, din cauza turatiei exacerbate cu care vor functiona probabil motoarele noastre. In plus, natura planetei Jupiter, scapata de sub control, ne poate impinge spre cheltuieli peste limita posibilitatilor noastre sau spre distractii care tind mai mult sa ne distruga din interior. In momentele in care se simte atacat, Jupiter tinde spre extremism si exagerari de tot felul. In viata reala, acestea pot aparea ca incercari de refugiere in consumul exagerat de placeri materiale.
Asadar, in pofida faptului ca aceasta parte a anului promite diferite succese si multiple activitati fructuoase, viata noastra poate avea si o parte intrata intr-un con de umbra. Este posibil ca tensiunea generata de bogata aspectare a planetei Marte sa apara ca dificil de suportat si astfel sa apara nevoia de a cauta diferite „supape”, nu neaparat ortodoxe.

12 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Jupiter, sextil Mercur – Venus, cuadratura Marte – Saturn, trigon Marte – Jupiter, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Marte incepe sa-si slabeasca cuadratura stabilita cu Saturn si in acelasi timp traseaza un trigon spre Neptun. Pastrand si celelalte doua aspecte armonioase, putem trage concluzia ca aceasta planeta incepe sa-si arate latura pozitiva, devenind un adevarat catalizator al vietii cotidiene. Desi energiile sale se amesteca greu cu cele ale planetei Neptun, totusi colaborarea lor prin trigon ne poate oferi pe de o parte un plus de bun simt si noblete, iar pe de alta parte o deschidere mai constienta spre realitatile aflate dincolo de simturile noastre. Mersul vietii pare sa se intoarca spre ritmul sau normal, iar Neptun va contribui probabil decisiv la acest proces de readucere a armoniei in cotidian. Energiile feminine ale acestei planete pot actiona ca un fel de control intelept in fata dezlantuirii martiene care poate scapa de sub control relativ usor. Activitatile umane pot prinde o vizibila tenta artistica: este posibil ca oamenii sa reliefeze frumosul si spiritualul in orice indeletnicire.
Trigonul Marte – Neptun poate readuce in prim-plan atitudinea altruista, tinand piept tendintelor egoiste simbolizate de opozitia Soare – Jupiter.
Desi astrele nu ne promit sa ne scape de dificultati, totusi atmosfera generala poate deveni mai suportabila.

13 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Jupiter, sextil Mercur – Venus, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Jupiter, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Fara indoiala, cea mai activa planeta a lunii august este Marte. Inaintand in continuare in zodia Gemenilor, el primeste o cuadratura de la Uranus, aflat la randul sau in Pesti. Desi Neptun incearca sa-l tina in frau pe Marte, cuadratura Marte – Uranus va tinde sa accelereze mersul evenimenelor, sa impuna un ritm alert vietii noastre. Este de asteptat sa fim foarte activi in continuare, manati ori de imboldurile creative venite din interior, ori pur si simplu de intamplarile cotidiene, probabil foarte complexe. Totusi, pot aparea diferite probleme: este posibil sa fim angrenati in prea multe activitati si sa ne fie dificil sa avem un randament adecvat in fiecare dintre acestea. Este posibil sa simtim ca multitudinea de activitati la care ne-am inhamat ne macina pur si simplu. Va trebui probabil sa depunem eforturi serioase pentru a ne putea concentra mereu pe sarcina actuala, sa nu fim mereu cu corpul fizic intr-un loc si cu gandul in alta parte. In alta ordine de idei, cuadratura Marte – Uranus ne poate determina sa cautam ineditul cu orice pret, acceptand riscuri exagerate. Este posibil sa simtim ca nu ne poate satisface decat o experienta cu totul iesita din comun. Cand un astfel de aspect disonant este activ, discernamantul si critica sanatoasa par sa fie plecati in concediu. Va fi important deci sa ne controlam, respectand limitele impuse de bunul simt si de cele zece porunci. Daca reusim aplicarea acestui autocontrol necesar, atunci vom putea observa si latura pozitiva a acestei cuadraturi: faptul ca oamenii vor prefera sa-si reveleze originalitatea, sa-si arate fata lor adevarata, precum si faptul ca putem lua parte la evenimente deosebit de interesante.

14 – 15 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Jupiter, opozitie Soare – Neptun, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, conjunctie Mercur – Saturn, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Jupiter, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Mercur ajunge aproape de Saturn si astfel cele doua planete incep sa formeze impreuna o conjunctie in zodia Fecioarei. In acelasi timp, Mercur traseaza si o cuadratura spre Marte. Mercur sufera astfel doua efecte contrare: pe de o parte, el insista sa scoata in relief seriozitatea oamenilor, dar pe de alta parte, sub influenta lui Marte aflat in Gemeni, el isi poate arata si latura negativa (trisare, escrocherie, minciuna). Sa nu uitam ca Mercur este si zeul hotilor, in mitologia romana. Aceasta dubla aspectare a lui Mercur trebuie interpretata holistic, aproximativ in felul urmator: este posibil sa intalnim oameni cu o mina foarte serioasa, foarte vorbareti, dar care au ganduri ascunse. Ni se recomanda sa fim cu ochii in patru, astfel incat sa nu fim inselati prin diferite tertipuri ascunse sub documente care par a fi credibile si serioase.
Un alt mod de a interpreta aceeasi dubla aspectare suna in modul urmator: pornind de la conjunctia Mercur – Saturn, este posibil sa fim nevoiti sa prestam o munca care necesita multa seriozitate si precizie, dar datorita cuadraturii Mercur – Marte, sa avem impresia ca nu dispunem de timpul necesar efectuarii acesteia in bune conditiuni. Zodia Fecioarei este si un semn de sacrificiu, astfel una dintre lectiile mijlocului lunii august se refera la necesitatea de a ne sacrifica timpul, de a depune eforturi ce par a fi peste posibilitatile noastre, pentru ca sa ne putem achita de sarcini.
Soarele incepe sa opoziteze planeta Neptun, astfel este posibil sa apara noi dificultati pe orizont. Din fericire, Marte ofera suficienta sustinere Soarelui, astfel incat este putin probabil ca increderea in sine sa ne fie afectata. In schimb, aceasta opozitie poate sa scoata la iveala o alta caracteristica negativa a planetei Neptun: aceea de a ne atrage spre capcane, de a ne hrani cu iluzii. Este posibil ca Neptun sa ne acopere ochii cu un fel de val si astfel sa nu putem vedea clar prin paienjenisul de probleme care ne inconjoara. Putem avea impresia ca lumea inconjuratoare este prea complexa, aproape imposibil de inteles. Planetele Uranus si Neptun fiind in miscare retrograda si afectate in acest moment, este de asteptat ca intuitia noastra sa nu functioneze prea bine. Astfel, este recomandabil sa verificam, mai ales prin metode clasice, orice pas pe care dorim sa-l efectuam in viitorul apropiat. Pe seama aspectarii multiple a planetelor Marte si Jupiter, putem fi angrenati intr-o serie de activitati intense si este posibil sa apara multe oportunitati promitatoare pe orizont, dar trebuie sa avem in vedere ca unele dintre ele pot fi adevarate capcane. Atentie deci unde investim banii si timpul nostru, fiindca este posibil ca aceste activitati sa se dovedeasca a fi nerentabile in viitor.

17 – 18 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Jupiter, opozitie Soare – Neptun, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, conjunctie Mercur – Saturn, sextil Venus – Saturn, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Jupiter, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
La inceputul acestei saptamani, exista o activitate astrala foarte intensa, toate planetele fiind implicate in cel putin un aspect interplanetar. Venus mai adauga o pozitie la aceasta lunga lista, formand un sextil cu Saturn. Colaborarea acestor doua planete tinde sa ofere un plus de stabilitate vietii noastre sentimentale. Venus aflandu-se in Rac, acest sextil poate fi inteles si ca o nevoie interioara de a se refugia fata de tumultul cotidian, mai aproape de viata sentimentala. Venus da o mana de ajutor si conjunctiei Mercur – Saturn, scotand in evidenta latura de incredere si seriozitatea oamenilor. Este de asteptat ca, datorita acestui sextil, oamenii sa se indrepte spre ceea ce este cu adevarat valoros in viata lor (Venus fiind sinonima cu valoarea estetica si financiara, iar Saturn cu longevitatea unui produs sau concept).
Prin sextilul trasat spre Saturn, Venus va tempera gustul pentru risc, posibil exacerbat datorita aspectelor disonante in care sunt angrenate planetele Marte, Jupiter si Uranus. Este probabil sa intalnim frecvent cazuri de tipul „Dr.Jekyll and Mr.Hyde”, adica schimbari bruste de atitudini la aceeasi persoana, de parca ar fi vorba despre doua individualitati diferite.

19 – 20 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Neptun, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, conjunctie Mercur – Saturn, sextil Venus – Saturn, trigon Venus – Uranus, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Configuratia astrala devine mai putin complexa, Jupiter terminandu-si colaborarile cu Soarele si Marte. Este de asteptat ca ritmul vietii sa revina mai aproape de normalitate si sa putem beneficia de ceva mai multa liniste. Este posibil ca activitatile in care vom fi angrenati sa-si piarda din intensitate, semanand tot mai mult cu rutina zilnica. Putem avea impresia ca in sfarsit avem cateva clipe de ragaz, cateva momente in care ne putem odihni dupa luptele la care am luat parte in trecutul apropiat.
Se destrama si cuadratura Marte – Saturn, aspectul care ne-a tinut in cleste de cca. doua saptamani. Efectul de asteptat va fi similar celor afirmate mai sus: parca vom rasufla usurati, datorita faptului ca atacurile care ne-au tinut probabil in sah in trecutul apropiat vor tinde sa dispara.
Cea mai buna veste este insa aparitia trigonului Venus – Uranus, activ pana la intrarea lui Venus in Leu (26 august). Aceasta ne ofera de obicei o capacitate de detasare de rutina cotidiana, de problemele zilnice. Colaborarea acestor doua planete ne asigura un prolific sentiment de libertate interioara. Putem vorbi chiar despre o capacitate de a ne amuza pe seama oricarei intamplari – chiar si atunci cand aceasta nu este neaparat una placuta. Pe seama acestui trigon, atmosfera generala tinde sa devina placuta, vioaie si efervescenta.  Mai este de mentionat faptul ca trigonul Venus – Uranus obisnuieste sa „deschida inimile”: oamenii pot deveni mai disponibili sa interactioneze prin sentimente de iubire exprimate deschis.

21 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Neptun, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, trigon Venus – Uranus, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun
Incet-incet, Saturn pierde contactul cu Mercur si cu Venus si astfel devine neaspectat. Efectul posibil este sentimentul de reintregire a libertatii de care dispunem, chiar in pofida faptului ca aspectele dizolvate au fost armonioase. Saturn fiind sinonim cu limitarea impusa, iesirea acestei planete din ecuatia astrala promite sa aduca un sentiment de usurare, de redescoperire a libertatii interioare.

22 august: sextil Soare – Marte, opozitie Soare – Neptun, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, trigon Venus – Uranus, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun, opozitie Saturn – Uranus
Saturn intra in opozitie cu Uranus. Fiind vorba despre doua planete lente, efectul acestui aspect se va manifesta pe termen lung. Cele doua planete s-au aflat in opozitie si in ultimele luni ale anului 2008 si la inceputul anului 2009. Prin Saturn si Uranus, se afla in lupta Vechiul si Noul, valorile traditionale cu cele impuse de evolutie. Ar fi o greseala sa identificam unul dintre polii acestei opozitii cu Binele si celalalt pol cu Raul. Nu! Vom fi probabil pusi in fata sarcinii de a alege ceea ce trebuie pastrat si ce trebuie aruncat din valorile trecutului, respectiv din beneficiile evolutiei tehnologice accelerate la care asistam in prezent. Vom simti ca este pus in joc insasi conditia umana: vom simti nevoia de a ne agata, atat cat este necesar, de traditie, tocmai ca sa ne putem simti umani, respectiv sa putem beneficia de fructele libertatii si a avansului tehnologic, simbolizat prin Uranus, tintind spre acelasi deziderat. Observand ca Saturn este pamantul sau stanca, respectiv ca Uranus se identifica cu metalul, omului ii revine sarcina de a gasi o cale de mijloc, echilibrul dintre cele doua stari: sa nu fie inchistat intr-o stare inghetata precum cea a lui Saturn si nici sa-si accelereze prea mult evolutia si sa devina asemenea unui robot (Uranus). In toamna si iarna anului trecut, omul a constientizat deja intelesul acestei opozitii. Acum, subiectul se reactualizeaza intr-o forma mai prolifica, oamenii fiind in cunostinta de cauza. Este de asteptat deci ca lupta dintre traditie si evolutie sa fie destul de vizibila. Vor fi probabil voci care vor sustine vehement ca ne indreptam intr-o directie gresita si ca trebuie sa reajustam din mers directia in care se deplaseaza omenirea. Altii vor sustine probabil ca ar fi o greseala sa renuntam la ritmul alert de dezvoltare a tehnicii. Omenirea va fi pusa in situatia de a cauta o stare de echilibru, pentru a-si putea pastra deopotriva starea de sanatate si dreapta ascendenta de evolutie.
Antagonismul dintre Saturn si Uranus nu se va manifesta doar in planul fizic. Ea va anima inclusiv planul intelectual si spiritual, si fiecare dintre noi va trebui sa caute raspunsul propriu la intrebarile care vor iesi la iveala, initiate de opozitia Saturn – Uranus.

23 – 25 august: trigon Soare – Pluton, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, trigon Venus – Uranus, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Neptun, conjunctie Jupiter – Neptun, opozitie Saturn – Uranus
Soarele intra in Fecioara si primeste imediat un trigon de la Pluton, in schimb se dizolva sextilul sau cu Marte. Schimband zodia in care se afla, Soarele ne va umple probabil cu energii proaspete, iar datorita trigonului pe care-l primeste de la Pluton, este de asteptat sa beneficiem de mai mult curaj si de o vointa otelita. Este posibil sa simtim nevoia sa luam fraiele destinului in mainile proprii, hotarati sa-l schimbam in bine. Trigonul Soare – Pluton inseamna de obicei un inceput nou, o schimbare de atitudine orientata spre valorile de tip masculin (fermitate, spirit de lupta, curaj, initiativa). Este de asteptat ca Pluton sa ne determine sa taiem legatura cu deficientele trecutului si sa ne uitam cu incredere spre viitor.
Intrarea Soarelui in Fecioara poate aduce deci o mica revolutie interioara, lansata din proprie initiativa.

26 august: trigon Soare – Pluton, cuadratura Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Pluton, trigon Venus – Uranus, opozitie Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Neptun, opozitie Saturn – Uranus
Ziua de 26 august poate fi una speciala, un moment de schimbare observabila a atmosferei generale. Mercur si Marte si-au efectuat deja ingresul in seara zilei precedente (25 august), formand impreuna cu Pluton un careu in T. Planeta focar al acestui careu fiind Mercur, el va reprezenta punctul de canalizare a energiilor celor doua planete masculine aflate in opozitie. Aceasta interpretare este sustinuta si de faptul ca Mercur tocmai a pasit in Balanta. Opozitia dintre Marte si Pluton, desfasurata peste axa Rac – Capricorn, poate insemna dificultati privind o alegere clasica: familie sau cariera? Solutia este reprezentata de Mercur si zodia Balantei, care par sa ne transmita urmatoarele ganduri: „problemele de care v-ati lovit acum sunt datorate probabil lipsei de comunicare intre partile implicate. Va sugeram sa va purtati cu mai multa tandrete si va sfatuim sa initiati discutii lamuritoare, in spiritul unei diplomatii desavarsite. Incetati sa considerati ca „celalalt” este de vina! Puteti sa reintregiti, cu un mic efort, ceea ce considerati ca poarta o lipsa.”
Intrarea in rol a zodiei Balantei indica in mod clar necesitatea restabilirii echilibrului pierdut. Va fi necesar probabil sa pompam mai multa iubire in sfera relatiilor noastre si sa initiem discutii de tip sufletesc, cu scopul de a imbunatati relatiile noastre – inclusiv cele profesionale, mai ales ca Marte si Pluton se afla in opozitie, vestind aparitia unor ciocniri mai mult sau mai putin violente.

27 august: trigon Soare – Pluton, sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Pluton, opozitie Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Neptun, opozitie Saturn – Uranus
In seara zilei de 26 august ii vine si randul lui Venus sa-si faca ingresul intr-o noua zodie. Ea intra in Leu, restabilind sextilul sau cu Mercur. Acest aspect va lucra in continuare pentru readucerea armoniei in viata noastra de zi cu zi. Se pare ca la sfarsitul lunii august aceasta (restabilirea armoniei) va fi sarcina noastra de baza. In acest moment, cea mai importanta planeta de pe cer este fara indoiala Mercur, participand la nu mai putin de trei aspecte interplanetare. Prezenta sa in Balanta, coroborata cu participarea sa la careul in T, poate semnifica faptul ca lumea se afla in cautarea unui echilibru pierdut. Este posibil ca oamenii sa realizeze ca in trecutul apropiat s-au cam indepartat de inima lor, si sa simta nevoia de a se reapropia de valorile semnificate de ea.

28 – 31 august: sextil Mercur – Venus, cuadratura Mercur – Marte, cuadratura Mercur – Pluton, opozitie Marte – Pluton, conjunctie Jupiter – Neptun, opozitie Saturn – Uranus
Soarele incepe sa se indeparteze de primul grad al zodiei Fecioarei, iesind din trigonul pe care il trasase catre Pluton. Este de asteptat ca ponderea caracteristicilor pozitive de tip masculin in evenimentele cotidiene sa scada. Este posibil sa observam mai putine acte de curaj: oamenii vor prefera probabil sa incerce metode de confruntare mai pacifiste, ocolind pe cat posibil lupta directa. In ceea ce priveste insusirile de tip masculin, acestea vor aparea probabil mai mult cu tenta negativa: ca razbunare, nervozitate sau intinderea unor capcane (Pluton fiind retrograd si opozitat de catre Marte).