Astrele in septembrie 2010

Astrele in perioada curenta
Astrele in perioada curenta

De unde pana unde merg planetele in luna septembrie 2010 :

Soarele: pe 1 septembrie se afla in Fecioara, unde sta pana in data de 23 septembrie, cand trece in Balanta;
-comentarii: cat sta in Fecioara, Soarele ne conduce pe drumul autoperfectionarii. Sufletul nostru va fi probabil animat de atingerea perfectiunii in toate planurile existentei. Vom cauta modul perfect de a munci, iubirea fara cusur, legatura totala cu Divinitatea – „varful muntelui”, in toate domeniile. Evident, nu trebuie sa intelegem perfectiunea intr-un sens mecanic, ci din privinta caldurii sufletului.

Sa ne oprim putin la modul cum acest concept este inteles in sens biblic. Iisus Christos afirma ca cel care este perfect este in stare sa slujeasca pe toti ceilalti, considerandu-se cel mai mic dintre toti. Putem observa ca El a evidentiat importanta smereniei si a iubirii, fara de care perfectiunea ar ramane un scop arid. Asadar, vom fi probabil „testati” daca viata noastra urmeaza intr-adevar aceasta directie. Soarele in Fecioara dispune de metode variate de a ne insufla aceasta idee despre perfectiune. Focalizarea atentiei pe scopuri utile, ganduri despre puritatea spirituala si lucrul concentrat in planul fizic sau intelectual – toate sunt menite sa ne slefuiasca sufletul conform idealului stabilit de zodia Fecioarei. Practic, indiferent ce vom face, atentia noastra va fi directionata probabil spre interiorul nostru, pentru a putea intercepta pasii necesari autoperfectionarii continue.

In exterior, ceea ce va ocupa locul central al vietii noastre va fi probabil munca propriu-zisa. Starea de fericire va fi conditionata posibil de notiunea de utilitate. Avand in vedere ca Fecioara este domiciliul lui Mercur, este recomandabil sa nu muncim doar din rutina, ci intr-un mod constient de sine, animat de ganduri.

Este de asteptat ca rastimpul sederii Soarelui in Fecioara sa fie un drum capabil sa ne duca spre linistea noastra interioara.

Mai departe, echipati cu beneficiile oferite de zodia Fecioarei (pace si lumina interioara), incepand cu 23 septembrie este de asteptat ca viata noastra sa se indrepte spre idealurile artei, frumusetii si a prieteniei. Este probabil sa putem petrece mai mult timp cu cei dragi, schimband cu ei sentimente placute. Este de asteptat sa avem mai mult timp pentru a comunica, punand accentul pe vibratiile iubirii. Sa nu uitam nici faptul ca Saturn este exaltat in Balanta, deci intensitatea lucrului nostru nu pare sa scada nici dupa 23 septembrie. Cuvantul cheie al acestei perioade va fi armonia: sa ne organizam astfel munca si distractia incat din colaborarea lor sa se nasca o adevarata simfonie.

Luna: in data de 1 septembrie se afla in Taur, in aceeasi zi trece in Gemeni, pe 3 septembrie in Rac, pe 5 septembrie in Leu, pe 7 septembrie in Fecioara, pe 9 septembrie in Balanta, pe 11 septembrie in Scorpion, pe 13 septembrie in Sagetator, pe 15 septembrie in Capricorn, pe 18 septembrie in Varsator, pe 20 septembrie in Pesti, pe 23 septembrie in Berbec, pe 25 septembrie revine in Taur, pe 28 septembrie in Gemeni, iar pe 30 septembrie in Rac;

Mercur: pe toata durata lunii septembrie se va afla in Fecioara: intre 1 si 12 septembrie in mers retrograd, iar incepand cu 13 septembrie, in mers direct;
– comentarii: asadar, Mercur se va afla in domiciliul sau pe toata durata lunii septembrie. In primele 12 zile ale lunii, mersul sau retrograd ar putea insemna diferite intarzieri si probleme in domeniul comunicarii. Este posibil ca destinatarul informatiei sa inteleaga altceva decat ceea ce s-a intentionat sa i se transmita. Mercur retrograd doreste de obicei sa revenim la gandurile noastre pentru a le verifica din nou, din alte puncte de vedere, pana cand suntem convinsi de corectitudinea lor. Este indicat deci sa nu luam decizii pripite. Este de preferat sa asteptam, sa mai adunam informatii si sa amanam pasii importanti pana in data de 13 septembrie sau dupa, mai ales in planul financiar.

Incepand cu 13 septembrie, este de asteptat ca functionarea intelectului nostru sa-si recapete cadenta. Este probabil ca mintea noastra sa devina mai concentrata, mai eficienta. Vom cauta sa fim precisi si punctuali. Vom urmari probabil sa deosebim adevarul de neadevar si realitatea de imaginatie. Vom cauta sa ne bazam existenta pe ceea ce este concret, verificat si de o certa valoare. Acest lucru nu inseamna in mod neaparat ca ne vom adanci in materie – pur si simplu sa fim corecti, inclusiv in domeniul intelectual si spiritual. Discutiile care vizeaza mediul de afaceri vor fi probabil prompte si obiective.

Mercur ne va asigura probabil un plus de harnicie si dibacitate. Vom cauta sa punem aceasta parte a existentei noastre pe baze stiinfifice – vom tinde sa calculam totul si sa gandim in prealabil toti pasii de efectuat.

Venus: pe 1 septembrie se afla in Balanta, pe 8 septembrie trece in Scorpion, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
– comentarii: in primele opt zile ale lunii, Venus se va afla in domiciliul ei, iar astfel ea va contura probabil o atmosfera generala plina de armonie. Este de asteptat sa ne fie mai usor sa transmitem vibratiile iubirii, sa ne traim viata cu bucurie, cu simt artistic. Vom cauta probabil sa nu ranim sentimentele celorlalti, purtandu-ne cu tandrete. Este probabil ca relatiile noastre sa parcurga o cale ascendenta.

Incepand cu seara zilei de 8 septembrie, Venus se va afla intr-unul din semnele sale de exil, in Scorpion. Se spune ca ea aici nu se simte bine, ceea ce in viata de zi cu zi se traduce printr-o scadere a nivelului de armonie. Ne putem intalni cu vibratiile joase ale acestei planete. Iubirea poate fi contaminata de pretentii. Vibratiile armonioase ale iubirii se pot schimba in altele mai grosiere, mai pasionale, avide de senzatii. Diplomatia primelor zile ale lunii se poate degenera intr-o atmosfera caracterizabila prin lipsa de tact si afisarea pompoasa a egoului.

Astrologul nu va poate recomanda altceva decat sa incercati sa va pastrati bunul simt si puritatea sufletului.

Marte: pe 1 septembrie se afla in Balanta, pe 15 septembrie trece in Balanta, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
– comentarii: in primele 14 zile ale lunii Marte se va afla in Balanta. Prezenta acestei planete in domiciliul lui Venus poate aduce o anumita lentoare in vietile noastra. Este posibil sa fim oarecum deconcentrati, sa nu ne focalizam atat de mult pe munca noastra, ci sa cautam mai mult prilejuri de socializare si destindere. Vom lucra probabil cu mai mult simt artistic. Este de asteptat sa ne purtam cu amabilitate, plini de curtoazie.

In viata de zi cu zi, este posibil sa fim mereu gata de cooperare. Vom fi probabil mult mai capabili sa incheiem compromisuri cu noi insine si cu ceilalti. Vom fi tentati sa cedam mai usor decat de obicei, vointei celorlalti si dorintelor proprii. Vom prefera un ritm mai putin alert in viata noastra, un stil de viata sud-american: o lipsa de griji senina, bucuria existentei manifestata prin destinderea sufletului, senzatia de muzica si dans in interiorul nostru.

In dimineata zilei de 15 septembrie, Marte trece in domiciliul sau, in Scorpion. Este de asteptat sa devenim mai concentrati, mai directi, mai constienti de dorintele noastre. Vom urmari probabil cu mai multa ardoare scopurile existentei noastre. Este posibil sa adoptam o atitudine mai curajoasa, mai hotarata.

Totodata, este posibil sa pierdem o parte a diplomatiei noastre. Atmosfera generala poate deveni mai putin placuta.

Jupiter: pe toata durata lunii septembrie se afla in mers retrograd: intre 1 si 8 septembrie in Berbec, iar incepand cu dimineata zilei de 9 septembrie revine in Pesti;
– comentarii: prezenta lui Jupiter in Berbec poate indica o perioada in care planul fizic (munca, afacerile, proiectele noastre concrete) revine in prim-plan.  Zodia Berbecului fiind catalizata de catre Jupiter, este foarte probabil ca in primele 8 zile ale lunii sa fim plini de entuziasm si de dorinta de a fi activi. Este de asteptat sa ne bucuram de viata, de toate beneficiile oferite de planeta pe care traim.

Jupiter in Berbec ne poate umple de dorinta de a ne schimba viata, de a constientiza lacunele de inlaturat si de a pasi cu incredere spre viitor. Este de asteptat sa vrem sa schimbam lumea in care traim, sa avem curajul si energia de a depune eforturi concrete in acest sens – sa lucram mai mult, sa avem curajul de a ne manifesta initiativele, sa fim foarte sinceri. Jupiter va beneficia de energia Berbecului, iar astfel mintea noastra poate trece intr-o stare foarte activa, dornica de a proiecta ceva util si progresist.

Trebuie sa fim atenti insa la un aspect: Jupiter in Berbec poate cauza o crestere a nevoii noastre de libertate, care se poate transforma usor intr-o stare de rebeliune. Este indicat sa ne concentram pe intelepciunea lui Jupiter, analizand impulsurile lansate de Berbec si sa actionam doar atunci cand ne-am convins ca ceea ce dorim sa intreprindem nu va produce furtuni in jurul nostru, ci doar schimbari pozitive, necesare si benefice.

Incepand cu dimineata zilei de 9 septembrie Jupiter revine in Pesti iar astfel este posibil ca atentia noastra se se reintoarca spre lumea spirituala.

Zodia Pestilor este semnul in care Jupiter este exaltat: aceasta planeta emite de aici impulsuri pline de intelepciune si profunzime sufleteasca.

Principalul scop al lui Jupiter, pe timpul sederii sale in zodia Pestilor, este urmatorul: sa ne dizolve sufletul in oceanul de iubire al Divinitatii. Jupiter va face tot posibilul sa simtim ca acest ocean de iubire este o realitate.

La modul concret, oamenii se vor stradui sa se comporte in conformitate cu legile spirituale. Astfel, emanatiile lor vor contribui, mai mult sau mai putin constient, la insanatosirea planetei.

Este de asteptat sa beneficiem de energii care sa ne scape de metehnele noastre si sa atingem o stare de fericire in care boala sau suferinta sunt necunoscute. Este vorba despre un proces de insanatosire pornita din interior: sanatatea spiritului atrage dupa sine starea de bine a corpului fizic. Cu cat vom participa mai constient la aceasta lucrare spirituala initiata de Jupiter, cu atat mai mult vom putea beneficia de efectele sale.

Saturn: pe toata durata lunii septembrie se va afla in Balanta;
– comentarii: asadar, Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa beneficiem de un sentiment de usurare (degajare) in toate planurile existentei. Este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora in profunzime modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare fructuoasa, in toate domeniile. Este de asteptat sa constientizam la un nivel profund ca prin lucrul in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) putem obtine mult mai multe.

Uranus: pe toata durata lunii septembrie se va afla in Pesti, in mers retrograd;
– comentarii: Uranus ne ajuta sa putem accesa energiile specifice ale zodiei Pestilor, acelea prin care ne putem simti aproape de Divinitate, prin care putem intelege informatii greu accesibile intelectului propriu-zis. Faptul ca Uranus se deplaseaza in mers retrograd ne sugereaza ca tot ceea ce inseamna el – originalitatea, curajul de a fi noi insine, intuitia, progresul, evolutia, bucuria de a trai in pofida dificultatilor intalnite – capata o importanta deosebita. Prezenta sa in Pesti inseamna o invitatie de a accepta suferinta si sacrificiul cu scopul de a impulsiona lumea spre sensul direct al evolutiei. Mersul sau retrograd in Pesti se refera si la lupta dusa pentru acceptarea adevarurilor extrase din lumea spirituala, o lupta la care suntem invitati sa participam cu totii in mod constient.

Neptun: pe toata durata lunii septembrie se afla in Varsator, in mers retrograd;
– comentarii: Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile lui Neptun pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioarele noastre. Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bina sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte utopistice.

Pluton: pe toata durata lunii septembrie se afla in Capricorn, intre 1 si 13 septembrie in mers retrograd, iar incepand cu 14 septembrie, in mers direct;
– comentarii: Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.
Intoarcerea in mers direct al lui Pluton, in dimineata zilei de 14 septembrie, poate semnifica un puternic impuls pozitiv, resimtit in toate domeniile vietii. Este de asteptat sa incepem sa avem mai multa incredere in oameni si in viitor. Este probabil ca inclusiv lumea afacerilor sa fie animata si sa faca niste pasi importanti spre o stare mai efervescenta.

Nod Nord: pe toata durata lunii septembrie se afla in Capricorn.