Astrele in august 2009

Astrele in august 2009
Astrele in august 2009

Soarele: pe 1 august se afla in Leu, unde sta pana in data de 23 august, cand trece in Fecioara;

-comentarii: perioada in care Soarele se afla in Leu este sarbatoarea vietii. Este de asteptat sa simtim ca viata noastra se intensifica si ca ne putem bucura de ea aproape in fiecare clipa. Vom simti probabil ca suntem plini de energie, dar in acelasi timp relaxati si liberi, indiferent daca ne vom afla pe taramul muncii sau in concediu. Ne va interesa indeosebi partea frumoasa a vietii, dar, in acelasi timp, vom fi si foarte creativi. Vom cauta sa muncim cu daruire si ne vom distra din plin, dar indiferent de tipul de activitate ales, este de asteptat sa ne simtim excelent. Luna in care Soarele sta in Leu este importanta deoarece in aceste zile inmagazinam cel mai eficient energia Soarelui in celulele noastre. In perioada 1 – 22 august, este de asteptat ca viata sa se manifeste in toata splendoarea ei, ca o adevarata sarbatoare.
Incepand cu 23 august, Soarele va intra in Fecioara si vom simti probabil o anumita contractare in toate structurile noastre. Daca in rastimpul in care Soarele a cutreierat zodia Leului sufletul si celulele noastre s-au aflat intr-o stare placuta de dilatare, incepand cu penultima duminica a lunii vom simti nevoia unei schimbari structurale. Asa cum natura va trece intr-o stare mai concentrata si mai incordata, dictand un ritm accelerat pentru ca roadele sale sa ajunga la timp in hambare, noi vom urma cursul firesc dirijat de ea si ne vom intoarce la viata noastra obisnuita. Munca va ocupa din nou locul central al vietii noastre. Este de asteptat sa ne simtim bine, cu conditia sa fim utili. Cheia fericirii noastre va fi ascunsa in harnicia noastra. Munca de rutina nu va constitui o povara, ci sursa linistii noastre interioare.

Luna: in data de 1 august se afla in Sagetator, pe 2 august trece in Capricorn, pe 5 august in Varsator, pe 7 august in Pesti, pe 9 august in Berbec, pe 12 august in Taur, pe 14 august in Gemeni, pe 16 august in Rac, pe 18 august in Leu, pe 20 august in Fecioara, pe 22 august in Balanta, pe 24 august in Scorpion, pe 27 august revine in Sagetator, iar pe 29 august o vedem din nou in Capricorn.

Mercur: pe 1 august se afla in Leu, pe 3 august trece in Fecioara, mai departe pe 25 august intra in Balanta, unde va ramane pana la sfarsitul lunii;
– comentarii: Mercur guverneaza structura noastra intelectuala, influentand activitatile de tip comunicare, gandire si studiu. In primele doua zile ale lunii august, Mercur se afla in Leu. Observand posibilele beneficii, aceasta zodie poate crea conditiile unui climat de insemnata creativitate intelectuala. Leul, fiind un semn de foc, va continua sa asigure un plus de energie intelectului nostru. Datorita acestuia, este de asteptat ca munca de tip intelectual sa castige la capitolul randament.
Mercur in Leu insa poate sta la originea unor dificultati. Este vorba de orgoliu, de o presupusa superioritate intelectuala care distruge bunul simt si sentimentul de responsabilitate. Este posibil sa apara diferite tensiuni a caror dezamorsare sa produca adevarate „scantei”.
Din fericire, Mercur trece in domiciliul sau incepand cu dimineata zilei de 3 august. Este de asteptat ca intelectul nostru sa devina mai concentrat si mai eficient. Vom cauta sa fim precisi si punctuali. Vom urmari probabil sa deosebim adevarul de neadevar si realitatea de imaginatie. Vom cauta sa ne bazam existenta pe ceea ce este concret, verificat si valoros. Acest lucru nu inseamna in mod neaparat ca ne vom agata de materie, ci pur si simplu vom urmari precizia si valoarea adevarata, inclusiv in domeniul intelectual si spiritual. Discutiile care vizeaza mediul de afaceri vor fi probabil prompte si obiective.
Asadar, in perioada 3 – 25 august, Mercur va lucra sa ne asigure un plus de harnicie si dibacitate. Este probabil ca aceasta parte a existentei noastre sa fie pusa pe baze stiintifice: totul va tinde sa fie calculat si gandit in prealabil. Din moment ce Soarele si Mercur se vor afla in domiciliu, vom dispune de energia si precizia necesare ca luna august sa constituie o perioada de realizari insemnate.
Incepand cu 25 august, Mercur trece in Balanta si este posibil ca viata noastra sa intre pe un fagas mai linistit, mai putin stresant. Este de asteptat ca acea concentrare care a caracterizat probabil partea precedenta a lunii sa slabeasca si sa-si dea locul unei atitudini mai lipsite de griji. Vom cauta sa sintetizam informatiile de care dispunem, pe baza unei viziuni mai largi. Daca cele trei saptamani precedente au insemnat atentia la detalii, incepand cu 25 august vom urmari probabil intregul, ansamblul, unirea elementelor intr-un singur organism. Vom fi interesati sa cautam placutul, armonia si frumusetea in domeniul intelectual, precum si introducerea unui plus de iubire in relatiile noastre. Astfel, este posibil ca discutiile referitoare la afaceri sa fie prelungite cu activitati conexe de tip destindere. Este de asteptat sa avem mai mult chef de povestit si mai multa usurinta in exprimarea ideilor noastre.

Venus: pe 1 august se afla in Gemeni, in aceeasi zi intra in Rac, unde sta pana pe 26 august, cand trece in Leu, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
– comentarii: Venus, trecand pe 1 august in zori in zodia Racului, se va afla doar cateva ore in Gemeni. Astfel, vom incepe direct sa interpretam efectele posibile ale prezentei sale in Cancer. Aflata in domiciliul Lunii si fiind o planeta feminina, Venus ne va asigura probabil un plus de sensibilitate si un anumit grad de deschidere spre lumea nevazuta. Este posibil sa dispunem de o imaginatie fertila si de o anumita atractie spre misticism. Venus va lucra pentru a introduce mai multa intimitate in relatiile noastre de prietenie si mai multe sentimente de iubire in familie.
In seara zilei de 26 august Venus trece in Leu. Ea este responsabila de relatiile noastre si de iubirea daruita. Astfel, este de asteptat ca incepand cu 27 august sa dorim sa afisam o fata mai zambitoare, sa aratam lumii ca putem distribui mai mult din deplinatatea inimii noastre. Vom dori probabil sa introducem mai multa energie si stralucire in relatiile noastre de prietenie. Efectul cel mai elocvent al prezentei lui Venus in Leu va fi iesirea in evidenta a tandretei de care dispunem. Este de asteptat ca oamenii sa scoata la suprafata din strafundul inimii lor sentimente de adevarata noblete. In plus, datorita faptului ca Leul este un semn fix, viata noastra sentimentala va putea intra pe un fagas de stabilitate.
In alta ordine de idei, incepand deja cu seara zilei de 26 august, este posibil sa apara multe posibilitati de distractie de calitate. Oamenii vor dori probabil sa-si petreaca o buna parte din timpul lor liber impreuna cu prietenii lor, cautand moduri de distractie care sa le umple cu adevarat sufletul. Desi Soarele se va afla in Fecioara, totusi Venus in Leu – ajutata si de prezenta lui Mercur in Balanta – poate crea o atmosfera generala realmente placuta.

Marte: pe 1 august se afla in Gemeni, pe 25 august trece in Rac, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
– comentarii: in cea mai mare parte a lunii, Marte va sta in Gemeni. Prezenta lui in aceasta zodie poate crea o anumita nervozitate, o stare de continua alerta, cauzata de un nor abundent de ganduri legate de afaceri, de cautarea acerba a posibilitatilor de a prospera din punct de vedere financiar. Aceste ganduri pot fi mai mult sau mai putin haotice si crispate, generand o anumita stare de stres. Marte in Gemeni poate genera iesirea noastra din ritmul de lucru obisnuit. Este recomandabil sa ne acordam niste clipe de ragaz, sa nu ne gandim chiar permanent numai la bani, fiindca astfel punem piedici serioase in fata energizarii sufletului nostru.
Pe 25 august, in orele serii, Marte paseste in Rac, ceea ce ne poate aduce o mult asteptata liniste. In aceasta zodie Marte se afla in cadere, dar faptul ca isi reduce turatia dupa cateva saptamani mai mult sau mai putin agitate va crea probabil o senzatie de pace suprasensibila. Dupa multe lupte castigate sau pierdute in lumea afacerilor, oamenii vor prefera probabil sa-si intoarca privirea spre un cerc mai restrans, cel al familiei si al sufletului propriu. Ei vor dori probabil sa inainteze in continuare in stilul „incet si sigur”. Multi vor intreprinde actiuni pentru ridicarea nivelului de confort al caminului, sau cel putin vor lucra pentru intretinerea unei atmosfere mai placute in casa lor. Este de asteptat ca tot mai multa lume sa-si gaseasca linistea interioara intorcandu-se la hobbiul preferat. Chiar mai mult, este posibil ca unii sa renunte la slujbele lor stresante si sa se intoarca la o indeletnicire care sta mai aproape de sufletul lor, chiar daca acest lucru va insemna un pas inapoi din punct de vedere financiar. Aici vom mentiona faptul ca intrarea Soarelui in Fecioara va da tonul unor ingrese care vor lucra pentru normalizarea vietii in general. Venus in Leu, Mercur in Balanta si Marte in Rac vor focaliza atentia asupra energiilor de tip feminin, menite sa aduca un plus de pace si armonie in viata noastra.

Jupiter: pe toata durata lunii august se afla in Varsator, in mers retrograd;
– comentarii: Jupiter lucreaza in continuare pentru aprofundarea relatiilor de prietenie. Din Varsator, el emite ganduri care pot deveni catalizatoare ale dorintelor de evolutie personala, ganduri care incearca sa reliefeze adevarata spiritualitate. El tinde sa ne mentina atentia in jurul aspectelor nevazute ale vietii, in domeniul spiritului. Jupiter incearca sa ridice centrul de greutate al fiintei noastre spre corpurile noastre invizibile, astfel incat importanta corpului fizic sa scada, iar existenta corpurilor superioare sa devina cat mai evidenta.
In alta ordine de idei, Jupiter in Varsator sustine ideea altruismului. In acest an, trebuie sa cautam in principal ce am putea darui si, in paralel, sa uitam de tendintele egoiste obisnuite. Intr-un fel, aceasta schimbare de atitudine poate fi cheia succesului nostru, inclusiv din punct de vedere financiar. Jupiter ne sugereaza ideea ca in spatele oricarui eveniment din lumea fizica sta o cauza prealabila, petrecuta in lumea spirituala.
In luna august planeta fiind retrograda, toate acestea pot capata un caracter si mai pronuntat. Drumul dintre cauza (gand, sentiment) si efect (eveniment) va tinde sa se scurteze si astfel legatura dintre ele poate deveni cat se poate de evidenta.

Saturn: pe toata durata lunii august se afla in Fecioara;
– comentarii: aflandu-se in Fecioara, Saturn ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa nu cheltuim pentru lucruri care n-au valoare din punctul de vedere al sufletului nostru, sa ne intoarcem privirea intrucatva spre interior.

Uranus: pe toata durata lunii august se afla in Pesti, in mers retrograd;
– comentarii: Uranus ne ajuta sa putem accesa energiile specifice ale zodiei Pestilor, acelea prin care ne putem simti aproape de Divinitate, prin care putem intelege informatii greu accesibile intelectului propriu-zis. Faptul ca Uranus se intoarce in mers retrograd ne sugereaza ca tot ceea ce inseamna el capata o importanta deosebita. Prezenta sa in Pesti inseamna ca vom fi nevoiti probabil sa acceptam suferinta si sacrificiul pentru a putea determina ca lumea sa faca cativa pasi in sensul direct al evolutiei. Mersul sau retrograd se refera la lupta dusa pentru acceptarea adevarurilor extrase din lumea spirituala, o lupta la care suntem invitati sa participam cu totii in mod constient.

Neptun: pe toata durata lunii august se afla in Varsator, in mers retrograd;
– comentarii: Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile lui Neptun pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioarele noastre. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne inarmam cu energiile lui Marte (curaj, spirit activ) si Mercur (gandire sanatoasa). Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bine sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte utopice.

Pluton: pe toata durata lunii august se afla in Capricorn, in mers retrograd;
– comentarii: Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii august se afla in Capricorn.