Tranzitarium

Climatul astral al intrarii Soarelui in Fecioara

Soarele in Fecioara
Soarele in Fecioara

Perioada 23-26 august se anunta a fi un rastimp de schimbari importante in viata noastra. Soarele isi face ingresul in Fecioara, asa cum ne-a obisnuit, pe data de 23 august. El da tonul la alte ingresuri care vor urma in curand: pe 25 august, Mercur trece in Balanta si Marte in Rac, iar pe 26 august, Venus isi face intrarea in Leu. Asadar, in decurs de cateva zile vom putea asista la schimbari de vibratie elocvente.

Judecand din prisma aspectelor interplanetare formate, cea mai activa planeta a acestei perioade este Mercur. El va beneficia practic incontinuu de o mana de ajutor din partea lui Venus, datorita sextilului care s-a format intre aceste planete inca din primele zile ale lunii august. In schimb, va fi dinamizat la fel de continuu de cuadratura primita de la Marte. Iar dupa ce intra in Balanta, va primi inca o cuadratura, de aceasta data de la Pluton.

Asadar, este de asteptat ca inceputul toamnei sa fie caracterizat printr-o activitate intensa a structurii noastre intelectuale. Intrarea Soarelui in Fecioara obisnuieste oricum sa fie un moment in care omul trage o linie, meditand la concluziile verii ce a trecut si pregatindu-se pentru schimbarea de atitudine impusa de venirea toamnei. In acest an, acest proces obisnuit se anunta a fi deosebit de intens, datorita multiplei aspectari a planetei Mercur.

Pana pe 25 august, cuadratura Mercur-Marte se desfasoara pe campul de batalie definit de domiciliile primei planete: Fecioara si Gemenii. Astfel, aceasta cuadratura poate simboliza un conflict de idei, o nebuloasa de ganduri in care va trebui sa facem ordine. Este posibil sa fim nevoiti sa conciliem o atitudine intelectuala mai mult sau mai putin agresiva (Marte in Gemeni) cu integritatea si chibzuinta Fecioarei (zodia in care se afla Mercur). Dat fiind faptul ca este vorba despre o cuadratura, aceste conflicte, precum si gasirea metodei de conciliere, ne pot da niste batai de cap.

Vom avea noroc cu sextilul stabilit intre Mercur si Venus, acesta promitandu-ne ca in pofida acestor conflicte existente, atmosfera generala si relatiile de prietenie nu se vor deteriora. Implicarea lui Venus ne ofera ideea ca solutiile de aplanare a conflictelor vor trebui sa includa si vibratiile iubirii. Va fi recomandabil deci sa utilizam energiile lui Venus in mod constient, fara retineri.

Dupa 25 august, ne vom putea astepta la niste schimbari importante. Mercur, Marte si Pluton vor forma un careu in T, al carui focar va fi planeta Mercur. Rolul acestei planete creste: Mercur poate deveni un fel de paratrasnet al opozitiei Marte-Pluton. Fiind vorba despre un careu in T, se stie ca cea mai puternica planeta a acestuia este cea situata in focar, care in momentul actual este Mercur. Configuratia pare sa emita urmatoarea recomandare: cand doua forte (Marte si Pluton) se lupta intre ele, cel mai intelept lucru este sa ne situam la o distanta egala fata de ele.

Careul in T este un triunghi isoscel al carui varf este planeta focar (in cazul de fata, Mercur). Imaginea triunghilui isoscel este cea care sugereaza pastrarea distantei egale fata de cele doua combatante. Prezenta lui Mercur in Balanta vine si cu o idee de neimplicare diplomatica. Natura Balantei ne sugereaza ideea ca nu trebuie sa intram cu tot sufletul – pana la crestetul capului – in conflictul existent, pentru ca avem dreptul la independenta noastra sufleteasca. Cine stie, este posibil sa fim nevoiti sa intram in postura negociatorului profesionist, imbracat in vesta antiglont si inarmat doar cu inteligenta sa. Este posibil ca in primele zile ale toamnei sa avem de trecut un examen la arta comunicarii.

Dupa 25 august, incrancenarile posibile se pot muta din lumea ideilor in cel al eternului conflict dintre cariera si camin. Implicarea semnelor Rac, Balanta si Capricorn – semnele peste care va fi trasat careul in T – sta la baza acestei afirmatii.

Aspectele dificile la care va participa Mercur vor anima nu numai discutiile noastre, ci si lumea gandurilor noastre. Este de asteptat sa testam niste idei si sa le alegem dintre ele doarpe cele care au rezistat la calirea in foc. S-ar putea ca mintea noastra sa devina un adevarat camp de lupta ale unor idei contrare. Se pare ca nu ne va fi usor, dar sa nu uitam ca in orice moment ne vom putea baza pe sextilul Mercur-Venus, adica pe ajutorul daruit de forta iubirii. Natura sextilului scoate in evidenta faptul ca vom putea gasi sprijin si in prietenii nostri adevarati.

Asadar, sfarsitul lui august se anunta a fi o perioada de lupta in care unica arma de care vom dispune va fi mentalul nostru. Totusi, este de asteptat ca dupa ce vor fi rezolvate toate conflictele, sa vedem mai clar unele subiecte care au fost probabil inca invaluite de ceata in trecutul apropiat. De fapt, acesta este rolul cuadraturilor: acela de a scoate la iveala raspunsuri clare, calite in focul bataliilor.

Sa ne inarmam deci cu mult curaj si sa nu uitam ca cel mai important lucru este sa ne privim adversarii direct in ochi. Prezenta planetei Mercur in focarul careului in T sugereaza o atitudine de incredere in sine maxima, secondata de un spirit diplomatic desavarsit, impus de semnul Balantei (acesta fiind semnul in care se va gasi Mercur dupa 25 august).
Cerul ne va supune probabil la niste teste, dar el nu vrea decat sa ne fortificam sufletul. Anticipam ca dificultatile pe care le vom intampina isi vor gasi probabil rezolvarea definitiva pe la mijlocul lunii octombrie, dupa ce Mercur isi va incheia perioada de retrogradare din aceasta toamna si va depasi din nou cuadratura pe care o va primi inca o data de la Pluton.