Tranzitarium

Aspecte planetare importante in iulie 2010

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 – 2 iulie: conjunctie Soare – Mercur, sextil Mercur – Marte, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Inceputul lunii iulie ne va prinde probabil in toiul unor activitati intense, de tip intelectual. Mercur va fi bine energizat de sextilul primit de la Marte si de prezenta Soarelui aflat la cateva grade de el. Semnul Racului fiind evidentiat astfel de Mercur si Soare, ne vom ocupa probabil de subiecte care implica sufletul si familia.

Planeta Mercur, beneficiind de energiile lui Marte, promite ganduri obiective, focalizate si bine reliefate. Marte il ajuta sa-si utilizeze capacitatile pentru gasirea unor solutii practice la problemele aparute in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca simtul practic de care dispunem sa devina mai profund. Energiile lui Marte ne vor ajuta probabil sa trecem direct de la idee la realizarea acesteia. Capacitatile noastre intelectuale ni se vor infatisa intr-o noua lumina: ele vor parea ca sunt mult fortificate si ca reusesc sa acopere o arie mult mai larga de interese.

Este de asteptat ca luarea deciziilor sa devina mai usoara. Vom deveni probabil mai adaptati la schimbari. Este posibil sa devenim mai energici, mai hotarati, mai harnici si mai plini de tenacitate.

Probabilitatea existentei unor activitati intelectuale intense reiese si din mentinerea pe cer a conjunctiei Jupiter – Uranus. Ne putem da seama ca in semnul plin de vigoare al Berbecului, Jupiter si Uranus – doua planete responsabile cu activitatea intelectului, generatoare de intelepciune – vor pune umarul pentru a da nastere unor idei noi, de anvergura, capabile sa schimbe in bine lumea in care traim. Este de asteptat sa fim invadati de ganduri novatoare, sa simtim imbolduri de a schimba modul nostru de gandire si de trai, sa dezvoltam noi conceptii despre lume. Este de asteptat sa dispunem de capacitatea de a observa problemele cu care ne confruntam, din puncte de vedere cu totul noi, alegand solutii simple si eficiente.

Uranus in Berbec poate avea o tendinta de nerabdare, insa este de asteptat ca intelepciunea caracteristica planetei Jupiter sa aiba capacitatea de a mentine un echilibru al progresului. In orice caz, este posibil ca evolutia vietii pe Pamant sa se accelereze, datorita fortelor active ale Berbecului, catalizate de explozivul Uranus.
Mai mult ca probabil, practic fiecare domeniu al vietii va beneficia de un suflu nou. Este de asteptat sa se produca o serie de schimbari necesare, intr-un mod natural (fara revolutii sangeroase). Datorita lui Jupiter – intelepciunii degajate de aceasta planeta – acestea vor fi imbunatatiri evidente si nu doar actiuni intreprinse de dragul de a schimba ceva. Asadar, nu vom asista la revolutii ci mai degraba la reforme intelepte.

Vom dispune probabil de curajul de a face pasii necesari realizarii acestor schimbari (de a accepta riscurile aferente). Felul de a fi al Berbecului ne sugereaza ca este nevoie de exprimarea directa si explicita a ideilor si dorintelor noastre. Tot Berbecul ne invita sa acceptam in viata noastra mai multa simplitate, naturalete si sinceritate.

Expresiile cheie care vor fi la ordinea zilei in luna iulie vor fi probabil urmatoarele: constientizare, schimbare, curaj.
Totusi, cuadratura dintre Pluton si tandemul Jupiter – Berbec ridica niste semne de intrebare. Orice gand, ideea sau dorinta de schimbare va fi testata, chiar de mai multe ori, pana cand se va dovedi apta de a fi aplicata in practica. Pluton aflandu-se in Capricorn – un semn conservator – Vom observa probabil ca fiecare moneda are doua fete. Cu alte cuvinte, in caz ca vom dori sa schimbam ceva (un obicei, o parte a sistemului de valori) in viata noastra, vom vedea deopotriva partea buna si rea din atitudinea veche si cea noua. Pluton in Capricorn simbolizeaza un test al utilitatii: daca schimbarea propusa de aplombul tandemului Jupiter – Uranus din Berbec rezista in practica.

3 – 4 iulie: sextil Soare – Marte, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur se deplaseaza rapid si isi incheie colaborarile astrale. Locul sau din sextilul alcatuit cu Marte este preluat de catre Soare. Astfel, este de asteptat ca activitatile intelectuale sa devina mai putin intense. Aflandu-ne la sfarsit de saptamana, centrul de greutate al vietii se va muta probabil spre joaca, sport si activitati in aer liber, conform tendintei imprimate de sextilul Soare – Marte, care tocmai apare in sistemul nostru solar. Este posibil sa devenim mai energici si mai entuziasti, dornici de a evada din cenusiul cotidian.

Colaborarea dintre Soare si Marte va fi activa aproximativ doua saptamani, iar in zilele lucratoare va iesi in evidenta probabil si natura semnelor implicate. Racul si Fecioara vor construi un plus de harnicie si putere de munca pe scheletul oferit de sextil. Este de asteptat sa dispunem de un plus de curaj si ambitie, sa beneficiem de o energizare mai buna a tuturor structurilor noastre. Oamenii vor deveni probabil mai activi, plini de initiativa si disponibili pentru efort.

5 – 7 iulie: sextil Soare – Marte, opozitie Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Apropiindu-se de ultimele grade din Leu, Venus primeste o opozitie de la Neptun. Este posibil ca aceasta saptamana sa fie un test al relatiilor noastre, in special al celor de iubire, opozitia desfasurandu-se pe axa Leu-Varsator (axa iubirii). Va fi probabil o saptamana de clarificare si limpezire, in privinta unor relatii care se afla la ananghie. Este posibil sa se ajunga in situatii „ori-ori”: ori se ajunge la ruptura, ori relatia va continua pe baze noi.
Opozitia recomanda intotdeauna sa manifestam multa sinceritate, fata de cei implicati dar si fata de propria persoana. Sinceritatea poate fi cheia rezolvarii adecvate a situatiilor complicate.

8 – 9 iulie: sextil Soare – Marte, sextil Mercur – Saturn, opozitie Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
In a doua parte a saptamanii, Mercur se apropie de ultimele grade din Rac si primeste astfel un sextil de la Saturn. Acest aspect ofera forta, siguranta si verticalitate intelectului nostru. Saturn introduce ordine in gandurile noastre, inlaturand superficialitatea. Vom deveni probabil mai seriosi, mai credibili, mai harnici si mai responsabili. Vom tinde sa lucram metodic, organizandu-ne munca mai in detaliu. Este de asteptat sa ne putem concentra mai bine asupra activitatilor noastre.

10 iulie: sextil Soare – Marte, trigon Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, opozitie Venus – Neptun, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur trece in Leu si primeste cate un trigon de la Jupiter si Uranus. Perioada 10 – 13 iulie va fi probabil una de mare efervescenta creativa. Fiind implicate trei planete ale gandirii, intelectul va functiona probabil la maximul capacitatilor sale. Dublul trigon implica doua semne de foc, sugerandu-ne abundenta unor initiative de schimbare. Este de asteptat sa fim invadati de idei referitoare la modalitati de imbunatatire a vietii.
Pe de alta parte, cele trei planete de aer vor tinde sa aduca imbunatatiri in domeniul comunicarii. Este de asteptat sa devenim mai deschisi si mai prietenosi.
Datorita implicarii lui Jupiter, oamenii se vor manifesta probabil intr-un mod constructiv, incercand sa caute in primul rand interesul reciproc. Atmosfera generala va fi probabil plina de optimism si spirit de incredere reciproca.

Nu putem sa nu remarcam disponibilitatea planetei Uranus de a ne oferi puterea de a depasi orice fel de dificultate. Uranus obisnuieste sa ne ofere capacitatea de a accepta schimbarile impuse de destin, sau chiar de a le provoca, cu intentia de a se apropia de scopurile importante ale incarnarii. Mai departe, este de asteptat ca oamenii sa dezveleasca latura lor originala, purtandu-se cu libertatea unui copil.

In perioada 10 – 13 iulie, este posibil ca o buna parte a gandurilor noastre sa se refere la viitor. Vom visa probabil despre acesta, dar este de asteptat sa si intreprindem cateva actiuni concrete pentru a-l imbunatati. Este posibil sa percepem informatii subtile care ne vor ajuta sa aruncam o privire spre viitor. Vorbim foarte des despre necesitatea gandirii pozitive, iar acum vom avea ocazia si ajutorul celest de a o exersa.

Uranus este planeta care simbolizeaza aflarea solutiilor, chiar si in cazul problemelor foarte complexe. Colaborarea celor trei planete implicate in acest dublu trigon va facilita probabil gasirea unor chei magice care vor putea deschide lacatele problemelor cotidiene.

11 – 13 iulie: sextil Soare – Marte, trigon Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, trigon Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Venus trece in Fecioara si este intampinat printr-un trigon de catre Pluton. Este de asteptat sa observam imbunatatirea relatiilor noastre.

Ajutorul dat lui Venus de catre Pluton este de obicei unul energetic, de tip vindecare a deficientelor emotionale produse in timp. Este de asteptat sa asistam la eliminarea superficialitatilor si trecerea la un nivel mai profund a relatiilor de prietenie si iubire. Venus si Pluton se ajuta reciproc, ascutindu-ne intuitia, si astfel vom putea intercepta mai usor sentimentele reale ale semenilor nostri. Este de asteptat sa gasim relativ usor caile adecvate de rezolvare ale problemelor legate de sfera relatiilor.

14 – 16 iulie: sextil Soare – Marte, trigon Venus – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur isi incheie colaborarile astrale cu Jupiter si Uranus. Astfel, centrul de greutate al vietii cotidiene va tinde sa se mute de la intelect spre inima (sentimente), ca urmare a influentelor trigonului trasat intre Venus si Pluton, care avand forte inca proaspete, tinde sa domine mediul astral actual. Este cazul sa ne amintim in primul rand ca totusi este vara, un anotimp in care trebuie sa ne bucuram de viata, sa ne energizam toate structurile.

Sextilul dintre Soare si Marte este inca activ, capabil sa ne dea o mana de ajutor deopotriva in cazul activitatilor noastre de rutina, dar si in momentele de destindere oferite de iesirile in aer liber. Putem spune ca acest sextil isi va pune amprenta pe atmosfera astrala din prima jumatate a lunii iulie, oferindu-ne un plus de energie utilizabil deopotriva la munca si distractie.

17 – 19 iulie: sextil Soare – Marte, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Se destrama trigonul dintre Venus si Pluton. Dintre aspectele ramase active, cel mai puternic pare a fi cuadratura dintre Jupiter si Pluton, iesind acum in evidenta. Aceasta cuadratura se afla in plina forta, avand o certa caracteristica de testare. Natura celor doua planete ne atentioneaza sa avem grija la raportul nostru cu autoritatile. Pluton, simbolizand energia noastra de baza, ne recomanda sa ne dozam energia cu chibzuinta, sa ne organizam bine astfel incat sa nu fim dispersati in mai multe directii deodata.

Cuadratura Jupiter – Pluton poate insemna existenta unor obstacole interioare si exterioare. Participarea lui Pluton implica nevoia de a investiga in profunzime, natura acestor obstacole, astfel ca ele sa poata fi inlaturate cu succes.

20 – 21 iulie: sextil Soare – Saturn, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
In ultimele zile pe care le petrece in Rac, Soarele isi schimba partenerul de colaborare, iesind din sextilul trasat spre Marte si stabilind un alt sextil cu Saturn. Saturn, aflat in Fecioara, va avea o ocazie pentru a ne oferi o mana de ajutor ca sa ne putem ordona gandurile si sa ne putem organiza activitatile cu succes. Sextilul Soare – Saturn, avand o forta de canalizare a energiilor noastre, tinde sa tina piept efectului de dispersare generat de cuadratura Jupiter – Pluton.

Pe baza acestui sextil, putem spune ca aceasta saptamana poate aduce realizari importante in planul material. Este posibil  ca atentia noastra sa se mute mai spre planul fizic. Este de mentionat faptul ca sextilul Soare – Saturn tinde sa mareasca rezistenta la efort, activitatile de tip rutina putand sa aiba un randament mai ridicat.

Este de asteptat ca oamenii sa devina mai seriosi, mai interesati de munca lor. Este probabil ca ei sa simte nevoia sa actioneze metodic, sa-si organizeze munca la perfectie, sa se foloseasca de resursele disponibile cu mai multa chibzuinta. Este de asteptat ca ei sa manifeste mai multa responsabilitate si harnicie.

22 iulie: opozitie Jupiter – Saturn, opozitie Saturn – Uranus, cuadratura Saturn – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
In seara zilei de 21 iulie, Saturn trece in Balanta, schimband atmosfera astrala. Vestea buna este ca revenirea sa in semnul sau de exaltare poate produce o dizolvare a stresului general. Se stie ca Balanta are capacitatea intrinseca de a crede in viitor, manifestata in stilul lui Buddha, care aparent nu face nimic, doar sta si asteapta, insa lucreaza intens in mod subtil, emitand ganduri pozitive. Saturn va tinde sa scoata in evidenta aceasta convingere a Balantei, increzatoare ca binele va invinge pana la urma. In pofida faptului ca va fi aspectata disonant din moment ce paraseste Fecioara, primind cate o opozitie de la Jupiter si Uranus, respectiv o cuadratura de la Pluton.

Sa vedem mai intai ce poate insemna opozitia Jupiter – Saturn in vietile noastre.
Fara indoiala, este vorba despre o mare inclestare. Se stie ca fortele lui Jupiter tind sa dilate, in timp ce Saturn actioneaza in sens invers, dorind mereu o contractare. Dat fiind faptul ca aceasta opozitie se realizeaza pe axa Berbec-Balanta, lectia fiecaruia dintre noi va fi realizarea echilibrului dintre nevoile personale si cele ale societatii. Marea intrebare ridicata de tensiunea stabilita intre Jupiter si Saturn poate suna in felul urmator: „cat sunt dispus sa ofer societatii din ceea ce realizez pentru mine?” Este probabil sa constientizam, poate nu fara dureri, ca dincolo de conceptele politice si economice, societatea suntem noi – noi totii care ne vaitam si ne prefacem ca suferim. Va trebui probabil sa invatam sa daruim, chiar sa daruim cu bucurie din ceea ce castigam pentru noi insine, astfel ca societatea sa poata functiona. Saturn este principalul element de reglare in sistemul nostru solar, el realizand un acord fin al tuturor energiilor. Prezenta sa in Balanta, in opozitie cu Jupiter, tinde sa dizolve egoismul intr-o mare de altruism. Evident, primordiala este intentia lui Jupiter in Berbec, de a insista pe ideea initiativei creative si curajoase, astfel ca Saturn sa si aiba ceva de impartit. Cele doua planete par sa ne spuna: „hai sa fim creativi, sa impartim ceea ce obtinem in mod just si sa avem incredere ca totul va fi bine!” Intr-un mod imperativ…

Avand in vedere totusi natura provocatoare a acestei opozitii, este important sa nu cedam partii noastre saturniene, capituland inainte de a incerca toate caile posibile de rezolvare.

Opozitia Saturn – Uranus revine inca odata, dupa ce ne-a vizitat de cateva ori in ultimii ani. Ea simbolizeaza o lupta dintre conceptele vechi si noi, dintre tendintele conservatoare si avangarde. Marea intrebare formulata de aceste doua planete suna in felul urmator: cum ne putem pastra conditia umana, fiind inclestati pe de o parte de dogmele trecutului (Saturn) si pe de alta parte, de impresia de viata superficiala din punct de vedere sufletesc, zamislita de evolutia tehnologica accelerata (Uranus)? Aceasta opozitie ne va forta sa cautam raspunsurile proprii pentru a ne pastra armonia si naturaletea. Pe de o parte putem observa necesitatea unor schimbari majore in ceea ce priveste sistemul de valori pe care este cladita societatea actuala, iar pe de alta parte, este nevoie ca noile concepte sa nu para superficiale, ci sa-si gaseasca radacini in sufletul nostru.

Desfasurandu-se pe axa Berbec – Balanta, aceasta opozitie va tinde sa revolutioneze sfera relatiilor. Uranus in Berbec va milita ca sa ne imprime pe suflet nevoia de a fi autentici, in timp ce Saturn va insista ca personalitatea fiecaruia dintre noi sa se integreze in mod armonios, cu celelalte fiinte umane. Fara indoiala, aceasta opozitie este si o invitatie la sinceritate.

Opozitia Saturn – Uranus ne va impulsiona astfel ca sa aducem la suprafata energii noi, pline de viata, din strafundul fiintei noastre. Fortele uraniene din interiorul nostru vor fi probabil trezite la viata prin inclestarea cu cele saturniene, producand mici revolutii de natura energetica si conceptuala in fiinta noastra. Este posibil sa ne reformulam din mai multe privinte. Este de asteptat sa se petreaca mari schimbari in interiorul oamenilor si ulterior acestea sa se rasfranga si asupra intregii societati.

Cuadratura Saturn – Pluton va fi probabil un alt test al relatiilor noastre. Fiind conectate semnele Balanta si Capricorn, va trebui sa observam daca relatiile noastre (Balanta) rezista unor teste de utilitate (inteleasa in sens spiritual).

Pluton in Capricorn va verifica daca o relatie este suficient de productiva: daca partile implicate castiga destula lumina in urma ei si daca evolueaza suficient. Sa ne reamintim ca sunt implicate doua planete ale karmei, care mai mult ca probabil vor insista sa efectuam ajustarile necesare in sfera relatiilor noastre. Este posibil ca relatiile care nu produc suficienta lumina sa se dizolve in neant.

Pe cer se va afisa astfel un careu in T in semne cardinale, avand ca focar pe Pluton aflat in Capricorn. Incercand sa deducem semnificatia acestuia, intuim ca tensiunea opozitiei existente pe axa Berbec – Balanta (simbolizand menirea relatiilor noastre) va fi canalizata spre Capricorn, adica spre utilitate practica. Cheia fericirii noastre va fi ascunsa in capacitatea noastra de a conferi un scop util tuturor relatiilor noastre. Acestea vor trebui sa genereze energie, sa zamisleasca ceva nou, palpabil, concret – altfel vor tinde sa se dezintegreze.

23 iulie: trigon Soare – Jupiter, sextil Soare – Saturn, trigon Soare – Uranus, opozitie Jupiter – Saturn, opozitie Saturn – Uranus, cuadratura Saturn – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Soarele intra in Leu si avem promisiunea din partea astrelor ca acest ingres va aduce schimbari pozitive si placute. Dincolo de entuziasmul si energia Leului, evidentiat prin prezenta Soarelui in dreptul sau, observam cele doua trigoane primite de la Soare (de la Jupiter si Uranus), precum si restabilirea sextilului cu Saturn.

Trigonul Soare – Jupiter vorbeste de obicei despre altruism si gandire pozitiva. Fiind planete de tip masculin – pline de energie – ele pot creste gradul de optimism de care beneficiem in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca in zilele care au ramas din luna iulie sa ne traim viata cu mai multa bucurie. Este probabil ca ceea ce altadata parea dificil, acum sa se realizeze cu zambetul pe buze, practic fara efort. Este de asteptat sa beneficiem de multe oportunitati pentru a ne pune in practica ideile. Cand Soarele si Jupiter se ajuta reciproc, promisiunea reusitei creste, indiferent de domeniul in care activam, cu conditia sa lucram pentru scopuri constructive. Ideea se bazeaza aceasta evolutie spre binele general rezida in dezvoltarea vointei, care va tinde sa curga in mod natural. Pe vremea cand Soarele si Jupiter se afla in trigon, dorim in mod natural (aproape fara efort) sa ne deplasam in sens pozitiv, sa fim activi, sa participam in mod voluntar si constructiv la activitati menite sa ridice nivelul de trai spiritual si fizic pe planeta noastra.

In alta ordine de idei, este de asteptat ca oamenii sa devina mai deschisi, veseli si impregnati de simtul umorului. Trigonul dintre Soare si Uranus va genera mai mult ca probabil impresia ca viata este totusi o joaca si nu trebuie luata exagerat de serios. Uranus ne asigura libertatea de a crea si bucuria de a trai. El ne mentine vesnic tineri, cel putin din punct de vedere sufletesc. Este de asteptat sa fim mai deschisi, veseli si receptivi la umor.

In alta ordine de idei, vom simti probabil nevoia de a afisa latura noastra originala. Vom simti probabil, cu toata fiinta noastra, faptul ca fiecare dintre noi este unic in Univers si ca astfel are o valoare deosebita, ceea ce ne va inalta sufleteste si ne va face creativi.

Aspectele dinamizante existente pe cerul actual, precum si sextilul restabilit dintre Soare si Saturn, vor constitui elementul de reglaj necesar astfel ca dezinvoltura si energia creata de ingresul Soarelui in Leu sa fie directionate spre scopuri utile si pozitive (sa nu alimenteze doar eul nostru inferior). Vom constientiza probabil mai degraba responsabilitatea implicata, ca suntem datori sa manifestam in mod creativ energiile si informatiile de care dispunem.

Saturn, trasand din nou un sextil spre Soare, va dispune de o noua ocazie de a ne ajuta sa ne ordonam gandurile si sa ne organizam activitatile de zi cu zi. Dat fiind faptul ca acest sextil leaga semnele Leu si Balanta, efectul sau se va manifesta cu precadere in sfera relatiilor, a iubirii si creativitatii.

Totusi, este de mentionat faptul ca sextilul Soare – Saturn tinde sa mareasca rezistenta la efort, activitatile de tip rutina putand sa aiba un randament mai ridicat.

24 – 25 iulie: trigon Soare – Jupiter, sextil Soare – Saturn, trigon Soare – Uranus, opozitie Mercur – Neptun, opozitie Jupiter – Saturn, opozitie Saturn – Uranus, cuadratura Saturn – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur, apropiindu-se de ultimele grade din Leu, incepe sa opoziteze planeta Neptun. Este posibil sa avem dificultati in a deosebi pura realitate (Mercur) de o lume a fanteziei (Neptun) care exista in mintea noastra. Este posibil ca tipul de fericire pe care l-am visat (Neptun) sa nu se transpuna in realitate si ca va trebui sa ne multumim cu mai putin. Va trebui probabil sa reducem pretentiile noastre fata de soarta. Pana pe 27 iulie inclusiv va fi deosebit de important sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa ne temperam dorintele.

In ceea ce priveste domeniul economico-financiar, avand in vedere puternica implicare a planetei Mercur in aceasta sfera si caracterul cetos al lui Neptun, aceasta opozitie ne invita sa manifestam o deosebita corectitudine fata de partenerii nostri de afaceri, dar in acelasi timp si o atentie deosebita, ca sa nu fim inselati sau atrasi in capcane financiare.

26 – 27 iulie: trigon Soare – Jupiter, trigon Soare – Uranus, opozitie Mercur – Neptun, opozitie Jupiter – Saturn, opozitie Saturn – Uranus, cuadratura Saturn – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Incepand cu aceasta saptamana, sextilul dintre Soare si Saturn va fi dizolvat, Saturn ramanand doar cu aspectele sale dinamizante. Astfel, vom resimti probabil mai mult caracterul sau restrictiv, cel care ne supune la teste.

28 – 29 iulie: trigon Soare – Jupiter, trigon Mercur – Pluton, opozitie Jupiter – Saturn, opozitie Saturn – Uranus, cuadratura Saturn – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur trece in Fecioara si primeste imediat un trigon de la Pluton. Avem promisiunea ca intelectul nostru sa functioneze la maxim, avand in vedere pozitionarea lui Mercur in domiciliu si aspectul benefic primit. Energiile Fecioarei vor aduce probabil mai mult spirit de organizare si ordine in vietile noastre.

Trigonul Mercur – Pluton tinde sa intensifice activitatea intelectului. Gandurile noastre pot deveni mai profunde si mai obiective, cautand sa-si atinga intotdeauna scopul propus. Conform naturii lui Pluton, ne vom concentra doar asupra gandurilor valoroase, cele superficiale fiind practic expulzate din mintea noastra. Vom cauta probabil sa descifram si sa aducem la suprafata informatii ascunse care pot fi de folos multora. Nu este vorba despre taine (informatii cu tenta negativa) care sunt ascunse intentionat, ci mai degraba despre valori adevarate care nu au fost inca revelate sau nu au fost puse intr-o lumina adecvata.

Alt beneficiu probabil al trigonului Mercur – Pluton va fi forta deosebita a comunicarii si puterea de convingere de care vom dispune. Tot ceea ce vom rosti va suna probabil perfect adevarat.

Intre timp, se dizolva si trigonul dintre Soare si Uranus. Coroborat cu intrarea lui Mercur in Fecioara, este de asteptat sa avem parte de o atmosfera generala mai serioasa – impresia de sarbatoare a zilelor precedente tinzand sa se dizolve treptat.

30 – 31 iulie: trigon Soare – Jupiter, trigon Mercur – Pluton, opozitie Marte – Jupiter, conjunctie Marte – Saturn, opozitie Jupiter – Saturn, opozitie Marte – Uranus, opozitie Saturn – Uranus, cuadratura Marte – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Marte trece in Balanta, participand la aceleasi aspecte ca si Saturn, devenind conjunct cu aceasta planeta. Careul in T, format in prealabil de Saturn, Pluton si tandemul Jupiter-Uranus din Berbec se intregeste cu Marte. Am dedus mai sus ca semnificatia acestuia se refera la necesitatea de a conferi un scop util tuturor relatiilor noastre. Implicandu-se si planeta Marte, se pune un accent in plus pe un rol interesant al relatiilor: aceea de generare a energiilor necesare vietii.

Marte fiind conjunct cu Saturn, este posibil sa dispunem de o putere de munca deosebita. Este de asteptat ca munca, chiar si cea de rutina sa devina o reala bucurie pentru noi toti, inclusiv in primele zile ale lunii august.

Totusi, multipla aspectare disonanta a lui Marte semnifica aparitia unor tensiuni.
Opozitia Marte – Jupiter tinde de obicei sa disperseze energia si atentia noastra. Este recomandabil sa cautam bresele unde energia se poate scurge din organismul nostru (nelinisti, activitati inutile, etc.) si sa le eliminam. Este deosebit de important sa ne concentram pe o singura activitate intr-un anumit moment, sa nu fim dispersati (cu gandul in alta parte decat obiectul de activitate concret). Cu alte cuvinte, este indicat sa acordam o atentie deosebita trairii in prezent (sa avem puterea de a lasa in urma trecutul si sa nu ne pierdem in visele legate de viitor).

Cuadratura dintre Marte si Pluton se comporta de obicei ca o bomba care poate exploda in orice moment. El poate semnifica mari ciocniri de interese si vointe de sens contrar. In conflictele existente sau aparute tocmai pe seama acestei cuadraturi, adevarsarii nu prea vor tine cont de legile scrise si nescrise, luptand fara prea multe scrupule. Conflictele latente vor tinde sa se ridice la suprafata si sa devina declarate. Problema in sine rezida in faptul ca fiecare dintre partile implicate este convinsa ca el detine unicul adevar, in folosul caruia poate utiliza inclusiv mijloace reprobabile. Aceasta cuadratura releva existenta unor interese egoiste care vor tinde acum sa iasa la iveala.

Este posibil deci sa avem de a face cu agresivitate si nervozitate. Una din lectiile de invatat pentru zilele urmatoare (si la inceputul lunii august) va fi rabdarea, precum si una care poate fi exprimata prin fraza „scopul nu scuza mijloacele”.

Opozitia dintre Marte si Uranus descrie de obicei foamea dupa tot ce este senzational. Este posibil ca aceste zile sa fim preocupati sa gasim ceva excitant si neobisnuit, de hranit sufletul. Vom simti probabil imbolduri pentru a mari nivelul adrenalinei. Insa, scopul spiritual al acestor activitati, constient sau nu, va fi inlaturarea vidului din suflet si incarcarea acestuia prin energia experientelor traite.

In alta ordine de idei, orice colaborare Marte – Uranus tinde sa elibereze energii creatoare si sa mareasca creativitatea oamenilor. Astfel, si cei care vor fi nevoiti sa ramana la locul lor de munca, vor incerca sa-si exploateze creativitatea la serviciu. Totusi, trebuie mentionat ca in aceste zile, aceasta creativitate se va naste probabil dintr-un imbold puternic de a fi activ cu orice pret. Este posibil sa fim invadati de nerabdare, simtind nevoia de a mari ritmul vietii noastre. Este recomandabil sa acordam o atentie sporita restabilirii linistii interioare, imperios necesare pentru realizarea unor activitati cu adevarat creative.

In ceea ce priveste viata economico-financiara, este posibil ca aceasta sa fie dominata de disponibilitatea pentru risc. Avand in vedere faptul ca o serie de planete se afla in mers retrograd, este recomandabil sa actionam doar in cazul in care intuitia noastra este in totalitate de acord cu pasul urmator.