A lucra la edificiul iubirii

Editorial

Editorial

De cateva zile, Soarele se afla in zodia Fecioarei si este posibil ca cei mai multi dintre noi sa resimta o nostalgie pentru bucuriile verii. Totusi, daca ne gandim profund, trebuie sa admitem ca Divinitatea a procedat cu intelepciune, inventand alternanta dintre bucuriile oferite de planul fizic si cele care pot fi gasite in lumea intelectului sau in cea a spiritului. Dupa zodia Leului in care bucuriile existentei obisnuiesc sa ne intampine fara sa facem eforturi deosebite, Fecioara ne ofera bucuria creativitatii.

Insa, intr-un mod inedit, ne-am propus sa nu analizam sensul spiritual al sederii Soarelui in Fecioara, ci sa ne indreptam atentia spre semnificatia prezentei lui Venus in acelasi semn zodiacal. Practic, ne-am spus ca este momentul sa efectuam o mica meditatie despre iubire.

Sa ne imaginam gandurile unei entitati umane care si-a propus sa se incarneze cu Venus in Fecioara. El alege in mod constient un fel de handicap: pentru el, iubirea nu va mai fi un efluviu natural, ci un sentiment analizat si studiat din mai multe puncte de vedere. Ajungand la varsta la care poate accesa si cunostinte astrologice, i se servesc pe tava niste cuvinte cheie care il pot inspaimanta: raceala, inhibitii, dificultati in a-si manifesta iubirea. Ne dam seama cat de important este sa nu sugestionam oamenii in mod negativ! Insa, Fecioara inseamna in primul rand nevoia de a atinge perfectiunea, iar cel care si-a plasat Venus in aceasta zodie si-a propus tocmai sa dezvolte o iubire fara cusur in interiorul sau. Mai mult, Fecioara fiind asociata si cu munca, ne dam seama ca omul nostru si-a propus “sa-si construiasca” in mod constient capacitatea de a-si iubi semenii. El analizeaza care sunt “materialele de constructie” din care se compune iubirea si incearca sa construiasca un edificiu frumos si solid din acestea.

Iata ca handicapul nivelului energetic slab al planetei Venus poate deveni si un avantaj: “lucrand” constant si constient in interiorul sau, iubirea acestui nativ poate parcurge o cale ascendenta. Este posibil ca el sa nu ajunga niciodata la armonia interioara a celor cu Venus in domiciliu, insa iubirea sa va dispune fara indoiala de o profunzime aparte. Iubirea nu va fi perceputa de el doar ca o mana cereasca, ci ca o “unealta” pe care el o va putea utiliza in mod constient in viata de zi cu zi. Il putem cita aici si pe Osho: “tristetea este profunda – veselia este superficiala”.

Evident, varianta aleasa de acest om nu este usoara. Daca nativul care alege sa-si plaseze Venus in Balanta prefera armonia, dar si o perceptie statica a iubirii, omul cu Venus in Fecioara accepta sa fie mai mult sau mai putin “torturat” pentru a reusi sa cunoasca profunzimile si limitele iubirii.

Cei cu Venus in Fecioara, prin felul lor de a fi, par sa transmita lumii intregi urmatorul mesaj: “ce ar fi daca am percepe iubirea ca un sentiment la care putem lucra in mod constient? Ce ar fi daca nu ne-am rezuma s-o asteptam doar, ci ne-am decide s-o construim cu propriile noastre forte?”

Iata ca in astrologie nu este indicat sa “lipim etichete”. Daca cineva vine la incarnare cu un nivel energetic slab al unei planete sau cu aspecte disonante in astrograma sa, in mod sigur doreste sa investigheze in profunzime domeniul simbolizat de planetele implicate. El doreste sa evolueze in aceste domenii. Practic, el ia o cruce pe umerii sai, in mod constient.

Iata cat de important este ca astrologul sa observe intentia Eului nemuritor al omului, si sa utilizeze mai mult spiritul incurajarii decat arma criticii. Astrologul nu trebuie sa se multumeasca nici cu simpla constatare, ci este chemat sa desluseasca sensul profund spiritual a tot ceea ce observa intr-o astrograma – mai ales cand acesta pare sa se arate la prima vedere ca o informatie de tenta negativa.