Editorial

O poveste de primavara

Editorial
Editorial

Un viermisor mic si verde se tara agale pe o creanga de copac. Era cam somnoros si trist, pentru ca se credea o fiinta hidoasa. Insa, in adancul sufletului sau simtea ca starea sa este doar temporara.
Seara, cand Soarele a apus, vantul a inceput sa-i sopteasca:
– Vierme mic, vierme mic, nu te intrista ca acusi iti vei face cocon si te vei transforma intr-un fluture!
Micul viermisor s-a bucurat enorm. Abia astepta dimineata ca sa poata vesti viitorul sau fericit, intregii lumi.
Cand primele raze ale Soarelui aparura pe creasta muntelui, micul nostru prieten a inceput sa strige in gura mare:
– Ma transform! Auziti, voi fi un fluture! Voi fi un fluture frumos! Voi zbura in vazduh! Auziti, toti cei care aveti urechi!

L-a auzit o mierla. A dat din aripi si intr-o clipita, l-a insfacat pe micul viermisor.
Un alt vierme, la fel de mic si la fel de verde, urmari toata povestea din ciresul alaturat. Aflase un lucru: ca nu trebuie sa dea de stire intregii lumi, ce viitor luminos il asteapta, pana cand acesta nu devine realitate.
Si statea in liniste.
A doua zi, isi facu un cocon alb.
Trecura cateva zile, si intr-o dimineata insorita, din coconul agatat de creanga de cires, iesi un fluture superb. Aripile sale aveau toate culorile curcubeului. Micul fluture facu niste pasi tiptili, pana ce briza diminetii ii uscara aripile, prea umede la inceput pentru a fi folosite la zbor. Dar, nu trecu un sfert de ora si micul fluture era apt de zbor. Isi dadu drumul cu incredere in aer. La inceput, aripile sale nu prea il ascultau, dar incet-incet, invata sa le foloseasca.
Micul fluture sa gandi daca se cade sau nu sa cante ceva, lumii intregi. Insa, vazand mierla flamanda stand pe o creanga de copac apropiata, decisese sa ramana in liniste. Isi dadu seama ca cel mai frumos cantec este oricum zborul sau spre razele Soarelui.

Zodia Taurului poate fi caracterizata cel mai usor prin felul de a fi al animalului care ii imprumuta numele. Noi am avut insa indrazneala de a etala fluturele, ca un simbol alternativ al fiilor si fiicelor acestei zodii.

Nativii Taur ne fascineaza prin linistea lor interioara si prin capacitatea lor de a transmite sentimente frumoase. Ei sunt fii si fiice ale planetei Venus.

Daca urmarim cu atentie fluturii, ei degaja aceeasi liniste interioara ca Taurii. Putem remarca aceeasi detasare, deopotriva la fluturi si la Tauri: ei isi vad de indeletnicirile lor si nu se lasa destabilizati de evenimentele lumii exterioare. Iar gingasia si fragilitatea fluturilor ne aduce aminte tocmai de planeta Venus, zeita iubirii.

Taur si fluture. Asemanari si diferente. Doua puncte care definesc o dreapta.
Ii putem percepe ca fiind Aldebaran si Alcyone, cele mai stralucitoare stele din constelatia Taurului.